Dom...

Vier reacties

Als ik de kast in de woonkamer opentrek, valt er iets uit. Het is grijs en ongeveer ter grootte van een balpen. Razendsnel identificeer ik het onbekende object, aan de hand van eerdere ervaringen en mijn kennis van de omvang en aard van mijn huisraad, als een hobbymesje. Zo'n kreng is eigenlijk het best te vergelijken met een kruizing tussen een scalpel en een kroontjespen, Suffinnetje schafte dit specifieke exemplaar met name aan om papier en karton te kunnen snijden voor haar zelfgemaakte wenskaarten.

Mijn volgende gedachte betreft mijn voeten. Deze zijn namelijk noch geschoeid, noch voorzien van sokken. Met inachtneming van de kracht en snelheid waarmee de gravitatie het onderhavige object richting aardbol verplaatst, bedenk ik mij dat het een kwestie is van honderdsten van seconden voordat ik uitsluitsel krijg over de vraag of mijn voeten zich in een rechtstreekse verticale lijn bevinden ten opzichte van de plaats waar het mes zojuist uit de kast is komen rollen. Ik hoor een nijdig 'tok' als het mes de genoemde afstand heeft afgelegd, maar voel vooralsnog niets. Als ik mij bovendien realiseer dat mijn voeten niet zijn vervaardigd van een substantie die 'tok' zegt als er iets opvalt, concludeer ik dat het mes mijn voeten heeft gemist en op het laminaat terecht is gekomen.

Ik voel me gelukkig, omdat ik weet welke schade een mes van die scherpte kan aanrichten aan spieren, huid en pezen in voeten en andere lichaamsdelen. Mij is dat ongeluk bespaard gebleven, weliswaar meer door geluk dan wijsheid, maar toch... Ik kijk naar beneden om het mes op te rapen, zie het ding niet liggen en stap opzij om de vloer af te kunnen zoeken.

Had ik beter niet kunnen doen. Althans niet met blote voeten...

Door Suffie

Donderdag 19 Augustus 2004 te 10:55 pm

Geplaatst in Het leven

vier reacties

 1. Als je dit nou iets anders brengt, en met een spastisch strijkorkestje eronder, is het regelrechte horror! Gelukkig is bloed vrij netjes van laminaat te verwijderen; je zou nog harder balen als je spierend witte hoogpolig een Rorschach-test was geworden…

  dille

  dille

  (URL)

  19-08-’04 23:39

 1. U is een interessant studie-object voor Oliver Sacks, dunkt mij…

  Eric

  Eric

  (URL)

  20-08-’04 00:22

 1. Ach ja, u bent man he? :D Heeft u al uw tenen nog?

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  20-08-’04 04:06

 1. Dit is vergelijkbaar met een punaise op een fietspad. Geen fietser die hem mist

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  20-08-’04 09:48

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.