Toe nou, zeg...

Vijftien reacties

Vandaag wordt vrijwel zeker het besluit genomen dat ministersalarissen volgend jaar met zo'n dertig procent (30%!) omhoog gaan.

Waarom?

Niet omdat de heren ministers niet rond kunnen komen. Ook niet omdat ze een aanmerkelijke taakverzwaring tegemoet kunnen zien. Ook niet omdat hun functie wordt geherwaardeerd. En al zeker niet vanwege hun goede functioneren.

Nee...

De ministersalarissen moeten omhoog omdat ze achterblijven bij die in het bedrijfsleven....

Kennelijk is men bang dat ministers en masse overstappen naar het bedrijfsleven als de beloningen niet worden gelijk getrokken. Dat lijkt me in dit geval toch een flagrante overschatting van het eigen kunnen. Zou het bedrijfsleven nu echt op dit zooitje ongeregeld zitten te wachten?

Door Suffie

Vrijdag 25 Juni 2004 te 08:58 am

Geplaatst in Absurdica

vijftien reacties

 1. Beste Suf, wees gerust: het bedrijfsleven zit absoluut niet op deze incompetente, achterbakse, zwaar gereformeerde (da’s eigenlijk hetzelfde als achterbaks, bedenk ik me nu) fatsoensrakkers te wachten. Als Balkenende bij Philips solliciteert voor een topfunctie wordt-ie weggehoond.

  The Gaucho

  The Gaucho

  25-06-’04 09:18

 1. Je zal maar zo,n stumper zijn die op zijn cv heeft staan dat ie deel heeft uitgemaakt van het kabinet Balkenende. Je komt dus nooit meer aan de bak!!
  Overigens gaat de vergelijking met het bedrijfsleven volkomen mank; als je daar de boel verkloot moet je oprotten, hier schuiven ze de verantwoordelijkheid af. Raar eigenlijk dat er geld is voor zo,n commissie die dat onderzoek doet in een tijd van bezuinigingen.?

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  25-06-’04 09:28

 1. Stapten ze maar over naar het bedrijfsleven, dan kwam er mischien wel weer een goed kabinet

  Frozen

  Frozen

  (URL)

  25-06-’04 10:41

 1. @Frozen: geloof maar niet dat het bedrijfsleven op deze mensen zit te wachten. Als ze door hun politieke vriendjes niet ergens in een lukratieve job geparachuteerd kunnen worden, dan verdwijnen ze van het toneel en hoor je er nooit meer iets van. Ze hebben namelijk nooit ergens voor geleerd, een enkele uitzondering daar gelaten.

  Martin

  Martin

  (E-mail )

  25-06-’04 17:59

 1. Balkenende is afgestudeerd in geschiedenis en Nederlands recht, is gepromoveerd tot doctor in de rechtsgeleerdheid en is hoogleraar aan de universiteit. Bot is doctor in de rechtsgeleerdheid. Verder hebben ze vrijwel allemaal academische titels.

  Maar volgens Martin “hebben ze nooit ergens voor geleerd, een enkele uitzondering daargelaten”. Gelul dus, als je naar de feiten kijkt.

  JNB

  JNB

  25-06-’04 19:58

 1. Cees Veerman niet vergeten: is ook gepromoveerd en hoogleraar. Nicola? is mr en drs, net als Joop Wijn. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  JNB

  JNB

  25-06-’04 20:08

 1. Rechten en geschiedenis staan nou niet bekend als de meest uitdagende studies…

  Maar zeg eerlijk: wie zou Balkenende als voorzitter van de raad van commissarissen willen hebben? De Efteling???

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  25-06-’04 20:16

 1. Toch zie ik jou nog niet zo snel afstuderen aan een universiteit, laat staan promoveren. Gek he?

  JNB

  JNB

  25-06-’04 21:20

 1. Ik ook niet, Nimo. Dat levert me namelijk niets meer op…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  25-06-’04 22:03

 1. Niets meer te leren? Kom nou…

  JNB

  JNB

  25-06-’04 22:19

 1. Of bedoel je met ‘meer opleveren’ gewoon geld?

  Dat zou jouw stukje wel in een heel hypocriet daglicht plaatsen. Dus ik hou het er maar op dat je vindt dat je al volleerd bent.

  JNB

  JNB

  25-06-’04 22:43

 1. Niks mis met geld verdienen. Maar daar gaat het niet om. In mijn werk kan ik niets meer met een akademische titel dan wat ik nu doe, sterker nog het lever me een hoop onnodige balast op en het kost me bakken geld om het te halen…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  25-06-’04 23:50

 1. ‘t Lijkt me eigenlijk best een idee. Dan hebben we bij het volgende stelletje nog kans dat ze w?l kwaliteiten bezitten en dat je niet alleen fanatieke politieke dieren krijgt maar ook andere geschikte mensen.

  Rich

  Rich

  26-06-’04 12:11

 1. Zo’n Dijkstal heeft best goede idee?n, niet?
  Ja hoor. Het Advies kwam o.a. van de (zwaar dementerende, zoveel was al duidelijk) Dijkstal.

  bicat

  bicat

  (URL)

  27-06-’04 13:50

 1. A very nice website !! Very well Done !!!

  violet

  violet

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:18

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.