Voedsel voor psychologen

Tien reacties

Drie keer las ik het boodschappenbriefje over, te argwanend om gerust te zijn. Aardappelen, yoghurt, speklapjes, knoflook, wasverzachter, twee pakken melk en verse spercieboontjes. Geen bananen, geen kiwi's, geen winterwortels, geen vla, geen slagroom, geen aarbeien, geen courgettes en geen frikandellen... Geen artikelen die me verbale spitsroeden zouden opleveren.

Te vroeg gejuigd. Suffinnetje lanceerde achteloos een nabrander: "Neem je ook een komkommer voor me mee? Een beetje een grote graag. En let op dat hij wel stevig is."

Onderweg naar de supermarkt probeerde ik te bedenken hoe het allemaal begonnen was. Lazen ze mijn weblog? Voldeed ik aan een bepaald beeld? Deden ze het bij iedereen? Had Suffinnetje ooit in een jolige bui iets laten vallen? In ieder geval was het er langzaam en bijna onmerkbaar ingeslopen, de dubbelzinnige opmerkingen van de cassi?res. Eerst subtiel en licht suggestief, later expliciet en zelfs grof. En natuurlijk feilloos aansluitend bij wat ik op de loopband legde: een tros bananen: "Feestje vanavond? Mag ik ook komen?"; aardbeien en kiwi's: "niet te veel, hoor! Ze moet ook nog trek hebben in het hoofdgerecht"; een courgette: "wel het cellofaan eraf, hoor! Die randjes kunnen scherp zijn"; meloenen: "Niet te hard knijpen, alleen aaien"; winterwortels: "Weekendje alleen weg, zeker?"; blanke vla: "moet je vanavond bijvullen?"; mosselen: "Heb je aan eentje niet genoeg?". Bij spuitslagroom werd niets meer gezegd, maar een knipoog en een blik op snel verstijvende tepels in de dunne stof van een bedrijfsbloesje blijkt minstens zo veelzeggend.

Ik besloot het deze keer strategisch aan te pakken. Snel vulde ik mijn karretje met de boodschappen op het lijstje, rekende ze af en bracht ze naar de auto. Toen keerde ik terug in de zaak, zocht een mooie, grote komkommer uit en probeerde zo onopvallend mogelijk bij de kassa's te komen. Met bonzend hart bekeek ik de bemanning achter de kassa's. Bij kassa drie zat een man! In stilte juichend sloot ik aan in de rij en legde na enige minuten de komkommer op de band. De vrouw voor me kreeg haar bonnetje, hij lachte naar haar. Mijn hart stokte. Hij was iets te blond, net iets te bruin, zijn tanden te wit en zijn bewegingen te sierlijk. Dit kon niet, dit was te stereotiep! Te voorspelbaar!

Ik probeerde me onzichtbaar te maken. Met een uitdrukkingloos gezicht pakte hij de komkommer van de band, sloeg een prijs aan en rolde het ding achteloos achter zich richting plastic tasjes. Sto?cijns nam hij mijn geld aan en gaf me het bonnetje. Op dat moment werd de spanning me te veel, knapte er iets. Ik hoorde mezelf met een zenuwachtig trillend stemmetje zeggen: "Ach ja, alleen is maar alleen..". Mijn hart stopte even met kloppen, terwijl hij me met een verachtelijke blik aankeek. Toen pakte hij de komkommer terug, trok geroutineerd en met ??n beweging het cellofaan eraf en rolde het ding terug in mijn richting. Met een vuurrood hoofd draaide ik me om, achter me hoorde ik hem nog even zachtjes mompelen: "Amateur...!"

Het wordt nu echt tijd dat ik verhuis....

Door Suffie

Maandag 19 April 2004 te 10:32 am

tien reacties

 1. Kijk, daar word ik blij van, van zulke supermarkt-ellende.

  The Gaucho

  The Gaucho

  19-04-’04 11:58

 1. Hahaha! Ik zie het voor me…

  Aliëtte

  Aliëtte

  (E-mail ) (URL)

  19-04-’04 12:29

 1. Lol, dat wordt een mooie week!!

  Ik ga nu maar even boodschappen doen….

  MG

  MG

  19-04-’04 12:33

 1. Ik wil daar ook boodschappen doen,de blikken van de pabostbode vind ik veel erger.

  Boer Biet

  Boer Biet

  19-04-’04 20:10

 1. ik kijk vol verwachting uit naar de volgende afleveringen

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  19-04-’04 21:25

 1. U gaat straks nog de an(n)alen in als SuperSuffie!

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  19-04-’04 22:14

 1. Ik zal nooit meer een komkommer kunnen kopen zonder aan dit verhaal te denken….shit….

  Cynthia

  Cynthia

  (E-mail ) (URL)

  20-04-’04 11:46

 1. Suffie (of andere bezoekers) > kijk je weleens temptation Island op de dinsdagavond (herhaling zaterdagavond)? Zo ja, dan heb ik nog wel wat supermarktstories over 1 van die deelnemers..

  CK

  CK

  (URL)

  21-04-’04 01:23

 1. Het zit hem in de buurt denk ik hoor. Of in welke blikken jezelf al werpt. Mij gebeurd dit namelijk nooit! Maar aan de andere kant, Brabanders praten al helemaal niet over sex en/of fruit ..

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  22-04-’04 02:33

 1. Your pictures are great.

  olga

  olga

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:15

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.