Geen nieuws uit de politiek

Twee reacties

Waarom ik vrijwel nooit over politiek schrijf, vroeg iemand laatst. Mijn antwoord was simpel: omdat het me niet interesseert.

Even een kleine correctie: het is niet zo dat politiek me niet interesseert. Integendeel, politiek interesseert me op zich hogelijk. Alleen het schrijven over politiek kan me niet bekoren, simpelweg omdat ik daar -zeker op dit moment- uiterst depressief van word. Politiek hoort in mijn optiek thuis in het rijtje poepen, file, pijn in je rug, rekeningen, maagzuur, brommers en wasgoed: het maakt deel uit van je leven, je gaat er serieus mee om, maar om er je weblog nou aan op te hangen gaat me te ver. De kans dat ik een boom opzet over mijn persoonlijke visie op de machtsverhoudingen binnen Nederland is in dat licht net zo groot (of klein) als dat ik iets schrijf over aambeienleed, een dood konijn op de A6, paracetamol, persoonlijke armoede, hagelpatronen in de nacht of een chronisch gebrek aan schone onderbroeken. Oftewel: het zou kunnen, maar verwacht geen speciale aandacht want het is gewoon niet mijn hobby.

Daarentegen zijn er voldoende andere loggers die uiterst boeiend of vermakelijk over politiek kunnen schrijven en aan wie ik die fakkel graag doorgeef, al is het maar omdat ik ze zelf graag lees. Denk daarbij aan de persoonlijke maatschappelijke frustraties van CiNNeR, de oprechte woede van Opa Buiswater, de scherpe en vaak rake observaties van Eric, de meestal plaatselijke ontboezemingen van David Rietveld, de nog schaarse analyses van nieuwkomer Kinderbadje en natuurlijk de vermakelijke satire van Verbal Jam.

Dus geen politiek op Suffie? Nope, in ieder geval geen bijzondere aandacht daarvoor. Of het zou moeten zijn over de vraag of Medy van der Laan net zulke onstuimige orgasmes beleeft als Femke Halsema. Dat lijkt me helemaal Suffie....

Door Suffie

Vrijdag 24 September 2004 te 09:33 am

Geplaatst in Het leven

twee reacties

 1. Medy van der Laan??? Orgasmes???grijpt naar de kruik genever

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  24-09-’04 11:08

 1. Zeker wel, Opa, in de geheime atoombunkers knallen de zwepen. Voor Suffie heb ik nog wel enkele deprimerende weblogtips: http://www.aideon.nl/weblog/ over Republikanisme http://www.hiram.nl/ipsedixit/ over socialisme en strijd.
  http://www.banality.nl/ over kunst en maatschappij en ook http://www.sargasso.nl/ is niet te missen.
  .

  novecento

  novecento

  24-09-’04 13:50

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.