Een schoolvoorbeeld van.....

41 reacties

Bent u toevallig een hoge onderwijsambtenaar? Zoudt u dan Kleine Suffie eens een weekje in huis willen nemen? Dan mag u daarna eens bepalen of u nog steeds elke maand uw schofterig hoge reisdeclaratie blijft indienen, of zonder blikken of blozen een handtekening zet onder uw eigen salarisverhoging.

Vorige week belde de directrice van Kleine Suffie's school op. Of Suffie en Suffinnetje zo vriendelijk wilden zijn om Kleine Suffie voor de rest van het schoolseizoen thuis te houden. De school, liet zij fijngevoelig weten, kon hem niet meer aan...

Kleine Suffie is een vrolijk, aantrekkelijk en fantastisch fijn menneke, maar wel een met menneke dat speciale zorg en aandacht nodig heeft. Zijn verleden in een Roemeens kindertehuis hebben hem opgezadeld met een rugzak waar geen school raad mee weet en dus maakt hij sinds enige jaren 'dankbaar gebruik' van de -wegens bezuinigingen beperkte- mogelijkheden van het speciale onderwijs. Helaas is het speciale basisonderwijs in de polder niet voor handen (wegens bezuinigingen in het onderwijs uitgesteld cq. vertraagd) en dus moet er uitgeweken worden naar oplossingen buiten de regio (in verband met het kostenaspect eigenlijk niet toegestaan) en naar hulpverlenende en ondersteunende instanties die daar wegens geldgebrek eigenlijk de middelen niet voor hebben.

Suffie zit in een klas met twaalf kinderen, een klas die geleid wordt door een zij-instromende PABO leerlinge en waarvan de toegevoegde stagiaire enige maanden geleden in verband met bezuinigingen werd weggestuurd. Ideaal voor Kleine Suffie zou een klas zijn met zes kinderen en twee leerkrachten, volgens het model zoals dat elders in den lande wordt gehanteerd, maar dat in de polder door de gebrekkige financi?le positie niet kan worden ingevoerd. En die situatie dreigt voor Kleine Suffie's klas onhoudbaar te worden.

En dus moet Kleine Suffie maar ophoepelen, omdat men "hem niets meer te bieden heeft." Vier weken voor het einde van het jaar worden hem zijn vriendjes ontnomen, zijn dagelijkse regelmaat, zijn eindejaarsviering en zijn kans om zich te ontwikkelen met behulp van een aantal zorgpartners die zich wel aan de afspraken willen houden...

In dat licht is het bitter om te moeten vernemen dat juist in de onderwijssector ambtenaren zich schuldig maken aan excessieve zelfverrijking, zakkenvullerij en vriendjespolitiek. De rekenkamer schat aan de hand van de nu bekende gegevens, dat er een bedrag mee gemoeid is van zo'n 1,4 miljoen euro, een bedrag dat wel eens verveelvoudigd zou kunnen worden als de beerput op Onderwijs in z'n geheel wordt opengetrokken. Suffie heeft eventjes snel en slordig uitgerekend dat zo'n bedrag een verdubbeling van het aantal begeleidingsuren zou kunnen betekenen voor zo'n 1000 kinderen met een vergelijkbaar probleem als dat van Kleine Suffie. Het mag dan ook duidelijk zijn dat kinderen van hoge onderwijsambtenaren kennelijk niet afhankelijk zijn van het speciale onderwijs in Nederland.....

Suffie wacht vanaf een strategische positie bij de voordeur op het moment dat de offici?le beslissing van het schoolbestuur in de bus rolt. Vanaf dat moment is Suffie namelijk van plan om juridisch de vloer aan te vegen met het schoolbestuur, vanwege het op lage wijze planten van een bijl in de rug van een 10-jarige jongen. En dat om redenen die misschien wel valide zijn, maar die niet mogen worden afgewenteld op de meest kwetsbare partij...

Suffie is in zijn beroepsgroep een aardig stukje de boom in geklommen. Wellicht komt er nog eens een tijd dat Suffie zijn eigen salaris en onkostendeclaraties kan bekrachtigen. Dan kan Suffie mooi een priv?lerares voor zijn kleinzoon inhuren....

Door Suffie

Maandag 07 Juni 2004 te 02:23 am

Geplaatst in Absurdica, Het leven

41 reacties

 1. Wat zitten er toch een stelletje takkelijers op de verkeerde plaatsen in Den Haag grooooooooote kots!!

  Opa Buiswater

  Opa Buiswater

  07-06-’04 02:42

 1. Wat ontzettend godverdegeses klote.

  Marloes

  Marloes

  (URL)

  07-06-’04 03:27

 1. Het ergste is misschien toch nog wel als je vader je in een stukje op internet Kleine Suffie noemt.

  Nico

  Nico

  (URL)

  07-06-’04 05:49

 1. “Erg dat je vader je ‘kleine Suffie’ noemt”?
  Onzin!
  Ik vind juist dat er grote liefde spreekt uit de manier waarop Suffie op dit weblog over zijn zoontje schrijft.

  Sterkte, Suffie! Prima stukje!

  Gerard

  Gerard

  (URL)

  07-06-’04 15:25

 1. Wat een hufters! Eenvoudigweg de makkelijkste uitweg kiezen ook al is die in volstrekte tegenspraak met alles wat je zou moeten doen…. niet te geloven!

  Eric

  Eric

  (URL)

  07-06-’04 15:35

 1. http://www.nicodijkshoorn.nl vind le log nogal suf…

  nico

  nico

  (URL)

  07-06-’04 17:45

 1. Gut, Nico heeft het er maar moeilijk mee als ‘ie niet het middelpunt is….

  Eric

  Eric

  (URL)

  07-06-’04 19:05

 1. Wat een pokkezooi zeg, word gewoon kwaad bij het lezen. Grote & kleine Suffie en Suffinnetje (en niet zeiken nico), beide sterkte!

  TinyBear

  TinyBear

  (E-mail ) (URL)

  07-06-’04 19:21

 1. Moet een nachtmerrie zijn, Suffie op bezoek krijgen tijdens de ouderavond. “Hoe gaat het met mijn Kleine Suffie” vragen en dan gaan klagen als ze hem ook als een suffie behandelen.

  Eerst eens leren om je wat minder infantiel uit te drukken, misschien word je dan eens serieus genomen, Grote Suffie.

  Nico

  Nico

  (URL)

  07-06-’04 19:51

 1. En dat komt dan van iemand die nog midden in z’n puberteit zit….

  Eric

  Eric

  (URL)

  07-06-’04 19:55

 1. @Nico: “Het ergste is misschien toch nog wel als je vader je in een stukje op internet Kleine Suffie noemt.”

  Ja, erg hé! Nee, dan ben je toch pas écht een vent als je virtueel over kinderlijkjes gaat in een poging de mens achter het log te treffen en dat ‘satire’ noemen om het voor jezelf goed te praten.

  Marti

  Marti

  (URL)

  07-06-’04 20:49

 1. Aha, ja, daar konden we op wachten, mevrouw Marti. Doordeweeks huisvrouw en in het weeekend wild wijf. Als je in een postje het woord “kind” laat vallen staat ze met schuim om haar mond op je deur te ranselen.

  Denk na en lees dat stuk hier boven. Het is juist volkomen belachelijk en schandalig om, als je zo een statement wilt maken, jezelf Suffie en Suffinnetje te noemen. Je kind Kleine Suffie noemen als je iets serieus aan wilt snijden. Triest. Zo iemand neem ik niet serieus.

  Vergelijk het maar met een stukje over jouw kind. Is ziek en je maakt je zorgen. “Martietje en Martietjes Mannetje maken zich zorgies om Kleine Martietje”

  Laat hij gewoon eens “ik” leren te schrijven. Ja, dat is eng, want je kunt je niet indekken met het schijtlollige Suffie toontje, maar het zou allemaal wel iets oprechter en eerlijker worden.

  Nico

  Nico

  (URL)

  07-06-’04 21:01

 1. Oprechter en eerlijker? Wat weet jij daar nou van…?

  Eric

  Eric

  (URL)

  07-06-’04 21:05

 1. Als we daar Kommaneukert, het debiele broertje van Suffie niet hebben. Het feest kan beginnen. Om Kommaneukert nog even gek te maken: GeenStijl, GeenStijl, GeenStijl, GeenStijl, GeenStijl, joehoe, GeenStijl!

  Plokban

  Plokban

  07-06-’04 21:22

 1. Plokban: probeer eens volwassen te reageren en gebruik mijn log in plaats van dat van een ander, als je iets tegen me hebt.

  Eric

  Eric

  (URL)

  07-06-’04 22:06

 1. @Nico Ook iemand in de familie die altijd in derde persoon over zichzelf praat?

  Jopie

  Jopie

  07-06-’04 22:30

 1. Wat een geouwehoer zeg zijn dat volwassen mensen
  Ik vind het vreselijk wat er is gebeurt met kleine suffie en ik vind dat zo schattig klinken dus gewoon door gaan en veel sterkte in de strijd tegen het onrecht.

  schimpy

  schimpy

  08-06-’04 00:12

 1. Ach Nico, geintjes maken over stoma’s en keelkanker, dat moeten we pas serieus nemen..! Als je dat doet, dan ben je pas een vent! Overigens is dat wel de bewaarwording van mijn allergrootste angst: dat jij me niet serieus neemt!

  Dat jij overigens de woorden oprecht en eerlijk zonder taalfouten uit je toetsenbord krijgt mag gerust een prestatie genoemd worden….

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  08-06-’04 00:49

 1. Dag Suffie!

  Maak je niet kwaad op een Dijkshoorn, die is van het soort dat aanvalt op de vorm (wat soms best leuk kan zijn). De inhoud van je post is schrijnend, en ik wens je veel sterkte in de komende tijd. En een andere regering.

  Balko

  Balko

  (URL)

  08-06-’04 01:11

 1. Of zoals Suffie dat zelf zou zeggen: “Suffie is best wel op een suffiemanier boos op alles stoute suffies in het onderwijs en daarom zegt suffie tegen zijn kleine suffie, als je net zo zoet blijft doorvreten als pappa suffie dan krijg je net zo’n mooi lichaam als suffiepappa. Nu gaat suffiepappa zijn suiffinnetje weer sufneuken. Dag kleine suffie!

  Nico

  Nico

  (URL)

  08-06-’04 01:29

 1. En voor de duidelijkheid: ik heb grote bewondering voor Verbal Jam, hoe die met zijn handicap omgaat. Dat dat duidelijk is.

  Nico

  Nico

  (URL)

  08-06-’04 01:32

 1. Nico had last van te weinig kijkcijfertjes en komt daarom maar ergens de boel verstieren. Jee, lachen zeg. Ook sympathiek dat je daar precies deze posting voor uitpikt. Want dat is wel het allerleukst, gaan zeiken tegen iemand over zijn tien-jarige zoon.

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  08-06-’04 01:42

 1. Nog even on-topic: kut ende kut ja. Ook wel bizar dat de laatste vier weken plots niet meer volgemaakt kunnen worden, je zou denken dat ze die er dan nog wel even aan kunnen plakken nietwaar :(

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  08-06-’04 01:43

 1. @Cin: laat die man lekker zeiken! Zolang hij inhoudelijk niet verder komt dan het beschimpen van iemand om vermeende lichamelijke tekortkomingen moet je die man helemaal niet serieus nemen. Nico is het schoolkind dat “vetzak” of “brillejood” roept naar het klasgenootje dat hij niet begrijpt en daar heel trots op is….

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  08-06-’04 08:33

 1. Zie je wel dat je het kan, ouwe brillejood! Een heel stukje zonder suffie er in! Is alles tocn niet voor niets geweest. Graag gedaan!

  Nico

  Nico

  (URL)

  08-06-’04 09:38

 1. Weet je wat mij pas erg lijkt? Dat je vader je moeder bedriegt met een mevrouw die Snotverjeppie heet en daarna ook nog eens met een mevrouw die een weblog over koken heeft…

  Luna

  Luna

  08-06-’04 14:24

 1. En ik maar denken dat jij de hoer was, Luna. En wie heeft het over bedriegen? Als je lief bent mag je een keer bij ons komen eten. Koken we iets van de site voor je. Iets geils met veel room waarschijnlijk? We horen het wel.

  Nico

  Nico

  (URL)

  08-06-’04 14:42

 1. Goh, wat kan die Luna opeens goed moraliserend uit de hoek komen. Geweldig. Verrassend.

  Yannah

  Yannah

  08-06-’04 16:10

 1. Zeer vermakelijk!

  Tikky

  Tikky

  (URL)

  08-06-’04 20:47

 1. Nico & Snotverjeppie??
  Oké tegenpolen trekken elkaar aan, maar dit is geweldig spannend nieuws. Ik lees me suf om iedereen bij te houden en vond het al vreemd om Nico op Koken.blogpot te vinden. Oké ik hou van humor en kookkunsten zijn grappiger dan zijn voetbal analyses.

  Luna weet dus meer. Dit wordt gezellig! En het scheelt een tripje naar Glimmen! Luna, klap wat meer uit de school en spuw je gal wat meer :)

  Kikkertje

  Kikkertje

  (URL)

  08-06-’04 21:06

 1. Zoute pinda’s iemand?

  Plokban

  Plokban

  09-06-’04 00:29

 1. Dames en heren, ik weet dat het mooi weer is, maar het terras gaat sluiten. Wilt u uw drankje opdrinken, afrekenen en u elders gaan verpozen ???

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  09-06-’04 01:58

 1. Fijn dat de regering van dit land altijd de zwakste segmenten van de samenleving uitkiest om bezuinigingen door te voeren… Heb me daar deze week op mijn log ook nog kwaad om gemaakt.
  En zoals hierboven al gezegd: waarom die vier weken dan ineens niet meer kunnen?
  Sterkte met uw strijd!

  Kuikentje

  Kuikentje

  (E-mail ) (URL)

  09-06-’04 09:41

 1. Ben jij dat Huib?

  Achnee, dan was ik het waarschijnlijk.

  dreadloki

  dreadloki

  (URL)

  09-06-’04 11:35

 1. Wel vroeg ik me af of lijn 4 hier ook stopt, en zo ja hoe laat..

  Bas Taart

  Bas Taart

  (URL)

  09-06-’04 13:57

 1. Suffie,
  Ik lees net jouw aangrijpendestukje over je zoon en dan die batterij aan scheldpartijen van die smakeloze Nico. Op zo’n moment baal ik van bloggen. Want iedere boerenlul kan reageren op prachtige en integere stukjes en ht zo plat maken als een dubbeltje. Getverdemme.
  Ik vind het fantastisch om je te lezen en ik wens je enorm veel sterkte met deze nare toestand…. het komt allemaal goed…!
  Johanna

  Johanna

  Johanna

  (E-mail ) (URL)

  09-06-’04 22:02

 1. Johanna, als je iets plat wil maken zul je enig gewicht mee moeten brengen….

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  10-06-’04 10:38

 1. Nico Dijkshoorn bewijst een heel klein mannetje te zijn – eigenlijk meer een soort gemuteerde kakkerlak, die op te krappe laarzen een opkomende diarree staat tegen te houden (eerlijk gepikt van Jules Deelder). Sterkte, heer Suf! Wat een wanvertoning weer, van Onderwijs!

  The Gaucho

  The Gaucho

  10-06-’04 11:21

 1. Goh,

  Nico is verveeld, nico is alleen, nico trapt maar op andere logjes in de comments aan bij gebrek aan aandacht op het eigen log.

  sneu eigelijk…

  van Duijn

  van Duijn

  (URL)

  10-06-’04 12:07

 1. enige tip die ik je kan geven uit mijn ervaring is: blijven zeuren om geld bij de overheid (je staat verbaast hoeveel potjes met geld er zijn waar niemand weet van heeft) en blijven zoeken naar de juiste school. En die bestaat, heus.

  chant

  chant

  11-06-’04 09:16

 1. Thanks for the special work and information!

  Taly

  Taly

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:17

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.