Suffie gaat uit rijden

Vier reacties

Echte mannen rijden motoren. En iedere motorrijder ondergaat vroeg of laat in zijn tweewielertijd de ultieme manifestatie van zijn mannelijke suprematie: de motortourtocht. Suffie, nog steeds hevig op zoek naar de bevestiging van de rauwe plekken in zijn mannelijke imborst, sloot dit weekend dan ook aan bij zo'n tocht. Suffie liet zich daarbij vergezelen door metgezel M., niet alleen prettig gezelschap, maar bovendien ook zeer vaardig op de tweewieler. De tocht bleek achteraf niet echt in alle opzichten een succes, maar een aantal leermomenten wil Suffie graag even met u delen:

Neem een routebeschrijving mee. Zo'n brug moet zo af en toe open. En als motorrijder kan je nog zo stoer langs de rij wachtenden langskarren, fijn profiterend van het feit dat er op de andere baan toch geen verkeer rijdt, ook vooraan is het knap lang wachten als de brug openstaat voor een smaldeel aan plezierjachten dat te vergelijken is met de scheepsbewegingen bij de Slag bij Hastings. Na zo'n onverwacht oponthoud blijken beuzelarijen als een uitdraai van de route en het GSM nummer van de organisator ineens een stuk belangrijker.

Kies vooraf een vizierstand. Met name variabele weers- en weggesteldheden doen nog wel eens neigen naar het tijdens de rit op- en neerklappen van vizieren. Niets is echter slechter voor de concentratie dan een in toenemende mate nerveuze vliegende mier, die maar niet kan kiezen tussen neus, binnenkant vizier of oogbol als tijdelijke zitplaats.

Denk om uw nek. Het versmalde zichtveld van uw helm combineert slecht met de explosieve toename van tentoongesteld vrouwelijk huidoppervlak zoals je die op zonnige dagen in badplaatsen kan voorkomen, hetgeen een flinke aanslag kan betekenen op het draaiend en scharnierend vermogen van nekwervels en aanliggende spiergroepen. Als u een motor berijdt die is voorzien van een standje "opschieten" is het bovendien slim om de aandacht vooral zoveel mogelijk bij uw voorwiel en het stuk weg daarvoor te houden.

Ruil niet van motor. Wilt u dat wel, zorg dan dat u voor de ruil even met de andere berijder de specifieke rem- en stuureigenschappen van de te berijden motor doorpraat. Zoniet, controleer dan in ieder geval of één van u een Europees Schadeformulier bij zich heeft.

Houdt uw mond dicht. Als u gewend bent om met een geopend vizier te rijden, doch niet lijdt aan een chronische proteïnedeficiëntie is het wellicht verstandig om uw mond tijdens het rijden dicht te houden. Het effect op uw gebit van het rijden met de mond open in een een land waar zoveel dijken zijn, met zoveel verschillende insectenpopulaties, is te vergelijken met wat krill doet bij in zee zwemmende walvissen. Bovendien, mocht u inderdaad bang zijn voor eiwit-tekorten, dan kunt u zich troosten met de gedachte dat u via de neus vermoedelijk nog voldoende binnen krijgt.

Neem geen vrouwen mee. Vanaf het trottoir ziet het er ongelooflijk kek uit, van die dames die achterop de motor hun strakgespannen bipsen uitnodigend naar achteren duwen. Die dame zit echter wel achter u op de motor en dus wordt u daar geen steek wijzer van. Hooguit heeft u uw handen vol aan het corrigeren van onverwachte bewegingen van uw gaste en het wegslaan van opdringerige voorbijgangers. Organiseer liever een individueel ritje met uw bijrijdster, plan wat meer tussenstops in en zorg dat snelheid, veiligheid en weersomstandigheden zodanig op elkaar worden afgestemd dat een minimum aan beschermende kleding vereist is. Dan heeft u er allebei wat aan....

Door Suffie

Donderdag 22 Juli 2004 te 1:03 pm

Geplaatst in Het leven

vier reacties

 1. Ook een handige: Eet niet teveel tijdens de tussenstops. Onthoud dat tussenstops enkel voor de gezelligheid zijn, eten kan later thuis wel. Bovendien zit het redelijk oncomfortabel, vijfentachtig kilometer later op dat klinkerweggetje met dat bord uiensoep, die twee pannenkoeken en die sorbet in je spijsverteringskanaal en het bijbehorende methaangas in je endeldarm.

  Gooly

  Gooly

  (URL)

  22-07-’04 21:30

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk! ;-).

  Volgende keer beter.

  Rolandow

  Rolandow

  23-07-’04 12:12

 1. LOl@Gooly: door schade en schande wijs geworden?

  pakt gewoon de fiets bij gebrek aan verschillende rijbewijzen

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  24-07-’04 04:46

 1. Daar was ik bij!! Daar was ik bij!! Daar was ik bij!!

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  25-07-’04 21:48

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.