Terug

27 reacties

Iedere dag liep ik om langs jouw kamer, in de stille hoop dat je net naar buiten zou komen om iets te kopi?ren, een stuk weg te brengen of gewoon een bakje koffie te halen. En zo vaak trof ik je aan, staande voor je kamer op de gang, dat ik je er dikwijls van verdacht me op te wachten. We praatten wat, giechelend en blozend, of keken elkaar stilletjes aan, verlegen en onhandig, tot ??n van ons zich bedacht dat we ?cht weer aan het werk moesten. En iedere keer maakten de vlinders in mijn buik pas uren later plaats voor de boosheid op mezelf omdat ik die volgende stap maar niet durfte te nemen.

Toen moest je weg, je baan hield eenvoudig op te bestaan. Op je afscheidsfeestje hield ik lang je hand vast, niet als een afscheidnemende collega, maar als de jongen die doorhad dat hij de boot miste. Ik bracht je naar huis en liep met je mee naar boven om je te helpen met alle kadootjes en bossen bloemen. Verlegen bood je me een kopje koffie aan. Toen we veel later die avond veel te vroeg afscheid namen, kuste je me en noemde me Snuf, omdat ik allergisch bleek voor je katten. Op weg naar de auto welde de boosheid weer in me op, nu al wetende dat ik te laf zou zijn om je op te bellen...

Een week of wat terug stond je ineens voor me en verraste me met de stevige hand die hoorde bij een zelfbewuste en energieke carièrrevrouw. Je heette me welkom in het team en noemde me 'Chef', omdat ze je verteld hadden dat ik een hekel had aan 'meneer'. Je haar was korter en leek minder blond, en de lijntjes naast je ogen maakten je eerder knapper dan ouder. Later, bij de koffie, 'ontdekten' we ons gezamenlijk arbeidsverleden. Ik knikte begrijpend om de vaagheid van je herinneringen aan die tijd, en probeerde zelf net zo spijtig te kijken over mijn eigen falende geheugen. Je wist het niet meer, of wilde het niet meer weten. Het deed er niet toe. Beleefd maakte ik een grapje over het voortrazen van de tijd en we namen allebei een hapje van onze cake.

Aan het einde van de dag liep je nog even langs mijn kamer en stak je hoofd naar binnen. Ik keek op van mijn beeldscherm en wenste je een fijne avond. Je lachte naar me, knipoogde en zei zachtjes: "Tot morgen, Snuf". Toen liep je door richting uitgang.

Ik bleef alleen achter, meer dan ooit....

Door Suffie

Maandag 28 Juni 2004 te 12:37 pm

Geplaatst in Mooi & Warm

27 reacties

 1. Wat een gemene vrouw dus!!

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  28-06-’04 15:51

 1. Klinkt meer als iemand die ook spijt heeft van de besluiteloosheid van toen… Mooi melancholiek stukje, Heer S(n)uf!

  The Gaucho

  The Gaucho

  28-06-’04 16:11

 1. Ik heb ineens een enorme aandrang om Koos Albersmuziek te gaan draaien………………………….

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  28-06-’04 16:31

 1. Hoezo Opa, verlamde kont??

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  28-06-’04 20:17

 1. Troost je met de gedachte dat doortastendheid ook niet altijd alles is…….

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  28-06-’04 22:21

 1. Niet zo brutaal tegen oude mensen, h?? Beetje respect voor Opa. Hij heeft gelijk: we hebben het afwasteiltje onder handbereik moeten houden. ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  28-06-’04 22:49

 1. Maar toch wel een mooi gevoelig stukje. :-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  28-06-’04 22:50

 1. VJ, dat teiltje staat toch al jaren onder je stoel?? ;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  29-06-’04 10:32

 1. Je bent een zin vergeten Suffie, aan het eind.

  “En zei, zei liep de straat op, leunde voorover, zocht steun bij een muur en leegde haar maag. Weer werken met die vrolijke beugelmans en zijn literaire aspiraties, die carmiggelt voor arme en zieke mensen. Weer de hele dag moeten aanzien hoe hij zich presenteerde als een gevoelige jongen waar je heel erg mee kon lachen. Het was meer dan ze aan kon. Ze keek naar boven. Daar stond hij, voor het raam, zogenaamd na te denken. Ze bukte al weer.

  Nico Dijkshoorn

  Nico Dijkshoorn

  (URL)

  29-06-’04 11:42

 1. Zij, zij is dat. Verder ongezien de tiefus

  Nico

  Nico

  29-06-’04 11:43

 1. Nico, bedankt dat je ons allemaal een blik gunt in jouw referentiekader, ben je tegen die psycholoog ook zo eerlijk?

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  29-06-’04 11:55

 1. Nee, die omdraaiing werkt nu even niet. Voor de duizendste keer zeggen: “Nico zit op een zolderkamertje te dromen van geluk.” Dat wordt een beetje oude koek.

  Ik vind het een wat eenzijdig stukje en eigenlijk ook weer heel erg stijlvast Suffieachtig. W??r een vrouw die jou eigenlijk best wel een soort van leuke lieverd vindt.

  Het wordt een beetje pathetisch, die zoektocht naar liefdevolle bevestiging, ouwe.

  Als we nou allemaal zeggen, hier, dat je er toe doet en dat we vreselijk om je moeten lachen en dat je alles in je verhalen helemaal voor je ziet, beloof jij me dan dat je echt iets gaat beleven?

  Nico

  Nico

  29-06-’04 12:17

 1. Die jaloezie wordt ook een beetje pathetisch, Nico. We gaan hier al bijna denken dat je niets beters te doen hebt…

  Oeps, sorry! Die moet aangekomen zijn…..

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  29-06-’04 12:20

 1. “Oeps” schrijven is wel heel erg. maar goed..
  En jaloers waarop? Rechte tanden in 2009?

  Nico

  Nico

  29-06-’04 12:27

 1. Nee, Nico. Oprechte aandacht in plaats van onderdanig gekwispel..

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  29-06-’04 12:47

 1. Haaaaaaa die Niceau, ouwe rukker. Je begint een beetje op Jan des Bouvries te lijken zo van: Jaaaaaa, daaaaaar is ie weer. Wel leuk natuurlijk hoor dat je al die loggers af gaat zeiken want de jongens in de kroeg en ik lachen ons helemaal de tering, dat zal ze leren die prutsers! Er zijn toch maar twee schrijvers in nederland, Niceau en Harry mulisch toch?? Ga lekker door met zieken man, laat je vooral niet door je ego tegenhouden; van Opa mag je, als ze gaan zeiken zeg je maar dat het van Opa mag. Goed volhouden h??? Nou, de typhus ( met ph) dan maar weer1 O ja, als je een keer goed zou neuken ben je misschien ook eens een keer niet zo kutziek op een ander zijn log; is maar een hint hoor1 ( moet je natuurlijk wel ff een wijffie scoren h? jongen, begrijpt Opa ook wel)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  29-06-’04 13:49

 1. Eerst eens onder je eigen naam reageren en iets vinden, zoals ik, dan lullen we weer eens verder.

  Een reactie schrijven en dat serieus ondertekenen met opa-buiswater. Dan ben je verloren lijkt mij. En daar moet ik dan op antwoorden? Als wie? Als Geestje Spoelwater of zo.

  Kom op. Flink zijn. Onder eigen voor en achternaam posten.

  Nico

  Nico

  29-06-’04 14:20

 1. Geestje is prima lijkt mij, en wie heeft het over verder lullen gehad? Je hebt een paar tips gehad ,doe daar je voordeel mee. Opa gaat weer aan de neut, zou jij ook eens kunnen doen in plaats van rondzeiken in logland. En jij durft het over flink zijn te hebben??Proost!!

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  29-06-’04 14:32

 1. Onder je eigen naam iets posten is essentieel. Al die meninkjes door anonieme imbecielen, het blijft lachwekkend. Kan iedereen. Het is moeilijk, dat weet ik, een standpunt innemen onder je eigen naam. Moet je aan toe zijn, ook qua standpunten.

  Een puber met net overal haar die zich opa-buiswater noemt, dat wordt nooit wat denk ik.

  Voel je het zelf ook, als je ondertekent met Opa-Buiswater? Dat je van alles vindt enzo en dan die domme kindernick er onder. Schiet niet op h?,wees eerlijk.

  Nico

  Nico

  29-06-’04 15:05

 1. Kijk, dat is nu het heerlijke van loggen, die anoniemiteit.En niets hoeven vinden, maar gewoon recht voor zijn reet flauwekul op schrijven omdat ik dat mag van mijzelf. En mijn mening geven wanneer ik dat wil en onder welke naam ik dat wil; Ghandi zou ook leuk geweest zijn of Klukluk maar die bestaat al. Ik ben namelijk geen journalist of schrijver maar gewoon lezer van al die stukjes van Suffie, Verbal Jam,tante Toos, omeJaap, Tokkie of hoe ze ook mogen heten. En ik vind ( zie je dat ik wat vind, Nico??)ze allemaal even leuk en soms gezellig en dan zeg ik dat soms ook wel eens. Maar wat ik niet doe is mensen afzeiken op hun schrijfstijl terwijl ik zelf als Youpkloon stukjes op het internet rondslinger. Dat vind ik niet netjes en zo ben ik niet grootgebracht, ik heb namelijk nog w?l normen en waarden op school meergekregen zo net na de oorlog. En Nico, het hoeft ook met mij helemaal niets te worden, dat is zo heerlijk dat niet hoeven; moet je ook eens proberen!!

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  29-06-’04 15:38

 1. Hopeloos…

  Nico

  Nico

  29-06-’04 16:04

 1. Ik sta versteld van uw vermogen tot zelfanalyse Nico!

  Erikbobo

  Erikbobo

  29-06-’04 17:24

 1. Snif.

  Is het niet treurig!

  Toetspielemans

  Toetspielemans

  29-06-’04 18:40

 1. Er staat een hobbelpaard in mijn huiskamer. Sinds twee dagen. En dat ding staart mij aan. Waar ik ook zit. Of sta. Als dit zo langer doorgaat pulk ik zijn ogen eruit.

  Met een schoenlepel.

  dreadloki

  dreadloki

  (URL)

  29-06-’04 22:15

 1. Wat een dwaas verwijt aan het adres van Opa, Nico..!! Schrijf jij niet op een site waar maar liefst vijf van dat soort anonieme imbecielen actief zijn? En die ook nog eens moord en brand schreeuwen als men ook maar dreigt om iets over hun identiteit te weten te komen? Dat is natuurlijk anders, he? Alleen moet je nog even bedenken waarom….

  Overigens, ben jij meer persoon omdat je je eigen naam onder je stukjes schrijft? Als je de moeite neemt om de site van Opa eens te lezen, zul je zien dat hij in zijn korte bestaan meer van zichzelf heeft laten zien dan jij in al die brallerige en semi-ruwe bolsterachtige stukjes van je bij elkaar. Jouw imago is wat dat betreft ook niet meer dan een zorgvuldig opgebouwde facade..

  Of steekt dat je nou juist, Nico? Dat hier mensen komen reageren van vlees en bloed, terwijl jij het moet doen met een legertje meelopers en reageerhoeren, een handjevol poetsvisjes uit eigen aquarium en en wat wannabee Nico-epigonen?

  Het internet is van iedereen, Nico. Niet alleen voor hersenlozen die zich onderwerpen aan de Zuivere Dijkshoorn Doctrine…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  30-06-’04 03:27

 1. Ow gelukkig, ik was al bang dat ik ineens mijn volledige naam moest gaan gebruiken.

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  30-06-’04 19:16

 1. Wow!
  Ik ben onder de indruk, zelfs van opa, mag dat?

  Kees

  Kees

  (E-mail ) (URL)

  18-09-’04 08:47

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.