Zoekactie

Dinsdag 25 Februari 2003 at 8:17 pm


In de hoop inspiratie op te doen voor een fijn verhaal over het naderend voorjaar, besloot Suffie heden zijn archieven eens door te spitten met als zoekterm het woordje 'lente'. Meest in het oog lopende resultaat:

"Cellentekort"

In alle eerlijkheid, op ??n of andere manier bracht de post waarin deze term werd aangetroffen de voorjaarsbronst aardig op gang....

Crisis (2)

Zondag 23 Februari 2003 at 10:01 pm


In het kader van het opruimen van huwelijkse stofnesten en spinrag hadden Suffie en Suffinnetje voor vandaag een dagje uit gepland, teneinde het 'samen' gevoel te herwinnen. Het Crisis Interventie Team dat Suffie naar aanleiding van het ei-incident had ingehuurd, stelde een drieweekse vakantie naar de Bahama's voor. Edoch, daar Suffie en Suffinnetje onlangs een nieuw huis hebben aangeschaft, dient elke euro-cent te worden omgedraaid.

Derhalve hebben Suffie en Suffinnetje zich vandaag begeven naar de Bazaar in Beverwijk, teneinde aldaar enige ori?ntaalse momenten tot zich te nemen en in deze sfeer het vuur weer wat op te poken. Uiteraard geschiedde dit onder de afspraak dat het beschikbare budget alleen zou worden aangewend voor de aanschaf van de door alle partijen als verantwoord bestempelde goederen. Dit heeft geresulteerd in de volgende oogst:

- een discobol op batterijen;
- een lange onderbroek;
- een liter extra stijve haargel;
- een blauwe gilet met rode kreeftenmotief;
- een chocoladepenis;
- een schaakspel;
- een tandartsenspiegeltje;
- een spekkoek;
- een lederen patchwork rugzak, en
- drie Drentse harde worsten.

Gezien het feit dat Suffie en Suffinnetje zich op dit moment opmaken voor een losgeslagen avond vol gruwelijke seks en drank, mag het met deze aankopen gemoeid zijnde bedrag -misschien wel mede door inbreng van de bovengenoemde artikelen- als welbesteed worden beschouwd.

Enthousiast bereiden Suffie en Suffinnetje zich dan ook voor op het volgende incident!

Crisis

Zondag 23 Februari 2003 at 11:14 am


In elk huwelijk komt een moment waarop wederzijdse irritaties en onderhuidse spanningen niet langer meer onder de deksel kunnen worden gehouden. De bom barst en het rotsvaste vertrouwen in elkaar en de ooit voor het leven aangegane verbinternis loopt ernstige zoniet onherstelbare schade op. Volgens sommigen het gevolg van sluimerende onzekerheden en verschillen die tijdens de begindagen van de relatie onvoldoende aandacht hebben gehad, volgens anderen een onvermijdelijke en logische fase in een huwelijk waarvan de partners met het voorbijgaan van hun jeugd beginnen te beseffen dat het aantal voor hen openliggende levenspaden drastisch begint te verminderen.

Vandaag barstte in Huize Suffie de bom omtrent het vraagstuk of een gekookt ei nu vanuit de bolle kant dient te worden uitgelepeld of door verwijdering van de punt. Ineens was het stadium van redenatie en argumenten voorbij en kwam de rauwe emotie van diepliggende frustraties naar boven. Compromissen en overleg lijkt vooralsnog niet tot de mogelijkheden te horen. Een afkoelingsperiode lijkt op dit moment de enige remedie tegen een onafwendbare en definitieve breuk. Zodra de gemoederen zijn bedaard zal worden gekeken naar de mogelijkheden om een onafhankelijke of professionele derde te laten kijken naar de mogelijkheden om te lijmen wat er te lijmen valt.

Mocht deze crisis echter niet tot wederzijdse bevrediging worden opgelost, dan zal Suffie bij de eventuele boedelscheiding zeker een harde claim leggen op die leuke Ikea eierdopjes, gezamenlijk aangekocht in betere tijden.

Uitslag (2)

Zaterdag 22 Februari 2003 at 5:02 pm


Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar hier begrijp ik echt geen flikker van..!!!

Suffie by proxy

Zaterdag 22 Februari 2003 at 4:43 pm


Vandaag weer eens een keertje fijn op visite!

Klokkenluiden

Zaterdag 22 Februari 2003 at 3:25 pm


Kleine Suffie heeft een 'vriendinnetje' in de straat dat klikt, een eersteklas ettertje dat iedereen de hele dag door loopt te zuigen en sarren, maar onmiddellijk jankend naar mama holt als een ander kind eens wat terugdoet. Op zich niet heel ernstig, ware het niet dat mama haar kind bijzonder serieus neemt en onmiddellijk verhaal komt halen bij de desbetreffende ouder. 'Uw kind heeft mijn Emma geknepen.' 'O? Is dat zo?' 'Ja, dat is zo, want mijn kind zegt het.' 'Aha, en zegt uw kind er ook bij dat ze zelf alle andere kinderen al de hele dag loopt te treiteren en te knijpen?' 'Nee, maar dat geloof ik ook niet. Uw kind veroorzaakt namelijk altijd ellende en heeft altijd rottigheid met mijn kinderen.' 'Says who??' 'Mijn kinderen..!'

Kijk, Kleine Suffie is bepaald geen heilig boontje, is impulsief en soms tamelijk overheersend. Toch heeft hij in de buurt veel vriendjes. Vriendjes waarmee hij ook wel eens ruzie of heibel heeft, maar wie hij dit over het algemeen heel goed onderling kan regelen. Met Ettertje wil dat maar niet lukken, vooral ook omdat deze uitstekend kan klikken. Om de haverklap staat ze aan mijn deur: 'Meneer, Kleine Suffie doet dit, Kleine Suffie doet dat!' Suffie tuint daar al lang niet meer in en laat het kleine secreet meestal vriendelijk, doch zeer beslist merken dat hij geen prijs stelt op deze vorm van klokkenluiderij. Meestal heeft dat tot gevolg dat Moeder Secreet nog geen vijf minuten later voor de deur staat om haar nood te klagen over de manier waarop ik haar dochter te woord heb gestaan.

Gelukkig is er ??n troost: er zijn nog maar weinig kinderen die echt ingenomen zijn met Ettertje en haar kleine zusje en er zijn nog maar weinig ouders die niet in al of niet bedekte termen aan moederlief te kennen hebben gegeven dat ze nou eindelijk eens op moest rotten met haar gejank. Vervelend is echter dat deze kindertjes ook een andere kunstvorm verbazend goed beheersen: flemen. Met hun mooie, blonde haartjes en lieve, zeurderige stemmetjes zien ze kans zichzelf binnen de kortste keren bij ieder kind of groepje kinderen naar binnen te likken. En hoewel Suffie al tientallen malen heeft gezegd dat hij het voor Kleine Suffie geen prettige vriendinnetjes vindt, trapt het arme jong er steeds w??r in.

Onvermijdelijk dus dat moederlief binnenkort weer eens voor Suffie's deur verschijnt om over Kleine Suffie te mauwen. Misschien dat Suffie dan maar eens moet overstappen op een beproefde en zeer volwassen methode van crisisinterventie: een flinke, rake tik op haar niet onaantrekkelijke, maar irritant zelfvoldane poffertjesporum. Heeft zij tenminste ook iets om over te klikken.

4/10/1992

Zaterdag 22 Februari 2003 at 12:43 am


Al weer bijna elf jaar geleden dat ik op het maaiveld tussen Groeneveen en Kruitberg een bijzondere droom binnenstapte, een droom die tot heden voortduurt, soms met onderbrekingen van jaren, maar altijd sluimerend. Een droom die begon met een flat die er ineens niet meer was en een apocalyptisch beeld vol vuur, zwaailichten en onnoembare gruwelen. Een droom die me al die jaren heeft achtervolgd, soms ver op de achtergrond, soms angstig dichtbij en realistisch. Een droom als uit een vreemd en verdorven boek....

Deze week heb ik een hoofdstuk uit dit boek afgesloten, een hoofdstuk dat ruim twee jaar geleden is begonnen met een indringend en grondig medisch onderzoek, waarbij ik zowel op fysiek als mentaal gebied volkomen binnenstebuiten ben gekeerd. Geen fijn onderzoek, soms een pijnlijk en vervelend onderzoek zelf. Ook al omdat het me dingen deed herinneren die ik me eigenlijk liever niet had willen herinneren. Eergisteren ontving ik, in een keurige maar tamelijk onpersoonlijke envelop, de uitslag. Ik was gezond. Er waren geen afwijkende waardes van wat voor stof dan ook aangetroffen en al die weke dingen in mijn lijf werkten naar behoren. Hoewel ik nooit bang ben geweest voor de uitslag, betekent deze veel voor me. Voor mij was het de afsluiting van een hoofdstuk dat me jaren had achtervolgd. De angst, de herinneringen, de klachten, de onzekerheid, de pijntjes, ik kan het nu achter me laten.

Maar er is nog een hoofdstuk. Een hoofdstuk dat verhaalt van een flat die niet meer bestaat, van mensen die apathisch op een grindpad staan te bibberen terwijl hun verkoolde huid met behulp van een brandspuit wordt gekoeld, van vreemde, groene vlammen die oplichten tussen brokstukken die niet te herkennen zijn als wat dan ook, van vrouwen die in een geur van dure parfum en kerosine zonder hoop over het maaiveld lopen, zachtjes de naam van hun kind roepend, van mensen die vanuit het hele land zijn aan komen rijden en een agent aanvallen omdat ze van hem hun nieuwsgierigheid niet mogen bevredigen, van een man die op zijn balkon staat, leunend op de railing met een flikkerend televisiescherm op de achtergrond, terwijl hij niet-begrijpend kijkt naar het gat wat vroeger de woning van zijn buren was.

En ik ben bang dat dit hoofdstuk nog lang niet uit is. En misschien eindigt het wel nooit....

Uitslag

Donderdag 20 Februari 2003 at 8:58 pm


Gisteren heeft Suffie te horen gekregen dat hij geen mycoplasma of verhoogde hoeveelheid uranium in zijn bloed heeft. Elf jaar naar dato weet Suffie dan eindelijk zeker dat hij de ramp heeft overleefd..

Jarig..

Woensdag 19 Februari 2003 at 2:19 pm


Moppie, gefeliciteerd...!

Alles beter dan vorig jaar...

Good vibes..

Dinsdag 18 Februari 2003 at 9:07 pm


De stedenbouwkundige vernieuwingen in Nederland hebben in de naoorlogse periode voornamelijk plaatsgevonden volgens de ordeningsprincipes van Cristaller en Hotelling. Dat houdt in dat voorzieningen en middenstand gelijkmatig over een gebied worden verdeeld, met een onderlinge afstand die is gerelateerd aan de behoefte voor die dienst. Zaken die een eerste levensbehoefte dekken (eten en drinken) zul je dus meer en dichter bij elkaar aantreffen, terwijl je meer luxe zaken op een grotere onderlinge afstand zult vinden, vaak geclusterd met zaken die een ongeveer soortgelijke behoeftedekking hebben. Bovendien is er altijd sprake van een logische clustering van productgroepen. Bij een supermarkt hoort een slijter en geen verfwinkel, bij een slagerij zul je eerder een bakker aantreffen dan een schoenenzaak en bij een meubelzaak vindt je eerder een gordijnwinkel dan een visboer. Feitelijk heel logisch dus.

Toch heeft Suffie onlangs een clustering ontdekt, waarvan de logica maar niet tot hem door wil dringen. Anderhalf jaar geleden schafte Suffie zich bij een muziekboer in de Hilversumse Gijsbrecht van Amstelstraat twee puike Koch gitaarspeakertjes aan. Toen Suffie achter zijn steekkarretje naar de auto terug huppelde, bleek de Suffiemobiel geparkeerd te staan voor de plaatselijke vestiging van een nationaal verspreide, Zaanse erotica-keten. En dus huppelde Suffie ook daar met blij gemoed even naar binnen om voor Suffinnetje een feestelijk verpakt trildingetje aan te schaffen.

Twee weken terug reed Suffie door het centrum van Amersfoort en stopte min of meer per ongeluk voor de rijk gevulde etalage van de plaatselijke gitarengrootgrutter. Uiteraard moest ook hier even betreden worden en tot Suffie's verbazing bleek ook naast deze zaak een winkel in pretmiddelen te zitten! En ook hier kon Suffie, vermoedelijk om het gevoel van d?j? vu compleet te maken, een klein bezoekje niet achterwege laten.

Achteraf nadenkend over deze schijnbare toevalstreffer, kwam Suffie tot een verbijsterende conclusie: deze clustering kon geen toeval zijn! Suffie's exclusieve leverancier van blaasinstrumenten op het Spui, heeft schuin tegenover zich een filiaal van de eerdergenoemde Zaanse penisboer als buur; Suffie's favoriete gitaarwinkel in de Vijzelstraat zit min of meer gevangen tussen de pretwinkels, het atelier in de Ruysdaelstraat waar Suffie met enige regelmaat zijn snaarinstrumenten laat onderhouden, kijkt uit op een rij ramen waarin dames hun lichaamsdelen te huur aanbieden, hetzelfde geldt voor de tweedehands gitaarwinkel ??n straat verderop; het door Suffie regelmatig bedrijfsmatig gefrequenteerde muziekwarenhuis in Almere heeft een eroticashop op enige afstand, maar is wel voorzien van een groot parkeerterrein met precies de juiste mate van afscherming en belichting om vrijelijk het verend vermogen van de Suffiemobiel te onderhouden.

Suffie kan slechts raden naar de diepere gedachten achter deze, kennelijk zorgvuldig uitgekiende vorm van productclustering. Een greep uit de mogelijkheden:

    • Mannen die zich schuldig maken aan het aanschaffen van dure speeltjes voor eigen gebruik, dienen het geweten te sussen en hun partner gunstig te stemmen door het aanbieden van een pikant dingsigheidje

    • Volgens de erecode van muzikanten is het onethisch het vrouwelijk deel van het huishouden onverzorgd thuis achter te laten als zij gedurende het weekend het podium betreden.

    • Er dient evenwicht te zijn in de energiehuishouding binnen de relatie. Indien de mannelijke muzikant een versterker of ander elektronisch muziekding aanschaft, kan het gezamenlijke stroomgebruik van het kooktoestel en strijkijzer van de vrouw door de toevoeging van ??n of meerdere vibratoren op gelijk niveau worden gebracht.

    • De harmonische vermenging van door muziekinstrumenten geproduceerde boventonen en de door seksspeeltjes geproduceerde sinusgolven, vormt een resonantie van staande golven die kan leiden tot heftige en meervoudige orgasmen, tot op het punt van totale bewusteloosheid.

  • Muziek is geil en dient derhalve ook op dit vlak commercieel uitgemolken te worden.

Hoe het ook uitvalt, kennelijk hebben hogere machten uitgedacht dat er een causaal verband is tussen muziek en seksbeleving en gemeend deze wetenschap als item in de economische geologie in te passen. Muziek en seks horen bij elkaar, punt uit!

Overigen heeft Suffie bedacht dat er in de Amsterdamse Witte de Withstraat een muziekboer zit die geen seksuele symbioot in zijn onmiddellijke omgeving present heeft.

Maar goed, die verkoopt dan ook ter compensatie alleen maar kut-gitaren...

Rot op, zeg!

Dinsdag 18 Februari 2003 at 9:05 pm


"We zijn aan het tellen"

Onzin! Is het computertijdperk aan jullie voorbijgegaan??

Gelukkig...

Dinsdag 18 Februari 2003 at 6:24 pm


Het gat is dicht!!

Bob is mijn held!

Maandag 17 Februari 2003 at 11:19 am


Kijk hier maar eens! Een nieuwe vervanging van de loglijst, op basis van Blogrolling!

Fred & Suffie

Maandag 17 Februari 2003 at 09:48 am


angelina2.jpgLimp Bizkit zanger Fred Durst heeft de media laten weten ernstig gecharmeerd te zijn van actrice Angelina Jolie. Dat maakt dat Suffie deze man een stuk serieuzer neemt dan voorheen, want Suffie is dat namelijk ook! Dat lijf! Die lippen! Wat een ongelooflijke onderdruk moet je daar mee kunnen cre?ren!

Nu wil echter het geval dat La Jolie helemaal niet zo gecharmeerd is van Fred Durst. Sterker nog, zij heeft hem nog nooit ontmoet en weet zelfs niet eens wie hij is. Zij acht het dat ook niet waarschijnlijk dat ze ooit wat met Fred zal beginnen.

'Niet waarschijnlijk'... Dat klinkt in ieder geval hoopvoller dan 'absoluut niet'. En daar veert Suffie van op! Suffie bevindt zich namelijk ten opzichte van La Jolie in een vergelijkbare positie: Suffie maakt muziek, heeft een maf baardje, heeft La Jolie nog nooit ontmoet en ongetwijfeld heeft zij geen idee wie Suffie eigenlijk is! Dat maakt Suffie dus minimaal een net zo serieuze kandidaat voor een wilde romance met Angelina als Fred Durst.

Dat moet te doen zijn. Suffie heeft veel meer te bieden dat Durst: Suffie heeft voldoende tijd en aandacht voor haar, wegens het niet hebben van een slopende muzikale carri?re. Suffie is van licht gerijpte leeftijd en heeft dus het vereiste geduld en de ervaring om zich te schikken naar de lichamelijke wensen en eisen van een jong ding als Angelina. Suffie is minder opvallend van uiterlijk en loopt derhalve minder gevaar om in de jetset te worden getackeld door, laten we zeggen, een Britney Spears (waarmee Durst ook al iets heeft willen doorstarten). En bovendien is Suffie volledig van onbesproken gedrag en uiterst betrouwbaar, toch iets wat een Angelina Jolie uiteindelijk op waarde zal weten in te schatten.

Het enige wat Suffie nu te doen staat is het via de media wereldkundig maken van het feit dat hij voornemens is La Jolie voor zich te claimen. Analoog aan de affaire Fred Durst zal dat ongetwijfeld een reactie van haar opleveren, waarna alle partijen eens rustig kunnen kijken hoe de kaarten geschud liggen.

Laat deze entry daar een aanzet toe zijn!

Jeuk..!!

Zondag 16 Februari 2003 at 11:39 pm


Iets van iemand weten en het niet mogen zeggen, omdat ze er morgen(?) zelf wel mee zal komen..!!

Draadglas!

Zondag 16 Februari 2003 at 10:43 pm


Suffie heeft wel degelijk een serieuze kant. Na alle onzin van het afgelopen jaar te hebben gelezen op dit log, is dat vermoedelijk moeilijk te bevatten. Maar het is wel zo...

In de loop der tijd heeft Suffie vele verhalen geschreven, niet alleen voor dit log, maar ook voor andere media. Suffie heeft besloten u deze verhalen op een afzonderlijk log te gaan aanbieden: Draadglas!

Draadglas! zal een verzamelbak worden voor Suffie's "langere" en oudere werk, en wordt rechtstreeks linkbaar op:

http://draadglas.suffie.com

Suffie hoort graag van u wat u van Draadglas! vindt...

Gitaristen-rivaliteit

Zondag 16 Februari 2003 at 7:10 pm


'.011 is voor mietjes!!'

Geef grif! Geef gul!

Zondag 16 Februari 2003 at 12:20 pm


Maar dan wel vooral steun!! Aan deze man!

En vlug een beetje!!

Ook dat nog...

Zondag 16 Februari 2003 at 12:10 pm


Een brief van de keukenboer. De door de bouwer geraamde aanpassingen aan ons huis, ten behoeve van het plaatsen van een door ons uitgezochte keuken (twee pijpjes enkele decimeter verleggen, twee contactdozen van randaarde voorzien en wat knip- en smeerwerk), leveren een bedrag aan meerwerk op dat ongeveer gelijk staat aan 20% van de totale aankoopprijs van die keuken....

Iemand nog een leuk tweepittertje in de kelder staan??

Gezondheidsquizje

Zondag 16 Februari 2003 at 10:56 am


Als je wakker wordt met een knoop in je maag, kan dat het volgende betekenen:

1. Je hebt te veel gezopen;
2. Je maakt je te sappel;
3. Je hebt iets verkeerds gevroten;
4. Je hebt te veel chemicali?n naar binnen gewerkt;
5. Je hebt wat onder de leden.

Voor de juiste inzending heeft Suffie nog ergens een halve bruistablet klaarliggen...

Ach, wel ja...

Zaterdag 15 Februari 2003 at 11:24 pm


Het fourpack met Duveltjes dat ik vanmiddag bij de C1000 heb gekocht blijkt ??n flesje te bevatten zonder bodem.

En dus ook zonder inhoud.

Mocht dit een voorbode zijn voor de rest van het weekend, dan gaat de wereld zware tijden tegemoet...!!

De euro is nog steeds kut!

Zaterdag 15 Februari 2003 at 8:41 pm


Briefje van onze belastinginspecteur. Of we maar even willen bijdokken, 1300 euro om precies te zijn. Bij onderzoek blijkt er een foutje te zijn geslopen in de aangifte van Suffinnetje: in de jaaropgave van haar uitkerende instantie bleek men al met euro's te werken in plaats van nog met guldens. Foute boel dus. Maar het vervelende is gewoon de constatering dat als we de boel goed hadden ingevuld, zij dus gewoon die 1300 euro meteen had moeten betalen, terwijl de uitkering zodanig gefinetuned zou zijn, dat we fiscaal-neutraal zouden uitkomen.

Volgens mij heet dit nou dubbel naaien....!

Een beetje droevig...

Zaterdag 15 Februari 2003 at 2:59 pm


Nog geen jaar geleden kwam ze mijn bedrijf binnenstappen. In ieder geval voor een jaar, maar als het alle partijen zou bevallen en de conjuctuur liet het toe, dan zat er wel een vaste aanstelling in. Ik mocht haar meteen. Klein, hoogblond en met een prettig, open gezicht waar altijd iets liefs en positiefs van afstraalde. En zo was ze ook, enthousiast, spontaan, energiek en buitengewoon innemend. Met haar openheid en eerlijke, ongeremde charme wist ze al gauw iedereen voor zich te winnen. En mij dus ook.

Afgelopen augustus werden we in het zelfde team geplaatst, iets waar we beiden enthousiast over waren. En verdomd, het werkte. De samenwerking ging soepel, erg soepel zelfs, en er groeide iets dat verder en dieper ging dan een oppervlakkig stukje collegiale waardering. We werden elkaars raadgever en klaagmuur, aangever en inkopper, Jut en Jul. En heel voorzichtig begon ik te beseffen dat mijn werkplezier heel veel te maken had met haar aanwezigheid.

Vorige week dinsdag, toen ik het gebouw binnenstapte werd ik meteen ontboden door mijn baas. Hij voelde zich duidelijk ongemakkelijk. Armen en benen over elkaar, lichaam afgewend en steeds afdwalende blikken, het voorbeeld van iemand die nooit goed had geleerd een slecht-nieuwsgesprek te voeren. Het ging over haar. In verband met onze ongunstige marktpositie en de afslanking van onze staf die dit onvermijdelijk tot gevolg had, zou haar contract niet verlengd worden en zou ze in april voor het laatst bij ons zijn...

Ik schrok. Niet alleen van het bericht zelf, maar ook door mijn eigen reactie. Ik voelde het bloed uit mijn hoofd wegtrekken, kreeg bijna een brok in mijn keel en een verlammend gevoel van verslagenheid maakte zich van mij meester. Lamgeslagen hoorde ik het verhaal en alle excuses aan, het meeste vergat ik terplaatse. Een absurde en overtrokken reactie, vond ik zelf, alsof ik te horen kreeg dat ik en arm moest missen. Achteraf begrijp ik het wel. Onbewust heb ik mijn werkplezier altijd opgehangen aan een aantal zekerheden en ankerpunten en zij was daar een heel belangrijke factor in geworden.

Ik heb een hoop andere, fijne collega's, leuk en bevredigend werk en ik weet zeker dat we het zonder haar prima zullen redden. Ook over haar maak ik me geen zorgen. Hoewel deze gebeurtenis op een voor haar wat ongelukkig moment plaatsvindt (over enkele maanden verwacht ze haar eerste kind), verwacht ze gauw weer aan de slag te kunnen. En waarom niet? Ze is goed in wat ze doet, uitstekend opgeleid en gekwalificeerd en bovendien een zeer prettig persoon om mee samen te werken. Ongetwijfeld komt alles dus goed.

We zijn niets en hebben niets, hooguit zijn we goeie collega's die het prima met elkaar kunnen vinden. Al jarenlang maak ik kennis en neem ik afscheid van mensen waarmee ik goed en fijn samenwerk. Het hoort erbij als je binnen een bedrijf wilt blijven bewegen en ontwikkelen, en dat heb je maar te accepteren.

Maar geloof me Marjan, ik zal je missen. Best heel erg...

Even slijmen....

Vrijdag 14 Februari 2003 at 10:03 pm


Neen, mevrouw of meneer. Natuurlijk weet ik dat u nog tot zondag de tijd heeft om uw stem uit te brengen voor de Dutchwebloggies 2003. En uiteraard begrijp ik dat u uit-ste-kend in staat bent om uw eigen keus te maken, zonder dat ik u daar een h??l klein beetje bij help. Ik weet ook donders goed dat u heel goed begrijpt dat ik reeds mijn stemmen heb uitgebracht op mensen die mij op ??n of andere wijze loggenderwijs aan het hart gaan. En vanzelfsprekend ga ik er vanuit dat u heel goed door heeft hoeveel plezier u mij zou doen als u mij in deze moeilijke tijd een beetje zou steunen...

Maar gelooft u mij, ik wil u absoluut niet be?nvloeden in uw stemgedrag, dat zou mijn eer zeker te na zijn. U dient te stemmen op een wijze waarvan uw hart ingeeft dat deze goed is, ook al zou u mij een heel groot plezier doen als u zich een beetje optrok aan mijn mijn stemgedrag...

Dat wilde ik u maar even laten weten....

Jammer...

Vrijdag 14 Februari 2003 at 7:14 pm


Als je ziek thuis bent, komt het weekend toch een stuk minder hard binnen...

The Hallmark Conspiracy

Vrijdag 14 Februari 2003 at 1:01 pm


Vanmorgen werd een postbode met acute hernia per ambulance uit onze straat afgevoerd. Tien minuten later arriveerde een dieplader om zijn posttas op te halen. De bloemist in ons winkelcentrum gooide vanmorgen om 10:00 uur zijn winkel dicht en liet zich per taxi naar de dichtstbijzijnde Mercedes-dealer transporteren. De parfumerie sloot een half uur later en sloot de rolluiken, nadat twee kratten Champagne en een mannelijke stripper naar binnen waren verdwenen. De Bruna in ons winkelcentrum ging vandaag niet eens open...

Suffie kreeg vanmorgen geen contact met zijn mailserver, tot dat een geluidswagen van UPC door de straten kwam rijden met de oproep om geen e-cards meer te verzenden. Op kinderzender TMF werden de blote lichaamsdelen van Christina, Britney, Jennifer en Pink afgeschermd door roze hartjes met daarop onbeholpen SMS berichtjes van verliefde tieners. Op het nieuws moest Suffie lezen dat wenskaartengigant Hallmark Cards, Inc. deze week maar liefst 46 punten op de Nasdaq was gestegen en Suffie verontrustte zich vanmorgen over de verwachtingsvolle blik van Suffinnetje, vlak voordat ze op de knorfiets naar haar werk vertrok.

De tekens zijn overduidelijk, het is vandaag Valentijnsdag. Uit Amerika overgewaaid om de middenstand te spekken, door velen aangegrepen om absolutie te krijgen voor het feit dat ze hun geliefden de rest van het jaar hebben verwaarloosd, d? kans voor impopulaire pukkelpubers om naamloos hun liefde te verklaren aan het mooiste meisje van de klas en daar dan het hele jaar op te teren, gelegenheid voor de afstandelijken om de aandacht van hun partner terug te kopen.

Suffie bekijkt de periodieke fascinatie voor drank, parfum, snoep en suikergoed, luxe kleding, bloemen en elektronisch opgetuigde poststukken met toegeeflijke welgevalligheid, maar zet zijn vraagtekens bij de opkomst van allerhande seksspeeltjes in het Valentijngebeuren. Dat je je partner tracteert op een stukje spannende kleding, een olie'tje of een anders zinnenprikkelend hebbedingetje kan Suffie wel begrijpen. Volgens de erotische middenstand is het echter een goede zet om uw partner of geliefde voor Valentijnsdag te tracteren op een feestelijk ingepakte dildo of een van de nieuwste snufjes voorziene vibrator, al dan niet opgetuigd met USB, MP3 speler, webcamaansluiting, GPS en optische koppeling. Suffie vindt dat ver gaan...

Maar het absolute toppunt is toch wel de doe-het-zelf kit, waarmee je je partner kunt f?teren op een zelfgeproduceerde, levensechte, volledig silicone en absoluut non-toxische replica van je eigen gereedschap. Suffie denkt namelijk dat Valentijnsdag vooral is bedoeld om nader tot elkaar te komen, en kan zich niet voorstellen dat het schenken van een bouw-je-eigen-vervanger pakket daarbij behulpzaam zal zijn.

Ook dit jaar heeft Suffie besloten niet in de commerci?le tredmolen te stappen die Valentijnsdag heet en er dan ook geen cent aan uit te geven. Zoals collega VerbalJam (vergeet u niet op hem te stemmen??) in vrije vertaling al zo treffend stelde: Suffie houdt het hele jaar van Suffinnetje.

Suffie gaat Suffinnetje vanavond zijn eigen origineel aanbieden. En daar zal ze het dan verder het hele jaar mee moeten doen!

Gelukt....

Vrijdag 14 Februari 2003 at 10:12 am


vanaf heden is Suffie 'powered bij MT 2.6'

Eitje..!!

Eng...

Vrijdag 14 Februari 2003 at 09:13 am


MovableType 2.6 brandt op mijn harddisk... zou ik het vandaag nog durven??

Zwarte dag

Donderdag 13 Februari 2003 at 3:38 pm


Vandaag heb ik voor het eerst doelbewust een weloverwogen een comment gewist, een maatregel waarvan ik eigenlijk gehoopt had hem nooit te hoeven nemen. Het betrof een reactie op een stukje dat ik in oktober schreef over de dodelijke mishandeling in Venlo en de inhoud van de reactie vond ik zodanig grof, dat ik heb besloten deze te wissen. Ik ben daar pissig over.

Ongetwijfeld zullen er mensen opspringen om mij er op te wijzen dat ik ooit heb lopen verkondigen dat ik een ongemodereerd log heb, waarvan niets wordt gewist of verwijderd. Dat klopt, maar er zijn grenzen en die worden overschreden als er dingen worden verkondigd die vallen onder strafbare vormen van smaad, discriminatie en belediging. Niet alleen wens ik dat soort dingen niet op mijn log te hebben, ik ben bovendien zelf strafbaar als ik dit soort uitlatingen op mijn site ongemoeid laat. Ik ga verder niet in op de aard en de inhoud van het berichtje, maar ik hoop dat u de door mij gezette stap respecteert en begrijpt.

Wilt u er hier een anarchistische teringbende van maken, prima. Dat doe ik zelf namelijk ook. Wilt u een keertje heel hard kut, lul en neuken roepen, ook goed. Daar draai ik mijn hand ook niet voor om. Maar weet dat Suffie het woordje 'respect' hoog in het vaandel heeft..!!

Eind van de dag

Donderdag 13 Februari 2003 at 12:53 am


Tijd om het laatste slokje whisky naar binnen te gieten. Ik neem nog een Ibuprofennetje tegen de pijn en de koorts, luister nog een Kinks-liedje af en dan is het tijd voor de bedstee. Ik probeer me te bedenken waar ik vannacht het meeste last van zal hebben. Van mijn hoofdpijn, van het feit dat ik niet door mijn neus kan ademen en mijn strot aanvoelt als karton, of van de gaascompressen, die als een soort Zwarte Pietenkraag om mijn nek zitten geplakt om de verse en stekende wondjes in mijn hals te beschermen, waar de dokter vanmiddag het scalpel soepel en slagvaardig hanteerde.

Maar het is best moeilijk denken na een literfles witte wijn en een kwart fles Schotse Whisky, de luxe die ik me vandaag heb gegund als compensatie voor de afgelopen dagen. Morgen ga ik maar eens rustig nadenken over waar ik nu eigenlijk allemaal kwaad, verdrietig en teleurgesteld over ben.

Maar vannacht zal ik het moeten doen met rauwe, onbestemde emotie. Welterusten...

Slachtpartij

Woensdag 12 Februari 2003 at 5:04 pm


Er was eens een aardige dokter met een h??l scherp mes en een Suffie die dingetjes had die er niet hoorden. Nog geen kwartier later was er eens een dokter met een ruim doorbloede behandelkamer en een Suffie die aan drie kanten ondersteund in de Suffiemobiel werd gehezen. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden....

Overigens....

Woensdag 12 Februari 2003 at 1:29 pm


Ziek thuis...

..griep. *snif*

E.S.D.B.

Woensdag 12 Februari 2003 at 12:14 pm


Dit seizoen lijdt Suffie onder een tamelijk negatief statistisch karma. Na Suffie's debacle op de BNN weblog-awards, het dramatische zetelverlies van Suffie's partij Houdbaar Nederland en Suffie's zoveelste n?t-niet Medewerker Van Het Jaar nominatie, komt Suffie nu ook nog eens bij geen enkele categorie voor bij de nominaties voor de Dutchbloggies 2003.

Eigen Schuld Dikke Bult. Als je een beetje serieus met je kandidatuur bezig bent, is het eerste wat je doet zorgen dat je PR in orde is. Je zorgt dat je log er piekfijn uitziet, zet je allercharmantste foto bovenaan, trekt je beste verhalen uit de kast en roept met enige regelmaat iets van "stem op mij" op je log. Zorg je er dan ook nog voor dat je naam regelmatig op de vele reactietooltjes is terug te vinden en je een aardig netwerkje om je heen hebt gebouwd, dan is de kans groot dat je van een geslaagde campagne mag spreken.

En wat doet Suffie? Suffie gooit in de nominatieronde demonstratief zijn kont tegen de kribbe, flikkert zijn weblog op zwart, gooit de rolluiken voor de ramen en gaat in een hoekje in zijn eigen zelfmedelijden zitten zwelgen. Da's dom, daar win je geen stemmen mee. Een depressieve logger die zijn lezers stalkt met levensvragen, relatievraagstukken en gezwollen dramatiek, bezorgt zijn aanhang eerder su?cidale neigingen dan nominatielust.

Alles pleit voor een beter agendabeheer. Suffie dient voortaan zijn depressies, crises, conflicten, tegenslagen en buien op een verantwoorde wijze vooraf te plannen, net als vakanties, cursussen, feestjes en andere seizoensgevoelige evenementen. Nu al heeft Suffie in zijn agenda van 2003-2004 in de maanden januari en februari bij elke dag neergekrabbeld: "vrijhouden van rottigheid ivm Dutchbloggies". Vooruitdenken, Professionaliseren en Disciplineren, dat zijn de motto's die Suffie voor het komende logseizoen tot standaard gaat verheffen.

Overigens is er ook goed nieuws: vrijwel alle logs die Suffie heeft opgegeven voor een nominatie zijn ook daadwerkelijk genomineerd. Dat kan twee dingen betekenen: Suffie's mening wordt door het organiserend collectief hogelijk op waarde ingeschat en wordt derhalve zwaarder meegewogen, of Suffie's smaak en mening is redelijk representief voor loglezend Nederland. In beide gevallen zou Suffie graag alsnog worden genomineerd voor een Dutchbloggie 2003 en wel in de nog te ontwikkelen categorie "Best nominerende weblog."

Voor dit jaar kan Suffie u alleen nog maar adviseren vooral te gaan stemmen op een goeie kandidaat. Weet u niet wie? Kijkt u dan vooral eens bij de links aan de rechterzijde van dit stuk. En anders weet u wel een beetje wie Suffie's favo's zijn....

Suffie is verexcuseerd

Dinsdag 11 Februari 2003 at 6:48 pm


Suffie is van slag omdat zijn favoriete collega te horen heeft gekregen dat haar contract niet wordt verlengd, Suffinnetje is van slag omdat zij te horen heeft gekregen dat een cli?nt van haar op brute wijze om het leven is gebracht en bovendien slaat in Huize Suffie het griepvirus wederom meedogenloos toe.

Vandaag houden we het dan ook graag hierbij...

Rare dag

Maandag 10 Februari 2003 at 9:01 pm


Een uitgelezen selectie aan verse waar in huis gehaald, aangevuld met een keur aan zorgvuldig geselecteerde ingredi?nten, kruiden en garneersels. Precies de juiste fles wijn uit de kelder, kaarsjes in de kandelaar en de kamer keurig opgeruimd.

En dan toch zonder aanwijsbare reden in de pizzeria terecht komen....

Het leven is ??n grote aaneenschakeling van hoogst merkwaardige verrassingen...!!

Toch wel een beetje blij...

Maandag 10 Februari 2003 at 10:28 am


Sinds nog niet zo lang gooit Puck weer met enige regelmaat een bloemetje op mijn desktop...

Binnenkort!

Zondag 09 Februari 2003 at 8:16 pm


In dit theater:

"Draadglas!"

Te vroeg

Zaterdag 08 Februari 2003 at 1:44 pm


Suffie wil nog wel eens te vroeg komen. Daar schaamt Suffie zich niet voor en het baart Suffie ook in het geheel geen zorgen. Toen Suffie nog heel jong was, gebeurde dit vaker dan tegenwoordig, maar rijpheid brengt nu eenmaal de zelfbeheersing, de ervaring en de nuchterheid om bepaalde processen beter te plannen en controleren.

Eigenlijk heeft Suffie nog nooit iemand meegemaakt die het echt héél erg vond als zoiets gebeurde. Tenslotte is Suffie ook maar een mens en bovendien is er ook achteraf altijd wel een mouw aan te passen. Soms wat lastig voor de ander, maar nooit onoverkomelijk en er is altijd weer een volgende gelegenheid.

Suffie vindt het wat anders worden als het meerdere keren achter elkaar gebeurt. In dat geval wordt het een beetje genant, knappen anderen mogelijk af. Of wat dacht je van echt héél veel te vroeg? Dat laatste gebeurde Suffie onlangs nog op wat een slome, genotvolle en ontspannen avond had moeten worden. "Oh mijn God" zei de betreffende dame des huizes, terwijl ze Suffie met grote, donkere ogen aankeek, "wat een ramp!" Suffie kon op dat moment weinig anders doen dan haar een beetje dom aankijken, terwijl zachtjes het besef kwam dat Suffie's wrakke timing wel eens grote gevolgen kon hebben voor de rest van de avond.

Suffie staat echter bekend om zijn flexibiliteit en improvisatievermogen en uiteindelijk is het, na toepassing van een aantal listige kunstgrepen en noodscenario's, en met inbreng van alle betrokkenen, waaronder de inmiddels van de arbeid gearriveerde echtgenoot, nog een gedenkwaardige avond geworden.

Voor vanavond staat wederom een dergelijke avond gepland, doch gisteravond belde de heer des huizes reeds op. Met sardonisch genoegen, peperde hij het nog even in: "Let op Suf, het is nu vrijdag! Vrij-dag! En onze afspraak is za-ter-dag! Morgen, dus! En vanavond wil ik je hier niet zien!"

Wist u dat Suffie ook wel eens te laat komt? Dat levert weer heel andere problemen op...

Laat uw zelfbeheersing u ook wel eens in de steek?

Kleine neefjes....

Vrijdag 07 Februari 2003 at 11:27 pm


... worden groot.

Dat merk je pas als ze je onder de tafel drinken....

Raadseltje

Vrijdag 07 Februari 2003 at 8:16 pm


Vraag: Hoe breng je een toch al labiele Suffie ernstig uit zijn evenwicht?

Antwoord: Vraag of hij in je bedrijf wil blijven werken zonder hem een vaste baan aan te bieden....!