Periodieke verherverbouwing

Tien reacties

"Wordt het niet eens tijd dat je een kleine restyling doet op jouw log?" vroeg logster L mij laatst tijdens het nuttigen van een bak koffie. Daar moest ik over nadenken. Mijn huidige layout staat namelijk al weer ruim twee jaar op het net en overleefde twee volledige crashes, een migratie van MovableType naar Pivot, tal van kleine updates in kleur, stijl, plaatjes en lettertypes, een domeinverhuizing, drie vernietigende kerst-layouts en een flinke handvol al of niet succesvolle scripts, snippets, gadgets, tooltjes, applets en dingsigheidjes.

Dat deze site dus überhaupt nog loopt, zegt alles over de kwaliteit van het basismateriaal (dank lieffie!), maar mag ook gerust een wonder heten gezien de enorme puinhoop aan dode div's, ongeldige verwijzingen, niet werkende brokken java, loze tags en ander vuilnis dat zich in de loop der tijd heeft opgehoopt.

Vanmiddag was de maat vol, nadat ik een uur vergeefs had geprobeerd een stukje Pivot-functionaliteit in te bouwen waarmee ik onder andere commentaren kon laten zien zonder daarvoor een apart venster te openen. Wat me op een verse installatie in vijf minuten lukte, kreeg ik uiteindelijk op Suffie.nl niet voor elkaar, vermoedelijk ten gevolge van alle in de weg zittende rommel. En dus ga ik in de verbouwing, wat inhoudt dat er voorlopig even een paar dagen/weken geen nieuwe potsjes zullen verschijnen, zodat ik achter de schermen 'from scratch' een mooie, nieuwe layout kan bouwen die aan alle hedendaagse eisen voldoet. Komt ook goed uit, kan ik namelijk mooi eens nadenken over welke kant ik met mijn stukjes uit wil. Naast een kekke layout lijkt me dat namelijk niet helemaal onbelangrijk.

Had u overigens nog tips of ideetjes? Spamt u gerust mijn reactieding vol, die blijft namelijk gewoon in bedrijf.....

Updeet: Oeps! Dat gaat niet zo lekker meer na een fles Argentijnse Cabernet...! Dan maar live, oftewel: See the master at work!!!

Door Suffie

Zondag 10 Oktober 2004 te 10:01 pm

Geplaatst in Het leven

tien reacties

 1. Sowwie, Rubel niet lekker & beetje druk! Is een drastische stap, maar eigenlijk ook een briljant idee! Bedenkt zich hoeveel tijd er de komende dagen beschikbaar is voor een grote schoonmaak op HA

  Marti

  Marti

  (URL)

  10-10-’04 23:06

 1. Ha ik ben benieuwd, ook welke kant je stukjes op zullen gaan. Wacht vol ongeduld – omdat ze nu eenmaal erg ongeduldig is – af

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  11-10-’04 02:34

 1. Is dit de visualisering van de chaostheorie?

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  11-10-’04 19:28

 1. Dit was even schrikken.

  Stille Genieter

  Stille Genieter

  13-10-’04 03:53

 1. Zit je met z-index te werken ofzo dat die middenkolom over de linker heenschuift? Geeft die linkerkolom nou een vaste breedte en je bent alweer een stukje verder. Of vraag Frodo, die heeft er tenminste ?cht verstand van. ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  14-10-’04 10:45

 1. Doe het maar leuk….Qua richting en lay out dan.

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  14-10-’04 12:10

 1. VJ, dit is nog steeds de standaard layout, alleen de achtergrond is anders. Ik moet nog aan de sleutel en het eerste wat er in komt is een dynamische breedte. Werkte namelijk in de vorige versie ook prima

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  14-10-’04 22:15

 1. Het staat nu allemaal over elkaar heen en vergeet ajb niet de home knop bij de reacties, die vergeet iedereen altijd…

  Swoah

  Swoah

  16-10-’04 16:28

 1. Swoah, dat komt vermoedelijk omdat je op de verkeerde pagina zit…. ;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  16-10-’04 17:13

 1. I like this site!

  brandy

  brandy

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:21

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.