Pret met Ethernet

Drie reacties

Als je overgaat tot het aanleggen van een klein PC-netwerk in eigen huis, kan je soms worden geconfronteerd met bijzondere en onverwachte leermomenten. Dat geldt niet zozeer voor de technische kant van het netwerken, dan wel voor de soms opmerkelijke praktische problemen die je soms als aspirant-netwerker tegen het lijf loopt. Stel, je vraagt iemand om iets te mailen dat je h??l hard nodig hebt, het liefst nu, maar morgenochtend vroeg gaat eventueel nog n?t. Als je de volgende morgen in je mailbox kijkt, blijkt deze maagdelijk leeg!

Dus stuur je een pissig mailtje naar de betreffende persoon met het verzoek om het gevraagde "iets" alsnog met een pestgang op te sturen. Ongeveer een uurtje later kijk je nog maar eens en treft wederom een lege mailbox aan. Omdat je begint te twijfelen stuur je jezelf een mailtje en krijgt deze keurig per omgaande toegestuurd: alles werkt dus...

Dus wacht je nog even af, drukt na nog eens een uurtje op de zend/ontvangst-toets en ontvangt wederom helemaal niets! Verbolgen stuur je de desbetreffende persoon een mailtje, waarin je hem vriendelijk bedankt voor alle moeite die hij voor je heeft gedaan, dat je niets meer met hem te maken wil hebben en voor de compleetheid wens je hem ook nog eens een onschuldige, maar tamelijk lastige slijmvliesaandoening toe voor bewezen diensten.

Dan loop je per ongeluk langs de kamer waar PC nummer twee, die dienst doet als bestandsserver, al een paar dagen vrolijk staat te knorren en ziet tot je grote schrik dat het daarop draaiende mailprogramma al twee dagen lang elke tien minuten keurig netjes je mailbox leeghaalt, inclusief de door bovengenoemde (ex-)relatie toegezonden mailtjes die, zoals ze keurig netjes in de lijst gepresenteerd worden, zich in gestelde toon evolueren van vriendelijk, via verrast en gebelgd, naar buitengewoon pissig...! Misschien niet zo slim om met twee afzonderlijke computers hetzelfde mailadres te beheren...

Laat ons nu eens niet onmiddellijk aannemen dat bovenstaande zaak zich werkelijk heeft voorgedaan, maar er kennis van nemen dat het zomaar had kunnen gebeuren!

Waarvoor mijn excuses....

Door Suffie

Vrijdag 28 Mei 2004 te 06:08 am

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. De oplossing heet “IMAP”, Sufmans. Of, als je liever 3-letter-mailprotocollen hebt dan 4-letter-mailprotocollen, gewoon POP zonder dat de mailclient de mail van de server afhaalt. Maar da’s eigenlijk hetzelfde als IMAP, minus de voordelen van IMAP.

  Sterkte met het weer rechtlullen van deze misser… =]

  dille

  dille

  (E-mail ) (URL)

  28-05-’04 13:42

 1. Excuses aanvaard, Frans.

  J.N. Bosboom

  J.N. Bosboom

  28-05-’04 16:05

 1. Thanks for the special work and information!

  jerrie

  jerrie

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:17

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.