Zonde...

Acht reacties

Als ik het nou goed begrijp, is Jezus de uitvinder geweest van het Generaal Pardon: hij stierf om te boeten voor onze zonden. Op één of andere manier geeft dat mij het onbehaaglijke gevoel dat ik de boot verschrikkelijk heb gemist. Want laat ik nou eerlijk wezen, als ik geweten had dat mijn zonden mij zouden worden vergeven, dan had ik er maar mooi op los geleefd!

Nu voel ik me een beetje een blindganger, heb een beetje het gevoel alsof ik die arme man met een leeg boodschappenbriefje het bos heb ingestuurd. Je rijnste verspilling van kostbaar leven, vooral ook omdat ik er -als spreekwoordelijk braafste jongetje van de klas- geen mieter van geprofiteerd heb...

Yo, Jay! Kom nog één keertje terug! Ik weet nog wel een paar tenten waar ze een écht feestje kunnen bouwen...

Door Suffie

Maandag 12 April 2004 te 9:52 pm

Geplaatst in Het leven

acht reacties

 1. rijnste = reinste, I presume;-)

  The Gaucho

  The Gaucho

  13-04-’04 09:01

 1. Op één of andere manier vergis ik me altijd in spellingsgrapjes…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  13-04-’04 09:27

 1. Dat Jezus ‘voor onze zonden’ is gestorven, is nogal twijfelachtig. Jezus was in zijn tijd een anarchist, die het volk opriep tot verzet tegen de gevestigde orde. Hij werd feitelijk beschouwd als een politiek misdadiger, die een opstand wilde bewerkstelligen tegen de hiërarchie van de samenleving (en dus niet tegen het ‘verderf’ daarvan). Vandaar het opschrift op zijn kruis: de Koning der joden. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij gestorven zou zijn voor de schuld van anderen.

  Aliëtte

  Aliëtte

  (URL)

  13-04-’04 13:38

 1. Dat lijkt me op zich de geschiedkundig meest voor de hand liggende lezing…

  Maar goed, je weet hoe zoiets zich in het geruchtencircuit voortplant….;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  13-04-’04 14:58

 1. Ja, sommige dingen gaan als een lopend vuurtje.

  Aliëtte

  Aliëtte

  (URL)

  13-04-’04 16:33

 1. als je op die toer gaat suffie, is er wel meer twijfelachtig lijkt me. trouwens, dat gedoe over zonden is ook je rEInste onzin, want als je geen oprechte spijt hebt van je zonden worden ze je ook niet vergeven! (niet dat ik gelovig ben, dus ik zondig er lekker op los met als enige grenzen die die ik zelf stel en niet een of andere god, jezus of wat dan ook) maar goed, nogal een domme gedachtengang dus.

  timmah

  timmah

  (E-mail )

  13-04-’04 20:17

 1. Het is nog niet te laat,anders kun je altijd nog de steen werpen.

  boer biet

  boer biet

  13-04-’04 20:25

 1. Wees maar niet bezorgd; hoogmoed valt onder de zeven hoofdzonden. Je scoort dus redelijk goed. Ik zou dat generaal pardon nog maar eens overwegen.

  Vryage

  Vryage

  (URL)

  15-04-’04 14:19

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.