Reïncarnavia's

Veertien reacties

Vermoedelijk een andere caviaHet lijkt er op dat ik een kat in de zak heb gekocht. Of liever: twéé. En dan niet eens katten, maar cavia's! Niet dat er iets fout is aan de beestjes, integendeel zelfs. Ze zijn lief, hebben een bijzonder hoge aaibaarheidsfactor, zijn tamelijk goedkoop in brandstof en onderhoud, bewaken de koelkast beter dan welk andere elektronisch alarm dan ook en maken bovendien genoeglijke geluidjes als je ze aait. Toch ben ik ondertussen op één belangrijk obstakel gestuit: ze houden niet van de muziek die ik draai. Vandaag nog tracteerde ik mij, gebruik makend van Suffinnetjes afwezigheid, op een uurtje Everything, Everything, een liveregistratie van Underworld op DVD, uiteraard snoeihard op de FOH set in Huize Suffie, zoals het moet. Bij de eerste klanken al stoven beide dieren met verongelijkte snuitjes door de bak om vervolgens ergens diep in het hooi tegen elkaar aan te kruipen.

Een valide conclusie zou kunnen zijn dat cavia's geen techno-liefhebbers zijn, maar een feit is dat The Who at the Royal Albert Hall een soortgelijk resultaat oplevert, evenals K3, Alan Parsons, Crowded House, Counting Crows, Keane, Zucchero en Bambix. Dat is een ernstige misrekening, want als er één ding is waar ik in mijn uppie een intens plezier aan beleef, dan is het wel aan het snoeihard draaien van mijn lievelings CD's in de huiskamer en dan wens ik niet in mijn neigingen te worden belemmerd door een stel knaagdieren.

Nu wil het geval dat ik een soortgelijke ervaring reeds eerder had en wel met mijn ouders zaliger. Hoewel beiden over het algemeen tamelijk coulant waren als het ging om laat thuis komen, het gebruik van geestverruimende middelen, het binnensmokkelen van jongedames en het bezigen van onwelvoeglijk taalgebruik, was het lekker hard draaien van mijn favoriete muziekjes regelmatig aanleiding voor vergaande domestieke twisten. Hier past dus slechts één conclusie: Vader en Moeder Suffie zijn gereïncarneerd in twee cavia's en zijn door het lot wederom met hun zoon verbonden. In ieder geval verklaart het waarom de beestjes geen klok kunnen kijken, het gebruik van alcohol en andere stimuli niet expliciet afkeuren, zich welwillend gedragen tegenover hier in- en uitwandelende jongedames en hooguit verongelijkt fluiten als ik naar aanleiding van ervaren narigheid een aantal dringende verzoeken aan Onze Lieve Heer afkondig.

Toch zijn er ook wel twijfelpunten. Zo kan ik mij niet herinneren of mijn moeder ooit blijk gaf van een excessieve afhankelijkheid van rode paprikareepjes en witlof, net zoals ik mij afvraag of mijn vader juist niet erg gecharmeerd was van sommige producties van The Who. Ik denk er hard over om vanavond eens wat empirisch onderzoek te doen ten aanzien van mijn vermoeden. Ik zet een integrale opname op van 'Grafin Maritza' en confronteer beiden met een pakje Caballero, een fles Parade en een werphengel. Afhankelijk van het resultaat kan ik daarna de gesprekken gaan heropenen over het draaien van harde muziek in mijn eigen huis, maar wellicht ook over eventuele nabetaling van ooit ingehouden zakgelden. Want zeker in dit geval geldt het volgende: wie weet hoe de kooi opengaat, heeft de macht!

Door Suffie

Maandag 11 Oktober 2004 te 4:04 pm

Geplaatst in La musique

veertien reacties

 1. Parade, bestaat dat nog? Dacht dat met het verscheiden van de ouders ook de fabriek op de fles was gegaan wegens acuut gebrek aan afzet…. ;-)

  Opa-B

  Opa-B

  11-10-’04 16:31

 1. Hopelijk kun je ze leren praten. Of wilde je schriftelijk met ze gaan communiceren? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je band met de re?ncarnavia’s inmiddels zo hecht is geworden dat telepathie tot de mogelijkheden behoort. :-)

  Marvel

  Marvel

  (URL)

  11-10-’04 18:01

 1. Misschien kan Jomanda je helpen ? Of anders Char ?

  Martin

  Martin

  (E-mail )

  11-10-’04 19:35

 1. Misschien moet u eens ‘het tuinpad van mijn vader’ van Wim Sonnelveld proberen?

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  11-10-’04 21:03

 1. VJ, da’s niet zo’n gek idee, want die ouwe was een overtuigd Sonneveld-aanhanger en had zijn hele oeuvre op elpee….

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  11-10-’04 21:09

 1. K3 is je favo cd?

  Marti

  Marti

  (URL)

  11-10-’04 21:13

 1. @Marti: Eigenlijk ‘Hier is Jopie’, met tante Angelique en Oom Bas, maar daar hoef ik bij mij thuis niet meer mee aan te komen…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  11-10-’04 21:31

 1. Born Slippy! :D

  Rolandow

  Rolandow

  12-10-’04 12:09

 1. Techno vind je het gek?! Oordopjes voor cavia’s? Inderdaad hou het bij ‘het tuinpad van mijn vader…’ is de beste optie of anders als nood Shake your booty van Shooter!!

  Pollie

  Pollie

  (URL)

  13-10-’04 10:05

 1. En wat is een FOH set?

  The Gaucho

  The Gaucho

  13-10-’04 16:09

 1. @pollie: Oordopjes voor Cavia’s?? Cavia’s als oordopjes zul je bedoelen…………..

  Opa-B

  Opa-B

  13-10-’04 16:20

 1. @The Gaucho: FOH = Front of House. Vroeger ook wel PA geheten. Eh, Public Address. Toch, Suf?

  Marvel

  Marvel

  (URL)

  13-10-’04 21:39

 1. laat ze nog maals reincarneren!!
  kom ze maar brengen
  vertaal mijn naam uit het portugees en je weet hun bestemming!!

  Lutador da Serpente

  Lutador da Serpente

  14-10-’04 16:18

 1. Klopt, Marvel. Meestal wordt met FOH de huisinstallatie van een muziekzaal bedoeld…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  14-10-’04 22:12

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.