In bad met Suffie

Tien reacties

Centimeter voor centimeter laat ik mijzelf in het net iets te warme water zakken. Pas als ik de bodem van het bad stevig onder mijn billen voel, ontspan ik me en slaak een gelukzalige zucht terwijl het water onder mijn oksels klotst. Alleen zijn wordt zwaar onderschat, vind ik. Vrouw en kind de deur uit betekent voor mij steevast uren liggen weken in bad, steeds warm water toevoegend tot mijn huid loslaat en aan de oppervlakte komt drijven. Een muziekje erbij, een goed boek en een glas whisky maken de perfectie compleet.

Naast de kuip staat een stoel met daarop mijn glas, mijn GSM en een grote badhandoek voor als ik over een uurtje of wat beslis dat het welletjes is geweest. Ik mis de draadloze handset van mijn vaste telefoonaansluiting, bedenk ik mij. En die had ik eigenlijk juist voor dit soort momenten aangeschaft. Aan de andere kant, de mensen die er echt toe doen, die weten me wel op mijn GSM te bereiken. Toch??

Die gedachte zit me ineens dwars, alsof ik stiekem op iets scherps ben gaan zitten. '..de mensen die er echt toe doen...'... Ik bedenk me dat mijn GSM nummer vooral rouleert onder vrienden, kennissen en collega's, maar dat de meeste van mijn familieleden alleen mijn vaste nummer weten. Die laatste categorie mensen schuif ik dus zo maar even aan de kant als 'er niet toe doende'. En dat steekt me dus. Jarenlang heb ik namelijk in de veronderstelling geleefd dat ik een familiemens was, die geloofde in de Eeuwige bloedband tussen de nakomelingen van de Oude Oersuffie. Familie moest je koesteren, familie was je leven en familie was het eeuwige empatische gezoem tussen je oren dat je er van overtuigde dat jouw aanwezigheid op aarde geen zinloos gegeven was. Maar kennelijk blijkt die hele familie toch niet waardevol genoeg te zijn om mij in mijn bad te mogen optelefoneren....!

Ik lig niet lekker meer, kan mijn draai niet vinden en schuif zo onrustig over de bodem van het bad heen en weer dat er prompt een paar liter water over de badrand heen golft. Verrader van mijn familie, de band met mijn bloedverwanten ontkennend, ik ben een harteloze ploert....!

Met een ge?rgerde grom hijs ik mijzelf overeind, grijp met een nijdige beweging mijn handdoek.... en staar enkele seconden met een ongetwijfeld uiterst stupide uitdrukking naar de handset die daar al die tijd onder had gelegen. Opluchting! Ik ben geen ploert of verrader! Ik ben nog steeds die familiezieke goedzak die het iedereen gunt om hem tijdens zijn Heilige Badceremonie lastig te vallen. Er is geen onderscheid, er zijn geen voorkeuren en er zijn geen achtergestelden in mijn micro-samenleving.

Tevreden en gerustgesteld laat ik mij onderuitzakken en laat de spanning langzaam uit mijn lijf vloeien. Beneden gaat de deurbel...

Door Suffie

Woensdag 11 Augustus 2004 te 12:44 pm

Geplaatst in Het leven

tien reacties

 1. Familie, of de pizzaboer?

  dille

  dille

  (URL)

  11-08-’04 15:58

 1. Ik kan ook niet zonder telefoon in bad maar als de familie belt valt hij telkens in het water.

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  11-08-’04 17:29

 1. Als ik dat toch gvd gisteren had geweten!! :-)

  Jan

  Jan

  12-08-’04 03:38

 1. je hebt (wie het ook was) toch wel voor de deur laten staan he?
  Heilige rituelen mag je niet verstoren!

  Kuikentje

  Kuikentje

  (E-mail ) (URL)

  12-08-’04 04:11

 1. Gokje; Bureau Intomart met een vragenlijst over bereikbaarheid?

  Banshee

  Banshee

  (E-mail )

  12-08-’04 04:13

 1. Vast een Jehovagetuige

  Kikkertje

  Kikkertje

  (URL)

  12-08-’04 05:39

 1. Damm de deurbel, toch niet open gedaan zeker?

  Pollie

  Pollie

  (URL)

  12-08-’04 07:15

 1. Je moet ook niet zomaar iedereen het nummer van je deurbel geven!

  jp

  jp

  13-08-’04 02:39

 1. Ben jij zo iemand die ook opneemt gedurende de sex??

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  13-08-’04 21:02

 1. Very interesting & professional site. You done great work.

  felicia

  felicia

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:19

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.