Gelukkig nieuwjaar!!

Dinsdag 31 December 2002 at 7:44 pm


Jippie! Thuis! Heerlijk gegeten! Will is nu haar kind ophalen bij haar ex en neemt meteen een fles champoepel mee! Ik bereid me voor op een avond vol drank, hapjes en Youp. Na twaalven vuurwerk boven het Weerwater en misschien nog even een wandelingetje langs het huis van Suffie. Om de drankvoorraad te helpen wegwerken...

Veel plezier in 2003 en dikke kus....

Evenwicht

Dinsdag 31 December 2002 at 1:27 pm


Hoe moet je kijken naar een jaar dat bijna voorbij is? Moet je stilstaan bij de dingen die niet goed zijn gelopen? Of die je pijn hebben gedaan? Of moet je alleen je zegeningen tellen? En de rest vergeten?

Je kunt het zien als een grote schoonmaak. De scherven en splinters van het afgelopen jaar, die je in alle hoeken en gaten zult aantreffen, veeg je snel op een hoop en schep je in de vuilnisbak. Snel een dweil erover en klaar! De mooie dingen poets je op en zet je vooraan in de prijzenkast. Iedereen tevreden en klaar voor het volgende jaar!

Maar je kunt het ook anders doen, elke gebeurtenis bekijken of je er iets van kunt leren. Geef het verleden betekenis in het heden, door het mee te nemen naar de toekomst. Bij ieder treuren horen goede herinneringen, bij elke nare gebeurtenis horen leermomenten en bij elke winst hoort een succesformule.

Ik heb mijn portie gehad dit jaar. Ik heb veel mensen om me heen verloren, mensen om wie ik gaf en die me dierbaar waren. Ik heb vrienden verloren met wie ik al mijn halve leven optrok. Ik heb dromen moeten opgeven en doelen drastisch naar beneden moeten bijstellen. En laat ik de gebeurtenissen in de maatschappij dan maar even buiten beschouwing laten.

Maar ik heb ook nieuwe vrienden gemaakt, veel leuke mensen ontmoet, dit log opgezet, grenzen verlegd en nieuw leven geblazen in zaken die dreigden te verstoffen. Ik heb knoppen doorgehakt, risico's genomen, het avontuur gezocht en stappen genomen waar ik tijden tegenaan heb lopen hikken.

Het geheim zit hem in evenwicht. Aan de mensen die ik verloor bewaar ik mooie herinneringen. Dat geldt ook voor de verloren vrienden, die nu net als ik de vrijheid hebben hun eigen weg te gaan zonder dat we elkaar in de weg lopen. Van mijn fouten heb ik geleerd en mijn slechte ervaringen neem ik mee op mijn weg naar het goede. En het bijstellen van mijn doelen en het kennen van mijn grenzen geeft me rust en zekerheid.

Evenwicht. En niet alleen voor mij. Neem van dit jaar mee wat je wil gebruiken, maar kijk heel goed naar wat je achterlaat. Daarna kan je altijd nog de bezem erdoor halen.

Suffie, Suffinnetje en Kleine Suffie wensen u, mede namens het redactieteam, een fijn uiteinde en een gelukkig 2003 toe!!

Au! Shit!

Maandag 30 December 2002 at 3:24 pm


Oorontsteking is terug! En ik heb niet eens gezwommen!

Bizarre vondst

Maandag 30 December 2002 at 1:09 pm


Als je in een flat komt te wonen die al bijna 20 jaar staat, kan je verwachten dat je in huis sporen van vorige bewoning aantreft. Of van de vorige bewoners. Maar mijn vondst van deze week slaat alles. De flat waarin ik woon heeft een binnengang, net zoals in een luxe hotel of in een bejaardentehuis. Naast de toegangsdeur van de woning zit een kast met daarin de meter en de verwarmingsketel.

Van de week trok ik die kast eens open omdat ik op zoek was naar een onderhoudsboekje en vond in het stof, bovenop de ketel een plastic tasje vol seksboekjes, vermoedelijk door de vorige heer des huizes verstopt voor zijn vrouw, of misschien wel andersom. Maar wat erger is, er zat ook een mapje met foto's bij van een begin middelbare man en vrouw die in alle standen de liefde bedreven. Geen mooie mensen. Zij was bleek, met blubberbillen en hangtieten, en droeg een bespottelijk leren rokje, en hij was broodmager, met een uitpuilend buikje en een belachelijk klein pikkie. Maar ze hadden het wel naar hun zin, dat was duidelijk te zien! Pijpen, likken, anaal, cumshots, alles erop en eraan. En dat 35 foto's vol!

Het meest bizarre was wel dat ik op de foto's mijn eigen huisje herkende. De huis- en slaapkamer, met daarin de houten vloer die ik van de vorige bewoner heb overgenomen. De badkamer, waarin hij notabene onder mijn douche werd gepijpt. De logeer- en werkkamer, met hetzelfde bouwbehang als er nu nog op zit. En zelfs op het balkon, met op de achtergrond de parasol die nu opgeklapt op het balkon van mijn buurvrouw staat.

Mijn huis was bezoedeld! Het eerste wat ik deed was een emmer hete sop maken en het hele huis uitboenen. Daarna heb ik een hele fles bleek in de keuken en de badkamer leeggespoten en bij de Gamma een paar rollen vinylbehang gehaald. Nog diezelfde avond heb ik zo'n beetje het hele huis behangen.

Eigenlijk is het flauwekul! Net alsof de vorige bewoners niet in je huis geneukt hebben als je er geen foto's van ziet. Rogier en ik hebben, toen wij ons huisje in de Pijp kregen, alle kamers feestelijk "ingewipt". Niet in slechtzittend leer en ook niet op de foto, maar wat is het verschil? Misschien is het omdat ik nu alleen ben, in een huis met een verleden. Een huis waarin misschien ik weet niet wat gebeurd is: geluk en liefde, moord en doodslag. Wie weet het?

Eigenlijk weet ik niet eens of de mensen van die foto's de vorige bewoners wel zijn. Het kunnen wel gasten zijn geweest, of misschien hebben er wel bewoners tussen gezeten. Wat ik wel weet is dat de vorige bewoners zijn doorgestroomd naar een ??ngezinswoning binnen Almere. Mocht ik ze nog een keertje tegenkomen, dan zie ik het vanzelf. Kan ik meteen vragen waar zij dat schattige leren rokje vandaan heeft...

Nog ??n keer MT 2.51

Maandag 30 December 2002 at 12:46 am


Rebuilden gaat weer als een jekko! Beetje schijfruimte op server vrijmaken doet wonderen...

Computertijdperk...

Zondag 29 December 2002 at 10:52 pm


Dat toch ooit de tijd zou komen, dat je moest besluiten een dagje uit te trekken om achterstallige emails weg te werken...

Morgen dus...

Mediamieke video

Zondag 29 December 2002 at 10:10 pm


Kijk, dat is nou vooruitkijken! Vorige week een huur-DVD gehaald die vandaag uitstekend bij mijn stemming paste!

Een verloren verhaal

Zondag 29 December 2002 at 4:56 pm


Kijk, dat gebeurt mij nou weer! Toen ik gisteravond thuis kwam uit de stad, na een echte, originele kroegentocht met mijn vriendin (leve de oppas!!), had ik een kant en klaar verhaal in mijn hoofd om met jullie te delen. Vol ongeduld zette ik de laptop onder stroom en riep ik het inlogscherm van mijn gastheer op.

Bummers! Dat was geen inlogscherm, dat was een onbegrijpelijke reeks onduidelijke tekens en foutmeldingen die ik op het scherm kreeg! F5 hielp niet, net zo min als opnieuw opstarten. Wat het ook was, het lukte niet! Geen mooi verhaal voor meneer Sufmans! Nee, meneer Sufmans had het nodig gevonden zijn site compleet in de soep te helpen, net op het moment dat ik boordevol inspiratie aan de slag wilde!

Toen ik vanmiddag zag dat het euvel was verholpen, wilde het verhaal eigenlijk niet komen. Gisteravond, na een fles wijn, een halve fles amaretto en een paar fluitjes ter afsluiting, leek het allemaal zo briljant. Maar vanmiddag bleef er eigenlijk niets meer van over. Die Brat Pitt look-a-like op de Grote Markt was me achteraf eigenlijk iets te Amsterdams en rook te veel naar bier, en die tafeldans met een bierdoordrenkt topje was misschien ook niet zo passend. En dan trok ik hem niet eens omhoog, zoals mijn vriendin dat wel deed! En die aandacht daarna, dat was toch uiteindelijk niet zo cool! Evenmin als door de politie thuisgebracht worden omdat we het gaaf vonden om in de bosjes van het Leger der Heils te piesen...

Maar goed, dat verhaal zult u dus moeten missen. Jammer eigenlijk!

Beetje weemoed

Zondag 29 December 2002 at 2:23 pm


Sinds gisteren is Electric Luna ineens definitief van het web verdwenen. Geen tekenen meer van wat ooit was. Het is goed zo, alles leeft bij Maanisch! Meer dan ooit zelfs..

Maar toch....

Tips voor installatie van MT 2.51

Zondag 29 December 2002 at 11:45 am


Als doorgewinterd computeraar wil Suffie zijn kennis en ervaring graag met u delen. Met name de verse ervaringen met Suffie's publicatiesysteem Movable Type versie 2.51 wil Suffie u niet onthouden, vooral omdat de puur technische zaken zo vaak als onbelangrijk worden afgedaan...

  • Doe nooit zomaar even een installatietje tussendoor! De echte cracks mogen dan beweren dat ze er 10 minuten over doen, Suffie moet dat echt nog maar even zien!

  • Read The Fucking Manual!

  • Zorg dat je computer zo opgeruimd is dat je de onderdelen van het uitgepakte installatiebestand ook weer terug kunt vinden.

  • Raak gerust in paniek. Onzin dat je dat niet moet doen. Paniek kan heel erg opluchtend werken, bovendien is het goed als je huisgenoten weten wat er zo'n beetje speelt. Dit voor het geval dat professionele hulp geboden is. Wel belangrijk: raak pas in paniek nadat het probleem is verholpen.

 • Read The Fucking Manual!!
 • Bestudeer de Heilige rituelen van CHMOD en spreek de bijbehorende mantra's hardop uit, samen met je huisgenoten, net zo lang tot je ze in je slaap kan opdreunen.
 • Loop even na of je alle directories die je had moeten uploaden wel upgeload hebt.
 • Laat een vriend of kennis je het verschil uitleggen tussen uploaden in ASCII of in Binary. Zoek informatie over dit onderwerp op het internet en bespreek de gevonden verschillen en overeenkomsten met die vriend of kennis. Maak een eindverslag van het proces dat tot de uikomst heeft geleid en lever dit in bij je leerprocesbegeleider.
 • Probeer nooit, neen nooit iets te installeren als je bezopen bent!
 • En goddamit!! Read The Fucking Manual!!!

Tijd voor een aspirine....

Werk in uitvoering

Zaterdag 28 December 2002 at 12:24 pm


Vandaag is het tijd voor grot onderhoud en reparaties. Nadat ik mijn oude bloggerpostings heb ge?mporteerd in MT, wil de site niet meer rebuilden...

Suggesties??

Update: Gelukt! Het hele bloggerarchief is in drie hapklare brokken naar binnengewerkt en in de archieven opgenomen. Op een klein aantal niet terzake doende entries na (ivm. ruimtegebrek), ben ik weer helemaal compleet, met uitzondering van de comments uit de pre-MT periode. Volgende project: het importeren van de Pivot entries...

Suffie's platenkast (4)

Vrijdag 27 December 2002 at 11:49 pm


The Corrs - Talk on Corners

Drie lekkere wijven met stemmen als Ierse bergbeekjes door de zomernacht, die samen met hun hippe broer popmuziek maken met een Iers folkloristische ondertoon. Gooi daar een paar grote producers en musici tegenaan zoals Glen Ballard en David Foster en je krijgt een CD vol lekkere liedjes, modern geproduceerd en een snuifje Ierse mystiek. Soms helaas iets te gladjes en iets te braaf. Heel aangenaam deze CD, daarna zijn de dames helaas ingepalmd door de hitlijsten...

Corrs_TalkOnCorners.jpg

Tadaaa!!!

Vrijdag 27 December 2002 at 8:38 pm


Jawel, daar was ik weer! Terug van weggeweest. Een goed gesprek met Heer Sufmans, gevolgd door een tweede met mevrouw Sufmans, hebben de lucht aardig geklaard! En vanaf vandaag zal ik weer regelmatig een bijdrage komen inkloppen. Wel vanaf mijn eigen computertje, daar waren alle partijen het wel over eens!

Maar het gaat goed met me, dank u wel! Er zijn me in de afgelopen periode geweldige dingen overkomen. Of eigenlijk heb ik een aantal geweldige dingen gedaan! Sinds drie weken heb ik een eigen flatje in Almere, met uitzicht op het water en een caf? op kruipafstand. Via een collega heb ik een leuk laptopje opgesnord, waarmee ik vorige week donderdag op de kabel ben gekomen. Ik heb een baan! Op 1 december ben ik begonnen op de service desk van een groot technisch bedrijf in Almere. Niet helemaal wat ik wil, maar ik zit niet meer op hete kolen.

Begin van de maand heb ik op een beurs in Amsterdam een prachtige fotoserie van mijzelf laten maken, twee weken geleden zat ik ineens in Helsinki, bij een vriendin die ik al acht jaar niet gezien had, en afgelopen maandag heb ik mijn eerste, echt helemaal eigen auto gekocht.

Maar het mooiste nieuws is dat mijn ex-vriend Rogier vorige week voor de zaak naar Saoudi Arabi? is vertrokken. Sindsdien heb ik mijn twee katten, Dr. Martin en Pieps, weer bij me in huis. En van al die leuke dingen, die ik de afgelopen twee maanden heb mogen meemaken, is dat het enige geweest wat me echt tot tranen toe heeft geroerd.

Fijn er weer te zijn...

Speciekuip

Vrijdag 27 December 2002 at 3:48 pm


Via Ransporn op het spoor van deze advertentie, waarin pillen worden aangeboden die de hoeveelheid zaad die een man bij een ejaculatie produceert met bijna 600% verhogen! Bovendien is de gelukkige gebruiker ook nog eens in staat zijn genetisch materiaal over een afstand van zo'n vier meter weg te spuiten.

Suffie moet daar dus even niet aan denken...

Allereerst, wat is het nut? Van de miljoenen zaadjes die we per ejaculatie produceren is er slechts ??n die uiteindelijk zijn doel bereikt, dus waarom dat aantal verzesvoudigen? En zitten er hier misschien dames te wachten op de mogelijkheid om zich op afstand te laten bevruchten? Leuk misschien, een avondje prijsschieten. Maar de pen-en-gat constructie zal toch bij de meeste mensen favoriet blijven!

En dan de praktische kanten. Okee, de tijd dat Suffie zijn bed en kamer schoonhield door simpelweg het slaapkamerraam open te zetten is wel zo'n beetje voorbij, evenals de periode dat Suffie zich met zijn toenmalige egaa in zijn flatje in de Amsterdamse Bijlmer amuseerde met het van de muren spuiten van de in grote getalen aanwezige kakkerlakken. Maar als een echt gemis ervaart Suffie dat beslist niet. Denk eens aan de gruwelijke slippartijen op het slaapkamerlaminaat. Of de steeds terugkerende verstoppingen in het riool door de stollende werking van eiwitten in combinatie met heet douchewater. En wat te denken van het effect op het mannelijk metabolisme? Die troep moet toch ergens vandaan komen? Zo'n mannenlijf, hoe sterk en groot dan ook, daar kan je toch niet ongestraft dagelijks een koffiemok vol eiwitten aan ontrekken? Suffie heeft nu al moeite met het handhaven van zijn intern biochemisch evenwicht!

Het is ook goed om te weten dat het nauwelijks opwindend is om iedere poging tot orale bevrediging af te moeten sluiten met een Heimlich-manoeuvre. Of met een halfgevulde speciekuip door de gangen van de spermabank te moeten wandelen. En laten we het maar niet hebben over de pseudo-lollige opmerkingen van de -meestens ??nmalig opererende- bedgenotes:"Jeetje, u is soms behanger? U denkt toch niet dat ik op mijn handen naar huis toe wandel? Jouw badkuip of de mijne? Hou je wel genoeg over voor de rest van je leven? Heeft u wel een milieuvergunning? Haal nu die olifant maar onder het bed vandaan. Heeft u gisteren soms een yoghurtfabriek overvallen?"

Neen, Suffie zit niet te wachten om dit soort preparaten en kan zich ook niet voorstellen dat er anderen zijn die bij dit middel gebaat zijn. Of het zouden ze milieutechnische bedrijfjes moeten zijn die op dit moment bij tientallen uit de grond omhoog schieten. Tenslotte, het komt niet alleen ergens vandaan, het moet ook ergens heen!

Kerstresultaat

Vrijdag 27 December 2002 at 1:16 pm


Aangenaam verkwikt, doch aanmerkelijk aangedikt!

Nog meer Zware Kost...!!

Woensdag 25 December 2002 at 4:07 pm


Benodigdheden: 1/4 liter volle melk, 1/4 liter slagroom, suiker, een vanillestokje, een limoen, 5 eieren.

Breng de melk voorzichtig tegen de kook aan met, daarin de buitenste, groene schil van de limoen en een overlangs opengesneden vanillestokje. Laat het 10 minuten zachtjes trekken. Scheidt ondertussen 5 eierdooiers en klop deze schuimig met 75 gram suiker. Zeef de melk en giet deze al roerende bij het ei/suikermengsel. Voeg de slagroom erbij. Verwijder met een puntmesje het merg van het vanillestokje en roer dit door het mengsel.

Giet het mengsel in vier vuurvaste schaaltjes en plaats deze vervolgens, afgedekt met allu-folie, in een voorverwarmde oven (150 graden). Laat het geheel ongeveer een uur of iets langer staan, tot het mengsel gestold is. Laat het geheel op kamertemperatuur afkoelen en plaats het dan in de koelkast om door en door koud te worden.

Vlak voor het opdienen bestrooien met een laagje suiker en deze vervolgens met een hobbybrander laten smelten tot ze licht carameliseert.

En voila... Cr?me Brulle? a la Suffie... Zwaar, slecht en ongezond!

Maar lekkerrrrr...!!!

Bewustwording van de dag

Dinsdag 24 December 2002 at 1:36 pm


Soms is Suffie een charismatische man van de wereld, die neemt wat hem toekomt, zijn pad rotsvast voor zich uitrolt, erop vertrouwt dat zijn wil het enige nodige is om zijn doel te bereiken en gelooft in de rijkdom van zijn lotsbestemming.

Soms is Suffie een realiteitsarme dwaas met te veel fantasie en een neiging tot na?eve zelfoverschatting, een dromer die zichzelf kwelt door zijn waarnemingen in te passen in een zelfgeschapen fantasiewereld van waaruit het steeds moeilijker wordt te ontwaken...

Grappig, toch..??

Suffie's Worldwide

Zaterdag 21 December 2002 at 8:38 pm


Vanaf heden is Suffie ook internationaal actief!

Via Understanding Marmalade!

Aankoop van de maand

Zaterdag 21 December 2002 at 7:08 pm


Suffie heeft zich een filmscanner aangeschaft. Kan Suffie eindelijk die geheime pikante negatieven van zijn ex bekijken!

Nieuwe Oogst

Zaterdag 21 December 2002 at 2:01 pm


Eens in de zoveel tijd neemt Suffie zijn loglijstje eens kritisch onder de loupe. Daarna volgt een moeizaam proces van schrappen en toevoegen. Nieuwe oogst die in Suffie's ogen een kans verdient wordt bijgevoegd, terwijl anderen moeten verdwijnen. Dat laatste heeft niets met kwaliteit of relaties te maken, maar Suffie wil in zijn loglijstje graag uit laten komen wie hij dagelijks of regelmatig leest. En omdat ook Suffie niet alle tijd van de wereld heeft, en slechts beperkte ruimte in zijn sidebar, zijn keuzes daarbij onontkoombaar...

Suffie heeft in ieder geval drie nieuwe logs toegevoegd. Volgspot en Tweespalt zijn beiden afkomstig uit het min of meer vaste reactieteam van Luna, wat op zich geen garantie van kwaliteit is. Volgspot mixt mooie observatie uit het leven met venijnige beschouwingen uit de actualiteit. Tweespalt werd mij anoniem getipt en is een dubbel log dat in mei al een keer van start ging, maar door ziekte van ??n der partijen lam kwam te liggen. Carrie draait proef op het inmiddels verlaten domein van Hello Again en heeft de schier onmogelijke uitdaging aangenomen om ons Marti te doen vergeten. Haar doel is om te bekijken of het loggen voldoende bevrediging biedt om straks op eigen domein verder te gaan.

Suffie heeft het behaagd om alle drie de nieuwkomers een kans in zijn logtlijst te gunnen. Moeten ze het natuurlijk wel waarmaken!!

Vakantie

Vrijdag 20 December 2002 at 8:45 pm


Vandaag is Suffie's vakantie van start gegaan. En het werd tijd ook, want in de afgelopen dagen was Suffie geen fijne collega voor zijn discipelen. Als een hondsdolle dragonder bewoog Suffie zich snuifend en brullend door de gangen, daarbij iedereen tracterend op woeste blikken en grauwende uitvallen. Veel van Suffie's pupillen kwamen huilend en bevend uit een confrontatie met hun doorgaans minzame guru, en Suffie's medewerkers vluchtten naar hun kamers als Suffie's zwavelgeur door de gangen voor hem uitspoedde.

Maar het waren ook geen fijne dagen voor Suffie. Suffie beleefde deze week een behoorlijke terugslag van maanden lang op een te hoog tempo te veel werk doen, Suffie werd deze week geconfronteerd met een aantal spoken uit het verleden die nog verradelijk levendig bleken te zijn en uiteindelijk is de aankoop van Suffie's droomhuis door een reeks ingrijpende gebeurtenissen even ernstig op losse schroeven komen te staan.

Daarom is het goed dat Suffie even een paar weken met de pootjes op tafel kan. Hebben die arme lieden op Suffie's werk tenminste even de tijd om op adem te komen en kunnen de medewerkers van de Fascilitaire Dienst rustig en op hun gemak de schade herstellen die Suffie in de afgelopen dagen in het gebouw heeft aangericht, met inbegrip van de uiteengereten stoffelijke resten van diegenen die Suffie in de afgelopen dagen hebben gepoogd te weerstreven.

Maar ook voor Suffie is het goed zich even over te geven aan de digestieve en vlezelijke geneugten die Suffie zo dierbaar zijn. Alleen op die wijze kan Suffie in de komende tijd voldoende energie opbouwen om de wraakacties, die hem in het nieuwe jaar ongetwijfeld ten deel zullen vallen, het hoofd te bieden...!

Iemand nog zin in een borrel??

Der Rudi

Donderdag 19 December 2002 at 9:45 pm


Onder het genot van een kop koffie, ploegde Suffie hedenmorgen door De Telegrof. Even uitleggen: Suffie's baas bekostigt voor het bedrijf de aanschaf van diverse kranten om bij het verrichten van de werkzaamheden in te kunnen spelen op de actualiteit. De Telegrof is daarbij niet alleen een goed middel om de realiteitswaarde en integriteit van de overige kranten te benadrukken, in combinatie met de tamelijk sterke koffie die Suffie pleegt te drinken, werkt hij ook nog eens aangenaam laxerend.

Het bericht met ongetwijfeld de meeste nieuwswaarde van vandaag was het artikel waarin Rudi Carell uitlegt waarom hij na 50 jaar de pias uithangen stopt met televisiemaken. Hij vindt zichzelf te oud worden en wil een nieuwe generatie talenten de mogelijkheid bieden om de Duitse televisie te gaan opleuken. Daarbij stelde d'oude knar wel een heel goed punt vast: dat zouden er in Nederland ook eens een paar moeten doen, te beginnen met Andr? van Duyn en Ron Brandsteder.

Horen we het eens van iemand die er verstand van heeft! Al veel te lang wordt onze buis vervuild door een incestueus oudemannenclubje. Dinosaurussen, die er vooral heel goed in zijn elkaar van alles toe te schuiven. Je pikt ze er zo uit: van Duyn, Brandsteder, Boshardt, Moors, Keyl, Holt, Tensen, Ten Brink, Klein Essink en nog een stel van die steeds maar weer overal opduikende rimpelkoppen. Zodra er eentje een nieuw programma heeft, duikt de rest er in op. En en lol dat ze onderling hebben! Inderdaad, vooral onderling. Want niemand maakt Suffie wijs dat het apathisch klappende publiek er ook maar ??n seconde lol aan beleefd.

Gelukkig beginnen ook de omroepbazen iets te beseffen. Van Duyn en Brandsteder zijn steeds vaker alleen nog maar in herhalingen te zien, Viola Holt zit acher de kassa bij de C1000 en Caroline Tensen is geparkeerd in een programma dat zo slecht is, dat ze binnenkort ongetwijfeld door de smaakpolitie gaat worden opgepakt. Nee, die Rudi Carell is zo gek nog niet! Hopelijk geeft hij met zijn woorden de huidige ontwikkelingen een beetje vaart mee!

Dan is het daarna de beurt aan al die zinloze en uit de ouwe doos te voorschijn getoverde kutspelletjes! Het wordt nog wel wat in televisieland..!!

Virtueel miskraam

Donderdag 19 December 2002 at 6:42 pm


Gisteravond richtte Netwerk zich op Geertje van der Heide, oftewel Maria Hollanda, die zich sinds de val van Ceaucescu inzet voor het lot van kinderen in Roemeense kindertehuizen. De uitzending bevatte beelden van meerdere bezoeken van Geertje aan een kindertehuis in het Roemeense Tirgu Mures. Suffie heeft als gebiologeerd zitten kijken, met bonzend hart en een ijskoude klomp op de plek waar zich normaliter Suffie's maag bevindt.

Wie al wat langer op Suffie's log komt, of de archieven heeft aangeboord, weet dat Suffie zijn zoon zes jaar geleden heeft weggehaald uit een dergelijk kindertehuis in Timisoara, in het westen van Roemeni?. Als Suffie zijn ogen dicht doet, ervaart hij weer die dwingende geur van armoede, verwaarlozing en rotting en ziet hij weer de smerige en broodmagere kinderen in hun kalverkratten, te apathisch om te huilen en hun hoofden heen en weer zwaaiend uit pure verveling.

Maar het was niet deze herinnering die Suffie van streek maakte.

Gistermiddag kwam Kleine Suffie van zolder met een foto van een broodmager meisje van ongeveer vier jaar oud, gekleed in honderd maal verstelde en gerepareerde kleren.

Krista. Ze staat op de binnenplaats van het kindertehuis in Tirgu Mures en probeert zich schreeuwend los te trekken van iemand die buiten het beeld haar hand vasthoudt.

Krista was door een Roemeens adoptiecomit? uitverkoren voor de rol van Klein Suffinnetje, nadat de Amerikaanse organisatie die haar in de VS een nieuw leven zou bieden haar had laten stikken. Suffie en Suffinnetje leefden in een wolk, ontvingen foto's, maakten een kinderkamer in orde en lieten alle rechtzaken gelaten over zich heenkomen. Totdat de Amerikanen er lucht kregen en het Roemeense comit? ernstig onder diplomatieke druk werd gezet om de procedure terug te draaien. Amerika liet weer eens succesvol zijn tanden zien en Suffie en Suffinnetje bleven achter met wat Suffie later de "kater van een virtueel miskraam" noemde. Die kater werd nog groter toen Suffie en Suffinnetje jaren later vernomen dat diezelfde Amerikanen Krista nog een jaar lieten zitten en haar vervolgens voor adoptie afschreven om dat ze ondertussen door haar gevorderde leeftijd "niet goed meer in de markt lag". Dat Krista daardoor was veroordeeld tot een permanent verblijf in het tehuis, zonder kans op adoptie, kon kennelijk niemand iets schelen.

Volgens Netwerk is er veel veranderd in de Roemeense kindertehuizen. Het eten is beter, evenals de medische verzorging, en de huizen zien er schoner en frisser uit. Toch kan Suffie niet vergeten dat er een meisje rondloopt, elf jaar ondertussen, dat een kans op een beter leven heeft moeten missen omdat men een dom en nutteloos principi?el internationaal conflict heeft willen vermijden.

Suffie heeft de beelden keer op keer heen en weer gespoeld. Maar hij heeft haar niet kunnen herkennen....

Non-reclame

Donderdag 19 December 2002 at 3:46 pm


Eindelijk met mijn band de Music Maker gehaald!

Jammer dat we al zes jaar uit elkaar zijn...

Moord...

Woensdag 18 December 2002 at 3:34 pm


Is er wel eens uitgezocht hoeveel mensen er in de week voor de kerstvakantie door hun collega's worden gewurgd??

Aan mijn medeloggers

Maandag 16 December 2002 at 8:21 pm


Jullie motte pinge!! Ik heb verdomme die blogrol niet voor Jan Doedel op me site staan!

Pingen met die handel!!

Knallen..!

Maandag 16 December 2002 at 8:01 pm


Justin Timberlake...

Als u geen soppend tienermeisje bent, zal de naam u waarschijnlijk niet zo veel zeggen. Justin maakt deel uit van het natte-kruisjes ensemble N Sync, maar is vooral bekend als bijslaap van Britney Spears, u weet wel, de nieuwe hedendaagse Heilige maagd, die van mening is dat geen enkele vorm van penetratie bijdraagt tot het verliezen van haar maagdelijkheid zolang de ziel maar rein is.

Justin heeft Suffie onlangs de oren doen spitsen en wel met zijn single "Like I love you". Dat heeft niets te maken met Justin's zangkwaliteiten, die op zijn best middelmatig zijn, en ook niets met het liedje op zich, dat ongeveer evenveel eeuwigheidswaarde heeft als de gemiddelde oprisping. Neen, Suffie's oren werden aangenaam verrast door het gebruikte drumgeluid. Geen laffe, digitale shit of zorgvuldig opgepoetste klapjes, maar lekkere, zingende knallen op een hoog opgespannen en ongedempte snare, met niet meer effect dan de ambiance in het drumhok en het resoneren van de platte, houten ketel. Dat maakt Suffie blij, welk liedje er ook bij hoort. Suffie herinnert zich de tijden dat hij zelf regelmatig achter de kit kroop en dan eerst een half uur bezig was om een fatsoenlijk geluid uit de lokale pannenset te draaien: snaren los, demping en tape eraf, en vervolgens het vel opspannen tot de zwaar overleden "ploefff" was veranderd in een bevrijdend knallende "pangggg!", lang nazingend en zijn plaats opeisend in de totaalmix.

Justin heeft zo'n drumgeluid, dat de harten van drumpuristen sneller doet kloppen en de ritmici onder ons blije gevoelens schenkt! Bravo, meneer de producer. U heeft er een fan bij! Als u die Justin nou voortaan weer gewoon koffie laat halen en het muziek maken overlaat aan echte artiesten, dan komt het he-le-maal goed met u..!

Flashback

Maandag 16 December 2002 at 10:52 am


In de design keuken, vol RVS en strakke lijnen, wreef hij de hazenruggen in met zout en peper. Door het sissen van de smeltende boter heen, hoorde hij gelach uit de huiskamer komen. Altijd weer gezellig, kerstmis. Vrienden voor het diner en de kinderen met een Disneyklassieker braaf in zijn werkkamer. Vanuit de huiskamer riep zijn vrouw. Welke wijn moest er nu open? De Fleurie of de Vacqueyras? Hij glimlachte, zijn vrouw was nooit zo'n wijnkenner geweest, zou het vermoedelijk ook nooit worden. De B&O aan de wand in de huiskamer, wisselde een CD en de kamer vulde zich met nieuwe klanken.

Het moest een combinatie zijn van verschillende indrukken die hem ineens in zijn greep had. De geur van de Nordland in de woonkamer, vermengd met een vleugje Anais Anais, het witte landschap voor zijn keukenraam en Fay Lovsky op de achtergrond.

Hij zat weet weer op de kurkvloer van het tweekamerflatje in de Bijlmer, samen met haar. De drie katten aanbaden het bord met daarop een stukje pat? en wat overgebleven toastjes, Fay Lovsky klonk uit de speakers van de draagbare radio. Ze draaide de dop weer op het flesje en legde haar slanke armen om zijn nek. Hij kuste de vage sproetjes op haar neus, streek met zijn hand door haar lange haar en legde de ander op haar strakke, maar licht bollende buik, van waaruit, zoals hij nu wist, het jonge leven binnen enkele weken kansloos en veel te vroeg zou verdwijnen.

Een storm van emoties sloeg door hem heen: het verdriet, de redeloze woede, het adembenemend geluk en de uitzichtloze wanhoop. Hij hoorde weer de lieve woordjes de ze uitwisselden, maar ook de bitterheid en de verwijten die zouden komen. In een fractie van een seconde, herbeleefde hij de diepe dalen en de prachtige pieken van wat eens was. En wederom besefte hij dat het nooit meer zo zou zijn..

Hij schrok op toen zijn vrouw een hand door zijn dunnende haardos haalde en een flessenopener uit de la pakte. Vlug legde hij de hazeruggen in de walmende boter en schoof ze met een vork even heen en weer.

Met de rug van zijn hand wreef hij een traan van zijn wangen. Die rottige uien ook!!!

Ongewild po?tisch

Maandag 16 December 2002 at 12:19 am


Herinner je je beloftes
Een kus van een roos
Zo gaat dat toch?
Zoals een rollende steen

(bron: inhoudsopgave arbeidsvitamine)

Frustratie

Zondag 15 December 2002 at 10:57 pm


Kan iemand me vertellen waarom die klote XV-2020 niet door mijn computer herkend wordt?

Boem..!!

Zondag 15 December 2002 at 9:59 pm


vuurwerk.jpg Vandaag hebben de eerste vuurwerkvandalen zich in de omgeving van Huize Suffie gemanifesteerd. Slechts enige minuten geleden galmden de klanken van kanonslagen en strijkers nog over Suffie's Landgoed. Enerzijds deden ze Suffie denken aan zijn eigen vlegeljaren, toen het stunten met vuurwerk nog geen asociaal fenomeen was, maar slechts een jeugdige wetmatigheid, waaraan iedere tiener zich diende te conformeren. Ook Suffie heeft zich geamuseerd met het lanceren van blikjes en fietslampen, het opblazen van hondendrollen en vuilnisbakken en het experimenteren met de combinatie vuurwerk en conventioneel speelgoed. Suffie acht zichzelfs nog steeds de uitvinder van de fragmentatiebarbie, een voorloper van de hedendaagse plastic held Jihad Joe, die vermoedelijk dit jaar nog een knaller gaat worden.

Maar er is een andere kant, in de vorm van Kleine Suffie die na zo'n salvo met een van angst vertrokken koppie de trap af komt zetten om te vragen of het nu echt oorlog is. Een Kleine Suffie die vervolgens met geen bezem meer in bed is te krijgen, ook niet als Suffie hem de hernieuwde belofte schenkt dat hem nooit iets zal gebeuren zolang Suffie, al of niet gewapend, over hem waakt.

Op die momenten heeft Suffie, net als misschien veel gefrustreerde ouders in Suffie's jeugdjaren, heel even de absoluut foute, maar wel bevrijdende wens dat zo'n rotjoch een rotje treft met een h??l kort lontje...

Suffie's platenkast (3)

Zondag 15 December 2002 at 4:11 pm


K.D. Lang - Drag

KD Lang is misschien wel de enige countryzangeres die binnen het genre tot prestaties komt die ook bij het poppubliek ernstig worden gewaardeerd, dit in tegenstelling tot dames als Shania Twain en LeAnn Rimes, die ten gunste van de commercie de Ware Leer aardig hebben verlaten. "Drag" is een verzameling covers waarin het thema "roken" centraal staat. KD Lang gebruikt dit onderwerp echter als metafoor voor het omgaan met liefde en intermenselijke relaties. Resultaat is een verzameling prachtig geproduceerde en gearrangeerde liedjes, zo bloedstollend mooi gezongen, dat je er een brok van in je keel krijgt. "The Air That I Breathe" herken je ongetwijfeld van de bierreclame...

Gitaristenleed

Zondag 15 December 2002 at 1:45 pm


Waarom barsten Suffie's collega's in lachen uit als Suffie moppert dat hij zijn nagel heeft gebroken?

Verbouwing (2)

Zaterdag 14 December 2002 at 8:54 pm


Nu toch echt definitief van dat zwart af! Suffie sleutelt nog hier en daar aan templates....

De blanke dop der tuinen

Donderdag 12 December 2002 at 8:04 pm


In de wervende tekst, behorende bij het verkoopdossier van Suffie's huidige woonstee, wordt Suffie's landgoed omschreven als "een zonnige, royale en zeer kleurrijke tuin met een maximale privacy." En daar is geen woord van gelogen. Aan de achterzijde loopt een verhoogd fietsdijkje, dicht begroeid met stekeligheden en van de wereld afgescheiden met een enorme schutting. De erfafscheiding naar de buren wordt aan ??n kant gevormd door en haag, waarin menige avonturier zijn klewang op zal stukslaan en aan de andere zijde staat een schutting waar geen enkele pindakaasvretende kleuter een bal overheen schopt. Totale privacy, een waardig lusthof voor Suffie's gezinnetje.

Het is dus niet verwonderlijk dat Suffie en Suffinnetje zich, zodra de weersgesteldheid dit toelaat, zich als een waarlijke Adam en Eva onder de sterrenhemel terugtrekken in hun Hof van Eden om hier vrijelijk, romantisch, maar vooral onbespied, in alle mogelijke variaties de liefde te bedrijven. Cunnilingus in het zachte gras, op z'n Russisch tussen de bloembedden, pijpen op de tuinstoel, de missionaris op de verlengde Hartmanntafel, Grieks onder de zonnewijzer, botte anale seks tegen de schutting en liefdevolle tederheid tussen het kwakende kikkerkoor naast de vijver. Absolute favoriet blijft echter Kleine Suffie's schommel, waarop Suffie en Suffinnetje -met aangepaste zithoogte- vrijwel alle acrobatische toeren kunnen uitvoeren die in de literatuur worden omschreven, plus nog een paar andere.

Het is nog maar de vraag of het landgoed achter Suffie's nieuwe kasteel soortgelijke faciliteiten zal bieden. Over het algemeen is de begroeiing in nieuwbouwtuinen de eerste jaren vrijwel nihil en over de inkijk vanuit aanliggende percelen is op basis van de tekeningen nog niets te zeggen. Maar ??n ding is zeker: Suffie ziet het niet zitten om Suffinnetje te bestijgen onder aanmoediging van de buren, die met bier en chips hebben plaatsgenomen in het raamkozijn op hun eerste verdieping. Suffie heeft geen zin in applaus vanaf het tuinpad achter zijn woning en al helemaal niet in de overbuurman die achter zijn computer vandaan klimt om zijn eigen vensterbank vol te kwijlen.

Landgoed Suffie Suffie en Suffinnetje hebben zich verzoend met het gegeven dat de inmiddels traditionele midzomernachtelijke tuinwippen, al of niet voorlopig tot het verleden zullen gaan behoren. Er is tenslotte nog tijd genoeg voor het ontwikkelen van alternatieve circuits, vari?rend van het aanleggen van een dakterras tot het plaatsen van een gigantische parasol. In ieder geval zal Suffie's schommel ook in deze tuin een prominent plaatsje krijgen. Want laten we eerlijk zijn, dat kunnen Suffie en Suffinnetje niet maken: zij niet wippen, hij niet schommelen...

Voor de duidelijkheid

Donderdag 12 December 2002 at 10:55 am


Misschien wel even goed om te stellen dat ik hier niets mee van doen heb!

Leven en dood

Woensdag 11 December 2002 at 9:52 pm


Toen Suffie de koelkast opendeed, werd Suffie's reukorgaan subtiel beslopen en vervolgens vrijwel onmerkbaar gepenetreert door een licht aromatisch vleug die door Suffie's digestieve geheugen niet zo ??n twee drie aan een etenswaar gekoppeld kon worden. Het daarop volgende onderzoek leverde in een verre uithoek, ergens achter de botervloot, een onbekend Tupperware-bakje op, met daarin een laag onbestemd roze weefsel. In een opwelling trok Suffie de deksel van het bakje.

Dat was niet zo'n goed idee...

In ongeveer drietiende seconde determineerde Suffie de roze substantie als een kipfilet, waarvan het tijdstip van overlijden niet meer binnen een marge van tien weken kon worden vastgesteld. Toen werd Suffie frontaal getroffen door het vrijgekomen aroma en ervoer hij de totale sensatie van de dood in zijn meest walgelijke gedaante. In pure doodstrijd probeerde Suffie's spijsverteringsstelsel zich binnenste buiten te keren terwijl Suffie's longen totaal blokkeerden.

Sterren. Gouden vlekken, dansend in een kleurig universum. Een weldadige warmte die vanuit Suffie's onderbewustzijn naar boven welde en een droom beloofde vol bloemen, kalmte, zaligheid en prachtige kleuren. Met een ruk ontwaakte Suffie uit zijn verdoving, sloot de mond en rukte zijn blik los van de in Suffie's fantasie pulserende en golvende substantie. Er volgde een rappe sprint naar buiten, de ijskoude avond in. In ??n beweging maakte Suffie een machtige sprong richting buurman's vuilnisbak, zwaaide de deksel omhoog en deponeerde het in verregaande staat van ontbinding verkerende onderdeel van de ongelukkige vogel met Tupperware-bakje en al tussen de grijze zakken.

Opgelucht reutelend strompelde Suffie over zijn landgoed terug naar Huize Suffie en dacht na over leven en dood. Suffie bedacht zich dat de buurvrouw ooit eens had verteld over haar geloof in leven na de dood. En Suffie was er van overtuigd dat zeer binnenkort, indien de aangekondigde temperatuurstijgingen zouden doorzetten, het bewijs daarvan zich spoedig in de vuilnisbak zou gaan ontwikkelen.

Een mooie en geruststellende gedachte, zo in de donkere dagen voor Kerstmis...

Nee, mevrouw! De lamsbout valt buiten elke verdenking!

Te gast!

Woensdag 11 December 2002 at 08:31 am


En wel bij Luna!

Repareren doet begeren

Maandag 09 December 2002 at 4:20 pm


"Fastfix Repairs. Goeiemorgen, met Alice."
"Dag mevrouw, u spreekt met (..). Kan ik hier reparaties opgeven?"
"Zeker meneer, wat kan ik voor u doen?"
"Nou, ik heb gisteren op de Kamasutrabeurs een vibrator gekocht en dat ding is nu al...."
"Pardon, meneer?? Een w?t..?"
"Een vi-bra-tor! U weet wel, zo'n ding dat je in je..."
"Jaja, meneer! Dan verstond ik het goed. Maar ik snap niet helemaal wat u wilt.."
"Nou kijk, ik heb gisteren een Comet gekocht op de beurs, zo'n ding met een likkende kikker en van die massageparels er in..."
"Ehh, ik weet niet of..."
"... en die moest gisteren natuurlijk meteen geprobeerd worden. Nu trilt hij wel als een achtelijke, maar die pareltjes gaan niet meer op en neer en het klinkt alsof er wat aanloopt."
"Meneer, ik weet echt niets van die dingen af, ik denk dat u beter..."
"Aha, u repareert zelf niet?"
"Nee, meneer. Wij hebben reparateurs in dienst, ik geef de klacht alleen door aan de technische afdeling."
"Ik snap het, en moet ik dan ook met hun eventueel een leenvibrator regelen?"
"Een wat??"
"Een l??n-vi-bra-tor. Niet dat ik niet zonder kan, maar het was een kadootje voor mijn vrouw. En ik vind het zo'n teleurstelling voor haar, begrijpt u?"
"Ja meneer, ik begrijp het. Maar ik geloof niet dat ik u kan helpen, dit soort opdrachten krijgen wij nooit."
"Niet? Gaan die dingen dan zo weinig kapot? Dat verbaast me. Ik vond deze wel erg snel naar de vaantjes. Kijk ik begrijp dat je er niet mee kunt gooien, maar dat zo'n ding het na ??n keer schuin insteken al vertikt, dat klopt niet. Toch?"
"Ja, ik..."
"Kijk, mijn vrouw vindt dat trillen het belangrijkst, die balletjes doen d'r niet zoveel. Maar het gaat mij om het principe. Zo'n ding kost 45 euro en dan moet hij het gewoon doen! U gaat toch ook niet met een half defecte vibrator in uw doos poeren? Of wel soms?"
"Nou, nee...maar..."
"Dus daarom vind ik dat dat ding gerepareerd moet worden. Heeft u een afhaalservice?"
"Ehhh.. ik denk niet dat we in dit geval..."
"Maakt niet uit, ik kom hem wel brengen. Kleine moeite, hoor"
"Meneer, denkt u niet dat het beter is om naar de winkel te gaan waar u die..ehh.. dinges gekocht heeft? Misschien dat die er iets aan kan doen."
"Dat is nou juist het probleem. Dat was op de beurs, en ik weet bij god niet, hoe die zaak heet. Bovendien, als je hem eenmaal gebruikt hebt, nemen ze hem ook niet meer terug."
"Het spijt me meneer, maar wij kunnen u echt niet helpen."
"Nou, mooi is dat. U kunt ook niet langskomen om dat ding tijdens het gebruik voor ons heen en weer te bewegen? Als vervangende dienstverlening, tot ik een nieuwe heb gekocht of zo?"
"Meneer, ik ga het gesprek be?indigen..."
"Nou, da's duidelijk. In ieder geval bedankt voor de informatie.."
"Geen dank, en succes met uw vibrator meneer..."

PAUZE!

Maandag 09 December 2002 at 1:49 pm


Frisdranken en kleine snacks tegen redelijke tarieven in de foyer van dit theater verkrijgbaar.

Au...!!

Woensdag 04 December 2002 at 8:01 pm


Suffie's platenkast (2)

Dinsdag 03 December 2002 at 8:05 pm


Miles Davis - Tutu

Ooit was Suffie slagwerker bij een fusiongezelschap. En bij die status hoorde de aankoop van tenminste ??n jazzgerelateerde CD. De keus viel op deze CD van trompetvirtuoos Miles Davis. "Tutu" is ongetwijfeld het meest "poppy" product van de inmiddels overleden musicus en bevat onder andere de hit "Tutu" en een bewerking van Scritti Politti's "Perfect Way". Davis laveert met zijn breekbare en subtiele spel moeiteloos tussen de funky en syncopisch geprogrammeerde sequencerpartijen van bassist Marcus Miller toetsenist George Duke door en levert zo een prettig voortkabbelende en modern klinkende CD af met helaas een iets te hoog wijn en Franse kaasgehalte.

MilesDavis_Tutu.jpg

Suffie's platenkast (1)

Maandag 02 December 2002 at 11:31 am


King - Bitter Sweet

Voordat de onhandig en breekbaar ogende Paul King plaatjes ging verkopen bij Tell Sell, was hij ??n van de meest toonaangevende VJ's bij MTV Europe. En daarvoor had hij zijn eigen bandje: King. Deze band kwam half jaren tachtig in de picture, in de slipstream van bands als Scritti Politti, Duran Duran, Level 42 en ABC en maakte gladde synthipop met een punky randje. Belangrijkste kenmerken van King waren de vette synthklanken, de knorrige bas en de smartelijke vibrato's van Paul King zelf. De CD kwam na twee tamelijk succesvolle singles, namelijk "Love and Pride" en "Taste of your Tears" (op deze CD in een walgelijke remix) en bevat voor die tijd trendy materiaal, ruimtelijk geproduceerd en uitstekend gespeeld, maar nergens echt pakkend. De meeste nummers, met uitzondering van de twee eerdergenoemde singles, blijven dan ook niet echt hangen.

Niet lang na deze CD ging Paul zich toeleggen op het VJ-schap. Een goede keuze..

Suffie's platenkast (intro)

Maandag 02 December 2002 at 11:02 am


Met ingang van heden gunt Suffie zijn lezers een blik in zijn CD verzameling. Geen zorgvuldig geselecteerde keuzes uit cultureel verantwoord materiaal, geen "kijk mijn eens hip zijn" onthullingen, maar een lukrake greep tussen de schijfjes die in Huize Suffie rondzwerven, inclusief de krijgertjes, de miskopen, de geleende plaatjes, studiemateriaal en jeugdzonden. Suffie toont u dus niet alleen de trots van zijn collectie, maar ook de meer genante keuzes, de lachertjes en de cultureel onaanraakbaren, inclusief commentaar en beoordeling.

Aangezien Suffie enkele honderden CD's in huis heeft, wellicht een teken dat de continu?teit van Suffie's log nog niet in gevaar is.

Ver van mijn bed!

Zondag 01 December 2002 at 2:22 pm


Vandaag is het Wereld AIDS dag. Dat gaat volledig aan mij voorbij. Ik ben namelijk geen homo. Ik neuk of pijp geen mannen en laat het ook niet bij mij doen. Mijn vrouw taalt heeft geen interesse voor andere mannen, is dus volkomen monogaamm en volledig te vertrouwen. Zelf ga ik al een paar jaar niet meer vreemd, althans niet serieus. En dan zeker niet met vrouwen waarvan ik denk dat ze een turbulent seksleven hebben. Ik gebruik geen drugs, spuit geen vreemde stoffen in mijn lijf, laat me niet in met hero?nehoertjes en heb nog nooit een bloedtransfusie gehad.

Ik ben ook niet bang voor homo's of zo. Ik geef ze gewoon een hand. Mijn homofiele neefje kan zelfs een kus van me krijgen, dat vind ik heel gewoon. Een kennis van mij is seropositief, maar hij komt hier gewoon over de vloer. En het glas en het eetgerei dat hij gebruikt gaat gewoon met alle andere spullen de vaatwasser in.

Bang voor AIDS? Al lang niet meer. Zelfs al krijg je het, steeds meer AIDS pati?nten blijven gewoon leven, met de juiste medicijnen en binnenkort komen ze gewoon met een goed werkend vaccin. Geen reden dus om zo krampachtig over AIDS te blijven doen. Natuurlijk geef ik ook geld, kunnen ze in derde wereldlanden straks gewoon overal condoomautomaten ophangen. Een kwestie van prioriteiten stellen, daar zijn ze daar nu eenmaal niet zo goed in.

Wereld AIDS dag? Gaat dus volledig aan mij voorbij. Een zondag als alle andere zondagen!

Waarom voel ik me dan juist vandaag zo'n ongelofelijke LUL??

(Stop AIDS now!)