Voedsel voor psychologen (2)

Dertien reacties

Kleine Suffie heeft een iets andere levensvisie dan andere kinderen. Waar de meeste blagen van zijn leeftijd vooral hedonistisch en oedipaal zijn ingesteld, heeft Kleine Suffie's levenswandel maar ??n groot doel: overleven! Dat is wat er met kinderen gebeurt als je ze de eerste twee jaar van hun leven in een tehuis stopt waar ze letterlijk moeten vechten voor hun eten en een beetje aandacht. Die overmatige overlevingsdrang vinden wij bij Kleine Suffie terug in zijn sterk ontwikkelde fixatie op alles wat met eten te maken heeft en zijn manipulatief vermogen ten opzichte van mensen die hem daaraan kunnen helpen. Even praktisch gesproken: stuur hem alleen een supermarkt of winkelcentrum in en hij komt er gegarandeerd met voldoende bij elkaar gebietst voedsel vandaan om de week door te komen. En het fnuikende is, iedereen kent hem en noemt hem bij zijn naam, terwijl Suffie doorgaans slechts te boek staat als "Vader van Kleine Suffie"..

Kleine Suffie's voedseldrang en het feit dat zijn digestieve stelsel op geen enkele wijze beremd schijnt te zijn, hebben ??n minder prettig gevolg: Kleine Suffie wordt te dik! Reden voor Suffie en Suffinnetje om de rem te zetten op alle aangeboden stukjes kaas, worst en andere troep die hij bij elkaar bedelt en hem snoeihard te verbieden daarom te vragen.

Gisteren beleefde Kleine Suffie de niet geringe eer om met Suffie mee te gaan om boodschappen te doen. Toen Suffie zijn karretje door de sluis van de C1000 reed, vroeg hij met grote ogen: "Papa, mag ik hier spelen?". Dat vond Suffie goed. Kleine Suffie beperkt zich bij zijn speelactiviteiten over het algemeen tot wat rondwandelen en wat luchtig klimwerk op speelobjecten en draaidingen, bovendien winkelt Suffie in zijn uppie wat rustiger. Deze keer besloot Suffie, misschien gewaarschuwd door zijn zesde zintuig, om stiekum achter hem aan te wandelen. En inderdaad, bij de kaasafdeling was het al raak:

Goeiemorgen!
- goeiemorgen, jongen!
(Zet grote ogen op) Wat heb jij een mooie oorbellen!!
- Hihi! Nou, dank je wel zeg!
En wat kleuren ze mooi bij je ogen!
- Hihihi!! Wil jij misschien een stukje kaas??
Ehh, ja hoor...!

Suffie besloot niet onmiddellijk in te grijpen maar Kleine Suffie's strooptocht even van afstand te blijven volgen. Het resultaat na tien minuten: een stukje kaas, een hand snoep, en stuk kauwgum, twee plakjes worst, een krentenbol, een half bakje visfrietjes en een kouwe, gegrilde kippenpoot. Op dat moment besloot Suffie op te treden. Inbeslagname van de verworven goederen volgde, evenals bestraffende woorden: "Volgens mij hadden wij een afspraak. Jij zou hier niet meer om eten lopen bedelen".

Met schuldbewuste ogen en een pruillip liet Kleine Suffie de bestraffing over zich heen komen. Toen, na enkele ogenblikken stilte keek hij Suffie met een brede grijns en een stel lepe ogen aan. "Maar Papa" zei hij opgewekt. "Eerlijk is eerlijk, ik heb er deze keer geen enkele keer om gevraagd!"

Kleine Suffie wordt tien. Suffie vreest een slopende en langdurige pubertijd...

Door Suffie

Dinsdag 20 April 2004 te 09:58 am

Geplaatst in Supermarkt Forever

dertien reacties

 1. Hahahaha! Hoe herkenbaar! Heerlijk… :-)

  Luna

  Luna

  20-04-’04 11:21

 1. p.s.: Suf, mogen alsjeblieft die smiley’s weg? Ik krijg er enge rillingen van op m’n rug!

  Luna

  Luna

  20-04-’04 11:21

 1. Suffie’s Superweek ontwikkelt zich nu al tot een voedingsbodem voor een doorslaand succes. Leuk en lief en hoe herkenbaar, inderdaad!

  The Gaucho

  The Gaucho

  20-04-’04 11:59

 1. Ik wil ook een C1000 in de buurt!
  En geef kleine Suffie ongelijk ;)

  Grenouille

  Grenouille

  20-04-’04 12:32

 1. Opa krijgt nooit wat bij de Jumbo…………..

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  20-04-’04 13:34

 1. @Luun: bij deze…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-04-’04 20:49

 1. Geslepenheid is duidelijk niet genetisch bepaald ;-)

  Luna: dank! Ik kreeg ‘m niet zo ver, met die smilies…

  Eric

  Eric

  (URL)

  20-04-’04 20:58

 1. Hoera! Hoera! :) :) :) Wat een feest! Zo zonder die smiley’s! :) :-)

  Luna

  Luna

  20-04-’04 21:16

 1. Eric, jij moet het gewoon veel liever vragen….;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-04-’04 21:33

 1. Pfff, ik heb gewoon niet het soort rondingen waar jij voor zwicht. Wel rondingen, gewoon niet de goeie… ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  21-04-’04 01:12

 1. Kijkt richting 6jarig onderdeel van het interieur dat net loopt te beweren dat hij BEST alleen naar de bioscoop kan als hij maar zegt dat ie een liliputter is. de moed zakt ook mij in de schoenen met dat soort vooruitzichten.

  Kør

  Kør

  (URL)

  21-04-’04 10:46

 1. Herinnert zichzelf en denk dat het best in orde komt met kleine Suffie ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  22-04-’04 02:31

 1. Gossie, van wie zou hij DAT nou hebben….:-)

  Sproet

  Sproet

  (URL)

  22-04-’04 16:59

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.