Sluikreclame

Vijf reacties

In mijn beleving heeft softwaregigant MicroSoft slechts één doel: wereldoverheersing. En al hun producten worden enkel en alleen voor dit doel op de markt gezet. Zo kan het dat je ineens wordt geconfronteerd met een product waarvan je van te voren al weet dat het alleen maar rottigheid met zich mee kan brengen, bijvoorbeeld de "Word complexbeveiliger". Ik las het gisteren in de file op een wit busje dat me net iets te snel passeerde om te kunnen bepalen wat de rest van het opschrift was, maar dit was voor mij voldoende om mijn onrust optimaal aan te wakkeren.

Al jarenlang is MicroSoft bezig te infiltreren in de netwerken en computers van particulieren en bedrijven. Ik denk aan koppelverkoop en oneerlijke monopoliepraktijken, ik denk aan alle opdringerige pogingen om de beveiligingen van bedrijven op afstand te gaan "regelen", ik denk aan Microsoft's plannen om actief illegale gebruikers op te gaan sporen door via het internet actief computers te gaan scannen, ik denk aan Anti-spyware met een tamelijk selectief toelatingsbeleid. Is het dan gek dat mijn haren overeind gaan staan bij een term als "Word complexbeveiliger?"

Het heeft me altijd verbaast hoe fanatiek en agressief een miljardenbedrijf als MicroSoft actief bezig is om zelfs uit de kleinste gebruikers met grof geweld nog wat winst te persen. Zelfs Jantje die op zijn zolderkamertje een PC'tje draait waarop hij papa's duurbetaalde Windows XP heeft gekopi?erd, wordt bedreigd met hel, verdoemenis en lange gevangenisstraffen. In tegenstelling tot een softwareboer als WordPerfect die kleinschalig gebruik van illegale software gedoogde omdat dit een groei aan potenti?le legale gebruikers opleverde, laat MicroSoft geen kwartje op straat liggen, met alle Big Brother-achtige gedrochten als tekenend gevolg.

Toen ik enkele minuten later een tankstation binnen reed stond datzelfde busje bij de pomp naast mij. Een man in een blauw uniform draaide net de tankdop dicht, terwijl een tweede man in eenzelfde uniform terug van de kassa kwam lopen met een armvol verpakte broodjes. Ik keek naar het busje. "Dienst Justiti?le Inrichtingen" stond er op de zijkanten. Achterop de stevig beveiligde deuren las ik de complete leus: "Geef jezelf vandaag nog aan, word complexbeveiliger".

Dat Justitie aan sluikreclame doet kan ik nog bedenken, maar dan niet voor een bedrijf dat tot doel heeft gesteld de wereld te beheersen.

Door Suffie

Donderdag 04 Augustus 2005 te 10:59 am

Geplaatst in Het leven, Raar

vijf reacties

 1. Het is griezelig om te zien dat steeds meer mensen afhankelijk worden van Microsoft. Ik zie zelfs al hele beroepsgroepen ontstaan, alleen bij de gratie van Microsoft. Zo zag ik laatst in de VS een heel bedrijf Window cleaners.

  Schavuit

  Schavuit

  (URL)

  04-08-’05 11:27

 1. en zo is hier in het Brabantse een failliete electronicaketen verder gegaan onder de XPert-vlag… ;-)

  joal

  joal

  (E-mail ) (URL)

  04-08-’05 14:18

 1. laatst was ik in een Rotterdams ziekenhuis met een speciale MS-afdeling…

  JoopS

  JoopS

  05-08-’05 20:02

 1. leuke weblog, ik heb je gelinkt!

  blue

  blue

  (URL)

  06-08-’05 19:38

 1. http://www.prostitutas-de-guatemala.madu.. | mujeres panty | [URL=http://www.pelirrojas-culonas.maduras50.com]pelirrojas culonas[/URL] |

  lola

  lola

  (E-mail ) (URL)

  07-09-’06 11:14

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.