Televisie

Vijf reacties

"Bij een nieuw huis hoort eigenlijk een nieuwe TV", flapte Suffinnetje er quasi-spontaan uit tijdens de tweewekelijkse wandeling door de Media Markt. Zoiets doe je niet, vindt Suffie. Net zo min als dat je als vrouw de onderhandelingen over het huishoudbudget ingaat in négligé en kaarslicht, begin je niet over een nieuwe televisie op het moment dan manlief met bekwijlde kin naar een muur vol oplichtende gassen en vloeistoffen staat te staren. Hormoongerichte manipulatie heet zoiets en dat is binnen het huwelijk volstrekt niet integer te noemen.

Had Suffie in een wat meer neutrale situatie verkeerd, dan was Suffie graag de discussie over de wenselijkheid van een dergelijke uitgave aangegaan. De vraag is namelijk of het geringe aantal televisie-uren in Huize Suffie de aanschaf van een nieuw toestel wel rechtvaardigt. En daarmee kom je al gauw bij een typisch kip-en-ei vraagstuk waar menig econoom of socioloog zich in de afgelopen jaren de tanden op heeft stukgebeten: wat is de correlatie tussen het aanbod van nieuwe gebruiksgoederen en de behoefte daaraan? Moet je eerst een bepaald aantal uren televisie kijken wil een nieuw toestel lonend zijn? Of ga je juist misschien meer televisie kijken omdat je een nieuw toestel hebt? Oftewel, moet de aanschaf van een product een bepaalde bestaande behoefte dekken, of mag de behoefte ook door de aanschaf ontstaan?

Suffie's schoonvader, om maar eens wat geks te noemen, piekert al tijden over de vraag of hij over moet stappen op internet via de kabel, of gewoon lekker moet blijven inbellen. Kijkend naar het aantal belminuten dat hij thans via internet bestookt denkt hij namelijk dat hij de overstap qua kosten er nooit meer uithaalt, er voor het gemak maar even aan voorbijgaande dat hij eenmaal op de kabel aangesloten vermoedelijk veel langer en veel vaker online zal zijn! Zo zou een nieuw televisietoestel in Huize Suffie de inwonenden ook kunnen prikkelen om de kijkdoos eens wat vaker aan te zetten. Nu heeft Kleine Suffie zijn dagelijkse hoeveelheid Spongebob, Angry Beaver en Ren & Stimpy over het algemeen al gauw binnen, maar Suffinnetje zou kunnen besluiten om weer eens wat vaker de woensdagavondhalfnegenjankfilm aan te zetten, of weer aan te haken bij series als ER, CSI, Judging Amy en The Practice.

Suffie, die na het verscheiden van Earthworm Jim nauwelijks ingenomen is met het huidige programma-aanbod, zou de DVD collectie van de plaatselijke videoboer eens kunnen gaan scannen op nog niet geziene films (Pirates of the Caribean, Bad Boys II), complete series (Matrix, Alien, Godfather), of geheimntips van vrienden en kennissen (Am?lie, La Vita ? Bella, Being John Malkovich).

Maar Suffie bevond zich ten tijde van het bovenomschreven beslismoment niet in een neutrale situatie....

En dus prijkt er sinds vorige week een lap vloeibare kristallen aan Suffie's muur met grofweg de afmetingen en vormen van een vroege Mondriaan en de diepte van een klein uitgevallen campingmatras. Vooralsnog zijn het vooral de koppen van Bassie & Adriaan en Spongebob die dreigen in te branden, maar met de zomer en een aantal nog te consumeren vrije dagen in aantocht zou Suffie's impuls-toestemming zich ten goede moeten kunnen keren.

En zo niet, dan kan Suffie er altijd nog een ge-ministeckte zigeunerdame opplakken. Leuk voor boven het dressoir..

Door Suffie

Maandag 31 Mei 2004 te 03:07 am

Geplaatst in Het leven

vijf reacties

 1. Cool!! Rept u zich nu naar http://www.moviemile.nl om die gemiste films even op een verzendlijst te plaatsen en u is er klaar voor!

  Marti

  Marti

  (URL)

  31-05-’04 05:50

 1. Terzijde: volgens R. misstaat die groene blos op de wangen me niet eens …

  Marti

  Marti

  (URL)

  31-05-’04 05:50

 1. Hee Ik zie ‘nog geen reacties’ en kom er vervolgens reeds twee tegen :) Maar dat terzijde. Ik zou de tip ter harte nemen en een filmverzameling gaan aanleggen ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  31-05-’04 05:56

 1. Mocht een en ander inbranden, dan zijn er altijd nog leuke dvd’tjes met daarop beelden van een brandend haardvuur. laat dat maar es inbranden.

  Mibi

  Mibi

  (E-mail )

  31-05-’04 10:12

 1. TV gewoon wegdoen als de oude stuk gaat. Het leven kan zo simpel zijn!

  Aliëtte

  Aliëtte

  (URL)

  04-06-’04 18:27

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.