Suffie keert weder

Negen reacties

En het geschiedde dat de Muze mij aanriep en zeide: 'kom tot mij'. En dus deed ik dat, want de Muze laat zich niet licht negeren. Bovendien had ze gelijk, het was nodig. Teveel stress, teveel verdriet, te veel spanningen en teveel wrijving. Maar ook te veel dokter, te veel zielenknijper, te veel makelaar, te veel sociaal werker en te veel wat en wie dan ook. Ik moest gaan, te vol van alles, daardoor leeg en diffuus. Ik was Suffie niet meer, maar verworden tot een lege huls.

En dus ging ik, vergezeld door de schamele en eveneens gekwetste resten van mijn gevolg, op weg naar de Goede Plaats in het zuiden des lands. 'Blijf lang', riep mijn mentor en lichtend voorbeeld, daarmee grootmoedig een kans tot ontmoeting verspelend. Het steunde mij en ik besloot alles los te laten.

Ik ging en bleef, in rust en stilte, genietend van wat elders ontbrak. Het overkwam ons in volmaakte harmonie en vrede: Muze en Lief, met tabak, zon waar geen zon kon komen en koele seks op het strand; Muze en ik, we sneden het wateroppervlak, deelden kangaroe en ons bloed stroomde door dezelfde mug. We bestelden wat op de kaart stond: 'mug of coffee'. En ik zei: 'doe mij de koffie maar, de mug had ik vannacht al'. De wereld werd ver en onbelangrijk, de GSM raakte vol Dommel en weigerde verrukkelijk dienst.

De dragers van ons bloed en onze principes, zij speelden en maakten ruzie, experimenterend met de inhoud van elkaars rugzakje. Lerend en begrijpend brachten zij de dagen door, vol verdriet toen de tijd op was.

Ik ben terug, mijn hart vervuld van dierbare herinneringen. Ik koester de innerlijke rust en de energie, die ik lichtjaren van hier opdeed, samen met mijn lief en mijn kroost. Ik dank de Muze voor haar gezelschap en warmte, en anderen voor het invullen van mijn plaats. Ik ben weer Suffie, klaar om de wereld te laten zien dat ik er ben, vol energie, inspiratie en scherpte.

Nu ontbreekt slechts de tijd nog, zo'n lang weekend vréét namelijk vrije dagen...!

Door Suffie

Donderdag 19 Augustus 2004 te 12:16 pm

Geplaatst in Mooi & Warm

negen reacties

 1. Mooi stukkie, hoe was je weekeindje weg?

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  19-08-’04 19:24

 1. Prima. Beetje zwemmen, stukkie varen, lekker eten en drinken, gezellig een beetje doorzakken met elkaar en kids lekker aan de speel….

  Hoezo??

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-08-’04 20:04

 1. Nog een motor van een bootje gemold? ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  20-08-’04 00:23

 1. Ik wist niet dat loggen zo onnoemelijk veel stress kon geven.

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  20-08-’04 04:07

 1. @Eric: Was niet nodig, lagen alleen peddels in…

  @Cin: wel als je door je grote voorbeeld en inspirator onder druk wordt gezet om kwaliteit te leveren…!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-08-’04 09:04

 1. Inspirerend, die muze. Stuur je ze even op?

  frédéric

  frédéric

  (URL)

  21-08-’04 00:06

 1. Zou er zo veel op kunnen schrijven, maar ik denk dat je me wel begrijpt als ik het laat bij een zucht & glimlach … ?

  Marti

  Marti

  (URL)

  22-08-’04 15:42

 1. Ja…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  22-08-’04 22:49

 1. Hope you come back soon!!

  mackenzie

  mackenzie

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:19

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.