De lijm en de scherven

Acht reacties

Zwijgend staarden ze de kamer in, met nietsziende ogen. Een functionele stilte, zorgvuldig gehandhaafd door de man in de witte jas tegenover hen. Z'n woorden stierven weg, maar waarden rond in hun hoofden terwijl ze in stilte vochten tegen de betekenis. Ze friemelde met haar vingers, totdat hij wertuiglijk zijn hand op de hare legde. Een achter het raam voorbijrijdende bromfiets verbrak de stilte en bracht de aanwezigen tot leven.

"Hoe lang nog?" vroeg ze. Haar stem trilde, maar ze voelde de strijdlust in haar opborrelen. De man in de witte jas trok nadenkend zijn lippen strak. "Moeilijk te zeggen", zei hij. "Afhankelijk van hoe je reageert op de behandeling enkele weken tot misschien een maand of anderhalf." Hij pauseerde heel even. "Haal er uit wat er in zit," ging hij verder, "het kon wel eens snel gaan..."

De stilte die volgde was nog dieper dan eerst, de tijd stolde en maakte beweging en denken onmogelijk. Seconden die minuten leken kropen voorbij terwijl duizenden gedachten door hun beider hoofden tolden als wanhopige vogels, gevangen in een duivelse voli?re van angst en dood. Ze wilde iets zeggen, maar de woorden die ze bedacht leken te blijven hangen in haar keel, gevangen in haar eigen verstarring, alsof haar lichaam weigerde te geloven wat haar geest al lang had begrepen. Eens te meer was haar lichaam de gevangenis van haar ziel.

Hij legde zijn hand op haar knie en kneep zachtjes. Even losgescheurd van haar betovering keek ze opzij. "Nou, Ina", zei hij zachtjes. "Ik denk dat er dit jaar dan geen sinterklaaskadootje voor je inzit..."

Daar was de bevrijding.....

Door Suffie

Woensdag 06 Oktober 2004 te 10:05 am

Geplaatst in Het leven

acht reacties

 1. wat had ze?
  true story?
  het leven is hard :(.

  Sjors

  Sjors

  (URL)

  06-10-’04 10:29

 1. Too close?

  mibi

  mibi

  (E-mail )

  06-10-’04 11:34

 1. Het is bijzonder tragisch. Veel sterkte!

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  06-10-’04 12:01

 1. Tja, dit hakt erin… Ik ben een soort van sprakeloos. Sterkte!

  Y......

  Y......

  (URL)

  06-10-’04 17:09

 1. au, dat doet zeer…….

  Suffinnetje

  Suffinnetje

  06-10-’04 17:52

 1. Kan hier niets mee

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  06-10-’04 21:34

 1. Ja. Zucht. Moed toegewenst.

  elisa

  elisa

  (URL)

  06-10-’04 21:38

 1. Dat klinkt behoorlijk terminaal…

  The Gaucho

  The Gaucho

  07-10-’04 11:01

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.