De druppel

Zaterdag 25 Januari 2003 at 4:47 pm


Nu voelde ik mij in de afgelopen weken al tamelijk misbruikt, verkeerd begrepen, op het verkeerde been gezet, genegeerd, verward, besluiteloos, ontweken, geprikkeld, voorgelogen, aan het lijntje gehouden, onbegrepen, genaaid, gepasseerd, genomen, afgedankt en verteerd....

Maar het simpele feit dat iemand als René Froger gewoon ongestraft de Edison Oeuvreprijs kan winnen, doet voor mij de deur dicht...

Ik beraad mij over mijn positie....

Intervisie

Vrijdag 24 Januari 2003 at 11:50 pm


Suffie doet aan intervisie. Sinds het afronden van zijn studie, komt Suffie eens in de zoveel tijd met een aantal hotemetoten uit verschillende uithoeken van Nederland bij elkaar om de valkuilen van management en leiderschap in een veilige en informele zetting met elkaar te bespreken. Een perfecte methode om te praten over onzekerheden, problemen, obstakels en loopbaanvraagstukken, zonder dat je daarvoor ergens binnen je werkplek met je billen bloot voor moet.

Binnen de club wordt gereflecteerd over problemen en oplossingen, worden methodieken aangeboden om zaken te lijf gegaan en wordt gezamenlijk nagedacht over leiderschapsstijlen, houdingsaspecten, invalshoeken, cognities, groepsrollen, verdedigingsstructuren, motivatoren, Rozen van Leary, ui-modellen, paradigma's en de Grote Guru van het Leiderschap, Stephen Covey. Een intervisiebijeenkomst wordt over het algemeen afgesloten in een van te voren geselecteerd en geschikt bevonden ethablissement.

Vandaag moesten we het voor het eerst zonder ons enige vrouwelijke teamlid doen, die kort geleden met haar echtgenoot voor onbepaalde tijd naar Azi? is vertrokken. Deze bijeenkomst viel dan ook op door de snelheid en het gemak waarmee de verschillende onderwerpen en problemen de revue passeerden, maar ook door het feit dat onderwerpen als wijven, drank, seks en snelle auto's nadrukkelijker aanwezig waren.

Mocht u ooit gedacht hebben dat management en leiderschap tegenwoordig gedomineerd werden door moderne, oplossingsgerichte en non-stereotype denkwijzen, dan is het wellicht goed om deze gedachte zo snel mogelijk uit uw hoofd te zetten.

Overigens hebben we afgesproken vaker bij elkaar te komen...

Lust (2)

Vrijdag 24 Januari 2003 at 1:59 pm


Als je haar een tijdje links heb laten liggen, moet je er niet zomaar bovenop duiken. Dat pikt ze niet, en ze heeft gelijk. Nee, het vergt enige behoedzaamheid en tact. Je benadert haar met respect en deemoedigheid.

Een beetje treurig staat zij daar, als een aan de kant geschoven geliefde, tussen de dozen met kerstversiering en een emmer oud gereedschap. Een beetje stoffig en een beetje triest in het licht van het kleine garageraampje. Voorzichtig leid je haar naar buiten, het zonlicht in. Pas daar blijkt hoe stof en spinnen bij haar hebben toegeslagen. Dus je begint met een opknapbeurt, poetst haar lijf en haar flanken. Liefdevol, maar voorzichtig en licht beschroomd.

Dan stijg je op, controlleert haar vloeistoffen en ziet hoe de lampjes in haar cockpit krachtig en ferm opgloeien. Natuurlijk sputtert ze tegen, de weken van stilstand laten hun sporen na. Ze knort, moppert en vervalt tot stilte. Maar je dramt niet, toont begrip voor haar onwil en laat de verse toevoer van voedsel even in haar binnenste vergassen. Je probeert het weer en ze reageert. Eerst mokkig en brommig, maar allengs krachtiger en gelijkmatiger. Als je haar streelt reageert ze met de vertrouwde brul van haar negentig paardenkrachten. Je schakelt en geeft haar de sporen.

Vervoering! Mens en machine zijn ??n, vergeten is de wrok van verlangen en eenzaamheid. In een klare, ideale lijn lijken jullie te zweven over het wegdek dat in de zon als een wazige zwarte baan onder jullie doorschiet. Een perfecte harmonie tussen hartslag en zoemende cilinders. Even ben je alleen op de wereld, alleen met het zware metaal tussen je dijen. En dan kom je terug op aarde, de wereld neemt weer vaste vorm aan om je heen en de geluiden van alledag dringen weer tot je door als ze tevreden en voldaan haar grommen staakt en vervalt tot een verrukt zwijgen.

Je laat haar achter op haar vertrouwde plekje, niet langer meer alleen, maar wetende dat jullie in gedachten samen zijn. En terwijl je de deur achter haar sluit, weet je het al:

Het wordt dit jaar vroeg lente..!

Virtuele weemoed

Donderdag 23 Januari 2003 at 11:06 pm


Hoe lang bestaat het internet nou zo'n beetje? Nog niet zo lang toch? Nee, ik heb het niet over Arpanet en dat soort nerd-stuff, maar over de periode dat internet voor ons, alledaagse sukkels, is ontsloten. Tien jaar? Hooguit toch? En webloggen? Dat is iets van de laatste jaren, in mijn beleving iets van gisteren zelfs!

Toch is het leuk om eens de archieven van een weblogger in te duiken, om eens te kijken hoe hij of zij een jaar geleden tegen de wereld aankeek. Begin eens bij een beginner en lees zelfs hoe hij of zij in die periode gegroeid is, hoe zijn of haar wereldbeeld is veranderd, of hoe hij of zij door toen actuele gebeurtenissen werd be?nvloed. Hoe is de dood van Pim Fortuyn aangekomen? Of 11 september? Hoe keken webloggers naar elkaar? En hoe doen ze dat nu?

Pik er eens eentje uit, uit de rechterkant van deze pagina bijvoorbeeld. Kijk eens hoe iemands leven kan veranderen, groeien, evolueren zelfs. Lees hoe verhoudingen binnen de logwereld tot stand zijn gekomen, zich hebben ontwikkeld, over de eerste schuchtere contacten per reactietooltje, uitlopend in nieuwe vriendschappen of knetterende flame-wars.

Ik weet het zeker, er komt een tijd dat ik op een terrasje zit, samen met ??n of meer andere loggers, misschien al lang gestopt maar door ??n of andere bindende factor aan elkaar blijven hangen. En dat we, terwijl we door een ober een nieuw glas Hoegaarden, Duvel, Chocomel, Whisky, Baily's of Amaretto krijgen aangereikt, met een peinzende glimlach naar elkaar kijken. Tot iemand zegt:" weet je nog, toen.."

Ik kan daar naar uitkijken.....

Lust

Donderdag 23 Januari 2003 at 6:38 pm


Vanmorgen lonkte ze weer naar me. In het donker ontwaarde ik haar rondingen, haar slanke leest en haar sierlijke lijnen. Ik streelde haar, klopte haar flanken en gaf haar voorzichtig een zoentje op haar neus.

Zwevende kiezers

Donderdag 23 Januari 2003 at 08:58 am


Bij de verkeersinformatie werd vanmorgen melding gedaan van het feit dat het vliegverkeer rondom Schiphol, Zestienhoven en Teuge met ingang van vandaag weer volgens schema zal kunnen plaatsvinden.

Ai..!!

Woensdag 22 Januari 2003 at 8:30 pm


Op zich niet een echt gunstig tijdstip voor een jongen van 8 om er achter te komen dat Sinterklaas niet bestaat....

Mannen nemen beslissingen!

Woensdag 22 Januari 2003 at 10:53 am


Vanmorgen stoorde de wekker mij in een zwoel erotische episode, vol verlengde en uitgebouwde lijven. Met tegenzin begon ik met het herschikken van Suffinnetjes ledematen, zodat ik mij uit haar greep kon ontworstelen en opstaan zonder haar wakker te maken. Douchen, broodje smeren, bakkie koffie slurpen en hop, de auto in.

Ongeveer 700 meter verderop sloot ik aan in de file en toen ik tien minuten later moest constateren dat mijn uitzicht ternauwernood was veranderd, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik gooide het stuur om en gaf gas.

Vijf minuten later sloop ik naar boven, een spoor van kleding achterlatend op de trap, en kroop ik met een tevreden snork tegen de heerlijke, warme bips van Suffinnetje. En zo viel ik genoeglijk in slaap, met mijn handen stevig om haar borsten.

Soms is het fijn om een beetje eigen baas te zijn...

En Ziet! Hij Maakt Alle Dingen Nieuw!

Dinsdag 21 Januari 2003 at 10:21 pm


En het wonder geschiedde in het huis van Suffie, alwaar het levenloze omhulsel van Toos, de afwasdoos, haar klep opende en de afwas tot zich nam. En waar Suffie, zijn vrouw en hun zoon toekeken, reinigde Toos de Vuile Vaat en bevestigde daarmede het haar toegebrachte mirakel van de reparatie!

Hoort, eenieder en doet verslag van het wonder, dat plaatsvond in de stad Almere, gelegen in de eeuwig droge Flevopolder. En vertel eenieder, dat Hij, Suffie, het wonder deed geschieden van de wederopstanding van Toos de Afwasdoos...!!

De lamsbout kan dus weder genuttigd worden..!!

Amen...

Toos update (5)

Dinsdag 21 Januari 2003 at 5:41 pm


Het leuke van dit soort karweitjes is dat je nog eens wat mensen tegenkomt. Wel jammer dat die meneer van het magazijn, die Suffie aan de telefoon nog verzekerde alle onderdelen in voorraad te hebben, na twee uur file op zijn woorden dacht terug te moeten komen. Dat was niet zo slim, en gelukkig vond de agent die Suffie moest verhoren dat ook wel een beetje. Eigenlijk moest hij er wel een beetje om lachen en hij beloofde Suffie dat hij zou regelen dat Suffie de oude waterslang en het aquaslot weer terug zou krijgen, zodra deze uit het rectum van de magazijnmeester was verwijderd.

Maar dat hoefde uiteindelijk niet, want de assistent-magazijnmeester kwam later op het bureau een nieuwe slang voor Suffie brengen. Toen bleek ook dat hij dezelfde kaakchirurg had als Suffie! Wat een toeval! Dan weet Suffie in ieder geval zeker dat het allemaal weer goed komt met zijn gebit! Een leuke afsluiting van een spannende middag!

Toos update (4)

Dinsdag 21 Januari 2003 at 4:09 pm


Een dag die voorbij gaat zonder leermoment, is een verloren dag! Neem nu eens de wijsheid dat een kraan die dicht lijkt te zijn, niet daadwerkelijk dicht hoeft te zijn! Wat een fijn stukje profetie van Suffie om vorige week al alle gitaren uit de gangkast weg te halen en op zolder te zetten. Het dijkje achter Suffie's huis werkt overigens prima, de rest van de wijk heeft nauwelijks overlast ondervonden. En zodra de vorst uit de bodem trekt, zakt het kwelwater dat in de dijk is achtergebleven vanzelf weer weg!

Ook nog een leuk nieuwtje voor computeraars: ouderwetse beeldschermen blijven best goed drijven, maar TFT schermen niet. Altijd leuk om te weten!

Toos update (3)

Maandag 20 Januari 2003 at 9:08 pm


Wat slim! Altijd al gedacht dat zo'n vaatwasser niet vanzelf zo stabiel op de grond kon staan! Jammer dat ze dat stuk beton niet wat duidelijker op de tekening hadden gezet. Of misschien hadden ze even kunnen aangeven in welke volgorde de schroefjes los moesten.

Mogelijk dat Suffie nog ergens een losse vloertegel heeft liggen, anders moet er zolang maar even een leuke plant in de keuken staan. En heel eerlijk, eigenlijk hadden we die vloerverwarming toch nooit aantaan! De dokter weet Suffie's naam al uit zijn hoofd, dus mocht hij als eerste zijn handtekening op het gips zetten!

Toos update (2)

Maandag 20 Januari 2003 at 6:49 pm


Het gaat beter dan Suffie ooit had gehoopt! Alle losse onderdelen liggen nu overzichtelijk opgebaard in de keuken! Ook de onderdelen waarvan niet meer duidelijk is waar ze horen. Suffie is echter een meester in het lokaliseren van ontbrekende onderdelen op lege plekken, dus dat moet allemaal goed komen.

Ook nog wat geleerd! Als je de afvoerslang van de vaatwasser uit de sifon lostrekt, hoort dat eigenlijk op ??n of andere manier te worden afgedicht. Dat merkte Suffie toen hij, noodgedwongen, de vaat met de hand ging afwassen, zoals ondertussen reeds enige dagen min of meer de gewoonte is, en daarna de stop eruit trok. Gelukkig krijg je, als je jezelf maar aanwent om heet water voor de afwas te gebruiken, geen koude voeten! En het verband mag er over drie weken al weer af!!

Toos update

Maandag 20 Januari 2003 at 4:15 pm


Nou, dat viel best mee! Na anderhalf uur pompen en hozen begint Suffie's vloer weer aardig droog te worden. En ook die stroomstoot heeft Suffie niet eens zo heel lang uitgeschakeld! Niemand die Suffie heeft verboden om met een paar gekneusde ribben van de reanimatie weer verder te werken, dus terug aan de slag!!

In ieder geval kan Suffie twee vlotters, een tijdklok, een handje schakelaars en leidingen afstrepen als mogelijke oorzaak van Toos' overlijden. Jammer dat bij die constatering het waterslot het begeven heeft en de afvoerslang is afgescheurd.

Eigenlijk gaat het best goed zo!!

Een nieuwe queeste

Maandag 20 Januari 2003 at 12:19 pm


Om nieuwe onduidelijkheid over Suffie's persoonlijk welbevinden te vermijden, wil Suffie graag met u delen dat hij heden aan een nieuwe queeste is begonnen. Gewapend met een tal van instrumenten, gereedschappen en ander ijzerwerk, werpt Suffie zich op de vaatwasser, teneinde een wanhopige poging te doen deze te reanimeren...

Suffie heeft vanuit professionele bronnen informatie opgedaan over de mogelijke toedracht en aard van Toos' overlijden en staat gereed de eventueel benodigde transplantaties zelfstandig en in eigen beheer uit te voeren. Mocht Suffie binnen twee dagen geen verslag hebben gedaan met betrekking tot zijn bevindingen in deze queeste, dan staat het u alsnog vrij om u zorgen te maken.

Vreemde vraag?

Zondag 19 Januari 2003 at 11:12 pm


Waarom hebben bouwtekeningen van vaatwassers geen side-map??

Aankondiging

Zondag 19 Januari 2003 at 6:58 pm


Suffie heeft de brief, waarin hij meedeelt beschikbaar te zijn voor het burgemeesterschap van Amsterdam, reeds klaarliggen.

Wist Suffie maar, naar wie hij dat ding toe moest zenden!!

Bos roeleert heftig

Zondag 19 Januari 2003 at 2:30 pm


Heeft u ook met bonzend hart en springende maag zitten kijken naar de persconferentie van Wouter Bos? Los van de politie betekenis van de aanwijzing van Job Cohen als kandidaat voor het minister-presidentschap, heeft Bos -en met hem de PvdA- hier in de afgelopen weken natuurlijk een geweldig stukje mediaspektakel laten zien. Suffie twijfelt er niet aan dat de persconferentie straks de analen in gaat als ??n van de best bekeken televisiemomenten van dit jaar. Feilloos heeft Bos gezien hoe je het Nederlandse publiek kan bespelen en gebruik kunt maken van moderne en traditionele media. Zelden zo'n goed getimed stukje spanning opdrijven gezien! En dat is iets wat andere lijsttrekkers, met hun mooie verhalen, filmpjes, vuilsmijterij en reclamezendtijd mooi nog niet doorhebben.

Goed gedaan, Bos!

bos.jpg

Jeugd & onschuld

Zondag 19 Januari 2003 at 12:13 pm


Het is zo ver, het grote feest is begonnen....

Kleine Suffie heeft een vriendinnetje: Laura, net als hij acht jaar oud. Vanmorgen, tijdens het ontbijt, hing ze ineens aan de telefoon. Of Kleine Suffie bij haar kwam spelen. Er ontstond een gesprek met veel gegniffel, gegiechel en verlegen lachjes, dat na enige minuten eindigde in een semi-onge?nteresseerd 'doei, tot zo!'

Toen Kleine Suffie bij zijn komst naar Nederland door een Utrechtse kinderarts werd onderzocht, waarschuwde deze al voor het latent aanwezige mannelijke charisma van de kleine Balkanridder. En inderdaad, Kleine Suffie heeft zich ondertussen ontwikkeld tot een volmaakt charmeur, vol aandacht, attentie en een prima smaak voor vrouwelijk schoon. En ze vallen voor hem, jong en oud. En het ergste is, de kleine stinkerd heeft het donders goed in de gaten...

Tijdens het aankleden babbelde Kleine Suffie honderduit over Laura. Over dat ze zijn beste vriendinnetje is, dat ze vaak vader-en-moedertje spelen en dat Laura soms wel eens alleen thuis is! Met name die laatste combinatie deed Suffie plotsklaps ernstig denken aan de klassieke bezorgde-ouder-vraag, zoals die vele decennia lang al in vele huizen ter sprake is gekomen: in welke klas krijgen die blagen op school eigenlijk seksuele voorlichting?

Toen Kleine Suffie uiteindelijk het huis uitstapte liet hij zich ontvallen dat Laura en hij vandaag vermoedelijk zouden gaan voor de zoveelste vertoning van "Platvoet en zijn vriendjes". En dat stelde Suffie weer even gerust.

Maar voor hoe lang..??

Totale mislukking

Zondag 19 Januari 2003 at 10:58 am


Het avontuur is afgelopen. Jammerlijk mislukt zelfs. Kwestie van eigen schuld, dikke bult. Hals over kop ergens induiken, blind investeren in iets waarvan je de uitkomst niet kent. Stom, stom, stom....!!!

En nu zit ik met de brokken.... verbrande schepen, verspilde tijd en een hoop uit te leggen aan vrouw en kind. Waar zijn alle spelletjes gebleven? Waarom kom ik niet meer in Outlook? Waar zijn alle digitale foto's gebleven? Waar is nu het resultaat gebleven van twee dagen als een kluizenaar achter de computer? Waarom hebben wij twee dagen het huishouden moeten runnen zonder Suffie? Waarom moest alles zonodig in ??n weekend gebeuren? Waarom heb je het eigenlijk zo ver laten komen? En hoe zit het met alle beloftes? Van snelle en schone machines? Ieder zijn eigen desktop? Nooit meer vastlopers en buitenaardse foutmeldingen? En hoe komt het dat we zo veel kwijt zijn zonder dat we er beter van zijn geworden??

Daar zit ik dan, met een computer die een stuk minder kan dan twee dagen geleden, met twee huisgenoten die me hebben moeten missen en er uiteindelijk niets beter van zijn geworden. Volgende keer dat ik XP Corp ga trachten te installeren, ga ik zeker niet meer over ??n nacht ijs. Da's beter voor de computer, beter voor mij en beter voor mijn omgeving......

Moed & Twijfel (2)

Zaterdag 18 Januari 2003 at 1:48 pm


Ik heb de eerste stap genomen. Ik heb het mijn vrouw verteld. Tot mijn verbazing nam ze het vrij lakoniek op. Ook zij begrijpt dat het zo niet verder kan, dat er iets moet veranderen. Feitelijk heeft ze het al enige tijd zien aankomen, heeft mijn onvrede gevoeld, maar het initiatief altijd bij mij laten liggen. Tenslotte was dit vooral iets waar ik mee zat en waar zij niets aan kon veranderen. We hebben afgesproken dat we zaken als taken en tijd moeten gaan verdelen, dat ze net als ik, met een aantal zaken overnieuw zal moeten beginnen. Ze is er niet bang voor, gelooft dat uiteindelijk iedereen er beter van wordt.

Ik durf het mijn zoon nog niet te vertellen. Hij zal niet begrijpen waarom sommige zaken niet meer kunnen, waarom dingen voor hem zullen veranderen. Hij zal boos zijn op me, om het verlies. Maar later zal hij begrijpen dat het nodig was en dat het voor hem in de toekomst dingen makkelijker zal maken.

Ik heb ondertussen uitgezocht wat wel en niet meegaat. Ik kan niet meer terug.

Mocht u mij een tijdje niet zien, dan weet u waarom....

Moed & Twijfel

Zaterdag 18 Januari 2003 at 10:02 am


Ik heb er lang over getwijfeld, maar ik vind dat ik de stap moet zetten. Dat is een beslissing waar veel aan vooraf is gegaan en waarvan de uiteindelijke consequenties me vast nog niet allemaal helder voor de geest staan.

Maar ik moet wel. Ik heb er zelf een puinhoop van gemaakt, tegen beter weten in gedacht dat het weer goed zou komen. Zo lang heb ik mijn ogen gesloten voor het onvermijdelijke. Maar het kan niet meer...

Ook nu ik de keuze heb genomen, voel ik de twijfel in mij branden. Maar nog veel meer de angst. Angst om los te laten wat me vertrouwd is, angst wat er komen gaat. Hoeveel zekerheden raak ik kwijt? Kan ik missen van ik tot nu toe al die tijd als vanzelfsprekend heb ervaren? Gaat de toekomst mij het avontuur brengen waar ik zo naar snak? Of het geluk, de rust, de stabiliteit en de vreugde waarvan ik altijd heb ontkend dat ik ze miste?

Loslaten doet pijn, almachtig veel pijn. Alleen al de gedachte er aan doet me huiveren, doet me twijfelen of ik er wel goed aan doe. En hoe goed ik er in de afgelopen tijd ook over heb nagedacht, het blijft een sprong in het diepe. Uitstel helpt niet, verstoppen helpt niet en ontkennen kan niet meer....

Ik sta op de rand. Ik haal diep adem, voel mijn maag samentrekken en mijn hart bonzen in mijn slapen.

Mijn God, hou me vast! Ik doe het.....

Smerig randje

Vrijdag 17 Januari 2003 at 9:32 pm


Suffie kan lyrisch uitweiden over ??n der schoonste fenomenen in Suffie's leven: een smerig randje...

Meestentijds heeft dat tegenstrijdige reacties tot gevolg bij Suffie's gesprekspartners, vari?rend van het optrekken van een wenkbrauw tot het bleekjes afdraaien van het hoofd, compleet met een omzichtig handje voor de mond.

Suffie begrijpt dat wel, want de term 'smerig randje' is wellicht vatbaar voor interpretaties, die bij de meeste mensen prikkelend of blokkerend werken op de spijsvertering. Want wat bedoelt Suffie daar nou mee? Is het misschien de vensterbank van Suffie's zolderraam, dat het hele jaar als duivenplat wordt gebruikt en derhalve besmeurd is met vogelexcrementen? Is het de ondefini?eerbare rand op Suffie's koffiekopjes, waardoor het aroma zo opvallend verbetert? Of misschien de afzetting op Suffie's badkuip, veroorzaakt door de afdrukken van voeten, billen en andere lichaamsdelen, ontstaan door een te lage reinigingsfrequentie? Of is het de ring van ongerechtigheden tussen eikelrand en voorhuid, in de loop der weken ontstaan door een slechte persoonlijke hygi?ne? Zou het misschien dan toch de donkergrijze kring zijn in Suffie's toilet, veroorzaakt door de principi?le gewoonte om tijdens de nachtelijke uren niet door te trekken in verband met lawaai en waterbesparing? Of is het misschien dan de bruingroene ring in Suffie's pannenset, waarvan de exacte samenstelling als sinds vele maanden niet meer kan worden vastgesteld, maar die bij Suffie's klaargemaakte gerechten wel verantwoordelijk is voor de specifieke, gruizige smaak?

Niets van dat al. Suffie's persoonlijke verzorging is legendarisch en de sociale hygi?ne in Huize Suffie is bijna antisceptisch te noemen. 'Een smerig randje' is een term die wordt gebruikt door gitaristen en omschrijft het geluid dat ontstaat als het 'cleane' kanaal van een buizen gitaarversterker, met behulp van een compressor wordt vervormd, waardoor een open, helder geluid ontstaat met een vuig en omfloerst hoog. Met name country gitaristen als Vince Gill, Randy Travis en Mark Knopfler maken graag gebruik van deze techniek omdat het stoer en ruig klinkt, zonder dat er sprake is van echte vervorming. Suffie is er weg van....

Mensen die Suffie wat langer kennen vinden het dan ook niet vreemd als Suffie vertelt dat hij tijdens optredens regelmatig 'aan zijn zwengel rukt, deze vervolgens de scheur in trekt en met de kop tegen de kast aan ramt tot ze gilt en krijst van plezier en genot.'

En zo kan het aan de andere kant ook gebeuren dat niemand er meer van opkijkt als Suffie eens klaagt dat hij een rauw kransje heeft....

Onvoorwaardelijk trouw

Donderdag 16 Januari 2003 at 6:59 pm


Bent u onvoorwaardelijk trouw aan uw partner? Ja? Daar gelooft Suffie geen fuck van! Neen, Suffie twijfelt niet aan uw huwelijkse of relationele integriteit en beschuldigt u niet van overspel of illegaal neuken. Het gaat om het woordje 'onvoorwaardelijk'. On-voor-waar-de-lijk, oftewel onder geen voorwaarde. Dat gaat er bij Suffie dus niet in.

Ieder mens heeft een grens tot waar hij volmaakt integer en loyaal is, daar voorbij gaat hij/zij voor de bijl en zwicht voor de verleiding die sterker is dan hij of zij. Die grens wordt bereikt door een cumulatie van onstandigheden en factoren en zal bij de ??n ongetwijfeld eerder bereikt zijn dan bij de ander. Omstandigheden en factoren kunnen zijn: drank, drugs, sfeer, omgeving, aantrekkelijkheid, hormonen, relationele omstandigheden, gemoedstoestand, humeur, kleding en noem maar op. Als iemand maar genoeg van deze omstandigheden en factoren voor zijn of haar kiezen krijgt, dan is het illegaal kezen geblazen, onvermijdelijk!

Iedereen gaat anders met zijn eigen grenzen om. Sommigen zoeken 'm op, anderen mijden 'm als de pest. Suffie laat zich niet gek maken en laat komen wat komen moet. Wel vermijdt Suffie zaken waarvan hij uit ervaring weet dat ze hem slecht bekomen. Zo zal Suffie zich nooit een stuk in zijn kraag zuipen in een omgeving waarin hij niet zeker van zichzelf is. En drugs zijn er al helemaal niet bij! Suffie's muren zijn dan misschien niet onneembaar, maar over het algemeen voldoende stevig om menig vrouwelijk offensief te weerstaan.

Maar nu wat anders. Stel u wordt verliefd. Niet geil, bronstig of berig, maar verliefd! U komt tot de conclusie dat de Enige Ware, waarmee u al jaren gelukkig bent, toch niet de enige Enige Ware is? En het ligt niet voor de hand een keuze te maken? Dan rest er in Suffie's visie nog maar ??n beproefde remedie: stil in een hoekje gaan zitten, en wachten tot het over is...

Suffie gaat op stap

Woensdag 15 Januari 2003 at 6:41 pm


Voor Suffie breken er interessante tijden aan! Van 5 tot en met 9 maart vindt namelijk wederom de Frankfurter Musikmesse plaats, Europa's grootste muziekbeurs. Suffie gaat enkele dagen dwalen tussen meer dan 100.000 vierkante meter muziekinstrumenten, vari?rend van Centraal-Koeterwaalse peniskokerfluiten tot digitale meersporen MP3 eierwekkers. En dan hebben we het nog niet over de avonduren tussendoor, die traditioneel weer zullen worden opgevuld met Wein, Weib und gesang!

Dat betekent wel dat Suffie nu al is begonnen met de aanschaf van wat spulletjes. Niet alleen spulletjes die meemoeten naar het Frankfurter hotel, maar ook spulletjes die er voor moeten zorgen dat Suffie gedurende die tijd in Huize Suffie niet al te erg wordt gemist...

batterijen.jpg

Paniek & Ontlading

Woensdag 15 Januari 2003 at 4:10 pm


Even een stukje voor de beeldvorming: stel, U leent van een goede vriend een peperdure en nagelnieuwe GSM, zijn statussymbool. De uwe is stuk en u verwacht dringend telefoon. Nadat u bij hem vandaan komt, gaat u een stukje eten en daarna nog ergens een biertje drinken. In de laatste tent komt u er achter dat u de GSM niet meer heeft. Paniek! Uw maag klemt zich vast aan uw strottehoofd, uw hart slaat enkele malen over en het bloed knalt door uw hoofd als de Maas bij zware regen. Met lood in de schoenen gaat u naar huis. Als u binnenkomt gaat de telefoon. Uw vriend volgens de display. U onderdrukt de neiging het ding uit raam te gooien en u onder de bank te verstoppen. Als u opneemt vertelt uw vriend u dat u zo slim bent geweest om die voor u zo broodnodige telefoon gewoon bij hem te laten liggen! Ontlading!

Even los van het geval, Suffie kent deze gevoelens sinds gisteren maar al te goed. In een aanval van liefdevolle bereidwilligheid besloot Suffie namelijk een bevriende logster te helpen haar verloren gegane archieven boven water te halen. Vrolijk begon Suffie via FTP te wroeten en prutsen in de database, daarbij gebruik makend van een inderhaast op een andere server gemaakte kopie. Suffie besloot dat het makkelijker was om even in te loggen op het draaiende systeem. Fijn dat Suffie van een vorige keer nog de inloggegevens paraat had! Alleen, wat Suffie ook probeerde, het systeem wenste hem onder geen voorwaarde te ontvangen. En dat terwijl Suffie ab-so-luut zeker was van de gegevens. Wilde paniek! Suffie had iets beschadigd! Het log lag plat! Maandenlang zwoegen en creatief werken, in ??n moment van stompzinnige incompetentheid naar de vaantjes! Suffie hartslag steeg naar hardcore niveau, binnen enige ogenblikken knalde Suffie's bloeddruk naar het peil van dat van een aan drop verslaafde olifant en de adrenaline veroorzaakte belletjes in Suffie's mondholte. Terwijl Suffie's maag trachtte een baksteen op te boeren, onderzocht hij in gedachten de voor- en nadelen van zelfdoding ten opzichte van acute emigratie. Toen viel er een mailtje van de betreffende logster in Suffie's mailbox. Wat lief, omdat ze een vermoeden had dat Suffie wel even zou willen rondkijken had ze al vast de inloggegevens opgestuurd! Met een vers password, n?t aangemaakt!

Schuimend en jankend rolde Suffie van zijn toch al getergde bureaustoel. Daarna rende Suffie krijzend naar buiten, zoende de buurvrouw op haar mond, kocht Tarzan voor zijn zoon en een tarzan voor zijn vrouw en gaf de bediendes van beide winkels een veel te grote fooi...

Moraal van het verhaal: ga nooit met een geleende telefoon op stap zonder eerst het goeie password te vragen....

Of was het nou andersom??

Virus update

Dinsdag 14 Januari 2003 at 10:00 pm


Op ??n of andere manier is het viraal offensief in Suffie's lijf door onbekende krachten gestuit. In ieder geval breekt de koorts niet echt meer door en ook het algemene gevoel van totale lichamelijke ontreddering dat zo kenmerkend is voor Suffie's gebruikelijke ziekteprocessen, lijkt tot op heden niet echt door te willen breken. Wellicht morgen maar weer aan het werk...

Voor Suffinnetje is dat anders. Zij kwam vanmiddag thuis in een uiterst deplorabele toestand, liet zich kreunend op de bank vallen en verviel tot vegetatief gedrag. Toen Suffie haar voorzichtig een bakje warme vla voedde, bedacht Suffie zich dat ze Maagd was...

Welke ster heeft Suffie over het hoofd gezien???

Viruswaarschuwing

Dinsdag 14 Januari 2003 at 11:16 am


Let op, Nederland! Er waart weer eens een zeer vervelend en moeilijk te bestrijden virus rond. Opmerkelijk is dat dit virus nu eens geen aanslag doet op uw boot-sector of FAT, noch zichzelf via email over de wereld verspreid.

Dit virus richt zich rechtstreeks tot de gebruiker, ongeacht of deze zijn computer nu wel of niet in gebruik heeft. Het virus veroorzaakt buikpijn, diaree, spierpijn, hoesten en aanvallen van hoge koorts. Besmetting vindt plaats via uitgeademde lucht en speeksel. Scanners als Norton, Symantec en McAffee staan vrijwel machteloos, daar het geen virus betreft in binaire code, maar een analoog organisme dat zich vrijelijk in de microcosmos manifesteert.

Besmetting met het virus is slechts te voorkomen door middel van een biochemische firewall, oftewel vaccinatie. In dit middel zijn fragmenten van de broncode van het virus opgenomen, waardoor het lichaam in staat is om het binnendringende actieve virus te herkennen en te deleten. Helaas muteert het virus in de loop der tijd zo vaak, dat men er voor heeft gekozen slechts de meest aangetroffen variaties in het vaccin op te nemen.

Op onverklaarbare wijze is het virus, dat bekend is onder de naam 'griep', door Suffie's intramusculair ingebrachte firewall heengebroken en heeft het tal van vernielingen aangericht in Suffie's doorgaans krachtige metabolisme. Op dit moment is Suffie dan ook tot hoegenaamd niets in staat.

Er zit niets anders op. Suffie zet Kleine Suffie voor de TV met een DVD'tje, kruipt met een hand aspirientjes in bed en drukt op 'reset'....

Jaarhoroscoop 2003

Maandag 13 Januari 2003 at 1:40 pm


Suffie is er trots op u, bij wijze van dienstverlening, gratis een horoscoop voor het jaar 2003 aan te bieden. Suffie heeft deze horoscoop samengesteld uit waarnemingen een berekeningen betreffende de bewegingen en constellates van maar liefst 203 planeten en andere hemellichamen. Hoewel Suffie daarbij niet in kan gaan op persoonlijke berekeningen, staat het vast dat de enige, echte Suffie-horrorscoop de enige is waar u rekening mee kunt houden. Gezien het feit dat Suffie vandaag precies ??n jaar actief is in Weblogland, wil Suffie u deze service alleen vandaag geheel kostenloos aanbieden.

Steenbok (22 december-1 januari)
U heeft de manier waarop de vrouw van de slager u vroeger aankeek nooit kunnen vergeten. Vandaar uw afkeer voor vlees en vleesproducten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zoveel van uw relaties stroef verlopen. Wordt eens wat opener en durf u wat passiever op te stellen. Door hier lichamelijk mee te oefenen, volgt de geest vanzelf. Bent u een vrouw, dan is het simpelweg een kwestie van ontspannen en overgeven. Bent u een man, werk daar dan rustig naar toe in een vertrouwde omgeving en begin vooral niet te groot.

Waterman (20 januari-19 februari)
Wat is er erger voor een kind dan geen bel op uw step te hebben, terwijl de hele buurt het wel heeft. U lijdt daaronder en dat is begrijpelijk. Het is dan ook zaak om afstand te nemen van uw ouders, die u dat hebben aangedaan en u te hechten aan alles wat leeft. Houdt u er echter rekening mee dat intieme relaties met bepaalde levensvormen niet in elk land is toegestaan. Met name schapenboeren staan bekend om hun resolute handelswijze. U heeft nog steeds spijt van het overhaast afbreken van een hele oude relatie. Zoek hem nog eens op en bedrijf een weekend lang brute seks met hem of haar. Dat lucht echt op.

Vissen (19 februari-20 maart)
De mensen op uw werk plagen u, en dat heeft u een beetje aan uzelf te danken. Niet iedereen zit te wachten op de openhartigheid die u tentoon spreidt. Dat u uw slippertjes tot in de meest intieme details uit de doeken doet is voor velen nog te accepteren, maar u hoeft het niet iedere keer voor te doen. Leer dat ook een schoonma(a)k(st)er haar waardigheid heeft, dan komt die relatie vanzelf een keer op gang. En leer eens om een pakje zakdoekjes mee te nemen. Je weet nooit hoe het van pas komt.

Ram (20 maart-20 april)
Uw grilligheid is anderen een doorn in het oog. Dat u het met de buurman/-vrouw doet is het probleem niet. Het komt de stabiliteit in het trappenhuis echter ten goede als u het een beetje bij dezelfde buurman/-vrouw houdt. Men heeft er in uw kindertijd nooit rekening mee gehouden dat het steeds wisselen van glazenwasser later grote gevolgen kan hebben. Het is niet hun schuld dat uw ouders geen geld hadden voor gordijnen. Vermijdt andere rammen, het zijn allemaal lastpakken.

Stier (20 april-21 mei)
Uw vastberaden koppigheid is een ernstig beletsel in uw seksleven. Uw mond is namelijk fysiek gezien niet het enige wat u stijf dichthoudt. Uw dwarse peristaltiek belemmert een vloeiende benaderingswijze. Als u ooit nog eens ten volle van anale seks wilt genieten is het dus zeker zaak om eens wat losser te worden. Als u zich als kind had gerealiseerd dat de gymleraar bij het geven van zijn aanwijzingen echt het beste met u voorhad, had u het een stuk gemakkelijker gehad.

Tweelingen (21 mei-21 juni)
Uw voorkeur voor wisselende contacten is erfelijk. De kans om met een stuk familie in bed te belanden is dus groter dan u denkt. Denk daaraan bij de uitwisseling van genetisch materiaal. Een stamboom waarvan de takken in elkaar zitten verward is echt geen gezicht. Het verklaart wel waarom u onwillekeurig steeds naar die ene partner terugkeert. Het feit dat hij of zij het ook steeds met een ander doet is iets om over na te denken. Spit eerst samen uw beider familie uit voordat u samen iets permanents begint.

Kreeft (21 juni-23 juli)
Uw vader of moeder nam voor u geen genoegen met namaak-Lego en waaibomenhouten blokken. Dat maakt dat u kieskeurig bent en alleen gaat voor een hoge graad van perfectie. Uw partners moeten strak zijn, u koopt alleen A-merken apparatuur en u huivert er voor een tweedehands auto te kopen. Zo dreigt u de boot nog te missen! Haal eens een kat uit het asiel, koop een vaatwasser in de kringloopwinkel en begin iets met een getrouwde man of vrouw. Die extra kosten aan onderhoud en reparatie betalen uiteindelijk zichzelf terug.

Leeuw (23 juli-23 augustus)
Het is niet eerlijk dat u anderen laat boeten voor het feit dat uw moeder gek was op spruitjes en bruine bonen. Loop zo af en toe eens naar buiten, uw collega's en de beheerder van de klimaatcontrole zullen u er dankbaar om zijn. U mag dan als kind vaak zijn uitgelachen, het formaat is absoluut ondergeschikt aan vaardigheid en improvisatievermogen. Het kan echter geen kwaad uw partner te zoeken onder andere leeuwen, die ongetwijfeld met het zelfde probleem kampen. Bovendien kunt u uw verjaardag dan veel vaker in de tuin vieren.

Maagd (23 augustus-23 september)
Het simpele feit dat uw moeder niet kon koken, en u dus dagelijks een bord onherkenbare drab voorzette, is ongetwijfeld de verklaring dat u moeite heeft om dingen door te slikken die u niet zelf van tevoren heeft kunnen zien. Veel partners zullen dat geen probleem vinden, maar het geeft u misschien een incompleet gevoel. Bedenk dat geen enkele lichaamseigen stof u schade kan berokkenen en oefen desnoods eens een tijdje met een bord warme yoghurt. U kunt uw relatie nieuw leven inblazen met een gangbang-party. Doe het dan wel als uw partner naar zijn/haar kaartavondje is.

Weegschaal (23 september-23 oktober)
U maakt zich zorgen om niets. Iedere heteroman of -vrouw, heeft iets in zich dat hem naar het zelfde geslacht doet trekken. Uw kinderlijke gewoonte om Barbie en Ken elkaars kleren aan te trekken heeft daar niets mee te maken. Leer uzelf aan om niet in hokjes te denken, maar richt u op het menselijk wezen. Experimenteer en laat uw bewustwording komen zoals het komt. Uw lichamelijke schroom overwinnen is een belangrijke piketpaal, maar ook uw grenzen en beperkingen leren kennen is een belangrijke. Beperk uw experimenten als u merkt dat deze lichamelijke schade met zich meebrengen.

Schorpioen (23 oktober-22 november)
Uw nesteldrang leidt dit jaar nog tot een spetterend catharsis. Het wordt ook tijd om besluiten te nemen en de weg naar de toekomst te bepalen. Het trauma dat u heeft opgelopen doordat u zich door uw klasgenootjes altijd tot kattenkwaad heeft laten aanzetten, helpt daarbij niet echt. U moet leren zelf uw keuzes te maken en zoeken naar de definitieve vorm. Maak een keuze en doe dat aan de hand van uw eigen waarnemingen en bevindingen. Weest u wel bewust van het feit dat u uniek bent en daardoor moeilijk koppelbaar. Iets beginnen met een andere schorpioen levert wrede seks op, maar zeker geen stabiele relatie.

Boogschutter (22 november-22 december)
U komt uit een groot gezin met maar ??n WC en ook op school was het altijd dringen geblazen. Dat had tot gevolg dat het bemachtigen van een plekje belangrijker was dan het gebruik. Ook nu moet u echt eens gaan kiezen tussen piesen of poepen. U heeft alles binnen handbereik, maar weet niet wat u ermee moet. Dat heeft weerslag op uw stemmingen. Bent u nou die zachtaardige lieverd waarmee men zo fijn kan bomen, of toch die brute en hoogontwikkelde intrigant(e) die iedereen in het harnas jaagt? Organiseer eens een feestje en zorg dat u met iedereen seks heeft, het helpt u zich bewust te worden van het feit dat behoefte en beschikbaarheid niet altijd van elkaar afhankelijk zijn.

Steenbok (31 december-20 januari)
U loopt gevaar! U bent te goed van vertrouwen! Ongetwijfeld heeft uw moeder wel eens verteld van de gevaren die kinderen kunnen bedreigen. Maar de man van de wasserette was zo aardig, dat u het nooit raar heeft gevonden dat hij bij andere mensen alleen de kleren schoonmaakte. Laat u niet misleiden, het lezen van weblogs kan gevaarlijk zijn! Niet iedereen is wie hij zegt te zijn. Voor u het weet zit u opgescheept met een psychopaat en seksverslaafde. Zet de computer wat vaker uit en ga eens wandelen met de hond. Niet alleen is het buiten in de open lucht gezonder, maar je komt in het park ook nog wel eens leuke mensen tegen!

Zinderend spul!

Maandag 13 Januari 2003 at 11:17 am


Wist u dat er aardig wat webloggers rondlopen die een aardig stukje op papier kunnen zetten? Die ook wat meer kunnen dat alleen hun dagelijkse kopje thee, bezoekje aan de supermarkt, wandeling naar het werk of laatste psychopatische episode aan hun publiek ofreren?

Op zinderend.tk, een initiatief van Arnoud de Jong, laten een aantal webloggers en webauteurs zien wat ze, behalve de vaak prima logs die ze draaien, in huis hebben. Zinderend bestaat al een tijdje, maar krijgt in mijn ogen niet de aandacht die ze verdient. Dat heeft niets te maken met het gegeven dat er een paar Suffie-stukken op staan, maar alles met het feit dat een groot aantal mensen hier het beste van hun kunnen laten zien.

Ga er eens kijken! Het is echt de moeite waard...

www.zinderend.tk

Pijltjesgooien

Zondag 12 Januari 2003 at 8:36 pm


Suffie is niet gek op perforatieve sporten. Zeker niet nu de grote pinten daarbij uit het beeld zijn verdwenen...

Maar toch: Barney, gelukgewenst!!

Zondag met een gaatje..

Zondag 12 Januari 2003 at 7:28 pm


Gisteren nog had Suffie een uitgelezen programma staan voor het doorbrengen van deze schone zondag. Oraal gewekt, gevolgd door een kopje koffie op bed en een zachtgekookt eitje om de prote?nen aan te vullen. Vervolgens in bad met een jerrycan koffie, Underworld op de speakers en twee delen 'Kronieken van Cadwall' binnen handbereik. Hierop fijn een paar uurtjes het internet afgrazen naar naaktfoto's van Gabri?la Sabatini, het log een beetje bijvegen en voeden, een paar opwindende, seksueel getinte chats voeren en afsluiten met een paar flesjes Duvel. De maaltijd zou worden geserveerd bij kaarslicht, gevolgd door koffie met een brandend glaasje Sambuca. En na Kleine Suffie te hebben voorgelezen bij het naar bed gaan, zouden Suffie en Suffinnetje, alvorens de slaap te laten komen, nog een avondje besteden aan het doornemen en repeteren van een aantal gecompliceerde seksuele handelingen en excercities.

Maar het mocht niet... Kleine Suffie ligt met bijna 40 graden koorts op bed, eet niet, drinkt slecht en heeft alleen maar een lodderig oog voor de DVD van Tarzan & Jane, zijn speelgoedhondje en de WC-pot, waar hij ieder half uur met amechtige geluidjes en een rood aangelopen hoofd naartoe spoedt.

Met Suffinnetje is het niet veel beter, afgezien van het speelgoedhondje dan. Suffie ziet dan ook zijn hele programma omgegooid tot het liefdevol verzorgen van zijn gezinnetje, afgewisseld met af en toe een snelle blik op log en mailbox. Suffie had het kunnen weten. Van de week waren Suffie's schoonouders aan de beurt en gisteren in Coevorden, waar Suffie zijn gezinnetje voor een verjaardag naar toe had gesleept, liep de hele familie met witte koppies en krampende buikjes. En nu zijn wij aan de beurt...

Suffie mankeert niets, voelt zich prima, is hooguit wat bezorgd over de hormoonstanden van de komende week. Maar Suffie weet zeker dat viraal Nederland nog een kleine verrassing voor Suffie in petto heeft.

Dus nu het nog kan: iemand zin om te stappen???

Gezondheid!

Zondag 12 Januari 2003 at 4:06 pm


Slaat de buikgriep bij u ook zo toe??

Maurice...

Zondag 12 Januari 2003 at 12:28 pm


Maurice Gibb is dood. Vanmorgen overleed hij in een ziekenhuis in Miami aan de gevolgen van een hartstilstand tijdens een eerdere operatie. Nu zal dat de meeste hedendaagse muziekliefhebbers weinig zeggen, maar Maurice was ??n van the Bee Gees, de groep die hij vormde, samen met zijn tweelingbroer Robin en oudere broer Barry.

The Bee Gees zijn voor velen het bandje met die aalgladde discostampers, bibberige, meestemmige castratenkoortjes, parelmoer gelikte producties voor Middle Of The Road'ers als Barbara Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross en natuurlijk de fondanten soundtracks van films als Saterday Night Fever.

Maar voor Suffie loopt de muzikale loopbaan van de broertjes gevoelsmatig samen met zijn eigen levensloop. Suffie deed zijn eerste stapjes toen de broertjes hun eerste stapjes op de Britse podia zetten. Sindsdien lijkt hun muzikale ontwikkeling merkwaardig synchroon te lopen met Suffie's levensfasen. Bij Spic 'n Specs kleuterdansen met oma, New York Mining Disaster leverde Suffie zijn eerste gitaarakkoorden op, de eerste muzikale rillingen bij Let there Be Love, Words tot vervelend toe oefenen op de piano, I started a Joke als huiveringwekkende tranentrekker op Suffie's eerste optredens, meisjes versieren op klassenavonden bij de klanken van Staying Alive en Suffie's eerste liefdesverdriet bij Tragedy.

In de laatste jaren was Suffie misschien minder onder de indruk van de muzikale prestaties van de broeders, maar des te meer van de prachtige, multigelaagde producties, waarvan veel andere artiesten graag gebruik maakten om hun carri?res op te peppen. The Bee Gees mogen dan slechts zeer beperkt deel uitmaken van Suffie's muzikale erfgoed, des te meer zijn ze deel geweest van Suffie's jonge jaren.

'Til I finally died,
which started the whole world living


Zou het echt, Maurice..??

Geduld...

Vrijdag 10 Januari 2003 at 10:10 pm


Heden hebben Suffie en Suffinnetje de conceptie ingezet en begeleid van Toos II, die hen het verscheiden van Toos I moet doen vergeten.

Toos II is uitgerekend medio maart 2004! Om Toos II moet namelijk nog eerst een keuken gebouwd worden. Om die keuken moet eerst nog een huis gebouwd worden en om dat huis moet eerst nog een wijk gebouwd worden...

Wellicht dat de tijdelijke opvang van een pleeg-Toos hier een oplossing voor is?

Nou moe!!

Donderdag 09 Januari 2003 at 4:13 pm


Doe je als politieman eindelijk iets aan een stukje dienstverlening, wordt je onmiddellijk afgestraft! Twee dienders uit het midden des lands, die bij een aanrijding ter plaatse kwamen, plaatsten, in afwachting van de komst van de ambulance, een slachtoffer met nekklachten zolang in hun surveillancevoertuig. Toen de broeders van de ambulancedienst arriveerden, oordeelden zij dat het misschien niet zo'n goed idee was om de man zijdelings uit de auto te laten klimmen in verband met een mogelijke hoge dwarslaesie. Zonder blikken of blozen riepen zij de brandweer ter plaatse, die vervolgens het gehele dak van, inclusief lichtbalk en andere technische voorzieningen, met pneumatische apparatuur van de auto afknipten, zodat het slachtoffer ruggelings uit de auto kon worden gehaald.

Vermoedelijk zijn er die dag weinig wetsdienaren geweest die zo verdrietig en ongelukkig waren als deze twee, toen zij met hun splinternieuwe cabrio (Opel Vectra met krap 5000 kilometer op de teller), terugkeerden naar hun bureau. De onfortuinlijke automobiel zal zijn korte loopbaan als politievoertuig eindigen op de schroothoop, een schadepost die de korpsleiding heeft doen besluiten deze extra dienstverlening ten opzichte van slachtoffers van aanrijdingen, subiet te verbieden.

Het slachtoffer kon overigens, na een kort onderzoek in het ziekenhuis, met de taxi naar huis....

Waterloo in bad

Woensdag 08 Januari 2003 at 8:41 pm


En het geschiedde in die dagen dat de Kerstman kwam en een pakketje onder Suffie's kerstboom deponeerde met daarin een elektrisch scheerapparaat. Ongetwijfeld een verwijzing naar Suffie' slechte gewoonte om in de stress van het verslapen de verkeerde onderdelen uit zijn ochtendprogramma te schrappen.

Suffie's nieuwe scheermasjien is waterdicht en kan dus ook onder de douche gebruikt worden, hetgeen in het ochtendritueel een behoorlijke tijdswinst oplevert. Het doet Suffie echter ook beseffen dat steeds meer doodnormale gebruiksvoorwerpen tegenwoordig zo gemaakt worden dat ze ook in bad en onder de douche gebruikt kunnen worden, zoals de elektrische tandenborstel waarmee Suffie al vele jaren lang zijn parelende glimlach teistert.

De nieuwste variant in deze is de waterdichte vibrator, waarmee de dame des huizes snel, schoon en eventueel tijdens het inwerken van de anti-klit shampoo, een spatspetterend orgasme kan bewerkstelligen.

Suffie heeft het echter niet zo op seks in de badkamer. Vrouwelijke geslachtsdelen lijken onder invloed van badwater alleen maar stroever te worden, hetgeen de kans op een soepele penetratie in bad aardig vermindert. En laten we het dan maar niet hebben over de tamelijk genante verstrengeling van armen, benen en andere ledematen bij het toepassen van de pen-en-gat constructie in het veel te smalle bad, of het absolute gebrek aan vrijheid om daarbij de bekende, stimulerende heen-en-weer gaande bewegingen te maken zonder het hoofd open te halen aan een badkraan of badstop.

Douchen? Nog erger! Allereerst is de combinatie warm water en mannelijke afscheiding dodelijk voor doucheputjes, afvoerbuizen en lichaamsbeharing. Bovendien is Suffie eens tijdens een paarpoging onder de douche zodanig met zijn partner onderuit gegleden, dat hij door de verschillende opgelopen kneuzingen en verstuikingen aan verschillende lichaamsdelen nog dagenlang om een hoekje heeft kunnen plassen.

Vandaar dat de gedachte aan waterdichte vibratoren bij Suffie geen verhoogde hormonale activiteiten veroorzaakt. Hooguit een bepaalde vorm van gezonde nieuwsgierigheid. Zou badwater bijvoorbeeld gaan schuimen als de vibrator op zijn hoogste stand loopt? Kan een aldus masturberende baadster het apparaat inbrengen zonder de benen over de rand van het bad te gooien? Zou je een badkuip onder de juiste samenloop van factoren, daarbij denkende aan de snelheid van het geluid onder water, de golflengte van een door de vibrator gegenereerde sinusgolf en een juist ingestelde snelheid, kunnen omtoveren tot een golfslagbad?

In ieder geval is er voor Suffie geen reden om zo'n ding aan te schaffen. Suffie's nieuwsgierigheid reikt op dit moment niet verder dan de vraag welk gebruiksvoorwerp als volgende een restyling naar de natte sector gaat beleven. Heel even dacht Suffie aan de elektrische fohn of krultang.

Maar dat is misschien toch niet zo'n goed idee...

Onverwacht bezoek

Woensdag 08 Januari 2003 at 5:59 pm


Lieve, lieve Marti! Als Suffie had geweten dat je iedereen deze kant op had gestuurd, had Suffie een paar vaatjes bier in huis gehaald!!

Begrotingswijsheid (2)

Maandag 06 Januari 2003 at 10:10 am


En als Marijnissen nou eens gewoon het hele leger verkoopt??

Gelukkig maar...!

Maandag 06 Januari 2003 at 10:05 am


De Time Bandits hebben een nieuwe drummer, Erwin Gielen (Tha Rockpilots, I am) !!!

Daarmee is er een eind gekomen aan een reeds maanden spelend dilemma...!

Suffie kan verder met zijn leven...

Vuur & Vakantie

Zondag 05 Januari 2003 at 9:00 pm


Aankomende dinsdag loopt een periode ten einde van ruim twee weken vakantie, een tijd die ik grotendeels voor pampus op de bank gedrapeerd of achter de computer hangend heb doorgebracht, terwijl de weinige lichamelijke inspanningen die ik mij zelf toestond grotendeels plaatsvonden gedurende de voor de nachtrust bestemde tijden.

Naast een bepaalde mate van lichamelijk en geestelijk herstel, die ik overigens beide hard nodig had, hebben de twee volledig losgeslagen weken mij wat anders gebracht: het besef dat ik de afgelopen maanden hard bezig ben geweest het Heilige Vuur te verliezen. Zie het als een rat die pas tot het besef komt dat hij moe is op het moment dat hij naast de tredmolen staat uit te hijgen, zo kom ik er nu achter dat ik in de afgelopen maanden een tandje te hoog heb gestaan.

Kijk ik terug naar die periode, dan mag ik met een gerust hart zeggen dat ik veel werkplezier heb ervaren, nooit het gevoel heb gehad dat ik stress ervoer of te veel van mij zelf vergde, maar wel dat ik daarbuiten in de loop der tijd aardig uitgeblust raakte. Met name mijn thuisfront zal ongetwijfeld hebben ervaren dat de fut er in de loop der maanden aardig uitraakte, dat ik in de avonduren tot weinig meer in staat was dan het bereiden van de maaltijd, het nuttigen van wat alcoholische versnaperingen en een uurtje kloppen en muizen op de computer.

Maar ook de mensen met wie ik daarnaast verkeerde moeten hebben geconstateerd dat mijn cognitieve respons beneden peil was, dat ik opvallend volgzaam en kritiekloos was en op de meest interessante momenten dreigde in te kakken of zelfs weg te dommelen. Laten we het maar niet hebben over de klusjes, karweitjes en deadlines die ik bij Jan en Alleman heb laten liggen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik daarmee mij en mijn omgeving geen plezier heb gedaan, zeker niet die mensen die gewend waren om het nodige aan vuurwerk met mij mee te maken.

U voelt hem al aankomen. De Sufmeister heeft zichzelf een voornemen voor het nieuwe jaar beloofd. En wel om weer als vanouds te gaan spetteren! Om mens en dier als vanouds weer te gaan gezelen met zijn grappen en grollen, om drank rijkelijk te laten vloeien en het leven te nemen in alle bruisende facetten die het te bieden heeft! Suffie gaat u vanaf heden het leven zuur maken! Stalken, klieren! Het bestaan in volle teugen tot zich nemen en vooral heel veel doen waar hij zin in heeft.

Dat behoeft uiteraard enige aanpassing aan mijn normale, dagelijkse werkpatroon. Afstand doen van het eeuwige perfectionisme, geen verantwoordingen nemen waar ik ze niet heb, niet proberen alles in mijn eentje op te lossen, accepteren dat sommige dingen niet lukken, genoegen nemen met 80% score en berusten in het feit dat je het niet iedereen naar de zin kan maken.

Voor mijn vakantie heb ik mijn discipelen opdracht gegeven een verslag voor te bereiden over in de vakantie gedane werkzaamheden, en deze per dinsdag aan mij te doen toekomen. Toen ik vanmiddag even stiekum in mijn mailbox loerde, zaten er al zo'n vijftig in.

Maar goed, die wachten maar even...

Hahahaha!!!

Zondag 05 Januari 2003 at 12:49 am


Niet mijn gewoonte, maar deze is wel kostelijk!!

Vraagje aan meneer Chello

Zaterdag 04 Januari 2003 at 4:51 pm


Hoeveel DNS servers moet je instellen voordat je er zeker van bent dat er altijd ??ntje beschikbaar is???

Ballotage...

Zaterdag 04 Januari 2003 at 3:28 pm


Slechts weinigen van Suffie's vriendinnetjes hebben het genoegen mogen smaken Suffie's ouderlijk huis te betreden. Dat wil niet zeggen dat Suffie zijn vroege geslachtsrijpe jaren heeft lopen verbeuzelen, integendeel. Maar Suffie's papa en mama waren tamelijk kritisch ten opzichte van het vrouwvolk dat door hun kroost naar binnen werd gesleept. Iedere nieuwe verovering werd bij een eerste kennismaking uitgebreid in de mond gekeken, beklopt, bestudeerd, gemeten, ondervraagd, uitgehoord en getest op genealogisch, sociologisch, cognitief en gyneacologisch gebied. Vervolgens werden de bevindingen bij het eerstvolgende avondmaal mondeling in gezinsverband gerapporteerd en nabesproken.

In eerste instantie vond de jonge Suffie het wel grappig om de veroveringen van zijn oudere broeders te evalueren, maar toen Suffie zelf zijn eerste veroveringen pleegde was de lol er snel af. Al de eerste keer ging het mis, zelfs voordat zij ook maar een poot in huis had gezet. Na een klein kruisverhoor en een bijbehorend veldonderzoek werd geconcludeerd dat de dame in kwestie uit een verkeerd milieu kwam, reeds eerder de liefde had gekend en dus was afgelikt, te knap was om zorgeloos mee rond te lopen, in de verkeerde buurt woonde en dus in het geheel genomen ongeschikt was voor een min of meer duurzame relatie met de jonge Suffie.

En dus nam Suffie geen vriendinnetjes meer mee naar huis. Sterker nog, Suffie besloot al zijn escapades op dat gebied tot een persoonlijk taboe te verheffen, een taboe dat pas werd doorbroken toen Suffie de eerste kandidaat voor de titel Mevrouw Suffie naar binnen sleepte....

Suffie heeft zo veel van het gebruikelijke gedoe ontlopen. Maar achteraf gezien had Suffie, in zijn eeuwige strijd om de totale liefde, best wat steun kunnen gebruiken ter verwerking van de vele emoties die Suffie gekend heeft: euforie toen ze voor het eerst afspraken; frustratie toen ze ruzie maakte; wanhoop toen ze het uitmaakte; gelukzaligheid toen ze het voor het eerst gedaan hadden; geluk toen ze zei 'ik hou van je'; verwardheid toen ze niet wilde praten; jaloezie toen ze met een vriend flirtte; intens verdriet toen ze verongelukte; angst toen ze niet ongesteld werd; boosheid omdat ze niet terugbelde en razende woede omdat ze een ander verkoos. Zaken die Suffie altijd alleen heeft opgelost, zaken die Suffie graag met iemand thuis had willen delen.

Kleine Suffie is acht. Nu al vinden er ordinaire straatgevechten voor de deur plaats tussen meisjes die iets met hem willen. Suffie heeft zich voorgenomen om er samen met Suffinnetje voor te zorgen dat Kleine Suffie een bloeiend liefdesleven tegemoet gaat, vol steun, openheid en wederzijds begrip.

En dat begint met heel kritisch te volgen wat voor meiden hij mee naar binnen sleept!

Mannen!!!

Zaterdag 04 Januari 2003 at 11:15 am


Ze komen..
ze gaan...!
ze komen!!
...en dan gaan ze weer...

Movable Type Forum

Vrijdag 03 Januari 2003 at 1:05 pm


Vanaf heden kun u zich hier aanmelden voor het MT forum..!!

MT'ers verenigt u!!!

Donderdag 02 Januari 2003 at 9:12 pm


Waarom zeiken die webloggers altijd zo vaak over hun logtooltjes? Een heel terechte opmerking, die regelmatig in reacties te vinden is. Maar achter deze nerdische postjes gaat vaak een wereld van leed en frustratie schuil.

Iedereen weet dat het succes van processen vaak afhankelijk is van de randvoorwaarden. Zo kan een logger zich pas geheel en ten volle werpen op het creatieve proces, als het logistieke gedeelte van zijn werkomgeving is ingevuld: zijn logtooltje dus.

Er zijn er meerdere. Suffie gebruikt het Perl programma Movable Type, net als veel andere loggers. Een programma met veel zaligheden, maar ook met nukken, problemen, verborgen vakjes en slimme truckjes. In ieder geval dus stof genoeg om af en toe eens luid te kankeren, vragen te stellen, verwonderingen uit te spreken en frustraties te uiten. Op het log, want dat is zo'n beetje de enige plek waar andere MT'ers af en toe hun warme oor neerleggen.

Tot nu toe dan.

Want wij, MT'ers, willen u, onschuldige lezers, niet langer meer lastig vallen met onze techtalk en/of frustraties. Met ingang van gisteren heeft Suffie zich dan ook aangesloten bij de Nederlandse MT webring, een initiatief van Marti van Hello-Again. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden is deze webring bedoeld voor Nederlandstalige weblogs, draaiende op Movable Type en het doel is vooral het voor elkaar ontsluiten van de kennis die onder de vele MT-gebruikers aanwezig is. Bij deze dan ook een oproep aan alle Nederlandstalige MT-ers om zich aan te sluiten, en wel op deze pagina. Kent u zelf MT'ers in uw omgeving? Roep ze op hetzelfde te doen. Voorwaarden: je draait MT, schrijft in het Nederlands, je link-backs zijn in orde en je draait geen log met expliciet seksuele of extreme content.

Maar er is meer! Suffie & Marti bereiden de opening voor van een Nederlandstalig MT forum, speciaal voor alle gebruikers die meer over hun logtooltje willen weten of bereid zijn hun kennis met anderen te delen. Bij voldoende belangstelling willen we ook kijken naar de mogelijkheden van een Nucleus-tak...

Dus:
aanmelden MT webring: hier
Meer info over webring: hier
MT forum: info volgt!!!

Dan bent u, lieve a-technische en puur recreatieve lezers, eindelijk van dat technische geneuzel verlost....

Een wandeling

Donderdag 02 Januari 2003 at 6:05 pm


De huwelijkse staat en de daarbij behorende gemeenschap van goederen heeft tot consequentie dat het Suffinnetje zo ??n keer in de zoveel tijd vergund wordt een middagje gebruik te maken van de Suffiemobiel. En dus liepen Kleine Suffie en ik vanmiddag onder een enorme regenboogparaplu door de kletterregen, onderweg naar het winkelcentrum, teneinde een kado te kopen voor een jarig nichtje.

Een meter of tien voor ons uit trotseerden twee dames, voorzien van tassen en boodschappenkarretjes, het Hollandse klimaat, slechts beschermd door net zo'n paraplu als wij droegen. Het waren kleine, brede vrouwen, gekleed in lange jassen waaronder kennelijk nog langere rokken vandaan kwamen, maar ook bebroekte benen. Straffe hoofddoeken zaten gewonden om ronde hoofdjes met grote bruine ogen en olijfbleke gezichtjes. De dames hadden het, ondanks de regen, gezellig met elkaar, kwetterden in een onverstaanbare taal en lachten om de halve minuut met heldere stemmetjes.

Vanaf de andere kant kwam over de weg een fietser aanrijden, type eerbare autochtoon, ongeveer 50 jaar, geschoren bolle kop en een trainingspak met daarin een kleurencombinatie die iedere oogarts zonder voorbehoud zou afraden. Als een veelkleurig tonnetje, vrijwel even breed als lang, trapte hij moeizaam door de regen heen met een hoofd dat eerder aan onweer deed denken dan aan opklaringen. Toen hij langs de beide dames reed, keerde hij zich tot hen, terwijl hij even stopte met trappen. "Smerige hoofddoeken," riep hij luid, "rot naar je eigen land, rot op naar Marokko. Ga daar de boel uit lopen vreten!"

Een ogenblik lang vreeste ik het ergste voor de kwetsbare zielen voor mij, zo ver van huis en blootgesteld aan de opensperrende anus van onze Nederlandse cultuur, maar toen draaiden beide dames zich om en vergastten onze fietser op een stortvloed van vloeken en verwensingen in minstens drie talen en zes dialecten, maar met zoveel kracht en overtuiging gebracht, dat de man het prompt met een verschrikt hoofd op een trappen zette en in de volgende straat verdween.

Vervelend om daarna aan je kind te moeten uitleggen dat die dames helemaal niet naar Marokko terughoefden, dat die meneer eigenlijk de boef was. Dat hij zomaar wat schreeuwde en dat hij eigenlijk helemaal niet kon weten of die dames uit Marokko kwamen of niet. Dat hij dat alleen maar deed omdat de dames eruit zagen alsof ze uit een ander land kwamen. Kleine Suffie begreep het maar ten dele. Maar toen ik naar zijn kleine, ronde en peinzende koppie keek, met zijn ravenzwarte krullen, zijn olijfbleke wangen en grote gitzwarte ogen, begreep ik dat deze kwestie nog lang niet van de baan was.

Er is nog veel te doen in het nieuwe jaar...

Verdomme!!

Donderdag 02 Januari 2003 at 11:51 am


Vamorgen 33 berichten, te weten 3 x spam en 30 x Yahaa! Was dat Nawijn die iets riep over doodstraf??

Een nieuw jaar...!!

Woensdag 01 Januari 2003 at 8:38 pm


Wat kan er veel gebeuren in een jaar. Vorig jaar zat ik er op 1 januari toch heel anders bij. We zaten met vrienden in een huisje in Zwitserland, zes jonge mensen die heel tevreden waren met elkaar en hun leven. We likten onze wonden, opgelopen tijdens een wilde avond vol gluhwein, open haard en middernachtelijke wandelingen over besneeuwde hellingen. De volgende dag reden we met onze glimmende middenklasser plus skibox terug naar ons knusse en luxe gemeubileerde yuppenhokje in de Pijp, waar onze katten nauwelijks de tijd kregen om ons te begroeten, zoveel haast hadden we om het nieuwe jaar in ons eigen bed verder in te luiden.

En nu? Het enige wat nog hetzelfde is zijn de katten. Verder is alles anders. Ik ben alleen, zit in een flatje in Almere Stad met een bijeengescharreld rotzooitje aan meubels en spulletjes en rij volgende week maandag in een brikje van tien jaar oud naar een baas, die ik niet eens bij zijn voornaam ken. Een scenario wat ik vorig jaar om deze tijd nooit had kunnen bedenken. Alles was toen zo veilig, zo vanzelfsprekend. En zo definitief! En wat ben ik bedrogen uitgekomen...

Maar ik ga niet klagen. Ik heb in het afgelopen jaar veel geleerd en meegemaakt. Niet altijd leuke dingen, maar wel dingen die me wijzer en rijker hebben gemaakt. Ik heb nieuwe en andere mensen ontmoet en wat bepaald niet onbelangrijk is: ik heb een jaar voor de boeg waarin ik nieuwe doelen mag gaan stellen, waarin ik nieuwe ervaringen mag gaan opdoen en mijn leven opnieuw vorm mag gaan geven. En hoe raar dat ook klinkt, ik heb daar erg veel zin in!

Iedereen een fijn jaar toegewenst, het mijne ben ik in ieder geval vol goede moed begonnen!