Lente

Acht reacties

Ze lachte in mijn richting, stralend. Ik kon het nog n?t zien, over de stapel wastabletten uit de aanbieding heen. Ik hou van stralende blikken, ook als ze horen bij belegen kassadames met brilglazen als jampotbodems. Ik wilde net een vriendelijk hoofd terug trekken toen ik achter me hoorde: "Een aardig mens hoor, een lieverd zelfs. Maar zo verschrikkelijk tráág!" Ik draaide me om en keek in een verweerd gezicht met een breed lachende mond vol versleten tanden. Ik besefte dat de stralende lach niet voor mij was bedoeld, maar voor mijn buurman. In een rij zo lang was zo'n vergissing snel gemaakt.

Ik liet mijn buurman voor me afrekenen, twee pakken sap en een brood. Het kwam me op zure blikken van de mensen achter me te staan, maar die liet ik gelaten van mij afglijden. Dit was niet mijn supermarkt, ik kwam hier bijna nooit. Morgen waren ze me vergeten. Hij rekende af. Ze kletsten, lachten, zeiden gedag en hij borg zijn portemonnee op. Met tegenzin draaide ze zich naar mijn waspoeder.

Ik betaalde contant en wisselde enkele beleefdheden uit met de kassadame. Nadat ze me het bonnetje had overhandigd, zwaaide ze naar mijn inmiddels voormalige buurman. Toen boog ze zich samenzweerderig naar me toe. "Een aardige man, hoor. Maar zo'n zeurpiet soms, het kan hem niet vlug genoeg gaan." Ik lachte beleefd en groette toen ik wegliep. Toen ik me nog een keer omdraaide zag ik dat ze hem nog even nakeek, de volgende klant enkele momenten negerend.

Ik glimlachte in mezelf. In de herfst is het soms ook lente.

Door Suffie

Vrijdag 23 April 2004 te 09:00 am

Geplaatst in Supermarkt Forever

acht reacties

 1. Veel begrip, zo tussen die twee.

  Erwin

  Erwin

  (URL)

  23-04-’04 09:28

 1. Ze zijn zeker getrouwd?

  Overigens: “ik liet mijn buurman voor me afrekenen” zou je ook kunnen uitleggen als: hij betaalde voor me. Was dat de bedoeling, die dubbelzinnigheid?

  The Gaucho

  The Gaucho

  23-04-’04 09:56

 1. Herfst?
  Wat heb ik gemist?

  Jaap

  Jaap

  (E-mail ) (URL)

  23-04-’04 15:53

 1. @Jaap: Moeilijk he, lezen ;-)

  Jenny

  Jenny

  (URL)

  23-04-’04 15:58

 1. Ach, bejaardensex, hoe vertederend…………..

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  23-04-’04 15:58

 1. die laatste zin is bijna briljant! ga zo door.

  grtz,

  tijger

  tijger

  23-04-’04 23:14

 1. Yo Suf,

  de week vol over de supermarkt, Hulde!!

  Graag nog een weekje bouwmarktperikelen als nabrander. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat je je daar de komende tijd met enige regelmaat zult laten zien.

  Mibi

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  23-04-’04 23:46

 1. Haast U, Moberg zet de jokers in.

  Stille Genieter.

  Stille Genieter.

  25-04-’04 00:45

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.