Romantiek kun je leren

Zaterdag 31 Januari 2004 at 10:38 am


Met een beetje fantasie is het geluid van een cavia die aan zijn houten speeltje knaagt goed te vergelijken met het knapperen van een open haard...!

Zo worden we niet rijk!

Vrijdag 30 Januari 2004 at 9:22 pm


Afrekening Buma/Stemra:

Te betalen: ? 62,50
Te ontvangen: ? 4,36

Het wordt wellicht tijd dat Suffie weer eens een wereldhit schrijft...!

Kort stukje

Donderdag 29 Januari 2004 at 09:44 am


Als ik op mijn eigen log kom, scroll ik eerst altijd even naar mijn Blogroll-lijstje. In de afgelopen dagen ben ik erg gehecht geraakt aan het plaatje van Dido dat ter hoogte van dit lijstje in een artikel prijkt. Om te voorkomen dat zij te veel naar onderen en uiteindelijk uit beeld schuift, voorlopig maar even hele korte stukjes...!!

Meteen het bewijs van mijn eigen ongelijk.....

Dag Piet..

Maandag 26 Januari 2004 at 11:41 am


Verdomme Piet! Wat flik je me nou? Van alle mensen die ik in beeld had was je de laatste waarvan ik verwachtte dat je er tussenuit zou knijpen. En waarom zo lullig? Sterven doe je in bed, met je familie om je heen en na een dramatisch afscheid, niet tijdens een potje voetbal in ??n of ander koud gat in Noord-holland. Alsof je niet tegen je verlies kon...

Maar dat kon je prima, Piet. Beter dan ik in ieder geval. Jij lachte om je eigen fouten, maar ook om de mijne. Je besprak ze ook liever in de kroeg achter een glas bier en een pot pinda's dan aan je ongezellige en statige bureau. Jij leerde mij relativeren toen een onschuldig slachtoffer viel door wat ik als mijn fout beschouwde, maar wat jij uiteindelijk terecht een ongelukkige samenloop van omstandigheden noemde. Daarna tracteerde je me op nog een biertje en graaide nog een handje nootjes.

Ik heb nooit begrepen hoe je zo snel naar de top klom. Je gebruikte geen diplomatieke taal, zat liever met een bak koffie op de werkvloer dan dat je vergaderingen bijwoonde en liep vrijwel altijd met je handen in je zakken en je stropdas op half zeven, ook bij de gelegenheden waarbij enig decorum op zijn plaats had geweest. Maar ik snap het wel: je had draagvlak! Je mensen liepen met je weg, omdat ze wisten dat je kundig en eerlijk was, omdat je achter ze stond en omdat je oor had voor hun wensen en klachten. En op die manier verzette je bergen die geen enkele andere baas in beweging kreeg.

Ik hoorde het per ongeluk, van iemand die dacht dat ik het al lang wist. Iemand die ook geen enkel idee had van welke band ik met je had. Hij moet raar opgekeken hebben van mijn witte bakkes en het feit dat ik even moest gaan zitten om van de schrik te bekomen. Ik was vast niet de enige die zo reageerde, daarvoor was je te geliefd. Maar toch was je zelfs nu in staat om me iets te geven dat me persoonlijk raakte. Alsof je voor ieder die je kende afzonderlijk was gestorven...

Neuk ze maar eens goed op daarboven, Piet. Daar was je goed in en het wordt wel weer eens een keertje tijd ook....

Detox dag 2

Zondag 25 Januari 2004 at 7:47 pm


Gezondigd...!

Deadline-ellende

Zondag 25 Januari 2004 at 7:04 pm


"Daarnaast zijn de prestaties van virtuele synthesizers nog steeds afhankelijk van de prestaties van de computer waarop ze draaien en de kwaliteit van de gebruikte audio-interface. En die handicap uit zich toch nog regelmatig in minder goede geluidskwaliteit, storingen, bijgeluiden en een merkbare vertraging tussen aanslag en geluid (latency)."

Als dit het resultaat is van een hele dag voor de computer hangen en geleerd naar het beeldscherm staren, dan is de invoering van een aantal internetloze dagen in Huize Suffie misschien wel een goed idee...

Suffiekwoot

Vrijdag 23 Januari 2004 at 1:25 pm


"Soms blijkt het onbereikbare heel goed bereikbaar, alleen niet zo slim!"

Valentijn

Vrijdag 23 Januari 2004 at 12:07 pm


Kimmie! Absoluut briljant!!

Detox dag 1

Vrijdag 23 Januari 2004 at 11:13 am


Tralala! Pomtiedom..!!

Suffiekwoot

Donderdag 22 Januari 2004 at 12:01 pm


"Inzicht komt altijd te laat. Voor die tijd heet dat onzin"

Vraagje

Donderdag 22 Januari 2004 at 11:02 am


Weet iemand in welk café die Heleen van Royen eigenlijk komt?

Marketing

Donderdag 22 Januari 2004 at 10:34 am


Zoals u misschien wel heeft gemerkt in de afgelopen dag, zijn er webloggers die werkelijk alles doen om hun kijkcijfertjes omhoog te krijgen. Dat is op zich niets nieuws, met name in de muziek- en artiestenwereld is het een doodgewone zaak om als onderdeel van de marketingstrategie het publiek een beetje op te kloten, om zodanig de verkopen of bezoekersaantallen een beetje op te krikken. Men slaat of zoent eens een rivaal of fotograaf op de bek, laat zich een keertje bloot fotograferen, trouwt eens een paar daagjes of gaat een kortstondige en volledig ongeloofwaardige vrijage aan met een bekende of controversi?le branchegenoot.

Suffie is meer voorstander van de subtiele lijn, die van de kracht van suggestie. Al weer een aantal jaren geleden hadden de Bangles een hit met 'Eternal Flame', een nummer dat extra goed verkocht toen iemand het gerucht in de wereld bracht dat zangeres Suzanna Hoffs de leadpartij in haar nakende niks in de studio zou hebben ingezongen. Een volstrekt ongeloofwaardig verhaal, maar Suffie geeft toe dat het beeld van een naakte Hoffs, zachtjes wiegend in beperkt studiolicht met haar kleine, stijve tietjes pront richting regiekamer gestoken, terwijl haar vingers gedachtenloos en sensueel langs de schacht van een stoer oprijzende Neumann U47 strijken, toentertijd voldoende waren om zich met klotsende klieren richting CD-shop te spoeden.

Suffie heeft besloten deze markeringtruuk ook in de weblogwereld te gaan omarmen. Vanaf heden schrijft Suffie dus elke week één stukje op zijn weblog, naakt gezeten achter zijn computer en slechts verlicht door een ring van waxinelichtjes om het computermeubel. Geen cam, geen foto's en geen sekschat, maar slechts de subtiele kracht van uw fantasie, aangewakkerd door de suggestie dat vandaag die dag zou kunnen zijn....!

Mocht u niet zitten te wachten op deze wetenschap, dan mag u genoegen nemen met het statistische gegeven dat Suffie zo'n 85 procent van zijn stukjes zal blijven schrijven, gezeten in zijn geliefde slobberbroek en Nike-shirt.

En misschien met zijn panda-pantoffels aan, maar dat is nauwelijks afschrikwekkend te noemen....

Parallelle Zijpwereld

Donderdag 22 Januari 2004 at 10:23 am


U bent Zijperspace kwijt?? Wij ook!

Gelukkig kunt u de zieleroerselen van deze getalenteerde jongeman gewoon lezen op www.zijperspace.net.

Wellicht tijdelijk, misschien niet....

Wij zijn niet bang!!

Dinsdag 20 Januari 2004 at 11:01 pm


Morgenochtend om kwart over vijf gaat de wekker! Voor het eerst sinds ruim twee jaar gaat Suffie vanaf half zeven een team jonge en gemotiveerde mensen leiden en aanvoeren in hun strijd om het bestaan.

Waar Suffie voorheen in het verleden krampachtig probeerde om in zulke gevallen voor tienen in bed te liggen om de vereiste acht uur slaap te halen, en dan in de meeste gevallen tot drie uur lag te woelen, heeft Suffie heden besloten om bij wijze van experiment genoegen te nemen met een hazenslaapje van zes uur.

Dat houdt in dat Suffie dus wel nu tussen de klamme lappen duikt!!

Suffie doet later verslag van zijn ervaringen....!

Drama in één bedrijf...

Dinsdag 20 Januari 2004 at 7:33 pm


"Jongen, zit je nou alw??r achter dat rotding?? Heb je geen huiswerk of zo??"

"Pa, doe me een lol, ik ben 22 jaar! Ik maak zelf wel uit wat ik doe. Bovendien leer je toch niets op die Hoge School voor de Journalistiek. Met een beetje leuk schrijven en wat bluffen kom je er ook wel!"

"Ik wou dat je eens wat vaker naar buiten ging in plaats van achter dat ding te hangen! Ik maak me een beetje zorgen. Ga eens een keertje uit, voor jongens als jij zit toch al niet op elke hoek een meisje te wachten... Wat spook je in godesnaam uit allemaal?"

"Dit is gaaf, Pa! Ik heb een site met een paar jongens van school. Kicken! Lekker keten en andere mensen afzeiken, is echt leuk. En we hebben een heleboel hits per dag! Al die kinderen vinden ons hardstikke cool!"

"Ik wou dat je in het echte leven zo populair was, dan hoeften je moeder en ik ons geen zorgen te maken. Doe je je gezicht nou wel met die troep van de dokter? Je kop lijkt wel weer een aardbei!"

"Dat ziet niemand, pa! Niemand weet hoe ik er uit zie! Kijk, dit is gaaf! Van de week hebben we onze site op zwart gegooid! Toen ze die leraar hadden doodgeschoten in Rotterdam! En een hits dat we hadden!"

"Dat was in Den Haag, jongen...."

"Oh.. Nou ja, whatever! Was gewoon te gek wat er gebeurde! En wij de blits maken, man! Gewoon heel hard roepen dat we tegen geweld zijn en iedereen loopt achter ons aan.."

"Hum, ik vind het allemaal maar onvolwassen gedoe... Laat eens zien? Wat ben je nu aan het schrijven?"

"Ehhh... niets bijzonders, Pa. Gewoon een grapje over ??n of andere ouwe lul. Satire, weet je wel..."

"Zozo... Wat lees ik daar nou? 'De Joseph Goebbels van de 21e eeuw?' En dat noem jij leuk??"

"Ah, pa... wat maakt het uit, ik ken die vogel niet eens..."

"Nou, sorry jongen! Ik ga weer eens een afspraak met die therapeut voor je maken, want dit vind ik dus echt Géén Stijl!"

"Klopt, pa! Goed, he....?"

Overdaad

Maandag 19 Januari 2004 at 9:53 pm


Wat is er tegenwoordig luxer dan een Senseo??

Juist: twéé Senseo's!!!

Lekker dan...

Zondag 18 Januari 2004 at 9:29 pm


Mijn spellingschecker struikelt consequent over het woord "vlekkenloos" en blijft volhouden dat ik "vlekkeloos" moet schrijven.

Twee vragen: wie heeft die nieuwe spelling eigenlijk verzonnen en waarom heeft niemand die man ooit met een honkbalknuppel wat verstand bijgebracht???

Jubileum

Zondag 18 Januari 2004 at 2:39 pm


vandaag zit mijn webcam precies een jaar ongebruikt op mijn monitor geklemd. Hoe lang gaat zo'n ding eigenlijk mee onder dit soort helse omstandigheden??

*Zucht*

Zaterdag 17 Januari 2004 at 11:52 pm


Een Korg Triton voor 1100 euri's...

Zie je wel dat het leven kut is...

Planning & Control

Zaterdag 17 Januari 2004 at 2:04 pm


Suffie's Eerste Grote Liefde was al zeker tien jaar aan de gang, voordat Suffie voor de eerste keer de pen-en-gat methode ter sprake bracht. Niet dat Suffie nou zo'n trage starter was, maar als je elkaar -al of niet gedurende langere of kortere periodes onderbroken- vanaf de kleuterklas kent dan komt het er nu eenmaal niet zo gauw van. Bovendien liet Suffie's hormonale ontwikkeling gedurende de eerst zes tot acht jaar een dergelijke stap in de relatie domweg niet toe! Dit overigens tot frustratie van de andere partij, meisjes liggen tenslotte eerder hormonaal op stoom dan jongens.

Feit is wel dat Suffie's papa en mama Suffie op een goede dag opzadelden met een van de bibliotheek geleend boekwerk, waarin niet alleen functie, uitvoering, beperkingen en doel van de pen-en-gat methode uitvoerig werd omschreven, maar ook aandacht werd besteed aan de eventuele gevolgen, consequenties en eventueel te nemen maatregelen. Geen dag te vroeg overigens, maar dat is een ander verhaal...

Suffie werd gisteren herinnerd aan deze gloedvolle periode, vanwege het feit dat Kleine Suffie voor het eerst zijn vriendinnetje had meegenomen om te blijven eten. Gniffelend, giechelend en blozend zat het jonge paar aan tafel, terwijl beiden slechts met moeite zo af en toe een vorkje vlees in de fonduepan wisten te manoeuvreren. Tot op heden heeft Suffie zich nergens zorgen over gemaakt, beiden zijn negen en enige vorm van opwinding, anders dan voor spare-ribs, kip en slagroom heeft Suffie nog nooit bij Kleine Suffie kunnen waarnemen. Het feit dat Kleine Suffie Suffie's vriendinnen vrij consequent aanhaalt als 'lekker ding' heeft in dit kader ongetwijfeld meer te maken met kopieergedrag, dan met hormonale ontwikkeling.

Vannacht schoot Suffie echter iets verontrustends te binnen. Van buitenlandse adoptiekinderen is namelijk wetenschappelijk vastgesteld, dat een groot percentage daarvan tengevolge van allerlei in- en externe factoren in hun ontwikkeling voortijdig in de pubertijd komt. Suffie en Suffinnetje zijn daar bij Kleine Suffie met name alert op, omdat dit zijn groeicurve nadelig zou kunnen beïnvloeden. Maar goed, stel dat het bij Kleine Suffie zo zou zijn. Zou dit wellicht verklaren waarom Kleine Suffie's machogedrag de afgelopen tijd steeds meer op de voorgrond treedt? Of waarom Kleine Suffie tijdens de maaltijd zo onder de indruk van zijn gaste was, dat hij geheel tegen zijn natuur in genoegen nam met slechts zijn eigen portie toegewezen voedsel?

Hoe het ook zij, het lijkt Suffie een prima plan om eens na te kijken of het lidmaatschap van de bibliotheek dit jaar wel is betaald...

Kronkel der natuur..

Donderdag 15 Januari 2004 at 5:56 pm


Waarom gaan eigenlijk je ogen tranen als je je verslikt? Best moeilijk, een glas zoeken met al die spatjes op de binnenkant van je bril...

Op zwart...

Woensdag 14 Januari 2004 at 5:22 pm


Ik ga er niet eens wat van zeggen. Andere, goede weblogs verwoorden het uitstekend..!

Doe uw zegje

Dinsdag 13 Januari 2004 at 6:38 pm


Leuk initiatief: DeMening..

Gehaald...!

Dinsdag 13 Januari 2004 at 5:46 pm


Meeting

Zondag 11 Januari 2004 at 11:13 am


Natuurlijk word ik geacht er iets over te schrijven...

...graag even een andere keer.

Tot strakkies..

Zaterdag 10 Januari 2004 at 1:53 pm


Suffie is te herkennen aan het kreeft-motief!
*klinggg!!*

Gelezen

Vrijdag 09 Januari 2004 at 10:15 pm


"Error....mouse not detected! Please click right mousebutton to continue..."

MT survey

Donderdag 08 Januari 2004 at 7:26 pm


U gebruikt MovableType? Wilt u dan dit even invullen??

Vooruitgang en herstel

Donderdag 08 Januari 2004 at 6:09 pm


Die nacht had hij voor het eerst sinds tijden een erotische droom waarin zijn eigen vrouw een rol speelde. Weliswaar stond ze buiten de deur te schreeuwen en tieren terwijl hij zich in een broek trachtte te wurmen, er was in ieder geval sprake van vooruitgang...

Connexxion

Dinsdag 06 Januari 2004 at 8:45 pm


Camera's op de bus: deed SBS6 dat ook al niet??

Blauwe damp

Dinsdag 06 Januari 2004 at 8:27 pm


Toen ik de kantine binnenwandelde sloeg de blauwe damp van sigaar en zware shag me tegemoet. Op de tafels stonden asbakken die zo vol zaten, dat menig ski?r er goed geld voor over zou hebben om er een dagje op te mogen oefenen. De aanwezigen, grotendeels stoer getatoe?erde bullebakken met kale koppen, ongeschoren kanissen en opgerolde mouwen, keken me bij mijn binnenkomst vijandig aan. Ik meende zelfs dat ik er een aantal zachtjes hoorde grommen...

Deels door de angst, deels door de allesoverweldigende nicotinelucht, maar grotendeels ook door mijn zeer correcte, maar veel te krappe stropdas voelde ik mijn ademstroom stagneren. Ik slikte, maar dat maakte de beknelling rondom mijn adamsappel er niet beter op.

"Wel", kraste een oudere vrouwenstem naast me, "Jij bent de baas, ga je er nog wat van zeggen of niet..?"

Met bonzend hart stapte ik naar voren in het zicht van alle aanwezigen en schraapte demonstratief mijn keel. Toen merkte ik plotseling dat ik geen broek aan had en dat ik héél nodig naar de WC moest....

Zwetend ging ik overeind zitten en knipte het licht op mijn nachtkastje aan. Ik bedacht me dat er betere manieren waren om je mentaal op een eerste dag op je nieuwe werkplek voor te bereiden..!

Dingsigheidjes

Maandag 05 Januari 2004 at 9:24 pm


Gewoon, omdat je ook wel eens wat korte dingetjes kwijt wil..

Spammer? Moi???

Zaterdag 03 Januari 2004 at 11:03 am


Onderwerp: [SPAM]: Gefilterde Spam sinds 31.12.2003 08:00:00 From: "Suffie" Onderwerp: Gelukwensen Datum: Wed, 31 Dec 2003 21:20:01 +0100 Spam-ID: 3FF21180/spam_to_byebye-oncemore15_3FF32F6C Score: Yes, hits=4.4 required=3.0

Zo!!!

Vrijdag 02 Januari 2004 at 11:41 pm


Even los van het hoe en waarom, Suffie heeft mooi een biertje verdiend!!