De kracht van gezag

Twaalf reacties

Met listige, wantrouwend toegeknepen ogen keek de man van de vuilstortplaats toe hoe ik de klep van de Suffiemobiel opende en er een stapeltje verzaagde laminaatdelen uithaalde. Toen ik vervolgens met de stapel onder mijn armen richting de bak "overige afval" liep, schoot hij toe. De ogen fonkelend, de kaken ferm op elkaar geklemd.

"Meneer, dat moet bij het houtafval", zei hij streng. Ter verduidelijking wees hij in de richting van de container die even verderop stond en inderdaad ontegenzeggelijk houtafval bevatte. "Weet je dat zeker?" vroeg ik, wijzend op de platen onder mijn armen. "Ik denk het namelijk niet". Ik zag zijn ogen groter worden en zijn neusvleugels opensperren. "In de houtbak, meneer", zei hij gebiedend en wees nogmaals naar de gewraakte container. Aan de zijkant van zijn hoofd zwol een adertje op.

"Ik vind het prima, hoor" zei ik gedwee, "maar die laminaatdelen bestaan uit geperst karton met een kunststof topje. Die houtnerf is er fotografisch opgebracht. Die dingen bevatten net zoveel hout als een foto van het Amsterdamse Bos."

Even aarzelde hij, enigszins van zijn stuk gebracht door de discrepantie tussen referentiekader en nieuwe input. Ik nam mijn kans waar en deed een stap richting "overige afval", terwijl ik de planken ophief om ze in de pers te gooien. Dat viel niet in goede aarde. Hij nam een besluit, deed vier snelle stappen in mijn richting en blokkeerde mijn beweging richting afvalbak. "In de houtbak zei ik, meneer" snauwde hij gebiedend. "Die kant op!" De laatste woorden spuwde hij bijna en om zijn interne woelingen kracht bij te zetten, priemde hij met een harde, gestrekte vinger richting houtberg.

En dus liep ik in de opgegeven richting en deponeerde de laminaatdelen braaf tussen de stukken hout in de afvalbak. Autoriteit was tenslotte autoriteit, nietwaar? En een geordende, schone samenleving begon nu eenmaal bij het erkennen van regels en gezag!

Een mooi zooitje zou het anders worden....

Door Suffie

Vrijdag 11 Juni 2004 te 5:15 pm

Geplaatst in Het leven

twaalf reacties

 1. Probeer het volgende keer eens met die foto van het Amsterdamse Bos. Kijken of ‘ie daarvan helemaal in de war raakt…

  Eric

  Eric

  (URL)

  11-06-’04 17:43

 1. Of breek voor zn neus zo’n ding in 2en :P.

  Jaap

  Jaap

  (E-mail ) (URL)

  11-06-’04 20:55

 1. Je zou er plaatsvervangende schaamte van krijgen, de openheid waarmee sommige mensen hun lage intelligentie quotiënt ten toon spreiden.
  Dan weet je vast dat je de volgende keer die ouwe Diesel spijkerbroeken bij de gevaarlijke stoffen moet dumpen.

  Gooly

  Gooly

  (URL)

  12-06-’04 07:33

 1. bo! heaumeau.

  horse

  horse

  12-06-’04 13:07

 1. Och kijk, Horse doet weer aan pr.

  Mooie boel was het geworden als je dat spul bij het overige afval had gedumped. Mijn heer overspannen enzo, dat kan allemaal niet hee!

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  13-06-’04 01:21

 1. Het zal wel aan mijn simpele ziel liggen, maar karton wordt bij mijn weten ook van bomen gemaakt. Hoe je het ook perst of bewerkt
  http://www.papierinfo.nl/

  Dus moet die laminaat – inclusief afwijkingen van plastic en generfde meuk – in de houtbak!
  Ik geef die man dus gelijk. Terug naar school Suffie!
  (hihihihihi)

  Kikkertje

  Kikkertje

  (URL)

  13-06-’04 07:51

 1. Nada, Kikkertje! Karton valt bij verwerking van afval onder papier en daar zijn afzonderlijke containers voor.

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  13-06-’04 11:31

 1. Buiten het laagje waarmee de laminaat opgeglanst wordt ..

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  13-06-’04 15:46

 1. Juistem! En vandaar ook de keuze voor “overige afval”…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  13-06-’04 16:30

 1. Bezie de zaak eens op deze manier: als wij het laminaat in de winkel kopen, willen wij dat het nèt hout is. Wanneer wij het in de kamer hebben liggen moet het eveneens zoveel mogelijk op hout lijken. Lekker duur doen alsof het parket is, nietwaar? Een bezoeker die zegt: “Leuk geplastificeerd karton heb je daar op de vloer” krijgt géén koffie, laat staan een biertje.
  En nou wil die afvalman gewoon de illusie tot het einde in stand houden en dan zou dat niet mogen? Nee, wèl consequent blijven! ;-)
  PS: om binnen uw eigen referentiekader te blijven: nooit gaan zeiken dat siliconentieten neptieten zijn. Daar maak je je niet populair mee. ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  13-06-’04 19:50

 1. Al vind ik het nog steeds absoluut niet fijn aanvoelen, het laatste dat ik zal doen is iemand met neptieten bij het Overige Afval zetten!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  13-06-’04 21:39

 1. Ach… heel die gescheiden afval inzameling… Doe je je best… wordt ‘t straks alsnog op één hoop gegooid..

  Leko

  Leko

  (E-mail ) (URL)

  14-06-’04 10:22

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.