Zaken die per definitie niet samen gaan (1)

Maandag 31 Oktober 2005 at 12:47 pm


- Glijmiddelen op basis van silliconen
- De gewoonte om zwaar hangend op de leuning de trap af te lopen

30 oktober 2005

Maandag 31 Oktober 2005 at 09:15 am


Dus stap je 's morgens crimineel vroeg je bed uit, rent onder de douche door je kleren in en springt in de auto. Na een dolle rit, gedurende welke het ochtendgloren zijn vervolmaking bereikt, spring je de boot op, ramt leven in de viertakt en moordt onderweg een groep nauwelijks adolescente waterkippen uit die niet snel genoeg uit je vaarweg weten weg te vluchten.

Hijgend kom je even bij op het dek, terwijl de brandende herfstzon een aanslag uitvoert op je door de zomer ernstig verwaarloosde huidpigment, een gelegenheid die zich aandient omdat je jezelf ondertussen van de nodige kleding hebt bevrijd. Je grijpt het glas sambucca dat je al voor jezelf had ingeschonken terwijl je lief bezig was de boot doelbewust te laten stranden om tijd te besparen op het ankeren en aanleggen, en trapt de kinderen het strandje op met de boodschap vooral een beetje d??r te spelen omdat de zon alweer aardig doorschiet richting horizon.

Terwijl je jezelf en je gezelschap even ontspant verschuift de zon een fractie meer naar het rood in het spectrum: tijd voor actie. Snel haal je de lijn in, waaraan je je nageslacht had ingespannen om tijd te besparen, trapt leven in de motor -zonder choke, want hij is nog warm zat- en draait de gashendel zo snel open dat een glinsterend rode regen van gemalen stukjes stekelbaars achter de buitenboordmotor omhoog waaiert. Onderweg bezorg je de treurende nabestaanden van de familie Waterkip alsnog een roemloos einde, terwijl je met het restje van de sambucca een broodje worst wegspoelt en n?t voordat de rode baaierd de horizon raakt en het landschap in duisternis wordt gehuld, leg je de boot vast op de steiger.

De natuur in de war? Wat dacht je van mij...?

Mja...

Vrijdag 28 Oktober 2005 at 10:14 pm


"Zou het tekort aan keuringsartsen bij het UWV niet kunnen worden teruggedrongen door de eerder afgekeurde geneeskundigen, die door de verscherpte WAO-keuringen weer in het arbeidsproces zouden moeten worden opgenomen, op deze plekken in te zetten?"

Soms maakt Suffinnetje verrassend doordachte statements....

Experimenteerdriften

Woensdag 26 Oktober 2005 at 1:54 pm


Opdracht:
Twee rechte wegen x en y kruizen elkaar in punt s loodrecht. Het zicht vanaf beide wegen op elkaar is onbelemmerd. Twee Citro?n Berlingo's A en B naderen vanaf respectievelijk x en y het punt s met een gelijke en constante snelheid van 45 kilometer per uur. Op het tijdstip t bevinden zowel A als B zich op een afstand van precies 35 meter verwijderd van punt s.

A en B zijn 4,13 meter lang. Op een hoek van 45 graden in het blikveld van de bestuurder van A bevindt zich de raamstijl van de auto, die precies 19 centimeter breed is. De bestuurster van B, die de kruising van rechts nadert, kijkt niet naar links omdat zij er van uitgaat dat zij voorrang heeft op alles wat van links komt.

Vraagstelling:
Als we uitgaan van een maximale remvertraging van 5 m/s? voor beide voertuigen en een reactietijd van 1 seconde voor de bestuurder van A:

  1. Bereken op welke afstand van s het voertuig van B zichtbaar wordt voor de bestuurder van A;
  2. Bereken met welke restsnelheid A en B elkaar op punt s bereiken en bereken de over te dragen restenergie als we uitgaan van een massa van 1226 kilogram voor zowel A als B en een gewicht van respectievelijk 105 en 55 kilogram voor de beide bestuurders.

Uitwerking:
In mijn geval werd het door mij onbewust in gang gezette experiment de nek omgedraaid door bestuurster B die op het laatste moment besloot om toch maar even naar links te kijken. Met veel gepiep van banden en driftig getoeter, maakte zij mij attent op de ontstane situatie en nodigde mij uit om de rempedaal ook maar even te beroeren, waaraan ik dan ook braaf voldeed. Ik zag grote, groene en geschrokken ogen, omkranst door lange blonde haren en trok instinctief mijn meest schuldbewuste en aandoenlijke pruillip terwijl ik een duidelijk leesbare 'sorry' over mijn mond liet bewegen. Haar antwoord kwam in de vorm van een deels verlegen, deels geamuseerde glimlach en een blik op haar hagelwitte tanden. Met een overdreven sierlijke zwaai van mijn hand gebaarde ik haar voor de neus van mijn auto langs te rijden en haar weg te vervolgen. Haar glimlach werd breder en verleidelijker toen ze optrok en in een opwelling sloeg ik zonder richting aan te geven linksaf en zette de achtervolging in.

Voor het volgende, iets minder wiskundige, experiment had ik slechts ??n Berlingo nodig...

Dubbele pret

Maandag 24 Oktober 2005 at 10:48 pm


Wat moet je in hemelsnaam met tw?? iPods??

Je zou DJ kunnen worden....(link: Numark)

Evolutie?

Maandag 24 Oktober 2005 at 12:46 am


Op de kermis sta ik naast twee meisjes in de brugpieperleeftijd, met smalle heupjes, ontluikende borstjes en opgemaakte, bleke kindergezichtjes. Schattend kijken ze naar een net iets oudere knaap die even verderop zijn aandacht geeft aan een speelautomaat.

De meisjes kauwen kauwgum. "Hoe vind je hem?" vraagt meisje nummer ??n. Nummer twee knijpt keurend haar ogen tot spleetjes en blaast een kauwgombel. Dan zegt ze: "Hij heeft best wel een karakteristieke kaaklijn..."

Ik loop weg, zonder mijn suikerspin. Wat was er nou in hemelsnaam mis met Barbie??

Innerlijk collectief

Zondag 23 Oktober 2005 at 11:40 am


Momenteel heb ik wat moeite om in contact te komen met mijn innerlijke cavia. Dat betekent dat ik een aantal daaruit gederiveerde gemoedsbewegingen moet ontberen, of daarvoor ben aangewezen op mijn persoonlijke emulatievermogen.

Ongetwijfeld kent u de theorie dat de zielen van overleden dieren ingevolge de Wet op Behoud van Energie niet in het niets verloren gaan, maar in het collectieve onderbewuste van de aardse fauna worden opgenomen, daarbij het geheel verrijkend met hun soortspecifieke karaktereigenschappen. Duizenden gestorven cavia's hebben ondertussen aldus het menselijk ras verrijkt met karaktertrekken als "voorzichtig wantrouwen in onbekende situatie", "volledige overgave aan knuffelige warmte" en "algemene aanbiddelijkheid bij passief genieten".

Misschien dat het bij mij op dit moment iets minder goed lukt omdat ik zelf drie van die beesten heb rondlopen. De ??n piest in m'n nek, nummer twee speelt deurmat in mijn schoot en laat daar z'n halve vacht in mijn kruis achter en nummer drie graast de zeepresten uit m'n oor of gilt er zo hard in dat mijn toch al geteisterde gehoor daarna nog uren lang van slag is. Ik vind ze lief, aandoenlijk en knuffelbaar, maar op de ??n of andere manier wil dat knoertharde gevoel van wederzijdse empathie en verbondenheid maar niet groeien. Ik moet het hebben van "neerbuigende onverschilligheid" van Broeder Kat, "enthousiast oraal verkeer" van Broeder Labrador en "laat me slapen" van Broeder Leeuw.

Gelukkig zijn volgens Suffinnetje de rest van mijn innerlijke knaagdieren beter ontwikkeld. Bij de konijnen af, zegt ze..

Gewoon mooi...

Zondag 23 Oktober 2005 at 01:13 am


She came out of the water
Into my horizon
Like a cumulo nimbus
Coming in from a distance
Burning and exploding
Burning and exploding
Like a slow volcano
When you come
Cover the ground with ashes
When you come

Herfst

Vrijdag 21 Oktober 2005 at 3:49 pm


Eigenlijk is dit de eerste dag dat de zon niet zo hinderlijk fel in mijn smoel schijnt als ik aan tafel achter de laptop zit te werken.

Oftewel: hoe een verbetering van een werksituatie uiterst storend kan uitpakken....

Het Heintje Davids syndroom (2)

Vrijdag 21 Oktober 2005 at 2:37 pm


Nou, wat zei ik je...!

Terug

Vrijdag 21 Oktober 2005 at 12:37 am


Nee, ik doe het niet. Althans niet nu...

Niet omdat ik het niet wil, maar omdat ik sommige mensen niet de indruk wil geven dat ze invloed op mijn besluitvorming kunnen uitoefenen. Onzin natuurlijk, want als dat echt zo was geweest, dan had ik het ondertussen al lang gedaan...!

Even met de ogen knipperen...

Woensdag 19 Oktober 2005 at 08:52 am


De advokaat van "Big Willem" van Boxtel, voormalig president van het Nederlandse "chapter" Hells Angels, wil graag dat alle verhoren van zijn deze week aangehouden cli?nt op video wordt opgenomen om er zeker van te zijn dat deze eerlijk verlopen. Volgens de advokaat wordt Big Willem tijdens verhoren onder druk gezet en bang gemaakt door de politie.

Die laatste zin zal ik voor de zekerheid even herhalen...

Volgens de advokaat wordt Big Willem, onder andere ook opzetter en leider van de voormalige Knokploeg Oost en verdacht van moord, doodslag, afpersing, (zware) mishandeling, handel in drugs en vuurwapens, onder druk gezet en bang gemaakt door de politie....

Een goed gesprek

Maandag 17 Oktober 2005 at 10:07 am


- Hallo, planner
"Hallo, werknemer"
- Zeg mij eens, hoeveel vrije dagen heb ik nog?
" 97 uur...."
- Mooi!
" ...in de min, je hebt iets te veel opgenomen!"
- Ow... en overuren?
" Je moet in de komende tien weken nog 49 arbeidsuren inhalen"
- Ahh... mag ik dat bureau daar leegmaken?
"Wilde je dan d??r gaan zitten werken?"
- Nee, maar tis wel een mooi plekje voor mijn slaapzak...

Bouwplannen

Dinsdag 11 Oktober 2005 at 1:12 pm


"Zal ik mijn schaamhaar eens in een figuurtje laten scheren?" vraagt mijn vriendin als we samen in de sauna zitten.

Ik kijk wat op van die vraag. Hoewel ik een bepaalde openheid en gebrek aan schaamte binnen een vriendschap op zich wel kan waarderen, vind ik een opinie over genitale lichaamsbeharing meer iets voor degene die er dichter bovenop zit dan zijn neus lang is.

"Wat had je in gedachten?" vraag ik uit beleefdheid. "Nou, een hartje of zo" zegt ze, "Of een golvend lijntje. Of wat dacht je van een huisje?"

Schattend bereken ik het te bewerken oppervlak. "Het Paleis op de Dam?" stel ik voor. "Maar niet te klein, anders krijg je problemen met de ramen."

Ze pakt haar handdoek en loopt weg. Nou ja, aan elke vriendschap zit een keer een eind...

Dat dan weer wel..

Vrijdag 07 Oktober 2005 at 09:00 am


Je kunt zeggen wat je wilt, maar die Claudia heeft wel in ??n keer afgerekend met het muffe imago van het edele bridge-spel...!