Beeld van Staf en Kleuren

Vrijdag 28 November 2003 at 10:08 pm


De waarheid is hier in Huize Suf
Al lang als een grijze deken neergedaald
Men weet hier nu, de Sint is louter bluf
Alle kado's worden door ons contant betaald

Zelfs Kleine Suffie, volgens hemzelf nu oud en wijs
Hoorde het nieuws aan met trekken van steen
Ook hij betaalde als kind reeds de prijs
Toen de magie van de Goedheiligman verdween

Dagen vol kleur verdwenen uit zijn leven
Samen met het geheim van de goede Sint
Het schokkend besef, jeugd duurt maar even
Zelfs in de ogen van een verdrietig kind

Uit het niets, plots een emailbericht
De goede fee van dreads en weemoedige dromen
Voorspelde mij in een wonderschoon gedicht
Dat de passie terug zou komen

Een staf kwam, bracht de kleuren terug
In een grijs, een langzaam kabb'lend leven
Een voorwaarde kwam, ik moest hem vlug
Aan een andere, gewaardeerde logger geven

Het is met trots dat ik u meld
Dat onze staf een ondergrens zal overschrijden
Alwaar Heer Druppels, grafisch held
Ons met een beeldend gedicht zal gaan verblijden...

De Hel!!

Dinsdag 25 November 2003 at 09:25 am


Motorrijden in de file, met een bril op, in zeer dichte mist...

Suffie gaat met pensioen

Maandag 24 November 2003 at 11:20 am


Het is goed om te weten dat er voor je gezorgd wordt. Dit weekend nog heeft Suffie mogen ervaren hoe het is om in een warme deken van zorgzaamheid en attentie te worden gewikkeld en wel uit een hoek van waaruit Suffie het eigenlijk niet verwacht had.

Zaterdag donderde een knap vormgegeven brochure in Suffie's bus, compleet met bijbehorend schrijven, waarin werd gesteld dat componisten en tekstdichters, die van de Vereniging Buma inkomsten ontvangen over hun auteursrechten, automatisch en verplicht deel zouden gaan nemen aan een pensioenregeling van de Stichting Beroepspensioenfonds voor Zelfstandige Kunstenaars AENA. Niet alleen was deze regeling verplicht, maar ook nog eens gratis, daar de stichting Buma een bijdrage zou gaan betalen van 3% van de uitgekeerde inkomsten uit auteursrechten.

En laat Suffie nou net tot die kategorie behoren...

Okee, Suffie is geen Peter van Asten, Jochem Fluitsma, Henk Temming of Ellert Driessen. Maar ooit heeft Suffie wel eens wat hersenspinsels voortgebracht die zo hier en daar -live of mechanisch- werden en worden uitgevoerd. Ooit heeft Suffie dingetjes geschreven die zijn uitgezonden op radio en teevee en ooit heeft Suffie zo'n oprisping wel eens een paar keertjes voor de buis mogen playbacken.

Nu is het niet zo dat Suffie de hypotheek van zijn nieuwe woonstee heeft berekend op basis van inkomsten uit auteursrechten, maar Suffie krijgt nog steeds jaarlijks een bedrag gestort dat groot genoeg is om de jaarlijkse bijdrage aan de Buma te bekostigen ?n een extra setje snaren aan te schaffen. Geen vetpot dus en gezien de kwaliteit van het geschrevene ook zeker een vorm van rechtvaardigheid.

Toch gaat Suffie als de tijd dáár is een pensioen ontvangen, waarvan de grootte wordt bepaald door de tot op dan ontvangen inkomsten uit auteursrechten. Suffie moet nog even uitzoeken wanneer het schip met gelden gaat binnenlopen, maar Suffie raadt u echter aan om tegen die tijd in de buurt te blijven. Wellicht dat u dan van Suffie, al of niet gesteund door een eigen bijdrage uwerzijds, een biertje te goed heeft.

Of iets anders natuurlijk....

Toch productief..

Zondag 23 November 2003 at 9:52 pm


Daar ik op dit moment weinig zin heb in creativiteiten, heb ik me vandaag maar op de techniek gestort....

En zie, al mijn archieven werken weer... inclusief de archieven die ik per ongeluk had weggeflikkerd. Mocht u uw recente reactie niet meer terug kunnen vinden, dan heeft dat te maken met het terugzetten van een backupje...

Sorry!

Vaarwel..

Zaterdag 22 November 2003 at 5:47 pm


cs80.jpg

"God heeft wat dat betreft de moeite al lang opgegeven bij jou..."

-VJ-

Toegestuurd (2)

Zaterdag 22 November 2003 at 11:47 am


frankrijk.jpg

Dit lag vanmorgen in mijn bus. Ik weet wat het is, namelijk Arturia's nieuwste softwaresynth, de CS80V. Ik ga hem niet ophalen. Ik weet wat het betekent: het einde van dit log en van het broze evenwicht in het gezin Suffie...

God, help me sterk te zijn....

Toegestuurd

Zaterdag 22 November 2003 at 11:29 am


Uit de serie vreemde verjaardagswensen:

"Niets ontziend gewoon weer een jaar erbij. De duivel scheiijt..... "

Zeemansgraf

Vrijdag 21 November 2003 at 9:20 pm


Als ik voor de spiegel sta en mijn tandenborstel richting huig beweeg, kruipt er plotseling een heel klein schaduwtje naast mijn neus. Nu heb ik niets tegen schaduwen. Integendeel, in de zomer zie ik ze graag, liefst in zodanig formaat dat ik er probleemloos mijn lichaam in kan wentelen teneinde te voorkomen dat de grote gele baaierd mijn tere huidje verzengt. Maar een klein, bewegend schaduwtje duidt op een autonoom stukje leven en als er iets is wat ik niet blief dan is het wel iets dat ongevraagd langs mijn neus heen en weer beweegt.

Spiedend beweeg ik mijn hoofd richting spiegel en zie nog net een onooglijk klein spinnetje achter mijn brilmontuur verdwijnen. Met een ruk trek ik het kijkhulpstuk van mijn hoofd af om er vervolgens achter te komen dat de kleine etter spoorloos verdwenen is. Opgegaan in het niets.

spider.jpg

De volgende morgen zit ik bij te komen op de rand van het bad als er van bovenaf ineens een lijn voor mijn neus langs wordt uitgeworpen en een mij bekende geleedpotige naar beneden komt zakken. Werktuiglijk voel ik hoever de lijn naar beneden doorloopt, is het een abseiler of een tokkelaar? Greep nummer twee levert mij een draadje op waarin het kleine kreng hulpeloos heen en weer bengelt. Maar waar komt hij vandaan? Heeft hij al die tijd ergens in de badkamer gehangen, wachtend op een kans om mij te jennen? Of zou hij zich de hele nacht in mijn kapsel hebben opgehouden?

Die laatste optie maakt mij ongerust. Spinnen hebben m??r ogen dan mensen en worden geacht daar veel mee te zien. En als ik ergens de pest aan hebt dan is het wel aan bekeken worden tijdens mijn nachtelijke activiteiten. Stel dat het beest genetisch gemanipuleerd is? Of door het gat in de ozonlaag of radioactiviteit gemuteerd tot een superintelligent wezen? Stel dat ??n of ander ziek en misdadig genie de beelden in het neurale netwerkje van Shelobs kleine broertje ontsluit en de buitenwereld instuurt: Suffie die zijn buik probeert in te houden voor de slaapkamerspiegel, Suffie die vloekend batterijen uit de afstandbediening sloopt, Suffie die reutelend en hoestend een schaamhaar van zijn huig af peutert, Suffie die bij een slordig uitgevoerde Anvil een verkrampte monnikskapspier oploopt, Suffie die met een slip op ??n enkel op zijn buik in slaap valt en ronkend zijn kussen onderkwijlt....

Met een snelle handbeweging stuur ik het ellendige beest richting WC-pot en bezorg hem daar een snel zeemansgraf. Een druk op de knop en einde ceremonie...

Maar nog is mijn parano?de-schizofrene brein niet tevreden! Wel eens van re?ncarnatie gehoord? Mensen schijnen wel eens terug te komen als spinnen, waarom niet andersom? Stel dat ik over enige jaren tegen een jongeman aanloop met een prenatale wrok tegen mijn persoontje?

Misschien komt ie terug als biograaf! Dan zal Uwe Sufheid er wel niet zo goed vanaf komen....

Niet eerlijk....

Donderdag 20 November 2003 at 3:41 pm


Volgens wetenschappers kun je met een flinke wip de calorieën van een halve pizza verbranden, terwijl je met een uur intensief tongwerk een complete hamburger op schijnt te kunnen souperen.

Andere wetenschappers hebben ondertussen aangetoond dat ook intensief denkwerk een aanslag zou doen op de natuurlijke energiebronnen van het menselijk lichaam. Feitelijk verbrand je met een uur stevige hersengymnastiek ongeveer 0,07 gram vet.

Zou je beide omschreven activiteiten qua energiebehoefte gaan middelen, dan zou je mogen concluderen dat een uurtje stevig aan neuken denken de energiebehoefte van een gemiddelde man met zo'n 500 kcal zou doen toenemen.

Uitgaande van een gemiddelde energiebehoefte van 2600 kcal per dag, zou dit betekenen dat Suffie gezien zijn huidige denkpatronen en met een gemiddeld eetgedrag, in ongeveer 2 weken op zijn ideale gewicht zou moeten zijn, zonder daarvoor ook maar ??n biertje te hoeven laten staan.

Vervelend is dat deze theorie ontegenzeggelijk dagelijks wordt tegengesproken door Suffie's weegschaal. Maar waar in hemelsnaam zit 'm de denkfout..??

Tis nie eerlijk....

Friends for life

Woensdag 19 November 2003 at 12:08 pm


Mogen vriendschappen pijn doen? Of eigenlijk: moet je koste wat kost een relatie doorzetten, ook als dit ten koste dreigt te gaan van de volksgezondheid? Of zet je er een punt achter als het wederzijdse voordeel te mager wordt?

In mijn korte leventje heb ik al aardig wat relaties gehad, in alle soorten en maten: langdurige vrienden, knipperlichten, periodieke of seizoensgebonden vrienden, wipmaatjes, jank- en snotterbuddy's, surfplanken, werkplekrelaties, zuipmaten, opportunisten, sluimerende vrienden en gelegenheidsmaatjes. En hoe zoiets zich ontwikkelt, dat weet je van tevoren nooit.

Heeft het te maken met de insteek van een vriendschap? Met het motief om contact te leggen? Ik heb vermeende vrienden gehad met op z'n minst twijfelachtige motieven: vanwege mijn auto, vanwege mijn studiofaciliteiten, vanwege mijn relaties, vanwege mijn beroep of vanwege mijn kennis. Of omdat ik rondjes gaf, omdat ik een trekhaak had, omdat ze mijn vrouw wilden neuken of omdat ik goed kon koken.

Maar ook dat zegt niets. Zo heb ik één van mijn meest hechte vriendschappen uit koele berekening tot stand laten komen omdat het me een interessant contact leek, terwijl ik het contact met mijn beste vriend ooit heb gelegd omdat ik met zijn vriendin wilde biggen.

En soms loopt het anders. Dit jaar heb ik om diverse redenen de stekker getrokken uit twee zeer dierbare relaties. In één geval bracht dit zoveel verdriet met zich mee, dat we alsnog tot een doorstart besloten. In het andere geval kwam ik al na verbazend korte tijd tot de conclusie dat het de beste move sinds jaren was geweest. Tot gisteren…

Telefoon….
" Met mij…"
En weg waren mijn onwankelbare overtuigingen… Toen ik anderhalf uur later afgepeigerd de telefoon ophing had ik een emotioneel gesprek achter de rug vol oud zeer en nooit uitgesproken verwijten, vol herinneringen, vol snot, tranen en rode oogjes, vol begrip en herkenning, en vol boetekleden en spijt. En zo lijkt het einde van lange en ooit intense vriendschap ineens weer open te liggen.

Ik moet nadenken, lang en diep. Over diepe en oude wonden. En het zal vast pijn doen. Maar deze keer laat ik het misschien wel toe…

Hersendood

Zondag 16 November 2003 at 12:30 pm


Ik strompel naar beneden, doe de computer aan. Tijdens het opstarten flikker ik bijna slapend van mijn stoel af. Als ik mijn mail heb gechecked en wat logs heb afgestroopt, besluit ik dat ik domweg te brak ben om iets te schrijven voor mijn blaadje (deadline was eergisteren..). Dus zet ik de computer uit en duik mijn bed weer in...

Vreemd... want kennelijk kan ik me dus niet herinneren dat ik dit stukje heb geschreven...

Bent u er nog...?

Onbedoeld aangenaam

Vrijdag 14 November 2003 at 1:58 pm


De kracht van Suffinnetjes pasgekochte CD-wekker zit niet in de fluisterzachte muziek die bij het inslapen uit de speakertjes klinkt, maar in het zachte en rustgevende geruis van het goedkope loopwerkje dat me zo aangenaam doet denken aan het hypnotiserende getjirp van krekels in een tropische zomernacht.

Ongelijke hangers

Donderdag 13 November 2003 at 11:40 pm


Evenals dat van de meeste andere mensen is Suffie's lichaam samengesteld volgens de principes van selectieve redundantie. Dat wil zeggen dat de meest essentiële onderdelen in tweevoud zijn uitgevoerd, zodat de de functie van het onderdeel bij verlies niet geheel voor het individu verloren gaat. Overigens moet daarbij worden aangetekend dat Onze Scheppers' uitleg van het woord essentiëel in Suffie's ogen ernstig ter discussie staat(*).

Die redundantie suggereert dat al die dubbele organen min of meer identiek en in symetrie zouden moeten zijn uitgevoerd. In de praktijk blijkt die symetrie nogal rekbaar. Op zich is daar niets mis mee, sterker nog: enige asymetrie verlevendigt het aanzien van de mens enorm. Zo intrigeert Suffinnetjes tamelijk pronte borstpartij met name omdat de ene borst iets pronter is dan de ander, terwijl Suffie's favoriete vriendinnetje vrijwel alles van Suffie voor elkaar krijgt op het moment dat ze haar licht asymetrische ivoortentoonstelling bloot gooit. Kortom: asymetrie mag!

Toch zat de schrik er gisteravond bij Suffie goed in toen Suffie constateerde dat Suffie's rechter teelbal zo'n 0,6 centimeter lager hing dan de linker. Op zich viel Suffie niet ondersteboven van deze asymetrie, wel van het feit dat Suffie zeker weet dat dit beeld vorige week nog precies andersom was! Nogmaals, Suffie vindt dat asymetrie mag maar dan wel graag consequent!

Intrigerender is echter de vraag hoe deze anomalie te verklaren is. Suffie heeft een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet:
1. Suffie heeft wandelende ballen, als gevolg van extreem lange zaadleiders en na woelige nachten wil de boel nog wel eens verstrengeld raken;
2. Suffie is eigenlijk een andro?de en bij de laatste onderhoudsbeurt heeft iemand wat onderdelen verwisseld;
3. Suffie is via een interdimensionaal wormgat in een gespiegelde parallelle wereld beland en hoort hier dus eigenlijk helemaal niet siuht;
4. Vanwege de hoge doorvoersnelheid van Suffie's genetisch materiaal spreekt Suffie's lichaam de betreffende testikels om de beurt aan, teneinde continuiteit van zaadproductie te waarborgen;
5. Suffie heeft zich gewoon vergist.

Suffie heeft zichzelf ten doel gesteld dit mysterie te ontrafelen. Op Suffie's nachtkastje ligt de meetlat klaar waarmee Suffie vanaf heden driemaal daags de precieze afstand zal gaan meten tussen beide teelkluiten en het lokale maaiveldniveau. Zonodig zal Suffie niet aarzelen om over te gaan tot het huren of aanschaffen van preciezere meetapparatuur.

Want ??n ding is zeker: ook dit mysterie krijgt Suffie niet uit het lood...!

(*) Suffie refereert hierbij graag aan het verhaal "De man met de twee pielemozen" van de Franse stripschrijver Marcel Gotlieb, wiens hoofdpersoon niet alleen een bijzonder leven leefde, maar die in een toestand van uiterste hormonale opwinding ook nog eens de basisvormen van de katapult zou hebben uitgevonden.

Romantiek ten top is:

Woensdag 12 November 2003 at 6:19 pm


De volgende morgen in de donkere slaapkamer met je grote, blote platpoten in een leeg metalen cupje van een waxinelichtje gaan staan...

Sorry...

Zondag 09 November 2003 at 10:49 pm


U mist wat archiefjes??

Klopt, Suffie heeft even ruzie met MovableType...

Voor de verandering....

Jort & de media

Zondag 09 November 2003 at 8:27 pm


Maar zegt u nou eens? Dat hele Quote, kent u iemand die dat daadwerkelijk leest??

Toast

Zondag 09 November 2003 at 5:06 pm


Als je het idee hebt dat de zonnehemel te weinig effect sorteert, kun je daar een aantal dingen tegen doen:

1. Je gaat wat langer;
2. Je gaat wat vaker;
3. Je laat het ding iets zakken, zodat de afstand tussen buizen en lichaam iets kleiner wordt.

Maar ??n ding kun je beter niet doen: alle drie tegelijk...!!

Dom

Zaterdag 08 November 2003 at 12:38 pm


"Papa! Mama! Het is vandaag mannendomdag!", schreeuwt Kleine Suffie opgewonden, terwijl hij de trap afdendert om met ons samen de brunch naar binnen te kieperen.

Mannendomdag. Suffie proeft het woord in zijn mond. Man-nen-dom-dag.. De televisie op de slaapkamer brult een commerci?le kinderzender het huis in, vermoedelijk Pok?mon of Medabots (voor de niet-ingewijden: een soort hentai, maar dan zonder bukkake). Dat de Nederlandse vertaalstudio's er onderling een sport van maken om elkaar bij het vertalen van Japanse anime de loef af te steken met de meest gedurfde teksten is Suffie ondertussen al lang duidelijk. Maar mannendomdag... Kut! Wat is dat nou weer...?

Suffie denkt na...diep..!! Het lijkt onwaarschijnlijk dat de commerci?len een fictieve feestdag in het leven hebben geroepen, gewijd aan het mannendom, zo rolbevestigend zijn die Japanse filmpjes nou ook weer niet. Suffie denkt aan de combinatie 'mannen' en 'dom'. Dat lijkt waarschijnlijker, maar is wel onwaar.

Mannen zijn namelijk niet dom, ze denken anders. Volgens een bevriende psychologe kunnen vrouwen simultaan aan meerdere dingen denken, terwijl een man zich slechts op ??n ding tegelijk kan concentreren. Het verklaart waarom mannen tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd doof en blind zijn voor alles wat er om hen heen gebeurt. En dat terwijl menig vrouw zelfs tijdens een multipel orgasme nog simultaan bezig kan zijn met zowel het boodschappenlijstje voor de C1000, de afloop van de woensdag-avond-RTL4-jankfilm, als met de prijzen van de kapper in het winkelcentrum. Simpel gezegd: vrouwen denken parallel, mannen seri?el..!!

Daar komt bij dat de meeste mannen niet alleen aan ??n ding tegelijk kunnen denken, maar ook slechts aan ??n ding. Zo werd Suffie er door dit stukje van Heer Druppels fijntjes op attent gemaakt deze week tweemaal aan seks te hebben gedacht, ??nmaal drie dagen en ??nmaal vier dagen. En die onderbreking was slechts het gevolg van een onevenredige onttrekking van circulatievocht aan Suffie's hersenen -als gevolg van extreme hormonale activiteiten- waardoor Suffie enige momenten het bewustzijn verloor.

Dat mannen toch maatschappelijk op voldoende niveau kunnen functioneren is te danken aan de instinctieve neiging om niet-seksgerelateerde denkprocessen automatisch te koppelen aan seksgerelateerde. Zo functioneert Suffie uitstekend in het dagelijkse leven door te denken aan seks met de kassi?re van de C1000, seks met de hoofdrolspeelster uit de woensdag-avond-RTL4-jankfilm (die Melissa Gilbert, verantwoordelijk voor zo'n 78% van de vrouwelijke hoofdrollen in dit soort films, niet de jongste, maar wel uiterst fuckable!) en uiteraard seks met de kapster. Bovendien kan Suffie een bijna vrouwelijke vorm van multithreading emuleren door te denken aan een trio'tje tussen Melissa Gilbert en die kleine, blonde opdonder van de kapsalon, uitgevoerd op de boodschappenband van de C1000.

"Lieverd", zegt Suffinnetje tegen Kleine Suffie, mijn gedachten onderbrekend. "Bedoelen ze geen marathondag? Dat betekent dat ze vandaag de hele dag alleen maar Pok?monfilmpjes achter elkaar uitzenden. Nu weet ik het weer, dat was vorige week al aangekondigd".

Marathondag. D??r had ik dus nog niet aan gedacht. Maar dat zal vast geen verrassing meer voor u zijn....

Billen bloot

Vrijdag 07 November 2003 at 10:29 am


Die Charles is zo gek nog niet. Waarom zou je iedere dag in spanning de kranten moeten doorbladeren op schandalen en sensatieverhalen terwijl je ze ook van tevoren alvast kan ontkennen? Gewoon van tevoren indekken, geeft rust en kalmte en bovendien de ruimte om eens een tijdje de kranten te laten liggen en de TV uit te laten. In ieder geval heeft het mij doen besluiten om alvast wat duidelijkheid te geven over zaken die mogelijkerwijs te gebeuren staan of binnenkort aan het licht dreigen te komen.

Allereerst wil ik wat zaken ontkennen die gewoon absoluut niet waar zijn, zaken die uit roddelzucht of boosaardigheid de wereld in zijn geholpen en die mij of anderen kunnen beschadigen. Ik ben daar absoluut niet van gediend en wil met kracht duidelijk maken dat er niets van aan is.

Vervolgens wil ik een aantal verhalen ontkennen waar wel een kern van waarheid in zit, maar die door slordige conclusies, onjuiste verbanden en gekleurde interpretaties een verkeerd beeld geven van mijn rol daarin. Verspreider dezes wil ik dan ook verzoeken om wat voorzichtiger met dit soort wandelgangenverhalen om te gaan, ik wil namelijk nog wat langer mee in deze kringen.

Dan wil ik graag een aantal dingen ontkennen die wel waar zijn, maar waarvan verdere bekendmaking g?nante situaties zouden kunnen opleveren voor mij of mijn naasten, die mij in het maatschappelijk verkeer schade zouden kunnen berokkenen, vriendschappen of relaties onder spanningen zouden kunnen zetten of er gewoon voor zouden kunnen zorgen dat ik ongelooflijk van anderen over mijn zuiger krijg.

Als laatste wil ik een aantal al of niet waargebeurde verhalen ontkennen waarmee ik daadwerkelijk helemaal geen flikker te maken heb, maar waarvan het wel heel stoer of interessant staat als mijn naam daarmee in verband wordt gebracht. In dat licht wil ik alvast een paar pikanterie?n ontkennen die mij aanzien en ontzag zouden kunnen opleveren en tevens met nadruk vaststellen dat deze pertinent niet aan mij mogen worden toegeschreven.

Nu al geeft het een heerlijk gevoel om te weten dat het niet langer meer nodig is om dagelijks alle weblogs en media af te stropen op roddels en achterklap jegens Uwe Sufheid. Tenslotte zijn deze vanaf heden bij voorbaat ontzenuwd.

Laat de roddelpers nu maar komen….

Waarschuwing voor de scheepvaart

Woensdag 05 November 2003 at 9:22 pm


Bewoners in de Amsterdamse wijken Slotervaart en Nieuw Sloten dienen morgen vanaf 15:00 uur rekening te houden met afwijkende seismologische activiteiten en bodemverschuivingen, overlast van krijsende adolescenten en verhoogde inzet van de traumaheli.

Suffie heeft zijn judopak uit de mottenballen gehaald...

Een dag in het bos

Woensdag 05 November 2003 at 7:52 pm


Op de dag af precies een jaar terug
Dezelfde plaats, hetzelfde tijdstip, dezelfde tocht
Dezelfde schoenen, dezelfde hoedanigheid
Nu geen regen, maar zon in mijn gezicht

Dezelfde gedachten en emoties
Toen scherp, bijtend en verwarrend
Nu dof, bonzend en vertrouwd
Maar de boodschap is gelijk

Werktuigelijk loop ik hetzelfde rondje
En bedenk me dat er ??n verschil is
Want precies een jaar geleden dacht ik niet:
Dit dacht ik vorig jaar ook....

Eikel!!!

Maandag 03 November 2003 at 8:08 pm


Kut!

1 november sloot de inzendtermijn voor het nationale songfestival! Wederom ging een geweldige kans op wereldroem aan Suffie's neus voorbij...

Dan maar bier...

Herfstincidenten

Maandag 03 November 2003 at 3:05 pm


Eikels vallen uit de bomen
Ambulances rijden af en aan

Wandelmeneer...

Maandag 03 November 2003 at 11:26 am


Wandelmeneer is dood. Gisteravond, toen Suffie zich op zolder nestelde onder de zonnehemel en hem opdracht gaf een fijne, meditatieve CD ten gehore te brengen, gaf Wandelmeneer er met een amechtig gereutel de brui aan. Nu is Suffie als het gaat om het reanimeren van weigerachtige apparatuur bepaald geen mietje en dus werd Wandelmeneer opengeklapt en werden draaischijfje en lensje grondig schoongemaakt. Toen dit niet hielp besloot Suffie, indachtig eerdere successen bij het jumpstarten van eigen en anders witgoed, tot een spoedoperatie waarbij het kwetsbare hart van Wandelmeneer werd blootgelegd. Helaas zag Suffie daar slechts zijn angst bewaarheid: Wandelmeneer was overleden....

Wandelmeneer, die troost en afleiding bood tijdens bezoeken aan de tandarts, die gezelschap bood tijdens eenzame nachten in conferentieoorden en hotels en die de tijd verkortte tijdens lange reizen met trein of vliegtuig. Wandelmeneer, die Suffie jarenlang trouw volgde en zonder morren zijn diensten bewees in het Verre Oosten, Afrika, Loowoude, Oost-Europa, de Ori?nt, Beffe en de Zuidelijke IJsselmeerpolders...

In rouw gedompeld probeert men in Huize Suffie het dagelijks leven op te pakken. Suffie gaat een voorlopige verbinding maken tussen Studio Suffie en de zonnehemel, teneinde de meditatieve kracht van het zonnebadderen niet verloren te laten gaan. Ondertussen wordt gespeculeerd over de vervanging van Wandelmeneer, hetzij in de vorm van een eenvoudige Discman, hetzij in de vorm van iets dat MP3'tjes vanuit flash-geheugen afspeelt. Hoewel op dit moment het verdriet overheerst, overweegt Suffie zelfs om over te gaan tot de aanschaf van zo'n fijne iPod.

Alvorens ritueel ten vuilnis te worden gedragen, zal Wandelmeneer tijdelijk worden opgebaard op zijn eigen vertrouwde plekje in de slaapkamerkast. In ieder geval tot na de kerst. Suffinnetje mocht het maar in haar hoofd halen om op de leeggevallen plek een nieuwe doos kerstversiering neer te zetten...

Mooie taal

Maandag 03 November 2003 at 12:38 am


"De waarheid komt in grijstinten"

Een mooie zin. En wat mooier is, ik heb hem zelf bedacht! Een zin om trots op te zijn...!!

Nu nog even bedenken wat het betekent...

Kerstbegroting

Zondag 02 November 2003 at 12:18 pm


Eerder dit jaar heeft Suffie zijn gade een totaal embargo op kerstartikelen opgelegd. Suffinnetje heeft namelijk in de loop der jaren een ernstige manie opgebouwd met betrekking tot de aankoop en het gebruik van snuisterijen en gebruiksartikelen die enige correlatie hebben met het Grote Verlichte Bomenfeest. Suffie's halve garage en een groot deel van Suffie's zolder staan momenteel vol dozen met kerstballen, kerstslingers, kerstelfen, arreslee?n, kersttakken, kaarsen in alle soorten en maten, lichtstrengen, gietijzeren kandelaars, opblaasbare kerstmannen en uitvouwbare, verlichte kerststerren.

Maar dat is nog niet alles. De kasten in Suffie's keuken liggen vol met kerstkleden en kerstservetten, Suffie's vriezer vol kerstkroketten en kerstijs, de badkamer vol kerstzeep en kersthandoeken en de kast in de slaapkamer vol kerstpijama's, kerststrings, kerst-trilvingers, een rood-groene kerstdong en een opblaasbare kerstvrouw. Al met al dus een complete verzameling vormend die elk jaar, met name in de drie maanden voorafgaand aan het grote kerstgebeuren, aanzienlijk in omvang toeneemt.

Suffie heeft deze ontwikkelingen dus een stevig halt toegeroepen. Niet alleen zag Suffie namelijk de beschikbare opslagruimte voor andere zaken dan kerstfrutsels zienderogen afnemen, Suffie had tevens angstvisioenen van kolonnes van vrachtwagens die de onafzienbare berg kersttroep volgend jaar naar Suffie's nieuwe residentie moeten vervoeren. Bovendien kost al die kerstbende natuurlijk handenvol geld. En dat kan Suffie nou net even niet missen. Niet na de horror-rekening van Suffie's motorboer, niet met de komende verhuizing in het achterhoofd, niet met de huidige euro-terreur in de levensmiddelenbranche.

En dan is er ook nog het traditionele kerstfeest met E. en M., beurtelings in Huize Suffie of Huize E & M, ieder jaar een z??r hoogstaand culinair feest waarin de respectieve heren des huizes alles uit de kast trekken om de ander te imponeren, meestal leidend tot een financi?le aderlating ter grootte van het BNP van een gemiddelde Europese stadstaat. Dit jaar is Suffie aan de beurt, reden genoeg dus om de stroom kerstproducten slagvaardig in te dammen...

Edoch, vrouwen zijn slinkse wezens. Gisteravond verdween Suffinnetje opvallend vroeg met een schalks 'kom je ook zo..' naar Suffie's slaapvertrekken. Toen Suffie een klein half uur later de trappen naar boven besteeg, stonden de treden vol waxinelichtjes die een vlammend spoor vormden richting slaapvertrekken. In de slaapvertrekken werd Suffie tegemoet gestraald door een zee aan gekleurde lichtjes, die rondom de echtelijke sponde waren opgehangen en gedrapeerd, en het bed omtoverde tot een geil altaar van lichamelijke liefde. Midden op het satijnen onderlaken zat Suffinnetje met een geheimzinnige glimlach en een doorzichtig niemendalletje dat ze bij Suffie's binnenkomst van haar schouders liet glijden.

Toen Suffie een dikke drie minuten later bezweet en hijgend in de kussens plofte, rolde Suffinnetje kroelend tegen hem aan. "Hoe vond je die lampjes?", vroeg ze flemend. "Mooi", antwoordde Suffie, terwijl een vaag gevoel van argwaan zich begon te vormen. "Fijn", kraaide Suffinnetje enthousiast. "Ik heb namelijk meteen vijf van die strengen gekocht, ze waren in de aanbieding!"

Gelukkig weet Suffie wanneer hij verslagen is en wanneer niet. Lieve E. en M., zouden jullie het h??l erg vinden een jaartje over te slaan...??

Inzicht

Zaterdag 01 November 2003 at 12:25 pm


Tot op heden kwam Suffinnetje er mee weg om voor zowel Suffie als Kleine Suffie dezelfde merk en kleur onderbroeken aan te schaffen. Nu het verschil in maatvoering steeds kleiner begint te worden en de diverse gebruikers niet meer kunnen volstaan met het uit de mand halen van een schone slip en een gok doen naar de rechtmatige gebruiker, is de tijd gekomen om daarvan af te wijken, met name omdat het verschil in grootte weliswaar minder zichtbaar is, maar wel degelijk bestaat.

Jammer dat zo'n inzicht je treft op het moment dat je tijdens een verjaardagsfeestje in een net iets te diepe stoel gaat zitten...