Feest

Zes reacties

Afgelopen week vierde Suffie's jongste broer het heugelijke feit dat het door hem genoten aantal huwelijksjaren een mooi rond getal vormden. Aangezien het vervullen van zulke periodes over het algemeen gezien wordt als een prestatie, had Jonge Broeder Suf gemeend deze viering gepaard te moeten laten gaan met grootschalige festiviteiten.

Feesten van Jonge Broeder Suf zijn over het algemeen luidruchtig en logistiek ruimhartig opgetuigd. Ook deze keer had hij aandacht besteed aan de muzikale invulling en de drankvoorziening, maar bovendien had hij een buffet aan laten rukken dat groot genoeg was om de dreigende hongersnood van een gemiddeld derde wereldland met minimaal drie maanden uit te stellen.

Dit soort logistieke ruimhartigheden leiden over het algemeen tot grote opkomsten en ook deze keer waren Suffie's verwanten in grote getalen op komen dagen, inclusief Tante Sien, wiens teller deze week stilstond op 94 zonnewendes, maar die op de dansvloer nog steeds de stinkende, blauwe rook van de banden van haar rolstoel wist te ontlokken. Suffie's persoonlijke interesse lag echter ook deze keer bij Suffie's neven, voor het eerst sinds lange tijd weer eens gezamenlijk bij elkaar....

Ahh... Suffie en zijn neven..! De wederzijdse ouders van de Neven Suffie plachten in vroeger tijden gezamenlijk op vakantie te gaan naar warme oorden. Aan de kusten van de Middellandse zee speelden de neefjes samen aan het strand, leerden samen iets van de plaatselijke taal, dronken samen hun eerste drankje en hanteerden samen hun eerste scheermes. Later vonden Suffie en zijn neefjes het Heineken-ontbijt uit, introduceerden nieuwe danspasjes is de plaatselijke clubs, deelden jointjes uit en vormden serieuze bedreigingen voor de kuisheid van de plaatselijke Mediterane schonen bij het speleenvan het aloude, maar nog steeds verslavende spel "Wie Gun Ik Mijn Genen".

En ook op dit feest wisselde Suffie weemoedige herinneringen uit met zijn neven, met het glas in de hand, allen met wat meer lijnen in het gezicht, wat meer grijze haren, gemiddeld zo'n tien kilo zwaarder en allen regelmatig gestoord door hun wettig verwekte en legaal meefeestende kroost. En ook op dit feest eindigde het ophalen van herinneringen met een moment waarop een serieuze stilte aanbrak, waarin oppervlakkige beelden niet meer voldoende waren en de behoefte ontstond aan een wat meer dieper terugkijken op vroeger tijden. En ook dit keer was er iemand die riep: "Weet je wat, laten we nou gewoon weer eens een keertje afspreken en een avondje bij elkaar komen! Kunnen we een keertje echt over vroeger praten...!"

Maar deze keer besloot Suffie dat het niet mocht blijven bij vage afspraken die nooit werden nagekomen en die altijd in de waan van de dag verloren gingen. "Morgen bel ik jullie op", zei Suffie. "En deze keer maken we een afspraak. Geen gelul over drukte, werk of niet ter beschikking zijnde agenda's, maar spijkers met koppen! Morgen bel ik, en dan prikken we een datum, of het nu uitkomt of niet!"

Er was instemming, enthousiasme zelfs. En Suffie wist dat het goed was. Halve afspraken lopen altijd mis, dat hadden eerdere gelegenheden al zo vaak uitgewezen. En Suffie was er trots op dat hij degene was die zich had opgeworpen om die gewoonte te doorbreken en man en paard te noemen!

Vanavond, tijdens het eten bedacht Suffie zich wanneer hij ook al weer gepland had om het belrondje te maken en zaken te doen...!

Eergisteren....!

Door Suffie

Zaterdag 29 Mei 2004 te 1:30 pm

Geplaatst in Het leven

zes reacties

 1. Als ik het vergeet, je weet m’n telefoonnummer… ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  29-05-’04 15:14

 1. Sorry, hoor, maar je staat wel voor lul in dit geval.
  ‘k Zou het voor morgen (d.i. vandaag) maar wel even plannen om dat in te halen.
  Je wordt ouder, papa, ‘t gaat allemaal niet zo makkelijk meer, ook het onthouden.

  Martin

  Martin

  (E-mail )

  29-05-’04 18:35

 1. Wanneer kan ik het telefoontje nu verwachten?

  Opa Buiswater

  Opa Buiswater

  (URL)

  30-05-’04 07:20

 1. suffe suffie ;-)

  TinyBear

  TinyBear

  (E-mail ) (URL)

  30-05-’04 13:35

 1. De magie van het moment werkt een dag later niet meer zo sterk, maar dat maakt ‘m niet minder waardevol :o)

  Gooly

  Gooly

  02-06-’04 00:17

 1. Over welke neven hebben we het nu? Toch niet de jongsten? Tante Sien is overigens 93 geworden, er stond een foutje op de taart ;)

  Hoi

  Hoi

  10-06-’04 14:22

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.