Kleine Suffie is vervelend

Veertien reacties

Kleine Suffie is een lief en levendig joch. Kleine Suffie is vanuit zijn slechte start echter ook best een moeilijk joch, dat moeilijk stuurbaar is en weinig zelfvertrouwen heeft. Bovendien vraagt Kleine Suffie m??r aandacht dan een elftal van topmodellen dat naakt op olifanten over de Vijzelstraat paradeert.

Omdat Suffie en Suffinnetje het niet altijd en aldoor op kunnen brengen om de hondervijftig procent aan aandacht en energie te leveren die Kleine Suffie nodig heeft, komt vriendin L. sinds kort elke week een dagje met Kleine Suffie doorbrengen. L. doet daarbij voornamelijk wat Kleine Suffie kennelijk hard nodig heeft om zijn energieniveau te temperen: ze sleept hem per trein het hele land door naar speeltuinen en musea, wandelt uren met hem door de bossen, gaat met hem koken en puzzelen, en is daarbij in relatief korte tijd in Kleine Suffie's referentiekader opgeklommen van "lekker ding" tot "hartsvriendin".

Maar gisteren ging het even mis...

Kleine Suffie maakt L. het leven zuur. Hij zeurde, zoog, mopperde en rebeleerde en haalde het bloed onder haar nagels vandaan. En ondanks dat L. de situatie met ijzeren geduld in goede banen wist te leiden, was het vooral een uiterst vermoeide en licht aangeslagen L. die door Suffinnetje die avond naar de trein werd gebracht.

Na een betrekkelijk stille maaltijd, waarbij Kleine Suffie tenauwernood een tweede bord eten naar binnen kreeg, kwam de ontknoping. "Ik wil L. bellen" zei Kleine Suffie. "Ik ben zo onaardig geweest, ik wil sorry zeggen en vertellen waarom dat was." Ik draaide het nummer voor hem even later kwam hortend en stotend het verhaal er uit: dat hij het zo erg vond dat Oma zo ziek was, hoe bang hij was dat ze er straks niet meer zou zijn, dat hij het zo moeilijk vond om erover te praten, dat hij L. daar eigenlijk niet meer lastig wilde vallen en hoe hij daarover zo in de knoop zat... L. luisterde aan de andere kant van de lijn, met haar gebruikelijke, liefdevolle geduld, stelde hem gerust en besloot het gesprek als een ware hartsvriendin met vergeving en lieve woordjes.

Maar tien minuten later stuurde ze een SMS'je: "Daar kreeg ik tranen van in m'n ogen..."

Suffie ook, lieve L. ....!

Door Suffie

Donderdag 26 Februari 2004 te 10:56 am

Geplaatst in Mooi & Warm

veertien reacties

 1. kippe(n)vel

  en een briljant geschreven stukje!

   Kuikentje

  Kuikentje

  (E-mail ) (URL)

  26-02-’04 11:31

 1. Helaas belt hij mij niet meer.

   Enomis

  Enomis

  26-02-’04 12:09

 1. Ja, de kleine rakkers kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen om je de volgende tel tot tranen toe te roeren. Heerlijk, kinderen. En moeilijk. Maar mooi.

   The Gaucho

  The Gaucho

  26-02-’04 12:43

 1. Mooi verhaal (again)

   Johan

  Johan

  (URL)

  26-02-’04 13:01

 1. Oef. Zeker mooi. En wat een lief kind dat hij zelf bedenkt, wil bellen en vertellen. Knap hoor! Sterkte voor Oma trouwens, en kleine Suffie ..

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  26-02-’04 13:39

 1. petje af voor Kleine Suffie. En voor zijn ouders – hij moet dit toch van iemand meegekregen hebben !

   Sproet

  Sproet

  (URL)

  26-02-’04 14:03

 1. Ja, L. is geweldig! Suffiestukkie ook trouwens.

   Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  26-02-’04 23:00

 1. Stilte

   SveMic

  SveMic

  (URL)

  26-02-’04 23:16

 1. @Emonis: Wedden van wel…?? ;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  27-02-’04 09:37

 1. Kleine Suffie heeft in elk geval meer gevoel in z’n donder dan een elftal topmodellen dat naakt op olifanten over de Vijzelstraat paradeert, da’s ook wat waard….

   Eric

  Eric

  (URL)

  27-02-’04 10:55

 1. Kun je L. ook leasen?

   Rick

  Rick

  (URL)

  27-02-’04 13:24

 1. Roerend!

   Hippo

  Hippo

  (URL)

  28-02-’04 02:53

 1. Ik kreeg ook tranen in m’n ogen. Voortreffelijk geschreven!

  Pollie

   Pollie

  Pollie

  (E-mail ) (URL)

  28-02-’04 13:44

 1. goed geschreven en wat een lief lekker ventje…

  grtz

   tijger

  tijger

  03-03-’04 00:48

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.