Goed en kwaad

Twaalf reacties

whisky

Suffie heeft een heftige avond achter de rug, een avond vol oudergeprekken, bezichtigingen, supersnelle maaltijden, ernstige ziektes, gedwongen ontspanning, motoren, grote planten, terloopse seks en vishapjes. Kortom, een avond waarin je wel eens wat over het hoofd ziet.

Zo kon het gebeuren dat Suffie vanmorgen, toen hij slaapdronken met een bak ochtendkoffie door het huis heen schuifelde pijnlijk werd geconfronteerd met een overblijfsel van de vorige avond. Op Suffie's dressoir prijkte ??n van Suffie's kostbare whiskyglazen, met daarin nog zeker ??n vinger daarbij behorende inhoud. Kennelijk had Suffie in de hectiek van de vorige avond over het hoofd gezien dat hij zich zo'n fijn glas Jack Daniels had ingeschonken en was deze alcoholische versnapering jammerlijk in de vergetelheid geraakt.

Hoewel Suffie met enige regelmaat op zwart zaad zit, is Suffie op zich niet van de zuinige. Een glas whisky meer of minder doet Suffie nauwelijks of nooit in ernstige gewetenswroeging geraken. Maar zo'n brute confrontatie met het eenzame relict van een avond vol spanning en sensatie kan Suffie niet aan zonder op zijn minst na te denken over hoe deze logistieke instabiliteit te neutraliseren. Suffie dacht na. Teruggooien in de fles? Geen optie. Opdrinken? Mmm.. om negen uur 's morgens?? Weggooien? Een misdrijf tegen de menselijkheid!

Even bleef Suffie staan twijfelen. Toen pakte Suffie het glas resoluut beet en goot het kostbare nat in ??n keer in de strot achterover. Tollend bleef Suffie een ogenblik staan terwijl het gloeiende goedje langzaam door de slokdarm naar beneden zakte. Warmte, ontspanning, een duizeling....

Toen kwam de schrik. 's Morgens om iets over negenen een glas whisky achterover slaan behoort niet tot een normaal levensritme. Sterker nog, wie iets afweet van alcoholisme, zal ongetwijfeld kunnen beamen dat het ochtenddrinken ??n van de grootste uitglijers is richting afhankelijkheid. Aan de andere kant, had Suffie het kostbare vocht dan maar moeten laten verpieteren? Zijn spilzucht en verkwisting dan soms ook geen doodzondes? Waarom is de strijd tussen goed en kwaad altijd zo ellendig ingewikkeld??

Suffie besloot dat piekeren niet de oplossing was. Snel liet Suffie het corpus delictus verdwijnen in de afwasmachine en nam een slok van zijn vierde bak koffie om de smaak te doen verdwijnen.

Vanavond zou Suffie Suffinnetje maar eens voorstellen om een lekker potje thee te zetten. Niet vanwege het ??n over ander, maar gewoon eens wat anders....

Door Suffie

Vrijdag 06 Februari 2004 te 11:30 am

Geplaatst in Drank & Voer

twaalf reacties

 1. Geen schuldgevoel! Je hebt gedaan wat je moest doen, het was je plicht!

   splinters

  splinters

  (URL)

  06-02-’04 13:47

 1. “Sterker nog, wie iets afweet van alcoholisme, zal ongetwijfeld kunnen beamen dat het ochtenddrinken ??n van de grootste uitglijers is richting afhankelijkheid.”

  Waarom dan toch nog een andere kant?

  Aanrader: voorjaarsjasmijnT

   feline

  feline

  06-02-’04 14:11

 1. Wat een enorme held….Als ik zoiets doe, dan gaat de lamp uit.

   SveMic

  SveMic

  (URL)

  06-02-’04 17:22

 1. Als het bij een keer blijft, heer Suf, dan heb je manmoedig je plicht gedaan. Weggooien is drankmisbruik! Maar laat het geen gewoonte worden, want dan ben je ver heen…

  Gewoon maar weer een lekker flesje wijn, vanavond?

   The Gaucho

  The Gaucho

  06-02-’04 17:33

 1. Ha. Als het een kopje thee van de avond daarvoor was geweest had u het zonder nadenken weggespoelt. Maar dan in de wasbak vermoed ik .. Fijne avond gewenst ..

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  06-02-’04 17:57

 1. U heeft juist gehandeld!

   Stefan

  Stefan

  (URL)

  06-02-’04 18:06

 1. Een goeie wakkerworder ! Heb geen gewetenswroeging, da’s tijdverlies.

   Martin

  Martin

  (E-mail )

  06-02-’04 19:00

 1. Je weet het nummer van Opa als je een gesprek wilt :)

   Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  06-02-’04 22:40

 1. beeldend mooi!

   Drunken Master

  Drunken Master

  (URL)

  06-02-’04 22:45

 1. een potje rooibosthee doet wonderen

   Acnaib

  Acnaib

  (URL)

  07-02-’04 10:44

 1. Zonde van die dure whiskey glazen om daar JD in te gooien. Koop voor hetzelfde geld een lekkere fles jameson.

   Tiemen Folkers

  Tiemen Folkers

  16-02-’04 13:29

 1. Hi there! Your site is cool!

  velma

  velma

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:13

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.