Nieuwe jas

Zeven reacties

Onderweg naar de Suffiemobiel, op het parkeerterrein van het winkelcentrum, voelde Suffie in zijn zakken naar de autosleutel, teneinde de oude schicht elektronisch en op afstand te ontsluiten. Tevergeefs! Behalve een aantal plectrums, een paar houtschroeven en wat muntgeld, bleken Suffie's jaszakken leeg. En dus ondergingen Suffie's broekzakken hetzelfde lot, hetgeen een soortgelijk resultaat opleverde, afgezien van een condoom met mandarijnsmaak die de THT-datum reeds lang geleden had overschreden.

Reconstrueren, combineren en deduceren. Tijdens het uitstappen was Suffie's GSM op de grond gevallen, mogelijk dat Suffie door de ontstane consternatie vergeten was de sleutel uit het contact te trekken. Bij aankomst bleek de Suffiemobiel echter deugdelijk en hermetisch afgesloten, dus die vlieger ging niet op.

Kut! Het was tijd om ongerust te worden. Suffie besloot zijn jas nogmaals aan een gedegen onderzoek te onderwerpen en voelde prompt ergens onderin een zoom van zijn jas de onmiskenbare contouren van een autosleutel. Zak stuk, sleutel in de voering. Met twee vingers spreidde Suffie voorzichtig het gat in de zak, als ware het een operatiewond in een gelijknamig lichaamsdeel. Vervolgens liet Suffie zijn hand voorzichtig in de ingewanden van de jas glijden en zocht blindelings tussen het weefsel van de jas naar het vervloekte kleinood. Uiteraard had het kreng zich ingenesteld tussen de vitale organen en hoe Suffie ook zijn best deed, overal liep Suffie vast op barri?res van stiksels, voeringen, isolatiemateriaal en andere ondoordringbare textielweefsels.

Hier paste nog maar ??n oplossing: geweld! Nog geen halve minuut later hield Suffie het kostbare kleinood in de vingers, terwijl de verscheurde resten van Suffie's jas op straat ten prooi vielen aan de straffe, koude wind.

Tevreden strekte Suffie zijn hand, met daarin de gevonden sleutel richting auto teneinde met een korte druk op het daarvoor bestemde knopje alsnog de bolide te openen, ware het niet dat dit knopje leek te ontbreken! Een snelle blik leverde de oplossing. Inderdaad, Suffie en Suffinnetje waren eens eigenaar geweest van een BMW. En inderdaad miste Suffie bij de inruil daarvan een sleutel. Maar dat Suffie's jas al zo oud was....!

"Meneer, is deze auto van u?" Suffie keek op en werd aldus geconfronteerd met de aanblik van twee volledig opgetuigde dienders die krampachtig een publieksvriendelijk gezicht probeerden te trekken. E?n van hen, vermoedelijk de oudste in rang, nam het woord. "Wij troffen uw vierwielig motorrijtuig geparkeerd staande aan in de daarvoor bestemde vakken, alwaar wij constateerden dat de bij het betreffende voertuig behorende contactsleutel nog in het slot stak. Teneinde misbruik of ontvreemding van het voertuig te voorkomen, hebben wij vervolgens de betreffende sleutel uit het voertuig verwijderd en in het kader van zaakwaarneming onder ons genomen."

Trots op deze bepaald niet geringe lingu?stische prestatie, hield de opsporingsambtenaar glunderend een sleutel omhoog die Suffie moeiteloos herkende als het object van zijn zoektocht. "Heren, mag ik u danken", zei Suffie en nam de sleutel dankbaar in ontvangst, "ik moet nu dringend naar de binnenstad." "Want?" zei diender nummer twee, onder invloed van zijn opsporingsinstinct.

"Ik moet een nieuwe jas kopen", zei Suffie en stapte in.

Door Suffie

Donderdag 19 Februari 2004 te 10:41 pm

Geplaatst in Het leven

zeven reacties

 1. Hahahahaha! Nou ja, in elk geval staat de politie voor niks, is je auto niet gejat en was je duidelijk al aan een nieuwe jas toe ;)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  19-02-’04 23:32

 1. Mooi. Mooi geschreven. Mooi geschreven!

   oversekste remy

  oversekste remy

  (URL)

  19-02-’04 23:36

 1. Mijn God! De doorlooptijd van mijn jasjes is vaak zo kort dat ik alle dropjes uit de voeringen bij het weggooien nog gewoon kan opeten!!

   Nachtschaap

  Nachtschaap

  (E-mail ) (URL)

  19-02-’04 23:44

 1. Dat van die operatiewond voel ik nu nog…

   The Gaucho

  The Gaucho

  20-02-’04 08:51

 1. Is dat blauw op straat toch ergens goed voor. Maar waar had de betreffende diender voorheen gewerkt? Het instituut voor taalpuristen?

   DjB

  DjB

  20-02-’04 14:08

 1. Cool Suffie :) Goed voor een grote grijns op mijn smoel :)

   Sproet

  Sproet

  (URL)

  20-02-’04 14:54

 1. En wederom tovert Suffie een glimlach op mijn mond! Een mooie en treffende compositie.

   Johan

  Johan

  (URL)

  20-02-’04 15:02

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.