Suffie is om!

Zaterdag 30 November 2002 at 6:11 pm


Suffie heeft besloten zich te scharen achter het Gedachtegoed van Pim Fortuyn, zijn LPF en de militante vleugel van LN en de VVD: keiharde aanpak van de toenemende criminaliteit, desnoods met alle noodzakelijke middelen.

Internerings- en opvoedingskampen, hogere straffen, meer bevoegdheden voor justitie en politie, preventief oppakken en fouilleren, opvoedingsprogramma's voor afglijdende jongeren, gedwongen afkicken en meer bevoegdheden tot het uitvoeren van lijfstraffen op scholen, het klinkt Suffie allemaal als muziek in de oren!

Hadden die rotjochies maar met hun jatten van Kleine Suffie's step af moeten blijven!

Logisch eigenlijk...

Zaterdag 30 November 2002 at 4:33 pm


NOS Teletext, pagina 130 meldt:

"PARIJS De Britse premier Blair zal op 4 februari in Parijs de Franse president Chirac ontmoeten.Tijdens hun vorige gesprek kregen de twee een aanvaring."

Goed dat ze dat soort ontmoetingen niet meer op volle zee laten plaatsvinden...

STEM NIET OP SUFFIE!!!

Zaterdag 30 November 2002 at 1:56 pm


De gekte rondom BNN's Weblog top 40 is nu definitief losgebarsten. Met name de jacht op stemmen doet aardig wat stof opwaaien. Sommige vrouwelijke loggers beloven zelfs hun borsten op het net tonen in het geval dat ze door toedoen van hun stemmers op nummer ??n belanden.

Bovenstaande heeft Suffie doen besluiten zijn lezers niet langer op te roepen om te stemmen op "De wereld volgens Suffie". Bovendien roept Suffie alle andere mannelijke loggers op om vanaf heden de Weblog top 40 te boycotten. Klik onder voor de u best passende motivatie:

De correcte motivatie

De werkelijke motivatie

En dan nu de reclame..(3)

Donderdag 28 November 2002 at 9:44 pm


Choreograaf Dan Karaty is ernstig op het matje geroepen door het management van popster Kylie Minogue omdat hij, ter ondersteuning van de verkoop van zijn fitnessvideo "Hotpants Workout", claimt dat Kylie haar onberispelijk strakke bilpartij heeft te danken aan zijn trainingsprogramma. Kylie op haar beurt, zegt dat zij haar schier ideaal gemodelleerde bips uitsluitend te danken heeft aan haar eigen inspanningen.

Eigenlijk is dat jammer, want zowel Kylie als Suffie weten donders goed waaraan zij haar als uit marmer gehouwen achterste te danken heeft: Suffie's Personal Butt Training Programm, oftewel Superbutt. Deze pas ontwikkelde methode is gebaseerd op een recente ontdekking dat directe prikkeling en training van de schede- en anaalspieren een sterk stimulerende invloed hebben op de ontwikkeling van gezond en stevig weefsel in de bil- en bovendijbeenspieren van vrouwen en de verbranding van overtollig vetweefsel. Sterker nog, deze vorm van interne stimulatie, die grotendeels bestaat uit een combinatie van prikkeling van vaginaal weefsel en oefening van de bovengenoemde spiergroepen, blijkt 2 tot 5 maal zoveel effect te hebben als conventionele "externe" stimuleringsvormen, zoals massagebanden en fitness.

Centraal in de Superbutt-methode staat een intensief trainingsprogramma in combinatie met een ??n op ??n begeleiding tussen de vrouwelijke cli?nt en de personal trainer. Bij de basisoefening ligt de trainer op een speciale mat op zijn rug en penetreert zijn cli?nte, ter stimulering van de bedoelde spiergroepen. Tegelijkertijd voert de cli?nte een reeks gecombineerde oefeningen uit, waarbij de contractie en peristaltiek van de gestimuleerde spiergroepen er voor zorgdragen dat de bil- en dijbeenspieren optimaal worden aangespannen. Niet zelden ervaart de cli?nte hierbij een overdadig orgasme, dat bovendien extreem kan worden opgerekt door onderwijl een vooraf zorgvuldig ingestuurde tegendraads bewegende oefening uit te voeren. Naast deze basisoefening, bestaat Superbutt uit nog een 16-tal variaties met verschillende soorten penetraties en stimulaties. Helaas kunnen wij in dit artikel hier niet verder op ingaan, gezien de enorme concurrentie die er in deze martktsector heerst.

Superbutt is een tamelijk zwaar en intensief programma, waarbij mininaal drie maanden lang dagelijks wordt getraind. Juist omdat de training een stuk lustbeleving met zich meebrengt, wordt het programma echter over het algemeen als zeer effectief en genietbaar beschouwd. Hoewel de resultaten van Superbutt over het algemeen zeer goed te noemen zijn, beschouwt Suffie Kylie, die Suffie bij de ontwikkeling terzijde stond en feitelijk als proefkonijn diende, als zijn paradepaardje.

Helaas is er ook slecht nieuws: niet iedereen komt voor Superbutt in aanmerking. Dat heeft niet zozeer met de niet geringe kosten van de training te maken, als wel met het feit dat het programma alleen effectief is als een bepaalde mate van stevigheid en vormvastheid van de te trainen billen in aanleg aanwezig is. Superbutt is dus geen ingrijpende figuurcorrectie, maar moet gezien worden als een laatste stap tot perfectie van de in aanleg bovenmodale vrouwelijke bips.

Wilt u in aanmerking komen voor het Superbutt-programma dan dient u derhalve, naast een recente pasfoto (voor archiefdoeleinden) een goed gelijkende en recente foto (in kleur) van uw bilpartij in onbedekte staat, met uw aanmelding mee te sturen. Aanmelden voor Superbutt kunt u overigens op de gebruikelijke methode, per mail, per reactiescript of schriftelijk per aangetekend schrijven.

Ter afsluiting wil Suffie uw aandacht vragen voor het volgende reclameblokje, waarin uitgebreid zal worden ingegaan op de krachtige kaaklijn van Jennifer Lopez.

STEM OP SUFFIE!!!

Woensdag 27 November 2002 at 9:21 pm


"Suffie beschouwt de wereld vanuit de donkere krochten van zijn getormenteerde ziel en verblijdt de lezer met persoonlijke ontboezemingen, satirische observaties en botte seks."

Dus stemmen, nu!!! (BNN Blog top 40)

Bier (2)

Dinsdag 26 November 2002 at 10:34 pm


Vattisleeg...!!

Glukkug..!

Nee!!!

Maandag 25 November 2002 at 11:47 am


Sorry, maar ik werd ook gek van dat wit! Lay vanaf heden weer "under construction"

Bier

Maandag 25 November 2002 at 11:28 am


Zo heel af en toe laat Suffie het buikgevoel winnen van de rede en doet Suffie is ondoordachts, iets spontaans. In zo'n geval moet je niet lullig doen als zoiets anders uitpakt dan misschien de bedoeling was, of als de consequenties uiteindelijk minder wegwuifbaar blijken te zijn, dan ten tijde van het nemen van die beslissing. Zo geschiedde het zaterdag dat Suffie in een laat stadium van zijn verjaardagsfeest besliste om toch maar een tweede fust bier aan te slaan, wetende dat hij deze van zijn lang zal ze leven niet meer op kreeg.

Nu heeft Suffie op generlei wijze spijt van zijn beslissing. Het smaakte heerlijk en het aanwezige gezelschap was het meer dan waard. Maar Suffie ziet zich nu wel geconfronteerd met de gevolgen van zijn onbezonnenheid: een tapinstallatie die vandaag dient te worden ingeleverd bij de verhuurder en een nog lang niet leeg vat met koel, helder bier! Nu heeft Suffie er alle vertrouwen in dat de verhuurder er geen probleem van zal maken als de hele mikmak een dagje later terugkomt, maar dan nog blijft het vraagstuk staan hoe in een doordeweekse avond een bijna vol vat bier te ledigen. Suffie heeft voor zichzelf al een aantal mogelijkheden de revu laten passeren:

  • Jammer maar helaas.Oftewel, Suffie levert het hele handeltje zo in, compleet met bijna vol vat en accepteert zijn verlies manmoedig. Dat nooit! Allereerst is een vol vat zwaarder dan een lege en is Suffie niet van plan zich voor Jan Doedel lens te sjauwen aan een vol vat bier. Bovendien is alleen al de gedachte aan het kostbare verlies ondraaglijk.

  • Frauderen. Met een beetje superlijm plakt Suffie de plastic zegel terug op z'n plaats en brengt het vat met een stalen smoelwerk als ongebruikt terug. Aantrekkelijk, maar Suffie houdt de betreffende leverancier graag te vriend. Er komen in de loop der tijd nog meer feestjes en Suffie heeft vrij weinig lust zich bij de eerstvolgende gelegenheid door de sterke arm in de lurven te laten grijpen.

  • Opdrinken. Suffie is van mening dat hij de edele kunst van het innemen tot in de finesses beheerst en heeft een tamelijk goed gestel. Een vat per avond, zonder daar een uitdrukkelijke doodswens tegenover te stellen, is evenwel te veel gevraagd.

  • Experimenteren. Er zijn veel dingen die Suffie wel eens gewoon bij gelegenheid, vanuit een puur decadente en anarchistische gedachtegang zou willen weten of uitproberen: kun je aan een bierpomp ook gewoon je handen wassen? Is het waar wat ze zeggen dat bier goed is voor je haar? En zoja, schuimt het dan net zo veel als sjampoo? Wat gebeurt er als je bier gebruikt in je Supersoaker XP? Kun je bier ook per maagsonde of per infuus tot je nemen? Gaat de smaak dan niet verloren? Hoe doen tropische vissen het in een bak vol bier? Gaan ze dan dood, of komen ze om pinda's en bitterballen vragen? Leuk hoor, maar zo verspillend ??nmalig allemaal.

  • Weggeven. Wat is er heerlijker dan weggeven aan anderen wat je zelf over hebt? Suffie zet zijn pomp op de oprit neer, zet er een rol plastic bekertjes naast en een bord "Gratis bier". Een aantrekkelijk plan, maar niet met dit weer. Bovendien is de kans groot dat onverlaten de hele bende met bekertjes en al in een busje laden en er mee vandoor gaan, ongetwijfeld met achterlating van het onverkoopbare en dus nutteloze, bijna volle vat waar het allemaal om te doen was.

 • Bierinstuif. Suffie mobiliseert een aantal vrienden, kennissen, collega's en familie en nodigt ze vanavond thuis uit om samen met hem het vat op te maken. Of organiseert een spontane miniweblogmeeting. Even simpel als doeltreffend en misschien wel de beste optie. In ieder geval een nadere overweging waard.

Suffie is er nog niet uit.... Die laatste optie lijkt zo aantrekkelijk! Maar stel dat er veel mensen komen, dat het gezellig wordt en dat het vat inderdaad opgaat? Gevreesd moet worden dat Suffie dan, wellicht aangespoord door het succes, de drank en de sfeer, overgaat tot het aanslaan van een derde fust.

En dat was nou net niet de bedoeling...!

Dan geeft dat aangebroken pak chocomel toch minder problemen!

Boudewijn

Zondag 24 November 2002 at 8:12 pm


Boudewijn B?ch is dood. Hij was niet mijn vriend, ik vond hem zelfs een beetje eng. Maar hij was onmiskenbaar ??n van de meest kleurrijke figuren die onze ingesukkelde kunstwereld in de afgelopen jaren heeft mogen opleuken.

Lezen, muziek en rijst eten worden een stuk minder interessant zonder Boudewijn.

Buch3.jpg

"You're 2000 lightyears from home"
- Rolling Stones -

Brak

Zondag 24 November 2002 at 1:34 pm


Lieve lezers en lezeressen. Het is vervelend maar waar, Suffie is brak! Voor een enkeling zal dat niet als een verrassing komen. Suffie denkt er hard over om ook maar op chocomel over te stappen, of in ieder geval om niet langer meer het tempo van de visite proberen bij te houden. Jonge levers functioneren duidelijk beter dan iets oudere...!

En nu duikt Suffie er nog even een uurtje in...

Kan iemand een aspirientje in de bus komen gooien?

Wrange grappen...

Zaterdag 23 November 2002 at 10:40 am


Kan iemand mij vertellen wat wij de Sint ooit hebben misdaan??


lexmax2.jpg

Tjakkaaaarrgghhh!!!

Vrijdag 22 November 2002 at 1:51 pm


Kijk, dat heeft Nederland nodig. Iemand die de afstand tussen politiek en amusement verder verkleint. Waren we er al een beetje aan gewend dat politiek steeds meer het karakter van een klucht begon te dragen, maakt Leefbaar Nederland er een compleet circus van! Nu kan ik me voorstellen dat de partij zich afvraagt of de zeer kundige, maar bepaald kleurloze Fred Teeven wel voldoende charisma in huis heeft om voldoende zetels te verwerven, maar om er nou meteen zo'n hyperagressieve cliniclown-voor-depressieven tegenaan te gooien, daar heb ik wel wat moeite mee.

Meneer Ratelband kondigt nu reeds aan dat het fileprobleem onder zijn bewind binnen no-time opgelost zal zijn. Dat zie ik zo voor me: de Nederlandse wegen zullen alleen worden opengesteld voor de bezitters van Rolls'en en Bentley's, of voor die mensen die bereid zijn zich door zijn instituut voor veel geld te laten trainen in het op blote voeten over heet asfalt lopen. Voor hen zal exclusief de vluchtstrook worden opengesteld en de benzinepompen zullen worden omgebouwd tot friettenten, zodat er toch nog redenen aanwezig zullen zijn om de dure olieprijzen naar de comsument toe door te berekenen.

Ratelband zal zich ongetwijfeld bedienen van de door hem uitgedokterde NRR methode, ofwel Neuro-Lingu?stisch Regeren, waarbij alle leden van de Tweede Kamer de vergaderingen zullen beginnen met een kwartiertje lotushouding met de ogen dicht, waarbij de goeroe zijn discipelen vanaf het spreekgestoelte, schreeuwend en speeksel spuwend, zal ophitsen om met een klimtouw vanaf het dak van het Ministerie van Defensie langs de gevel af te dalen, om onze luchtmobiele brigades in oorlogsgebieden het goede voorbeeld te geven. Onderwijl zal hij tijdens deze meditatie vast van de gelegenheid gebruik maken om op zijn gemak een vrouwelijk kamerlid uit te zoeken, die hem gedurende de lunchpauze van zijn overtollig genetisch materiaal kan afhelpen.

Maar wie moet hem straks in Godsnaam het Wekelijks Interview met de Minister President af gaan nemen?? Jomanda? Bassie van Adriaan? Ronald McDonald? Harry Mens?

E?n ding is in ieder geval zeker: van de elders vergevorderde plannen om Nederland staatkundig te herenigen met het land onzer Zuiderburen, zal nu wel niets meer komen. Die zijn toch wel betere frietbakkers gewend...

ratelband.gif

Maar welke clown zoudt U nou in de regering willen hebben?

Gesloten!!!

Woensdag 20 November 2002 at 9:35 pm


In verband met tijdelijk en verdiend dronkenschap..!!

Kloppend hart...

Dinsdag 19 November 2002 at 10:43 pm


Morgen is het zo ver.... zou ik me nou wezenlijk anders voelen??

Volgens mij was dat in voorgaande jaren ook niet zo!

Kleur

Maandag 18 November 2002 at 7:58 pm


Goed, het is verre van ideaal, maar misschien helpt dit nieuwe kleurenschema me door mijn grafstemming. In ieder geval is het lekker rustgevend en bespaart het mij commentaar van mijn medeloggers, die zich ernstig afvragen of ik een webstek voor een mausoleum aan het bouwen ben.

Ik ben nog op zoek naar iets warms, iets levendigs en iets wat een beetje bij de inhoud kleurt. Hoewel ik niet van plan was om mijn cli?ntele aan het werk te zetten, sta ik open voor suggesties....

Koopt Nederlandsche waer!!

Maandag 18 November 2002 at 11:01 am


Vindt u dat nou ook geen geinig bandje? Queens of the Stone Age heten ze. Geen nieuw bandje, en ook niet echt heel oorspronkelijk. Een beetje Slade, een beetje Kravitz, een beetje T-rex, een beetje Kinks en een hele hoop vuige, non-tech gitaar- en andere geluiden. Fris, fruitig en leuk, joh!

Kijk, en zo'n bandje zal je dan ook niet zien bij de MTV Music Awards, de perfecte gelegenheid voor alle volgevreten en zelfvoldane paradepaardjes uit de hedendaagse popmuziek om elkaars kruisjes te likken. Okee, QOTSA drummer Dave Grohl mocht even op komen draven met zijn Foo Fighters, maar voor de rest was het toch huilen met de pet op? Kan iemand mij vertellen wat er nou eigenlijk goed is aan Alicia Keys? Of aan Enrique Iglesias, onder wiens vader we al genoeg hebben geleden? En Eminem? Hoort zo'n jongen niet gewoon in een gesloten inrichting te zitten? Kan P. Diddy echt niets anders dan Yo zeggen met een zonnebril op? Of zou hij -rapper's eigen- ook zo goed met een vuurwapen overweg kunnen? En Pink? Had iemand haar niet kunnen vertellen dat ze consequent een hele noot onder de toon zat? Iemand die toch niet hoefde te spelen omdat zijn partij toch op de band stond?

Het meest beschamend vond ik nog de uitreiking voor de beste Nederlandse act, Brainpower. Hebben we dan echt niets beters of representatievers in huis dan die pseudo Americano nepneger? Met z'n zorgvuldig gecultiveerde gangsta-accent en die gebaartjes, waar hij vast hele avonden voor in de spiegel heeft staan oefenen? Wel lief dat ze voor de uitreiking van deze non-prijs even gebruik mochten maken van het decor, zou dat voor of na het gala gedaan zijn? Ook een origineel idee om er wat geschreeuw van publiek onder te monteren. Helaas was het resultaat zo doorzichtig, dat het alleen maar beschamender werd.

Ongetwijfeld hebben de heren die dit feest hebben georganiseerd ernstig in gewetensnood gezeten en is daardoor de aanwezigheid van Coldplay en Red Hot Chili Peppers te verklaren. Maar zelfs daarmee kunnen ze de ernst van hun culturele misdaden niet teniet doen, het kwaad is reeds geschied en het publiek reeds bezoedeld en verpest...

Als Nederlands muzikaal front zouden wij een teken moeten geven, een geluid moeten laten klinken waarin wij aangeven ons niet langer meer te willen laten ringeloren door de Heren der Wansmaak. Sterker nog, we zouden het voortouw moeten nemen door alle omhooggevallen schoolmeisjes met hun kettinkjes en priktietjes van het podium te vagen en er Nederlandse bands en artiesten van kwaliteit neer te zetten. Volgens mij hebben we er daar genoeg van: Johan, Green Lizard, Junky XL, Kane, Spinvis, De Dijk, The Scene, Anouk, The Gathering, Dreadlock Pussy ?n natuurlijk de Zingende Fresia's!

Zetten we de Queens of the Stone Age in het voorprogramma, kunnen we ook mondiaal mooi nooit niet meer stuk...!

Welke Nederlandse act had u nou willen nomineren??

Vraagje...

Zondag 17 November 2002 at 10:43 pm


Weet iemand hoe je entries uit Pivot importeert naar Movable Type??

Twijfels....

Zondag 17 November 2002 at 10:41 pm


Je wilt meer ruimte en koopt dus een nieuw huis. Als voorbereiding op de aankomende verhuizing, sla je aan het opruimen en flikkert een enorme bende aan ouwe troep bij het vuilnis. Daarmee cre?er je zo ontzettend veel ruimte, dat je je ineens afvraagt waarom je in Godsnaam een nieuw huis hebt gekocht..!!

Doet u ook wel eens van die rare dingen??

Afstandbediening

Zondag 17 November 2002 at 1:22 pm


Als ik de keuken in loop om de afwasmachine te vullen, valt mijn oog op het klokje van de oven. Ik realiseer me dat het geluid van de douche ondertussen al weer zo'n twintig minuten hoorbaar is. Dat lijkt me voldoende voor een jongen van acht jaar oud. In ??n beweging open ik de warme kraan boven de gootsteen en een hese brul vanuit de badkamer bevestigt mij dat de stille wenk is begrepen.

Enkele ogenblikken later hoor ik dat de douche wordt uitgedraaid. Voldaan schenk ik nog een bak koffie voor mijzelf in.

Is het leven eigenlijk niet mooi??

Yippie!!

Zaterdag 16 November 2002 at 8:42 pm


De motorfiets rijdt weer!!

Suffie en de ouderdom

Zaterdag 16 November 2002 at 8:39 pm


Verval...

Het zit in de lucht! Ik ruik het, proef het, merk dat het steeds vaker aanwezig is in de lucht die ik inadem. Het verval dringt in mijn lichaam, mijn botten en mijn geest. Onzichtbaar en onmerkbaar doet het zijn werk en laat me beseffen dat de lange midzomer van mijn leven niet zo eeuwigdurend is als ik in mijn jonge onverschrokkenheid altijd had aangenomen.

Het verval uit zich in het steeds moeilijker wegtrekken van de ochtendwallen onder mijn ogen, de snelheid en doeltreffendheid van mijn Mae Geri en de stijfheidjes en pijntjes na langdurig zitten, sporten of zware arbeid. Het verval dringt door in mijn seksualiteit, waarbij ik merk dat er steeds vaker dagen voorkomen waarin ik een vierde, of soms zelfs een derde ritje aan mij voorbij moet laten gaan.

Het verval waart ook rond in mijn levenssfeer. Het Grote Sterven houdt huis tussen mijn naasten de mensen in mijn omgeving. Een gruwelijke quizmaster speelt een dodelijke loterij met een steeds grotere jackpot, steeds dichter bij me en met steeds minder deelnemers.... Winst lijkt onvermijdelijk, en ik krijg het lot maar niet uit mijn zak...

Woensdag tikt mijn teller weer ??n cijfer omhoog. Dat betekent een stapje dichter tot de oneindigheid en het verlies van een klein stukje van mijn stervelijk zijn. Onafwendbaar en onvermijdelijk fiets de tijd verder over een pad zonder afslagen en tikt mij elk jaar op dezelfde datum op mijn hoofd, steeds harder, steeds bewuster.

Het groen verdort en buiten rotten de bladeren. Verval. Je ruikt het in de kou en ziet het in een gebrek aan kleur en contrast. Vaalheid en vergetelheid, hand in hand.

Het is niet de angst om oud te worden, die de mensheid bezig houdt. Het is de angst het niet te worden...

Hoe bang ben ik eigenlijk..??

Volgens mij ben ik hard aan een borrel toe!!

Hand in hand

Maandag 11 November 2002 at 4:38 pm


Het aantal aanmeldingen voor de komende kamerverkiezingen schijnt ongeveer gelijke tred te houden met de aanmeldingen van liedjes voor het Nationale Songfestival.

Als ze die lijsten maar uit elkaar houden!!

Schrikken

Maandag 11 November 2002 at 3:28 pm


Nog geen uur geleden ben ik gebeld door een collega met een niet zo goed bericht. Een andere collega, met wie wij beiden nauw samenwerken, is dit weekend getroffen door een hartinfarct en ligt aan de monitor in het Ziekenhuis in Rotterdam.

Ik houd niet van dit soort berichten. Ten eerste omdat het een goeie gozer is, die qua gezondheid zijn portie in de afgelopen jaren al aardig gehad heeft. Ten tweede omdat het me doet nadenken over hoe is er zelf bij sta. We zijn ongeveer even oud, doen hetzelfde werk en houden er allebei een tamelijk Bourgondisch leven op na.

Een pijnlijk en pikant detail is daarbij dat we vandaag allebei zouden beginnen aan een programma om onze lichamelijke conditie en gesteldheid te verbeteren. Geen loze dieetweddenschap, maar een doordrachte combinatie van aanpassingen in ons voedselpatroon, beweging, sport, coaching en onderlinge controle.

Weken hebben we het voorbereidingen getroffen en maakten we afspraken en aanpassingen met betrekking tot de uitvoering. En we wisten het allebei zeker: over een half jaar zouden we met gespierde en strakke lijven door het instituut lopen en onze conditie op peil houden door het van ons afmeppen van opdringerig vrouwvolk. Nu ik er over nadenk bedenk ik mij dat hij er in de afgelopen week een stuk fanatieker en serieuzer mee bezig was dan daarvoor, een beetje alsof hij haast had. Misschien voelde hij de bui al aankomen en probeerde hij zo, tegen beter weten in, de dans te ontspringen.

Hij maakt het ondertussen naar omstandigheden goed, begreep ik. Ongetwijfeld zal hij in de komende weken herstellen, misschien worden behandeld en zijn gewone leven weer oppakken. Daarna zal hij vast weer zachtjes aan met werken beginnen en uiteindelijk zal er een moment komen dat we ons programma weer uit de kast trekken.

En vreemd genoeg heb ik zo'n idee dat ik er nog fanatieker mee aan de slag zal gaan dan hij...

Bent u ook wel eens bang?

Schenk mij uw roede..

Zondag 10 November 2002 at 12:26 pm


Met het oog op de komende kamerverkiezingen in januari, ligt het in de lijn der verwachtingen dat het CDA juist in de komende weken een dringend app?l zal doen op een internationaal opererende, voormalige kerkleider ter versteviging van hun programma met betrekking tot de terugkeer van normen & waarden in Nederland. Concreet betekent dit dat demissionair premier Balkenende in dat geval Sinterklaas vermoedelijk zal verzoeken om de zak van Sinterklaas en de roede opnieuw in Nederland te introduceren.

Voor mensen met een beetje historisch besef zal deze stelling niet als een donderslag bij heldere hemel komen. Het christendom heeft er altijd al een handje van gehad om waarden en normen te koppelen aan religie en religieuze helden en grootheden. Die hele bijbel staat vol met metaforen over grootse figuren die geweldige daden verrichten of drama's beleven, niet om de lezer te vermaken, maar om hem te bewegen een bepaalde levensweg te bewandelen.

Goed gezien is die bijbel eigenlijk niet meer dan een breedsprakig verhalend wetboek, bedoeld om het plebs in het gareel te houden. En het ligt voor de hand om bij de handhaving daarvan de hulp in te roepen van helden met een kerkelijk verleden, zoals onze voormalige bisschop van Mira.

Deze aanpak strookt ook met het criminologisch denkbeeld dat je jeugddelinquentie vooral proactief moet aanpakken en niet repressief. Dat betekent dus een eerder ingrijpen in de ethische ontwikkeling van het kind, liefst voordat deze door invloeden van buitenaf of door inconsistente disciplinering naar de misdaad dreigt af te glijden. En wie kunnen dat nu beter dan Sinterklaas en Zwarte Piet?

En wat ook mooi is, deze beweging betekent een opwaardering van ??n van de belangrijkste figuren uit ons cultureel erfgoed. "Wie zoet is krijgt lekker, wie stout is de roe." Deze zin was, in al zijn eenvoud, vele jaren lang de ultieme uiting van de betekenis en de consequenties van Goed & Kwaad. Zij bood het opgroeiend kind alle structuur en houvast die hij nodig had om zich als sociaal individu te ontwikkelen. Door ingrijpen vanuit de politiek correcte stromingen in ons land is Sinterklaas echter in de afgelopen jaren gedegenereerd tot een slappe ouwe lul, goed voor het onvoorwaardelijk uitdelen van kadootjes en het strooien van biologisch verantwoord en zorgvuldig van kleur- en smaakstoffen ontdaan snoepgoed. In veel huizen wordt de komst van de oude heer door kinderen niet eens meer op prijs gesteld. Hij dient zijn zak met kadootjes en eventuele versnaperingen aan de deur achter te laten en wordt vervolgens als een betrapte pedofiel de straat uitgejaagd.

En Pietermanknecht? Die wordt al helemaal niet gepruimd. Veel groeperingen die zich bezig houden met minderhedenbelangen zouden hem het liefst uit onze culturele geschiedenis willen weggummen, vanwege zijn vermeende belichaming van onderdrukking van etnische minderheden. Vooral Surinamers en Antillianen, of liever hun belangenvertegenwoordigers, zien Zwarte Piet als een symbool van de onderdrukking van hun volk. Kletsica! Zwarte Piet is namelijk ontsproten uit het beeld van de jonge schoorsteenvegertjes uit het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw, die nooit van negro?de afkomst waren, hooguit van Italiaanse, omdat deze kinderen zo lekker lang klein bleven.

Maar het mag duidelijk zijn. De devaluatie van Sint Nicolaas loopt verdacht synchroon met het verval van normen en waarden in Nederland. En dat zal ook het CDA niet ontgaan zijn. Een gunstige bijkomstigheid is bovendien dat roede en de zak naar Spanje prachtig aansluiten bij de discussie die plots overal wordt gevoerd over de terugkeer van lijfstraffen op school en deportatie van criminele jongeren. Waarom zou men iets nieuws bedenken als de oplossing al vele jaren lang in onze cultuur besloten ligt?

Overigens is dit verhaal niet puur speculatief. De tekenen zeggen genoeg, de beweging binnen het CDA is al in gang gezet: veel kinderen zullen dit jaar met Sinterklaas in hun schoentje een DVD van Harry Potter aantreffen...!

Stenen tranen...

Zaterdag 09 November 2002 at 3:02 pm


Vanaf zijn wolk van gebakken lucht gooide hij ons met speels genoegen brokken onzin en verwardheid toe, onderwijl grijnzend van plezier. Wij bekogelden hem op onze beurt met brokken realiteit en onbegrip. Sommigen als wilden zij hem stenigen vanwege zijn gebrek aan betekenis, andere -die hem wellicht wat beter begrepen- als kinderen in een spannend sneeuwballengevecht, waarin winnen er niet toe deed. Alleen het spel zelf...

Johnny Vanzo, gewenst onbegrepen. 29 jaar was hij, afgelopen weekend overleden aan een maagbloeding. Wat een zinloze gebeurtenis voor iemand die ons zo graag die relativerende spiegel voorhield.

Had iemand nog steeds de illusie dat leven en lot eerlijk zijn??

Lectuurgedrag

Vrijdag 08 November 2002 at 7:46 pm


Nu ik er vandaag in de file eentje langs de weg zag liggen, schoot me ze ineens een vraag uit mijn vroege jeugd te binnen: hoe kwan het toch dat je op straat of in de bosjes wel altijd seksblaadjes vond, maar nooit een Tina, een Eppo of een Staatscourant?? Selectief strooigedrag, of selectief vindgedrag??

Zwart glas

Donderdag 07 November 2002 at 10:29 pm


Weet u wat er zo leuk is aan het kopen van een nieuwbouwhuis? In ieder geval het gebruik van nieuwe bouwtechnieken, of een vernieuwde toepassing van reeds bestaande technieken en materialen. Met name deze aspecten maken dat Suffie's nieuwe hut, thans in aanbouw, een aantal bekoringen zal hebben die op dit moment nog in Huize Suffie ontbreken. Daarbij denkt Suffie vooral aan het gebruik van rookglas. Door het hele huis heen en op elke verdieping worden er in de gevel rookglaspanelen verwerkt, van dat zwarte glas waar je vanuit het licht niet doorheen kan kijken, maar vanuit het donker wel. Suffie is daar erg blij mee, omdat deze panelen, die vrijwel van vloer tot plafond reiken, bijzondere mogelijkheden bieden.

In ieder geval kan Suffie tijdens het liefdesspel weer gebruik maken van de prachtige, flexibele en transparant dieproze siliconendildo met zuignap, ooit aangeschaft om de korte maar onvermijdelijke mannelijke herstelperiodes tussen twee erotische oefeningen te overbruggen, zonder dat de vrouwelijke partner in het spel de belangstelling zou verliezen of anderszins zou afkoelen.

Dit wonderlijk handige attribuut was namelijk reeds enige tijd in ongerede geraakt, of liever gezegd, weggeborgen in de krat met kerstversiering, onopvallend tussen andere voorwerpen van ongeveer soortgelijke vorm en kleurstelling, omdat er in Huize Suffie geen oppervlakten waren, waaraan het ding zich wilde hechten. De natuurstenen vloer bleek valse lucht aan te zuigen, evenals de gespetterlakte salontafel. Ook de houten deuren boden bij intensief gebruik onvoldoende houvast en de tegeltjes in de badkamer bleken zo klein, dat de zuignap er niet op kon worden vastgezet, zonder over een voeg te lopen.

Eigenlijk waren alleen de ramen in Huize Suffie geschikt, maar deze bleken overal zo hoog te zitten dat gebruik alleen mogelijk was in combinatie met een keukentrap. Het enige raam dat deze beperking niet kende, was het ruit in de schuifpui aan de tuinzijde, doch Suffie zag het niet zitten om bij ieder gebruik het plaatselijk straatbeeld te verfraaien door het tentoonstellen van de frele en aldus vastgenagelde bipszijde van Suffie's liefdespartner.

Maar in Suffie's nieuwe huis, overigens op te leveren in het begin van 2004, zal het apparaat in al zijn ere worden hersteld, op iedere verdieping, in elke ruimte en op elk tijdstip van de dag, mits natuurlijk gebruikt in combinatie met de juiste verlichting, zodat er niet alsnog doldwaze taferelen op straat zullen ontstaan. Een goed vooruitzicht, een erotische verrijking om naar uit te zien!

Maar 2004! Wat een tijd nog... Suffie en Suffinnetje hebben nog even overwogen tijdelijk emplooi te zoeken in het nieuwe gebouw van de ING in Amsterdam. U weet wel, die enorme badkuip op poten die daar onlangs langs de A10 werd geopend en vrijwel geheel uit glas is opgetrokken. Suffie is zich er echter pijnlijk van bewust, dat dit wel eens de oorzaak zou kunnen worden van veel fileleed op de Amsterdamse ring, en vanuit maatschappelijk oogpunt is dan ook van deze optie afgezien.

Het blijft dus wachten op het nieuwe huis. Overigens kent dit huis niet louter pluspunten op dan gebied. Zo zal de nieuwe hut een plat dak hebben, met rechte wanden op de bovenste verdieping. De houten balken die nu op Suffie's zolderverdieping ruimschoots aanwezig zijn, zal Suffie dus moeten missen.

En dat betekent weer dat Suffie tegen die tijd zijn veelgebruikte hangnet, zijn trapeze en zijn luxe en bontgevoerde love-swing helaas te koop zal moeten aanbieden.

plaklul.jpg

Feest & Feest

Dinsdag 05 November 2002 at 10:36 pm


Fijn! Een nieuw verhaall uit de Schnabbelzone!!!

Uit de schoolbanken

Dinsdag 05 November 2002 at 9:48 pm


Onze eigenste Omar schreef er in september al een keer over: Schoolbank.nl, de site via welke je in contact zou kunnen komen met oude klasgenootjes in heel Nederland.

Na het lezen van dit stukje schreef ik mezelf in, vol scepsis en zonder verwachtingen. Onterecht, blijkt nu. Gisteravond ontving ik een mailtje van de zus van een vriendinnetje van de lagere school. Jarenlang niet gezien, vele malen aan gedacht, soms gezocht. En ploep!, daar knippert haar naam ineens op het scherm....

Is dat internet niet knap..??

Bweurk!!!

Maandag 04 November 2002 at 10:43 pm


Hardy's Shiraz Cabernet Sauvignon 2001 is de nieuwe wijn van de maand van Gall & Gall. Een prima keuze...

Het is echter aan te raden om deze wijn met één fles tegelijk tot u te nemen. De gevolgen zijn anders desastreus.....

Tot volgende week, of zo....

Nieuwe Economie

Zondag 03 November 2002 at 12:03 pm


Afgaande op hoe vaak er op dit moment in de verschillende media over wordt gesproken, moeten we er van uit gaan dat het gedachtengoed van Pim Fortuyn binnenkort op de beurs wordt verhandeld...

Stervensstatistieken

Zaterdag 02 November 2002 at 11:28 am


Ik ben het nog even voor mezelf nagegaan. Dit jaar was ik te gast op zes begrafenissen van min of meer dierbaren. Aangenomen dat ik daarmee statistisch representatief ben, zijn de te verwachten maatschappelijke problemen met betrekking tot overbevolking en vergrijzing dus kennelijk totaal uit de lucht gegrepen.

Mag ik u vriendelijk verzoeken vanaf heden geen vrienden of familie meer van me te worden? Ik heb het voor dit jaar wel een beetje gehad...

Zou ik voordeel kunnen trekken uit een verandering van het erfrecht?

Niet thuis

Vrijdag 01 November 2002 at 11:03 pm


Sorry, mensen...

Vandaag ben ik weer eens een keertje fijn op visite. Het moest er gewoon weer eens een keertje van komen....