Kleine Suffie en Nicolai

25 reacties

Hij was tien nu. Geboren in Timisoara en via Boekarest in Nederland gekomen, nu zo'n acht jaar geleden. Hij was nooit mishandeld door zijn verzorgsters. Wel stelselmatig genegeerd en verwaarloosd. Hoewel hij zich daar niets meer van kon herinneren, hadden die jaren diepe littekens achtergelaten. Hij was moeilijk geworden, temperamentvol en eigenwijs. Een overlever. De liefde die hij ontving was in zijn ogen altijd voorwaardelijk, moest worden afgedwongen zoals je dat met een gunst doet. Hij begon zich te interesseren voor meisjes. Eigenlijk te vroeg, maar voor jongens uit zijn geboorteland niet ongewoon. Hij had al een vriendinnetje, die hij hoffelijk en verlegen behandelde. Hij kon dwars zijn, eigenzinnig en koppig, zoals het hoorde bij zijn leeftijd. Moeilijk voor zijn omgeving, maar kennelijk noodzakelijk in zijn groei naar volwassenheid.

Hij was elf jaar oud nu. Hij was geboren in Canada en via Hannover in Nederland gekomen. Hij was mishandeld door zijn verzorgers, vernederd en behandeld als een attractie. Het had hem getekend en wantrouwend gemaakt, een onzekere en bange puber die zich geen houding wist te geven in de groep waarin hij was opgenomen. Hij was moeilijk geworden, eigenwijs en brallerig. Hij maakte ruzie, vocht, mokte en sarde. Maar soms smeekte hij om liefde en warmte bij de paar mensen die hij vertrouwde. Hij had meerdere vriendinnen, voor wie hij zich hitsig uitsloofde, meestal tevergeefs. Hoewel zijn lichaam er klaar voor was, was zijn geest nog te onvolwassen. En dus liep hij rond, verloren en triest. Hij vertrouwde op de dagelijkse routine in zijn leven, doorliep berustend de dagen en wachtte rustig en geduldig zijn kans af.

Beiden wisten nu wat een adoptiefeestje was, de erkenning van de mensen om je heen dat je in hun midden was opgenomen. Maar ze hadden er elk andere beelden bij. Voor de ??n was het een fijn moment geweest dat hij zich vaag kon herinneren, zij het meer van de verhalen die hij er achteraf over gehoord had. Voor de ander was het een verstoring van het dagelijks ritme, een beangstigende inbreuk op zijn rust en alleen-zijn.

Ze stonden tegenover elkaar en keken elkaar aan. De jongen riep een naam en zwaaide enthousiast. De ander zwaaide slungelig terug, blies en wroette met zijn tenen in het zand. De jongen pakte een appel uit de kist naast hem en gooide deze met een boogje naar de ander. Wantrouwend besnuffelde de olifant de toegeworpen vrucht, toen werkte hij hem smakelijk naar binnen.

Ze stonden tegenover elkaar en keken elkaar nog even aan. Zo verschillend van elkaar en toch met elkaar verbonden door eenzelfde verleden. De jongen zwaaide nog even ter afscheid en holde terug in de richting van het feestgedruis. De ogen van de olifant prikten in zijn rug, de ontastbare tekenen van een lotsverbintenis.

(Lees meer over Nicolai)

Door Suffie

Maandag 14 Juni 2004 te 08:56 am

Geplaatst in Mooi & Warm

25 reacties

 1. Mooi !!!

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  14-06-’04 16:03

 1. Mooi man!

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  14-06-’04 23:08

 1. De emotionele band tussen Olifanten en Kleine Suffies begrijp je. Ook dit stuk zal weer zwaar op het gemoed werken van duizenden herintredende huisvrouwen. Want, en dat is zo goed aan die stukken van jou, JIJ observeert het toch allemaal. “Kijk mij eens een emotionele donder zijn. Ik ben een VOELEND mens, vrouwen”, daar gaat dit stuk eigenlijk echt over.

  Ik moet zeggen, dat doet bijna niemand beter.

  Nu alleen ook eens iets voor Grote Mensen schrijven graag.

  Nico Dijkshoorn

  Nico Dijkshoorn

  (URL)

  15-06-’04 10:08

 1. Nico, dat doe jij toch al?? Laten we elkaar vcoral niet in het vaarwater zitten. Ik de huisvrouwen, jij de hijgende loodsvisjes. Prima verdeling, helemaal goed.

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 10:15

 1. Probeer anders eens te schrijven over die keer in Artis dat de Geile Okapi en jij elkaar aankeken en dat jullie allerlei dingen in elkaar herkenden. Dan bouw je het langzaam op, snap je.

  Nico Dijkshoorn

  Nico Dijkshoorn

  (URL)

  15-06-’04 10:37

 1. Geile Okapi, lachen! Heeft Nico tegenwoordig een kamer in Artis??

  Jan

  Jan

  15-06-’04 11:28

 1. Nico, ik vind het niet leuk dat je dat soort dingen nu al verklapt. Straks ga ik ook verklappen dat je gepland hebt om in het voorjaar van 2005 iets leuks te gaan posten…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 11:33

 1. Nico vindt zichzelf wel héél erg geweldig, zo te zien. Zo hij al over een kamertje in Artis zou beschikken, dan is het toch meer een hokje, vermoed ik. Tussen de gewone bruine kakkerlak en de mestkever. Ga maar lekker verder met mentaal masturberen, Nico!

  The Gaucho

  The Gaucho

  15-06-’04 11:49

 1. Welnee, Gaucho. Nico heeft het gewoon moeilijk met het feit dat dit soort dieren voor hem altijd wegrennen…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 12:06

 1. Ja, dat is lachen. Maar even on-topic, vinden vrouwen jou dan in Artis ook een heel emotionele man die bepaalde dingen gewoon ziet enzo? Heb je daar een speciaal loopje voor, of doe je, vlak naast vrouwen, een arm om je kind heen? Of maak je aantekeningen, in een klein schriftje, dat ze denken: “het is een kunstenaar, vandaar dat uiterlijk?” Fascineert me.

  Nico Dijkshoorn

  Nico Dijkshoorn

  (URL)

  15-06-’04 12:11

 1. Dat begrijp ik Nico, maar verkijk je er niet op. Van alle herintredende huisvrouwen die ik dagelijks tegenkom heeft maar een heel klein percentage daadwerkelijk seks met me. De rest neem genoegen met een beetje knuffelen op een terrasje, een kopje koffie met een moorkop, een stukje park met de kids, een uurtje uitwaaien op het strand of gewoon lekker op de bank een DVD’tje kijken.

  Prima als je even langs komt om met je gewei tegen de mijne te schrapen, dat is tenslotte kenmerkend gedrag van het oudste mannetje in de troep, maar voel je vooral niet bedreigd door mijn succes. Zoveel stelt het niet voor….

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 12:19

 1. Als jij er maar tevreden mee bent, daar gaat het om.

  Nico Dijkshoorn

  Nico Dijkshoorn

  (URL)

  15-06-’04 12:34

 1. Daarom vind ik het ook zo jammer dat jij dat kennelijk niet bent, dat je niet begrijpt dat je er niet minder om bent als je eens wat minder aandacht krijgt, dat je ego echt niet zo groot hoeft te zijn dat je hem over meerdere weblogs moet verdelen.

  Ga nou gewoon eens lekker in het gras liggen met je mond open en geniet van de spreeuwen die de etensresten tussen je tanden vandaan trekken. Je wordt er echt beter van!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 12:37

 1. Ja, nee, het gaat mij echt om jouw geluk. Ik lees dat, over olifanten en kinderen en dan denk ik: het is een schreeuw om liefde, maar volgens mij dan gericht aan het al opgedroogde mutsenfront, snap je? Je moet een andere kant op, anders blijft het inderdaad met moorkoppen voor de deur en gel in mijn haar werk. De potentie is er, niet qua schrijven, maar qua drift, maar je moet het nog kanaliseren, dat is jouw makke.

  Nico Dijkshoorn

  Nico Dijkshoorn

  (URL)

  15-06-’04 12:44

 1. Jeetje Nico, bespeur ik iets van menselijke warmte in jouw woorden? Ben je niet bang dat al die kwispelende poetsvisjes die op jouw logs je vinnen schoonhouden zich van je gaan afwenden omdat je het schuimende zilverrugimago van je afwerpt?

  Nico als mens, ik wed dat je thuis ook wel eens het eten klaarmaakt…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 13:08

 1. Zo’n mooi stukje.
  Jammer van het gehakketak in het reactieding.
  Zeg Nico, kun je niet gewoon opzouten als je de stukjes van Suffie eigenlijk toch niks vindt?

  Kuikentje

  Kuikentje

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 13:16

 1. suffie, ik dacht toch echt dat je het weer over je kind had. Eigenlijk denk ik dat nu nog steeds (ondanks dat ik inmiddels weet dat het om een olifant gaat). Leuk hoor die kinderverhalen!

  steel

  steel

  15-06-’04 13:19

 1. Kuikentje, het is heel knap van Nico om zich op deze wijze hier bloot te geven om feedback te vragen op zijn omgangsvormen. Dat hij dat zo omslachtig, projectief en ingewikkeld inkleed is begrijpelijk, hij schaamt zich een beetje tegenover de mensen die denken dat hij echt zo’n snoeiharde en niets ontziende bikkel is. Hij laat het misschien niet altijd zien, maar eigenlijk is hij een gevoelig mens. Een beetje de Von Trapp van Weblogland….

  Ik vind het een eer dat hij hier uit de kast komt..

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 13:40

 1. Ach, het gaat om het spel, niet om de punten….

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 13:57

 1. D’accord..!
  (Mag geen “akkoord” meer zeggen van mijn omgeving, uit de hand gelopen stopwoordje…)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-06-’04 14:03

 1. Meedoen is belangrijker dan winnen. :-)

  Rolandow

  Rolandow

  15-06-’04 16:45

 1. …en als Nico nou eens zijn horizon wat verbreedt? Er is meer log dan alleen Suf! Bij deze een uitnodiging, nee, een uitdaging voor herr Nico: zeik eens een ander af. Zeik wat mij betreft iedereen eens af, gewoon de hele weblogs.pagina.nl (of waar ze ook verzameld worden) afwerken, stuk voor stuk. Uiteraard plaats je je scherpe opmerkingen wel gewoon op je eigen site, Nico, want anders raken we massaal de weg kwijt en weten we niet wie je op dat moment onder handen neemt. En wees dan gelijk even zo aardig om ons de kans te geven om meteen ook daar te reageren, Nico, wellicht dat iemand in je kennissenkring technisch genoeg is om een reageerdinges voor je te regelen.

  Je moeten weten, namelijk, dat we daar allemaal een behoorlijke kick van krijgen, Nico, dat afzeiken van jou. Nico in afzeik-mode, dat is gewoon driedubbel feest! Ik hoop dat je er nog genoeg tijd voor overhoudt, naast je drukke bezigheden voor Webwereld, Johan, de kookmutsenhoek en het heropstandige GeenStijl — kleine afdwaling, Nico, dat mag vast wel: zou je de boys van GS willen vragen of ze als-je-blieft de zooi wat leesbaarder willen maken? Iets minder bijna-wit, die tekst, want het kost me nogal wat moeite om al die scherpheid te lezen. Ik weet niet wat je verder nog zoal doet op een dag, Nico, dat moet je me maar vergeven — niet iedereen is in staat om zo’n dynamische energiebom als jij bij te houden.

  En laat Suf even voor wat-ie is, Nico, voordat je bekentenissen aan hem ontlokt die hij eigenlijk niet had willen doen? Voordat je hem in een dusdanig overspannen toestand krijgt, dat hij niet meer aan loggen toekomt, Nico? Alsjeblieft? Gewoon even wat rust gunnen, laat ze maar denken dat ze van je af zijn, Nico, een beroepsetterbak als jij moet toch weten hoe je iemand zo langzaam mogelijk gek krijgt?

  Alvast bedankt.

  dille

  dille

  (E-mail ) (URL)

  16-06-’04 00:48

 1. Hier, kijk nou toch, wat Nico met een mens kan doen. Vorig jaar rond deze tijd kon ik nog geen drie woorden achter elkaar zetten zonder stuiptrekkend in een coma te schieten, en nu al, NU AL, tik ik lappen tekst neer alsof het niks is.

  Dank je wel, Nico!

  dille

  dille

  (E-mail ) (URL)

  16-06-’04 00:49

 1. Ongezien de tiefus.

  Nico

  Nico

  17-06-’04 00:51

 1. mmm…wéér die nico hier…lopen gallen…báh!

  Suf, mooi stukje weer…de link doetutalleenniet…ach…kon mijn tijd verder weer een beetje verdoen met het lezen van bovenstaande onzinnigheden…waarvoor dank! ;-)

  TinyBear

  TinyBear

  (E-mail ) (URL)

  19-06-’04 20:21

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.