Suffie houdt van Katja

Vrijdag 31 Mei 2002 at 09:16 am


Katja Schuurman, 's Neerlands soap-seksbeest num?ro uno, is wederom sterk in Suffie's achting gestegen.

Dat heeft alles te maken met haar standvastige en consequente optreden in het verkeer. Waar Marco, Ren? en Ron het na ??n alcoholische uitglijer al opgaven, blijft zij trouw en dapper volharden in de combinatie zuipen en autorijden. Waar andere, meestal weldenkende, mensen laf en voorspelbaar overgaan tot het BOB-schap, laat zij stoer en doortastend zien dat ze niet wijkt voor de terreur van de overheid, en moedig de dreiging met boete en cel trotseert.

Deze week bewees de fraaigevormde ster wederom minachtend te lachen om die zielige agentjes met hun blaasapparaatjes en pompte ze tijdens een controle zoveel alcohol in hun pijpjes dat deze uit pure onmacht en frustratie haar auto en rijbewijs afpakten. Way to go, Katja! Verdedig ons democratisch recht om bezopen achter het stuur van een auto te kruipen. Laat maar zien dat die stomme fietsers en suffe kinderen, die op onze stapavond op straat rondscharrelen, er zelf om gevraagd hebben als ze worden platgereden!

Lieve Katja, Suffie moet bekennen dat hij ernstig opgewonden raakt van de gedachte aan jou, onderuitgezakt zittend achter het stuur van je fraaie bolide, in je superstrakke rokje en een minuscuul topje, kirrend en met dubbele tong vragend of Suffie nog even mee naar huis wil voor een slaapmutsje. Keep up the good work!

Overigens heeft Suffie ook zo zijn principes op dit gebied. Zo gaat Suffie na het stappen steeds vaker gewoon met de auto naar huis. Want laten we eerlijk zijn, met je bezopen kop op de tram of in de taxi, dat is toch geen pan?

Leven of geleefd worden...

Donderdag 30 Mei 2002 at 11:23 pm


Suffie is ziek en ligt in bed de telefoon gaat of u nog even een werkstuk kunt inleveren, anders kunnen we uw diploma niet uitreiken, Jezus ook dat nog weer telefoon collega G. ligt in het ziekenhuis maar niet bekend is waar zou jij zijn werk willen overnemen nu eerst slapen gammel en snot maar iets beter aan de slag werkstuk maken en gitaar wegbrengen voor reparatie wat gaat een dag snel als je moe bent nu eerst neuken en dan slapen broerlief is jarig en daar willen we naartoe broer is een whiskyfijnproever en whisky dood de bacteri?n dus vooruit met de geit en daarna slapen Suffie is gebroken en sleept zich achter de computer waar ging die kutscriptie ook weer over? Christus wat een lap nog telefoon bij deze verantwoordelijk voor het gehele ICT onderwijs tenminste als je weer beter bent wie moeten we bellen voor die storing? moe dus maar meteen slapen en vandaag weer aan het werk wat dacht je van een eigen team? natuurlijk tegen een hogere salarisschaal maar wel tijdelijk om te wennen eerst nog een studieprobleem bespreken het lukt hem niet maar we willen graag dat hij er doorkomt al is het maar vanwege zijn inzet hallo, volgens mij is dat het werk van drie man en dat doe ik niet alleen eindelijk thuis ruzie met de buren omdat ze herrie maken en dan maar naar bed en slapen kut, wat is het vroeg ik heb een hekel aan de hele dag staan en mijn stem hees gillen maar ik ben de enige die dit kan gaan die vergaderingen altijd zo hier? ik ben bekaf had ik niet ook een weblog of zo? zou dat nog bestaan? nu wil Suffinnetje even een spelletje spelen op de computer eerst even slapen waarom is die kutcursus zo klote ver weg? zo veel koffie kan nooit goed zijn voor een mens file heen en file terug eten en staren naar de scriptie Jezus dat ik zo'n onzin heb kunnen neerzetten vanavond wil ik wel weer eens een keertje van bil godverdomme zoveel email? sommigen moet ik gewoon even antwoorden en nu ben ik moe en wil ik naar bed morgen niet vergeten om Freek op te halen want die rijdt mee en morgen eens kijken naar een motor want die renteverlaging levert flink op maar ik ben moe ik ben moe.....

help

De eerste keer

Maandag 27 Mei 2002 at 12:07 pm


Slim idee om jezelf in Weblogland op de kaart te zetten. Je zet een zich verspreidende schrijfopdracht uit en laat iedere deelnemer een link naar jezelf plaatsen. Niet Suffie's manier van werken, maar van een brutaalheid die Suffie zeker kan waarderen. Bij deze Suffie's bijdrage:

Ze hadden nu een paar maanden verkering, maar het was er nog niet van gekomen. Daar zorgden haar ouders wel voor, die hardnekkig over de maagdelijkheid van hun dochter waakten. Hij vond het niet erg, ze was het waard vond hij. Bovendien zou het nu vast gaan gebeuren. Dit weekend mocht hij voor het eerst mee naar de camping van haar ouders. En die hadden speciaal voor de kinderen plus aanhang een klein, oud caravannetje op de kop getikt en deze naast de hunne geplaatst. En uiteraard was het de bedoeling dat hij daar met haar de nacht ging doorbrengen. De klap kwam dan ook hard aan toen ze vertelde dat haar zus in diezelfde caravan zou slapen, door haar ouders als waakhond neergezet.

En daar lagen ze dan, met z'n twee?n op een bedbank. Naast elkaar, maar met een tussenruimte van 60 centimeter. Toen hij uit het eetgedeelte de regelmatige ademhaling van zuslief hoorde, daaruit opmakend dat ze sliep, had hij nog geprobeerd om naast zijn geliefde te kruipen, maar ze had het resoluut afgewezen. "Niet waar zij bij is, als ze wakker wordt durf ik haar niet meer onder ogen te komen" fluisterde ze. Kwaad was hij in zijn eigen bed gekropen en na enige minuten viel hij in slaap.

Midden in de nacht werd hij wakker toen een warm en slank vrouwenlichaam bij hem in bed kroop. Zijn hart sprong op, ze durfde dus toch. Voor de zekerheid luisterde hij nog even naar de ademhaling van zuslief. Die klonk langzaam en regelmatig en in de nachtelijke stilte klonk het dichterbij dan hij verwacht had.

Hij probeerde haar te zoenen, maar zij wendde haar hoofd af. Ze draaide haar rug naar hem toe en duwde haar billen in zijn schoot, zodat ze als lepeltjes in bed lagen. Toen hij voelde dat ze niets aan had, merkte hij dat zijn lichaam onmiddellijk reageerde. Hij probeerde haar borsten vast te pakken, maar ze pakte zijn hand en leidde deze resoluut naar een ander plekje. En dat alles in volmaakte stilte. Voorzichtig ging hij in haar, het ging gemakkelijker dan hij verwacht had. Zijn hart klopte wild, ze deden het!

Ze bewogen langzaam en voorzichtig om geen geluid te maken. Het bed kraakte en ze lagen enkele ogenblikken verstijfd te luisteren. Maar de ademhaling ging gewoon door en voorzichtig hervatten ze hun bewegingen. Na enkele minuten voelde hij dat de gloeiende en groeiende warmte in zijn lendenen dreigde te exploderen en uiteindelijk kwam hij klaar, trillend en met bonzend hoofd, en deed zijn uiterste best om geen geluid te maken. Hij verslapte en probeerde zijn hijgen onder controle te brengen, terwijl hij voelde dat ze zichzelf nog even een kleine nabehandeling gaf om haar eigen gerief te bereiken. Uiteindelijk bleven beiden enige minuten doodstil liggen, totdat ze zich plotsklaps uit het bed liet glijden en in het donker verdween. Maar dat maakte hij al eigenlijk niet meer mee...

De volgende morgen deed ze alsof er niets gebeurd was, maar hij voelde zich opperbest. Toen ze even alleen in de keuken van de caravan stonden, fluisterde hij:"zie je wel dat het kon? Ging toch prima vannacht?" Ze draaide zich naar hem om en keek hem niet begrijpend aan. "Wat bedoel je? Ik begrijp je niet." Hij lachte onzeker. "Nou, je weet wel. Vannacht?" Ze haalde haar schouders op en liep met een spottende lach naar buiten toe. "Ik weet niet waar je het over hebt, je hebt zeker gedroomd."

Hij bleef verward achter. Had hij gedroomd? Of nam ze hem in de maling? Misschien had ze het onbewust in haar slaap laten gebeuren. Een vierde mogelijkheid schoot hem te binnen en een ongewilde blos knalde ineens naar zijn hoofd. Nee, bedacht hij zich, dat was te ver gezocht. Zo gek kon het niet wezen...

De volgende deelnemer? Die ruikt als het goed is al onraad...

Bart

Zaterdag 25 Mei 2002 at 7:16 pm


Bart de Graaff, ons eigen enfant terrible van de Nederlandse televisie, is niet meer. Vandaag overleed hij aan de gevolgen van een buikvliesontsteking in combinatie met een darmperforatie. Bart had zichzelf al vanaf zijn tiende jaar verzoend met het feit dat hij, in verband met een ernstige nierziekte, niet oud zou worden. In de tijd die hem gegund was, heeft hij zijn best gedaan om zijn stempel op het Nederlandse mediabestel te zetten. En dat is hem gelukt ook. Een eigen omroep, roem en rijkdom en de wetenschap dat hij als klein en brutaal pestkereltje meerdere malen voor elkaar heeft gekregen wat anderen nooit hadden gedurfd. Bart leefde snel en intens, in de wetenschap dat hij weinig tijd had om zijn dromen te verwezenlijken.

Bart, Suffie vond je een kleine etterbuil, maar je hebt ze in medialand mooi allemaal een schop onder hun reet verkocht!

'Gods speed..'


Uit de kast..!!

Zaterdag 25 Mei 2002 at 3:01 pm


Suffie heeft vanmorgen een belangrijk besluit genomen.

Na jarenlang om de hete brei heen te hebben gedraaid, is het nu tijd om er eerlijk voor uit te komen. Suffie vindt het niet eerlijk om de schijn op te houden, om valse verwachtingen te wekken bij geliefden en omgeving. Suffie wil dat anderen, maar ook zichzelf niet aandoen. Na een nacht vol piekeren, draaien en woelen heeft Suffie het besluit genomen om te aanvaarden wat hij al die jaren reeds wist, maar altijd heeft willen ontkennen. En wat minstens zo belangrijk is, Suffie heeft besloten om hierover naar zijn omgeving open en eerlijk te zijn, zoals hij feitelijk al vele jaren eerder had moeten doen.

Suffie zou namelijk heel graag en niets liever dan dat de gelukkige eigenaar willen worden van een echte, originele Gibson Les Paul Custom Black Beauty uit 1957.

Ontkennen helpt niet. Suffie heeft zichzelf jarenlang misleid, door het aanschaffen van Fenders, Ibanez'en, Epi's en Yamaha's, en zelfs door het naar eigen specificaties laten bouwen van een eigen, uniek ontwerp met alles d'rop en d'ran. Jarenlang heeft Suffie af lopen geven op het gewicht, het oubollige model en de moddervette, eenzijdige toon van de Les Paul. Maar hoe lang houd je jezelf voor de gek, als je diep van binnen weet dat er maar ??n model is waar je echt en onvoorwaardelijk stapel op bent? Suffie raakte ooit in vervoering door het spel van Jan Akkerman, die in zijn Focus-periode vrijwel uitsluitend op een zwarte Custom speelde. Suffie schafte zich een kopie aan, gebouwd door het Japanse bedrijf Ibanez en wist toen, diep in zijn hart dat het ooit eens een echte zou worden.

Suffie is op de hoogte van de prijzen die voor dit soort gitaren wordt neergelegd. Voor de prijs van een exemplaar in 'mint condition', zoals dat zo mooi heet, koop je een fikse, nieuwe automobiel van een duur Duits merk... Suffie heeft dan ook zijn zinnen gezet op een Custom '57 reissue, oftewel een hernieuwde uitgave van het originele instrument, gebouwd zoals toen, dus met de gewelfde, mahoniehouten body, de ebben toets met parelmoer inlay en de goudgekapte PAF humbuckers. Ongetwijfeld zal dit ten koste gaan van de vele geplande uitgaven die Suffie en Suffinnetje voor de komende jaren in de agenda hebben gezet. Suffie is echter volledig bereid dit offer te gaan brengen.

Rest slechts ??n probleem: hoe gaan we het Suffinnetje vertellen?

Lache..!!

Zaterdag 25 Mei 2002 at 12:21 pm


Vijf Amsterdamse advokaten hebben een tuchtklacht ingediend tegen het dynamische duo Spong & Hammerstein wegens het schaden van het vertrouwen in de advokatuur en wegens laster. Bovendien zou Spong zich hebben schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling door zijn banden met de LPF. Aanleiding is de aangifte die de beide pleiters hebben gedaan tegen een aantal prominente politici en mensen uit de media wegens het aanzetten tot haat tegen Pim Fortuyn.

Ja, meneer Spong, zoals een oud Hollands spreekwoord zegt: Wie kaas zaait zal maaien oogsten..!

Het spreekt vanzelf dat bij Suffie nu echt het water breekt! Kostelijk!

De enveloppe

Vrijdag 24 Mei 2002 at 12:41 pm


Onderweg naar buiten, propte ik de verbouwereerde portier een briefje van 20 in zijn handen. "Voor de herrie binnen" zei ik. En dat meende ik, want hij kon er natuurlijk niets aan doen. Buiten sloot ik een moment mijn ogen en snoof de zwoele lucht van de zomeravond op. Ik probeerde mijn Armani jasje zo te schikken dat de scheur niet opviel en bewoog de vingers van mijn rechterhand. Ik sloeg niet vaak mensen, maar hij had het er zelf naar gemaakt. Niemand gaat zo met vrouwen om, ook niet als het je eigen vrouw betreft. En zeker al niet in mijn lievelingsrestaurant, waar ik voldoende betaal om mezelf van een rustige avond te verzekeren.

Uit de straat klonk een onderaards gegrom, rauw en vol leven. Een motor brulde en twee grote, brede koplampen kwamen vlak bij mijn benen tot stilstand. Ongelovig staarde ik naar de auto. Een Lamborghini Marzal uit 1967, het perfecte huwelijk tussen bruut geweld en gebogen glas. Daar konden er maar een paar in de wereld van rondrijden. De rechterportier klapte statig omhoog en de bestuurster stapte uit. Mijn mond viel onbewust open en ik staarde naar de meest aanstaarbare vrouw die ik ooit had gezien, en dat waren er velen. Ze was lang, langer dan ik en droeg een wit mouwloos jurkje dat strak om haar perfecte rondingen sloot. Haar lange blonde haren vielen als een gouden waaier om haar schouders en haar ogen waren van het koelst denkbare blauw.

Een ijskoningin, dacht ik, en wat zou ik haar graag doen smelten. Uitdrukkingloos kwam ze voor me staan. "Suffie?" zei ze. Haar stem was donker en koel, maar met een ondertoon vol vurige energie. "En wie vraagt dat?" probeerde ik, adrem als ik was. Ze trok ??n mondhoek omhoog, als in een teken van geamuseerde verveeldheid. "Tante Pos", antwoordde ze en tikte met de enveloppe die ze in haar handen had op mijn borst. Werktuigelijk pakte ik hem aan. Plotseling legde ze een hand in mijn nek en trok me naar zich toe. Tegelijk kuste ze me vol op de mond, een kus vol passie, vurigheid en tong. Voordat ik kon reageren liet ze me los en liep terug naar de auto, mij ademloos en verbluft achterlatend. "Je bent een schatje" zei ze met een glimlach, voordat ze het Italiaanse monster tot leven wekte en brullend de straat uit reed.

In verwarring staarde ik naar de enveloppe. Ik was niet gewend om schatje genoemd te worden. De enveloppe was van een dure papiersoort en ouderwets met lak verzegeld. Ik verbrak het mij onbekende zegel en trok de inhoud uit de enveloppe. Het was duur papier, zag ik, en met een vulpen beschreven.

Ik las de inhoud tweemaal over...

Toen wuifde ik een taxi aan de kant. Het was een mooie, lange avond en er was veel te doen.

Updeet

Donderdag 23 Mei 2002 at 4:10 pm


Suffie heeft zojuist zijn werk gebeld met de mededeling dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Suffie zijn bezigheden aldaar morgen gaat hervatten. Vreemd eigenlijk, volgens Suffie heeft iedereen die het een keertje druk heeft of wat arbeidstechnische tegenslagen te verwerken krijgt wel eens de gedachte om zich stiekem ziek te melden en lekker een paar daagjes thuis te blijven. Suffie, die nog steeds overmatig in zijn celstof zit te vloeien en ondertussen vele sensaties ondergaat die zich in de bovenste lichaamsdelen afspelen, is tot de conclusie gekomen dat hij liever in staat was geweest om te gaan werken...

*snif..*

Ja hoor...

Donderdag 23 Mei 2002 at 09:34 am


Suffie is vannacht veranderd in 's lands belangrijkste producent van menselijke snot. Het loopt spontaan uit Suffie's hoofd, zonder dat er maar iets aan gedaan hoeft te worden. Wonderlijk eigenlijk, dat de natuur dit soort processen zo goed zelf regelt. Wat er niet in hoort loopt er vanzelf uit, zonder dat daar gehannes met sluitspieren of zo bij komt kijken. Toch heeft dit wonder ook zo zijn mindere kanten. Zo voelen Suffie's hoofd-, kaak- en bijholtes aan alsof iemand er hete thee in heeft gegoten, wat ongetwijfeld ten grondslag ligt aan het feit dat Suffie vannacht geen oog heeft dichtgedaan. Maar daar spelen ook andere factoren in mee. Kennelijk is deze vochtafdrijving van dien aard geweest dat Suffie's hersenen droog zijn komen te liggen, met als resultaat een knallende koppijn. In dat licht is het leed van een keel die aanvoelt alsof iemand een hete kaassouffl? naar binnen heeft geduwd, te overzien.

Kortom, Suffie is ziek, scharrelt als een stervende dodo door het huis en leeft op koffie, Nisyleen en paracetamol. Omdat mensen vinden dat Suffie zo af en toe belangrijk is voor zijn bedrijf, hing Suffie om zeven uur al aan de telefoon, niet alleen om de collega's het slechte nieuws mee te delen, maar ook om te zorgen dat de paniek zou uitblijven en Suffie's taken van vandaag naar behoren zouden worden overgenomen. En nu zit Suffie, als een echte junk achter zijn toetsenbord en maakt zijn lijden wereldkundig, in plaats van terug tussen de klamme lappen te duiken...

Truste.... *snif..*

We worden toch niet ziek..??

Woensdag 22 Mei 2002 at 10:48 pm


Los van alle narigheid in de wereld van dit moment, heeft Suffie in de afgelopen uren ook nog eens te maken gekregen met een gevoelsmatig opzwellend hoofd, een ernstig vocht- en slijmprobleem in de neusholte en een keel die aanvoelt alsof Suffie gepoogd heeft een klinkertje in te slikken.

Mogelijk dat de virtuele knuffel die Suffie doneerde aan Marti, vanwege haar griepaanval in de afgelopen dagen, toch heeft geresulteerd in een overdracht van een fiks griepvirus. Zou meneer Norton in deze uitkomst kunnen bieden? Of is Suffie vooralsnog aangewezen op de beproefde homeopatische middelen die Suffie in het verleden placht te gebruiken om door dergelijke donkere dagen heen te komen? De tijd gaat het ons leren, Suffie gaat ten bedde..

*snif..*

Spong for President!!

Woensdag 22 Mei 2002 at 8:26 pm


Nee, dan die meneer Spong, u weet wel, die advokaat! Dat is een goed mens, een betrouwbaar politicus die we in de gaten moeten houden. Hier is de man die Nederland nodig heeft. Een fiere blik, een krachtdadige en open houding en to the point als geen ander. Wat nou Jip en Janneke? Je reinste Okkie Pepernoot zul je bedoelen, compleet met streepjes tussen alle let-ter-gre-pen. En heeft u dat gelaat wel eens gezien? Is dat opperste betrouwbaarheid of niet?

Spong heeft aangifte gedaan van overtreding van artikel 137d van het Wetboek van Strafrecht, ofwel het aanzetten tot haat, en wel tegen een aantal vooraanstaande politici en journalisten, die zijn voormalige cli?nt Pim Fortuyn nazigedrag zouden hebben toegedicht. Kijk, dat is een man van principes. En van timing natuurlijk! Gewoon op het hoogtepunt van de rouw het mes in de rug, niet van dat lieve! Smeedt het ijzer als het heet is, zal hij gedacht hebben. Uitgekiend hoor...

Nu zegt diezelfde man dat hij er over denkt diezelfde aanklacht in te trekken als de LPF daarmee in het kabinet komt. Welnu, dat is ruimhartigheid! Iemand die zo flexibel met zijn principes weet om te gaan, verdient een plaats in de geschiedenisboeken. Alles voor God en Vaderland, desnoods door verkrachting van het recht. Wat nou politiek spel? Wat nou ordinaire chantage? Spong offert zijn geweten op ten gunste van het welzijn van het volk.

Die man verdient geen ministerpost! Hij dient onverwijld tot onze nieuwe premier te worden gekroond, het liefst voor het leven!

Lang leve Spong, lang leve de democratie!

De angst regeert

Woensdag 22 Mei 2002 at 08:43 am


Gisteravond, tijdens het bereiden van de maaltijd, hoorde Suffie met een half oor een berichtje van de overheid op de televisie, een spotje waarin nog even werd uitgelegd wat er gedaan moest worden als de sirene van de burgerbeveiliging afging. "Ga snel naar binnen, sluit deuren en ramen en zet de radio of televisie aan voor nieuws", was de boodschap. Suffie wat dit vermoedelijk al lang vergeten, ware het niet dat de afgelopen dagen opvallend veel wordt gesproken over nieuwe aanslagen in Amerika en mogelijk Europa, waarbij misschien wel eens biologische of nucleaire wapens gebruikt konden worden.

Is dit toeval? Of weet de overheid iets wat wij niet mogen weten? Of speelt de parano?de kant van Suffie nu parten? In ieder geval voelt Suffie zich niet op zijn gemak. Suffie heeft Suffinnetje opdracht gegeven om een paar dozen soep in blik in de kelder koud te zetten....

Godemiché

Dinsdag 21 Mei 2002 at 8:56 pm


Met het 25-jarige jubileum van de seksuele revolutie in ons achterhoofd, is het opmerkelijk dat veel mannen nog steeds problemen hebben met het feit dat hun geliefden zo af en toe hun toevlucht nemen tot zo'n fijne vibrator. Tenminste, dat is de conclusie die Electric Luna met ons wil delen, aan de hand van de ervaringen in haar eigen omgeving. Suffie daarentegen, beschouwt de vibrator als één van de belangrijkste zegeningen in de najaren van de industri?le revolutie. Nimmer werd een voorwerp uitgevonden dat de man meer werk uit handen nam, dan deze eenvoudig te bedienen en vrij goedkoop te voeden Lange Jannen. Ze houden, tijdens afwezigheid of inactiviteit van de mannelijke partner, die huid en de vliezen soepel en getraind en voorkomen dat de vrouwelijke wederhelft ontevreden of gefrustreerd raakt. Ze zorgen ervoor dat een af en toe optredend lichamelijk manco van de mannelijke zijde niet automatisch tot een fiasco leidt, hetgeen ook geldt voor een eventuele voortijdige ontlading. Maar ook kan een vibrator een fijne partner zijn in die situaties waarin de lichamelijke uitrusting te kort schiet. Wat te denken van het beoefenen van de dubbele penetratie, zonder dat daarvoor één of andere vage kennis moet komen opdraven? Of een combinatie van andere, doorgaans als fysiek onmogelijk bestempelde technieken? In die gevallen is zo'n fijne jongen toch gauw een uitkomst.

Neen, Suffie heeft geen last van concurrentiegevoelens, zolang de gebruikte middelen maar roze, zwart of liever nog transparant zijn en zich qua aanblik duidelijk onderscheiden van Suffie's eigen uitrustingsstukken. Sterker nog, hoe buitenissiger van vorm en uitvoering, hoe beter!

Eigenlijk heeft Suffie maar één bezwaar en dat is de rotherrie die de krengen over het algemeen voortbrengen. Alsof je met een elektrische tandenborstel ligt te vozen! Maar ook daar zal in de loop der jaren wel een oplossing voor gevonden worden.

Vol is vol...

Maandag 20 Mei 2002 at 12:29 pm


Suffie heeft vandaag een belangrijk besluit genomen: geen groene kikkers in de tuin! De reden voor deze onverwachte, doch drastische maatregel is vrij simpel. De tuin is vol...

Suffie heeft zo'n klein pestvijvertje, waar nog geen egel in zou kunnen verdrinken en daar zitten, voor zover zichtbaar, minimaal twee complete bruine kikkerfamilie's in. Gezellig hoor, maar wel een beetje krap. In de ochtend zitten ze met z'n allen op de waterkant en dat betekent nu al dringen om de beste plaatsjes. Suffie en overige gezinsleden lopen continu met het hoofd genegen door de tuin om te voorkomen dat ze in een onbezonnen moment zo'n bruinige amfibie naar de eeuwige kikkerjachtvelden toe trappen.

Suffie heeft helemaal niets tegen groene kikkers! Suffie vindt het gezamenlijk gekwaak in de avond zelfs gezelliger dan de geluidloze sessies van hun bruine opponenten. Mocht er ook per ongeluk eens een groene kikker in Suffie's tuin terecht komen, dan zal Suffie hem zeker niet de heg van de buren wijzen. Maar een complete populatie? Nee, dat gaat Suffie vertikken. Suffie's tuin is vol, het zou maar leiden tot agressie, voedseltekort en een onevenwichtige fauna in Suffie's tuin. Het zou misschien wel allerlei vogels aantrekken, zoals reigers. Of erger, katten!

Groene kikkers zijn leuk, heeft Suffie besloten, maar niet in Suffie's achtertuin....

Balen!

Zaterdag 18 Mei 2002 at 1:30 pm


Je zal voor je zoon maar een tuinfeestje hebben georganiseerd en de regen komt met bakken uit de hemel, de partytent waait zowat uit de tuin weg en het zorgvuldig gecultiveerde speelterreintje heeft nu reeds de uiterlijke kenmerken van een reservaat voor modderkruipers...

Nou, ja... zolang de tap maar niet wegwaait..

Kleine geneugten

Vrijdag 17 Mei 2002 at 6:09 pm


Wat kan een mens toch kinderlijk en beschamend euforisch worden van het simpele feit dat zijn gras er zo mooi bij ligt. Enkele weken geleden heeft Suffinnetje, na jarenlange grasmis?re, de knoop doorgehakt en zo'n beetje de complete toplaag in de tuin van Huize Suffie omgespit, veredelt, opgehoogd en vervolgens belegd met een volledig nieuwe grasmat.

Kinderlijk genoeg is Suffie, die op zich de tuingevoeligheid van een sta-caravan heeft, niet uit de tuin weg te slaan na de vaststelling dat het gazonnetje bij Huize Suffie er wel heel mooi bij ligt. Misschien heeft het ook iets te maken met de zomerse uitstraling, die Suffie doet verlangen naar lange, hete avonden in de tuin, met fakkels en een goede fles Medoc, waarbij het tot diep in de nacht goed toeven is. Suffie verlangt er naar om op zo'n avond tot diep in de nacht met Suffinnetje allerlei ondeugende dingen op het gazon te doen, wetende dat de schutting niet voor niets tot boven de maximaal toegestane hoogte is opgetrokken. Suffie heeft dat een beetje gemist in de afgelopen jaren, hoewel de nachtelijke gymnastiekoefeningen op Kleine Suffie's tuinschommel ook niet te versmaden waren.

Weet iemand hoe het met de mieren zit dit jaar??

"8"

Donderdag 16 Mei 2002 at 9:30 pm


22 maanden was hij, toen we hem weghaalden uit een kindertehuis in Timisoara, Roemeni?. Een grote baby, die nooit had geleerd te kruipen en alleen kon staan als hij zich omhoog werkte tegen de spijlen van de krat waarin hij woonde. Tien van dat soort kratten stonden in de kamer waar hij verbleef en ik elke krat zat een kind. De stank was onbeschrijvelijk en het ongedierte snelde er vandoor bij onze nadering. In het midden van de kamer stond een kast met Sesamstraatknuffels, waarvan overduidelijk was dat de kinderen deze nog nooit vastgehouden hadden. Ongetwijfeld was de kast er voor de show neergezet, omdat de rijke mensen uit het westen kwamen. De meeste kinderen staarden ons aan met een lege en apathische blik, alsof ze alle hoop op menselijk contact al hadden opgegeven. Waarom zouden ze huilen of roepen als er toch niemand kwam? Maar een enkel kind reageerde op ons met een onuitputtelijke overlevingsdrang en probeerde ons om te kopen met zorgvuldig gecultiveerde schattigheid. Hij was er zo eentje.

Vandaag is hij acht jaar oud geworden. Een mollig en stevig gebouwd joch met woest zwart haar en prachtige diepbruine ogen. Hij zegt "cool" en "vet" tegen dingen die hij mooi vindt, spaart plastic dino's, draait snoeihard zijn platen van K3 en kijkt verstoord naar ons om als we door Samson en Gert heenpraten. Hij gaat naar school, leert lezen en schrijven, zij het wat langzaam, en speelt buiten met zijn opvouwstep. Met wat hulp en veel geduld komt het allemaal goed met hem. En wellicht dat we ooit eens met hem teruggaan om hem te laten zien wie hij is.

Maar voorlopig kan hij nog steeds niet kruipen.

Democratie in actie

Woensdag 15 Mei 2002 at 4:32 pm


Suffie gaat niet stemmen vandaag, dat gaat Suffinnetje per volmacht voor hem doen. Dat is geen lafheid of gemakzucht, maar een noodzakelijk kwaad omdat Suffie ten tijde van de opening van het stembureau waar hij staat ingeschreven, elders verblijft.

Jammer.

Suffinnetje is politiek voldoende bewust om voor Suffie de juiste keuze te maken. En al was zij dat niet, dan nog zou ze nooit iets anders stemmen dan dat Suffie haar had opgedragen.

Nee, het gaat om de gedachte. Suffie heeft het idee dat zijn stem meer gewicht in de schaal legt als hij zelf de stemknop indrukt, op het juiste tijdstip en met voldoende kracht in de vinger om Suffie's stem met een klap in de computer te doen belanden. Een stevige stem levert meer democratie op dan een slappe stem. En een gevolmachtigde stem behoort niet tot de meest krachtige soort stemmen. Misschien blijft Suffie's stem zo wel steken in de kabel of zo, en wordt hij door de stem van de gene achter hem wel naar de verkeerde plaats in de computer gedrukt. Niet alleen kost dat Suffie's partij een stem, maar misschien krijgt de tegenpartij er wel eentje extra bij! En dat wil Suffie nou net niet op zijn geweten hebben!

Toch kan Suffie niet anders dan vertrouwen op de vingerdruk van Suffinnetje. Het alternatief is wachten op de volgende verkiezingen en dan dubbel zo hard stemmen. Mochten de peilingen gelijk krijgen, dan kan dat immers nooit lang duren...

Unheimisch....

Dinsdag 14 Mei 2002 at 11:16 pm


Zeg nou eens eerlijk? Wie is er niet bang voor morgen?

Koppijn

Dinsdag 14 Mei 2002 at 9:00 pm


Soms zijn er dingen die ingrijpender zijn dan Langendammen, Kokken, Melkerts, Spongen, Hammersteinen, verkiezingen en Lijsten Pimmen Fortuynen. Suffie had vandaag en knallende koppijn. Dat begon vanmorgen vroeg al met een spontane aanval van duizeligheid tijdens het smeren van de middagboterham. Onderweg in de Suffiemobiel zakte het weer even weg, om vanmiddag voor de klas in een hevige, knetterende en schedelklievende migraine-aanval uit te barsten. Suffie weet niet meer hoe hij uiteindelijk thuis is gekomen. Nu, na een meervoudige overdosis paracetamol, hervindt Suffie weer enigszins de controle over zijn lichaam en geestvermogens.

Migraine schijnt vooral een vrouwenkwaal te zijn. Suffie heeft er al jaren bij tijd en wijle last van. Suffie vindt dat op zich niet zo heel erg. Suffie heeft zich namelijk ook laten vertellen dat veel vrouwen vallen op de feminiene kant van de man...

Blondines van Nederland! Verdedigt u!!

Maandag 13 Mei 2002 at 2:10 pm


Het klinkt misschien raar, maar de meeste groeperingen en minderheden die hun best doen om bepaalde vooroordelen en generalisaties van zich af te schudden, hebben vaak het meest te vrezen vanuit hun eigen gelederen. Denk maar eens aan Tara Singh Varma, die haar achterban met haar kanker-affaire niet echt een plezier deed en de maatschappelijke en sociale ontwikkeling van veel Surinamers en Antillianen ongeveer 30 jaar terug de geschiedenis inschopte. Folkert van der G. op zijn beurt, schopte met zes schoten de hele milieubeweging en een tiental andere bewegingen terug in de hoek van links-militante en staatsgevaarlijke activiteiten.

Maar ook voor blonde vrouwen zijn er weer zware tijden aangebroken. Waren zij ondertussen toch behoorlijk gevorderd in hun queeste om het begrip "dom blondje" uit het Nederlandse taalgebruik te laten verdwijnen, Yorin breekt af wat zij in al die jaren hebben veranderd, en wel met de introductie van hun spelletjes-gastvrouwe Lutein van Kranen. Nimmer zag Suffie zulk een tenenkrommend presentatiewerk als in de door haar gebrachte dagelijkse spelletjes-drama's. Met grote, verschrikte ogen kijkt Lutein de camera in, alsof ze nakende wakker wordt in de etalages van de Bijenkorf, daarbij vrijwel continu hoopvol opzij kijkend in de richting van de regie-assistent of floormanagar, alsof die het antwoord heeft op al haar problemen ("gut...., er staat al CAMERAM.N! Jeetje, welk beroep zouden ze hier toch bedoelen?"). Vol aarzeling en ongemak babbelt ze hakkelend haar eigen stiltes aan elkaar ("ehhh...wat moet ik ook alweer zeggen..? Oh ja, tis een man, maar soms ook een vrouw..") en gebaart en schuifelt met het ongemak van een schoolmeisje dat er in een winkelcentrum achterkomt dat ze haar broekje heeft vergeten. Suffie heeft Lutein's CV eens bekeken en kwam tot de wetenschap dat ze toch haar Atheneum heeft afgemaakt. Je vraagt je dan toch af, hoe zo'n meisje voor de camera komt met een groot stempel op haar hoofd: 'Ik ben blond en ik ben dom'.

Beste blondines van Nederlands, kijk! En oordeel zelf of u al die jaren succesvolle emancipatie te grabbel laat gooien door een dergelijk optreden. Suffie zou ze voor de rechter slepen! Een kleine tip hierover: denk eens aan strafpleiter Meester Spong. Die heeft op dit moment toch niets serieus om handen...

Voor de liefhebbers...

Zondag 12 Mei 2002 at 5:39 pm


Suffie heeft van zijn webcam tijdelijk een tuincam gemaakt, in verband met het mooie weer....

Voor wie hoop had: over het algemeen is er 's avonds te weinig licht om Suffie's naturalistische amoreuze escapades te kunnen gadeslaan.

Complot-theorie

Zondag 12 Mei 2002 at 2:45 pm


Volgens officier van justitie, en tevens lijsttrekker van Leefbaar Nederland, Fred Teeven is het onwaarschijnlijk dat Folkert van der G. de aanslag volledig in zijn eentje heeft beraamd. Teeven stelt dat de voorbereiding, waaronder de verkenning van het Mediapark, vrijwel niet door ??n persoon te doen is.

Natuurlijk is Teeven er als de kippen bij om zijn mening in het openbaar te verkondigen, misschien uit pure bemoeizucht, misschien om aan zijn speurdersinstinct gehoor te geven of misschien wel met het oog op de komende verkiezingen. Teeven heeft zich ook al te vergeefs opgegeven voor de speciale recherchecommissie die het onderzoek moet gaan begeleiden. Het zou dus zo maar kunnen dat hij hier het ongelijk probeert aan te tonen van degene die uiteindelijk heeft besloten hem niet in de commissie te laten plaatsnemen.

Er is echter ??n ding dat Suffie dwarszit. Suffie heeft op het justiti?le vlak diverse malen met deze meneer te maken gehad en geleerd dat hij als speurneus ??n bijzonder vervelende eigenschap heeft: hij heeft vrijwel altijd gelijk... scary, isn't it??

Stress

Zondag 12 Mei 2002 at 11:04 am


Volgens Suffie is iedereen zo'n beetje aan vakantie toe.

Op alle logs kun je het voelen: de stress slaat toe. Stress om Pim, stress om het werk, stress om het wonen, stress om het huis, stress om deadlines, stress om ultra-rechts, stress om ultra-links, stress om reacties, stress om geen reacties, stress om moederdag, stress om elkaar, stress om de stress....

Gevolg? Mensen die ge?rriteerd zijn, die depressief zijn, die ziek zijn en die boos op elkaar worden. Patrick heeft het bekeken, die gooit gewoon een weekje zijn log dicht. Vakantie, zoals hij zegt, hetgeen toch een stuk vriendelijker klinkt dan 'op zwart gooien'.

Suffie heeft het ook een beetje, is minder flexibel, sneller moe en sneller ge?rriteerd. Maar Suffie heeft iets om naar uit te kijken! Suffie gaat in juli heerlijk twee weken naar Tunesi?, samen met Suffinnetje, Kleine Suffie en een stel goede vrienden die Suffie daar een tijd geleden ook heeft ontmoet (inderdaad, een muzikant). Dat vooruitzicht alleen al doet Suffie's stress al grotendeels van het lijf glijden. De gedachten aan zon, zee, drank en kamelen hebben een onvermoed verkwikbaar effect op Suffie, een effect dat Suffie midden op de dag in een domme grijns kan doen uitbreken... Weg van de stress, heerlijk!!

Helaas brengt het geheel ook weer een aantal nieuwe stressoren met zich mee. De vakantie moet namelijk nog wel betaald worden...!!

Genotstang

Zaterdag 11 Mei 2002 at 12:54 pm


Enige tijd geleden vroeg iemand mij, in het kader van redactioneel onderzoek, om een aantal huis-, tuin- en keukenattributen te noemen die ook als sexspeeltjes te gebruiken waren. Na enig gepeins en gepieker kwam ik niet verder dan een schamel stel wasknijpers en een staafmixer. Gisteravond echter, tijdens het voorgerecht van een bijzonder fijne avonddis, terwijl ik probeerde een escargot uit zijn huisje te pulleken, kreeg een een geniale ingeving: Die tang! Ik had hem gevonden, het ultieme seksspeeltje voor de verveelde huisman of -vrouw! Trek maar eens zo'n ding uit de keukenla en bekijk hem eens. Twee schelpen met mooie afgeronden vormen, zonder scherpe uitstekende delen, door de krachtige veer uitstekend geschikt voor het letselvrij knellen van tepel, voorhuid en andere lichaamsdelen. Door het RVS niet alleen makkelijk schoon te maken, maar ook een uitstekende electrische geleiding gevend en dus breed inzetbaar bij allerlei leuke spelletjes. Bekijk je het gedeelte waarin de slakkenhuisjes geklemd moeten worden eens goed nader, dan kun je niet ontkennen dat het apparaat de perfecte pasvorm heeft om het koppige gedeelte van het mannelijke geslachtsdeel te omvatten. En wil je de spelletjes nog wilder en nog diepgaander, dan herkent iedere amateurgyneacoloog zonder moeite de vormen van een handzaam en hygi?nisch te gebruiken mini-speculum.

Voor de mensen die nu vol afgrijzen naar hun escargot-tang zitten te staren in ieder geval ??n troost: een goed escargot-servies bestaat naast de tang ook nog eens uit een smal en langwerpig vorkje waarmee je de slak uiteindelijk uit het huisje trekt. Vanuit hygi?nisch oogpunt hoef je je dus nooit af te vragen waar die tang allemaal geweest is.

Suffie bouwt een buitenkast

Vrijdag 10 Mei 2002 at 12:34 am


Suffie's computer staat al weer twee jaar op zo'n goedkoop wit spaanplaatmeubeltje dat al sinds de assemblage in elkaar dreigt te storten. Daarom vond Suffie het van de week tijd om een nieuw computermeubel te maken. Hij moest stevig, ruim en groot worden, dus kocht Suffie een paar flinke panelen MDF, liet deze op maat zagen en ontworp een kast waarin zonodig een complete familie Siberische bootvluchtelingen kon onderduiken. In de afgelopen dagen werd er in Huize Suffie dan ook druk geschilderd, gezaagd, geboord en gemeten.

Suffie zag het echter gisteren niet zitten om de boel binnen in elkaar te gaan zetten, terwijl buiten de mussen dood van het dak vielen. Dus heeft Suffie alle losse planken en onderdelen de tuin in gesleept en is daar fijn in het zonnetje gaan zitten deuvelen en schroeven. Wellicht ziet u de bui al hangen... Nu de assemblage van al dat moois namelijk in de slotfase is beland, blijkt het gevaarte niet meer door de schuifpui naar binnen te kunnen...!!

Suffie ziet zich geplaatst voor een moeilijk dilemma. Suffie kan de kast laten staan en verder gebruiken als opslag voor tuingereedschap, Suffie kan de kast uit elkaar schroeven en binnen weer opbouwen en Suffie kan in het uiterste geval de houten schuifpui uit de rails zetten en het gevaarte alsnog naar binnen slepen.

Suffie moet het nog even overdenken. Hopelijk gaat het de komende dagen niet regenen...

Een nieuw geluid

Donderdag 09 Mei 2002 at 5:15 pm


Goed idee van Patrick en Luna...

Het thema van de komende week is seks en koken. De mooiste combi ontvangt een dubbele bonus!

Komen en gaan

Donderdag 09 Mei 2002 at 12:52 pm


Er gebeuren allerlei rare dingen in Weblogland. Natuurlijk spelen de gebeurtenissen van de afgelopen week daarin een rol, maar ook voor die tijd rommelde het al. Gisteren heeft Mar10e haar log in de wilgen gehangen, nadat zij enige tijd stelselmatig werd lastiggevallen door een "mede-internetter". Mar10e heeft aangegeven "wat leuks" te willen gaan doen. Ik kan dat alleen maar respecteren. Natuurlijk, je moet boven dat soort subversieve sujetten staan en er zijn zo weinig eikels en zo veel fans, allemaal argumenten die velen zullen aandragen. Maar het moet wel leuk blijven en het gestalk van een megalomane psychopaat heeft daarop geen gunstige invloed. Van mijn kant kan ik Mar10e alleen maar sterkte en wijsheid toewensen, en natuurlijk dat zij in gunstigere situaties nog eens op haar besluit terugkomt.

Wat ik mij vannacht in mijn bedje lag te bedenken, is dat dit wel betekent dat ondertussen drie van de vier mensen die mij ooit hebben ge?nspireerd tot het starten van een weblog er mee zijn gestopt, en van nummer vier weet ik dat gedachtes over stoppen regelmatig boven komen drijven. Is dat natuurlijke selectie? Is het een constante ontwikkeling binnen een subcultuur? Of is er iets aan de hand? Loggers komen en loggers gaan en het evenwicht blijft redelijk bewaard. Mensen die ooit anderen inspireerden stoppen en de mensen die zij inspireerden zullen ooit anderen inspireren om een weblog te beginnen. Niets mis mee... Maar het betekent wel een continu proces van afscheid nemen en welkom heten.

Veel bestaande subculturen die vanuit een natuurlijk verloop van samenstelling veranderen, steunen op pijlers van mensen die langer blijven, de kennis, wijsheid en vaardigheden bewaren die binnen de groep noodzakelijk zijn en een constante inspiratiebron vormen voor de rest.

En juist die pijlers zal ik missen.

Nog even dan...

Woensdag 08 Mei 2002 at 7:36 pm


De vraag is wat je er mee moet, met die hatemail die in de afgelopen dagen op de diverse weblogs werd bezorgd. Marti noemde ik al, maar ondertussen heeft ook Patrick al het twijfelachtige genoegen mogen smaken om kennis te maken met de "aanhang" van Pim Fortuyn. Hem werd een salvo beloofd met maar liefst 19 schoten, door het hoofd wel te verstaan. Suffie heeft snel even uitgerekend dat dit minstens tweemaal herladen betekend, schromelijk overdreven dus.

Moet je dit nu serieus nemen? Ligt er natuurlijk aan hoe je dit als ontvanger ervaart. Een duik in de wetboeken leert Suffie dat het sturen van dit soort mail valt onder artikel 285 van het Nederlandse Wetboek van Strafrecht, bedreiging. Dat betekent de mogelijkheid van aangifte en een strafrechtelijk onderzoek door de politie, die tegenwoordig voldoende middelen in huis schijnen te hebben om dit soort onderzoeken tot een goed einde te brengen.

Maar de vraag is of het dit waard is. Suffie durft er een halve gevulde koek om te verwedden dat de bedreigers niets te maken hebben met de achterban van de LPF, hooguit met de hersenloze rechts-extremisten massa die in Pim's woorden meenden hun eigen doelstellingen te herkennen en nooit de moeite hebben genomen om zich in 's mans politieke idee?n te verdiepen. En Suffie gelooft al helemaal niet in hun argumentatie dat de linkse partijen Pim's dood op hun geweten hebben, alsof zij de trekker hebben overgehaald. Suffie denkt wel dat het continu in de ultra-rechtse hoek douwen van Pim door de overige politieke partijen, het ontstaan van een klimaat waarin een moord als deze heeft kunnen gebeuren, niet heeft tegengewerkt. Maar een causaal verband? Nee. Pim is vermoord door een gek, waarvan nog niet eens bekend is wat zijn motieven waren. Het simpele feit dat hij bij een milieubeweging werkte staat daar los van. Suffie kent moordenaars die bij de politie werkten, of in een klooster zaten, of in de verpleging. Onzin dus om te zeggen dat Pim's dood iets te maken heeft gehad met het demoniseren en verketteren door de andere partijen.

En dus wordt Suffie niet al te verontrust door digitale bedreigingen uit die hoek. Anderen denken daar misschien anders over en die is Suffie graag ter wille. Marti, Patrick en anderen die digitaal worden belaagd, Suffie helpt jullie graag. Laat het weten aan Suffie en we vegen het tuig de digitale vuilnisbak in.

En nu houdt Suffie er echt over op..

Nou, daarom....:

Woensdag 08 Mei 2002 at 1:06 pm


Marti van Hello Again wordt per email bedreigd omdat ze kritische postings over Pim Fortuyn op haar log heeft staan.

Electric Luna wordt uitgemaakt voor dom wicht omdat ze soms haar persoonlijke beleving op het net zet in plaats van een politiek correct standpunt.

In de reactietools van diverse logs vinden onverkwikkelijke discussies plaats over wie nu de schuld heeft aan de dood van Pim Fortuyn. De persoonlijke verantwoordelijkheid van de schutter komt daarbij opvallend weinig aan bod.

Mensen die altijd hebben lopen schreeuwen dat iedereen zijn eigen mening mag hebben, lopen nu anderen af te fakkelen omdat ze een eigen mening ten toon spreiden.

Er lijkt een algehele chaos te zijn uitgebroken, niet alleen in de politiek, maar ook op de diverse weblogs.

Suffie wilde daar even niet bij zijn. En vanaf nu doen we gewoon weer allemaal normaal!!

Zwart

Maandag 06 Mei 2002 at 8:51 pm


Ik heb even op weblogland geneusd. Veel tekenen van ongeloof en verschrikking. Maar ook veel semi-lollige en zelfs puur gemene reacties. Daar doe ik dus even niet meer aan mee.

Suffie gaat fijn een tijdje op zwart.

Adios.

Ik wil weg!!

Maandag 06 Mei 2002 at 8:44 pm


We leven in een land waar mensen met afwijkende meningen dood worden geschoten. Pim was dan niet mijn vriendje, hij was wel de luis in de pels die de hond Nederland nodig had. En nu is hij dood. Doodgeschoten. Als een politicus wordt doodgeschoten, betekent dit vaak het begin van een heksenjacht op zijn politieke tegenstanders, of in ieder geval op de mensen die door hem werden 'bedreigd'. Laat dit in godsnaam niet gebeuren!

Godverdomme!!!

Maandag 06 Mei 2002 at 8:28 pm


Vriend of vijand, hier zijn alleen verliezers!!

Krak in rug..

Maandag 06 Mei 2002 at 11:36 am


Misschien komt het omdat ik in de afgelopen week veelvuldig heb staan zagen en boren aan een overwoestbare MDF computerkast voor in de huiskamer. Misschien komt het omdat ik met Kleine Suffie heb lopen gooien. In ieder geval loop ik met een knoop in mijn rug van hier tot Jericho.

Het begon gistermiddag toen ik bij een vriend gitaar zat te spelen en moest verzitten omdat mijn rug pijn begon te doen. Het ging niet weg. De zondagse avondwip leek uitkomst te bieden, ik viel in ieder geval pijnvrij en heerlijk ontspannen in slaap.

Vanmorgen was ik echter gebroken en kwam ik ternauwernood mijn bed uit. Naast mijn linkerschouderblad zit een knoop in mijn spieren ter grootte van een fikse knikker. Als ik mijn schouder ontspan doet het pijn, als ik ademhaal doet het pijn en als ik tijdens het lopen met mijn armen zwaai doet het pijn. Door al die prikkels ga ik verkrampt lopen en dat doet nog meer pijn.

Door alle knok-, klim-, sjouw-, val- en andere partijen die ik in mijn leven heb meegemaakt, zijn de bandjes in mijn rug al wat soepeler geworden dan eigenlijk de bedoeling is. Zo af en toe heb ik een soortgelijke pijn omdat er een wervel niet helemaal op zijn plaats zit en de bandjes van mijn ribben onder spanning komen te staan. Remedie: ik zet een vuist tegen de wervel die tegensputtert, adem in en loop al blazend achteruit tegen een muur op. Tien tegen ??n dat de wervel door de klap terug op zijn plaats springt en ik ben van de pijn af.

Vermoedelijk komt ook deze pijn van een lastige wervel af, maar ik voel zo ??n-twee-drie niet welke, en bovendien kan ik er met mijn vuist niet bij. Wat in het laatste geval nog wel eens wil werken is het vervangen van de vuist door een tennisbal. Deze klem ik dan tussen rug en muur en rol deze naar de bewuste wervel toe, waarop ik de bovenomschreven procedure nog een keer herhaal. Maar goed, ik weet dus niet welke wervel de boosdoener is en dat legt op schaamteloze wijze de beperkingen van mijn methodieken bloot.

Het vermoeden is groot dat een paracetamolletje wonderen gaat verrichten. Tot dan geldt maar ??n conclusie: je eigen fysiotherapeut zijn is vooral handig als je een duistere zijde hebt. Dan kan je die om een second opinion vragen.

De wereld van de film

Zondag 05 Mei 2002 at 12:40 pm


Raar eigenlijk! Terwijl het filmfestival in Cannes over het algemeen wordt gezien als de perfecte gelegenheid om nieuw filmmateriaal aan een breed publiek te presenteren, is een Nederlandse inzending dit jaar een film uit 1939: Boefje. Dit Nederlands melodrama van Detlef Sierck (=Douglas Sirk) kwam door het uitbreken van de 2e Wereldoorlog tijdens Cannes dat jaar niet aan bod en mag het nu, 63 jaar na dato, nog een keertje proberen.

Onvoorstelbaar ook.... Terwijl we tegenwoordig de computer rijkelijk inzetten om scenes en personages zo echt en geloofwaardig mogelijk te maken, werd in deze film een twaalfjarig knulletje neergezet door een vrouw van vijfenveertig, puur en alleen omdat men vond dat ze daar, na duizenden voorstellingen in deze rol op het toneel, recht op had. Onze eigen Joop Doderen, toen negentien jaar oud, pieste als tegenkandidaat naast de pot.

Maar goed, hij mocht later Swiebertje gaan spelen...

Winkelen is leuk!

Zaterdag 04 Mei 2002 at 4:09 pm


U wilt uw handdoek in de badkamer toch ook niet meer aan zo'n saaie haak hangen? Dat hoeft niet meer! Deze handdoekhangers zijn makkelijk te plaatsen, handig in gebruik, ruimtebesparend en nog leuk ook!

Kwak (2)

Zaterdag 04 Mei 2002 at 1:33 pm


Eigenlijk is het niet eerlijk. Zit Suffie nog even lekker na te snikken in verband met het gemis aan groene kikkers in de tuin, staan ze op de televisie, bij Man Bijt Hond, doodleuk te vertellen dat er dit weekend weer kikkerconcerten zijn in de botanische vijvertuin in Gramsbergen. Terwijl die groene etterlijers hier in geen velden of wegen te bekennen zijn, zitten er daar zo'n 3000 op een kluitje bij elkaar...

Wist u dat kikkerbillen in Frankrijk een delicatesse zijn???

Kwak

Vrijdag 03 Mei 2002 at 9:50 pm


De tuin die Huize Suffie omringt, is thans weer vergeven van de kikkers. Deze amfibi?n bevolken Suffie's vijver, vreten onder Suffie's bosjes, spelen krijgertje in Suffie's gras, pitten onder Suffie's terrastegels en neuken in Suffie's tuinkast. Wellicht geeft deze opsomming van kikkeraangelegenheden de indruk dat Suffie problemen met deze koudbloedige groepering heeft, maar het tegendeel is waar. Zowel Suffie als Suffinnetje vinden het zelfs heel gezellig! Er is echter ??n ding, waar de familie Suffie collectief de pest over inheeft: ze kwaken niet. Suffie schat de populatie toch op enkele tientallen zielen, maar ze geven geen kik! En als er ??n ding is dat Suffie heerlijk rustgevend vindt, dan is het wel het nuttigen van een XO'tje in een luie stoel, terwijl in de avondschemering het gezang van de kikkerbevolking over Suffie's landgoed gonst. Maar goed, ze kwaken dus niet...

Nu heeft Suffie zich door een kikkerkundige laten vertellen dat dit komt omdat het bruine kikkers zijn. En een kenmerk van bruine kikkers is dus dat ze niet kwaken. Groene kikkers wel, maar die heeft Suffie niet... Nu hebben kikkers de fijne eigenschap dat ze zich voortplanten en wel door het uitpoepen van een soort heldere snot met pitjes erin, die zich tot kleine kikkertjes ontwikkelen. Suffie is naarstig op zoek naar het snot van groene kikkers, liefst voordat de bruine exemplaren op Suffie's landgoed hun snot in Suffie's vijver hebben gedeponeerd.Mogelijk dat Suffie dan nog deze zomer Kermit's liederen in koor over heuvel en dal kan horen schallen....

Nog iemand groene kikkers in de tuin?? Suffie komt graag een handje halen.


Vette Spam

Donderdag 02 Mei 2002 at 1:57 pm


Er gaat geen dag voorbij, of Suffie's priv? mailbox zit vol met spam. Suffie wordt doodgegooid met berichten van mensen die wat willen verkopen, die je willen laten gokken, die willen dat je op hun site met vieze plaatjes inbelt of hun software download en laat registreren. Suffie heeft dat tijdenlang heel vervelend gevonden, maar het hoort er nu eenmaal bij. Als je een brievenbus hebt, ontvang je foldertjes, heb je een mailbox, dan ontvang je spam. Niets aan te doen.

Van de week ontving Suffie echter een mailtje waarbij dit wat anders lag. Het betrof hier een gedigitaliseerde fotografische afbeelding van twee meiskes, aan het eind van de tienerleeftijd, die wang aan wang met een olijke en lieve glimlach de fotograaf aankeken. Op zich een lieflijk en rustgevend tafereel, ware het niet dat ??n van hen een verslappend mannenlid, vermoedelijk van de fotograaf, tegen haar lippen tikte, terwijl de ander met haar vinger een draad trok uit een spermaspoor dat kriskras over hun beider gelaat liep.

Nu is Suffie op zich geen tegenstander van diergelijke taferelen, mits de bijkomende omstandigheid bestaat dat Suffie de beide dames, nahijgend en met bonzend hart een stukje keukenrol aanbiedt. Maar Suffie vindt het wel ergerlijk dat dit soort afbeeldingen ongevraagd op Suffie's beeldscherm verschijnen. Suffie is niet bang dat Suffinnetje in katzwijm achterover dendert als zij een keertje haar mail opent en wordt geconfronteerd met een soortgelijke prent, maar Suffie ziet Kleine Suffie al vol verontwaardiging en op hoge toon informeren waarom die twee meisjes onder de douche wel met papa's plasser en de shampoofles mogen spelen.

Daarom bij deze een oproep aan de dames en heren spammers om voortaan Suffie's mailbox over te slaan. Vindt u het toch noodzakelijk om Suffie langs deze weg te wijzen op uw diensten en producten, houdt u dan in ieder geval aan de regels der discretie en wellevendheid, zoals die ook door de bezorgers van de eerder genoemde foldertjes worden gehanteerd.

Okee, Suffie heeft in zijn brievenbus tussen de foldertjes wel eens een aantal naaktfoto's van de buurvrouw aangetroffen. Maar dat had een andere reden...

Vergane glorie

Woensdag 01 Mei 2002 at 11:33 pm


Suffie's verkapte net-niet sollicitatie voor de positie van drummer bij de Time Bandits, heeft een aardige discussie losgemaakt bij een aantal reageerders, waaronder de toetsenist van het betreffende gezelschap. Mag een dergelijke groep nog wel teren op oude roem? Of horen de heren in een museum thuis? Grappig is dat een dergelijke kwestie gisteren op het menu stond bij Heer Nimo, en wel over het concert dat Queen gisteren gaf op het Amsterdamse Museumplein, daarbij onder meer bijgestaan door Trijntje Oosterhuis. Kon dit nog wel? Of was ook deze band toe aan culturele euthanasie?

Sommige bands uit vroeger tijden hebben bestaansrecht omdat ze nog steeds in de bovenste regionen actief zijn, zoals U2 en de Rolling Stones. Anderen hebben in het verleden zo veel voor de popmuziek betekent dat ze hun marktaandeel tot in de lengte der dagen hebben verdiend, denk maar aan Pink Floyd en The Eagles. Dan zijn er nog de bandjes die vooral in een bepaald tijdsbeeld pasten, zoals Level 42 en Spandau Ballet. Het zijn die bandjes die vaak gedoemd zijn te verschijnen op de inmiddels bekende, oh gruwel, 'Golden Oldies' feesten. Dan zijn er ook nog de mensen die gratis meeliften op het succes dat anderen voor ze hebben geschapen. Zo speelt er nog steeds een Creedence Clearwater Revival, die helemaal niets te maken heeft met de geestelijke vader van al hun hits, John Fogarty, maar wel elke avond volle zalen trekt. Er bestaat nog steeds een Spencer Davis Group, waarvan de meeste leden niet eens weten wie Steve Winwood is. Helemaal zielig zijn de dikgebuikte vijftigplussers, die zo af en toe de bekende festivals nog eens aandoen om Opa's Laatste Kunstje nog een keertje te laten zien. In die kategorie schaar ik onder andere oud Teesetter Peter Tetteroo, die al dertig jaar overal in het schnabbelcircuit verschijnt om "Ma Belle Amie" te zingen...

Ooit speelde Suffie in een bandje dat in die tijd succesvol was, maar in de muzikale ontwikkelingen der jaren verloren ging. Welk bandje?

Sorry, Suffie bewaart graag zijn waardigheid...Bovendien is Suffie nog lang geen 50...!