Verwarring der masten

Twee reacties

Vorige week is een enorme zendmast bij IJsselstein met behulp van springstoffen naar beneden gehaald teneinde te worden gesloopt. Dat wilden de bewoners in de omgeving graag omdat ze last hadden van spooklichten, ge?lektrocuteerde goudvissen, Radio 1 ontvangst in hoorapparaatjes, spontane zelfontbranding van vuurvliegjes en niet dovende kelderverlichting, alles als gevolg van de enorme hoeveelheid energie aan radiostralen die het gevaarte de lucht in slingerde. Bovendien vonden de meeste omwonenden het 165 meter hoge gevaarte een ontsierende factor in het landschap.

Suffie ontving dit bericht in eerste instantie met gemengde gevoelens. Sinds vele jaren delen Suffie en Suffinnetje namelijk hun tweede kerstdag met vrienden in Culemborg, waarbij om het jaar bij ??n van de partijen thuis de kerstmaaltijd op hoog niveau wordt samengesteld, bereid en geconsumeerd. Deze gebeurtenissen gaan meestal gepaard met de consumptie van een grote hoeveelheid speciaal geselecteerde wijnen, terwijl het samenzijn steevast wordt afgesloten met het schenken van gedestilleerde goddelijkheden.

In dat licht is het fijn dat je je als chauffeur bij de thuisreis enigszins op bepaalde bakens in het landschap kan ori?nteren om niet ergens in the middle of nowhere in het hoge riet te stranden, hetgeen zeker met een slok op geen pretje is. De enorme Lopik-mast, die gedurende de kersttijd als grootste kerstboom ter wereld fungeert, was daar altijd volmaakt geschikt voor omdat hij bij helder weer zo'n beetje gedurende het gehele traject tussen Culemborg en Almere zichtbaar bleef. Groot was dan ook de schrik toen Suffie moest vernemen dat het ding zou worden gesloopt!

Ondertussen is Suffie's schrik door de realiteit ingehaald. Niet de gesloopte mast fungeerde namelijk als kerstboom, maar de 230 meter hoge Gerbrandytoren die enkele kilometers verderop al sinds jaar en dag het landschap ontsiert. Veel ruimte voor opluchting was er echter niet. De eigenaar van de toren, de Nozema, besloot namelijk vorig jaar al de Gebrandytoren, vanwege de hoge stroomkosten, nog maar eens in de vijf jaar als kerstboom te ontsteken. Uitgaande van het gegeven dat de genoemde kerstfestiviteit om en om bij ??n van de partijen plaatsvindt, betekent dit dat Suffie nog maar hooguit één keer per 10 jaar van de wegwijsservice van Nozema gebruik kan maken.

Dan mogen ze dat kreng wat Suffie betreft ook wel opblazen...

Door Suffie

Dinsdag 24 Augustus 2004 te 12:56 pm

Geplaatst in Het leven

twee reacties

 1. Dat is dus al een van de nadelen van het privatiseren van de energiemarkt. Bij wie kun je nu jouw teveel gereden kilometers gaan claimen????

  Opa-B

  Opa-B

  24-08-’04 22:16

 1. Ik vind het doodzonde van die mast, vond het juist wel een indrukwekkend ding. Waarom nou niet buiten werking stellen en wel laten staan, erfgoed was het? Die mensen zijn er toch zelf gaan wonen, als het uitzicht niet bevalt hadden ze dat eerder moeten bedenken…

  Grtz,

  tijger

  tijger

  26-08-’04 23:11

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.