Kinderen en hinderen

Eén reactie

Als het gaat om ontwikkeling en onderhoud van zijn sociale netwerk, heeft de verhuizing eerder dit jaar Kleine Suffie geen windeieren gelegd. Waar hij voorheen in zijn oude buurtje onder invloed van zijn vader nog voornamelijk met jongere meisjes speelde, heeft hij in zijn nieuwe biotoop een etnisch breed gevari?erd team om zich heen verzameld van kinderen tussen de 5 en de 13 jaar oud, waarmee hij vrijwel de hele dag op sjouw is.

Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, ware het niet dat deze blagen ondertussen de uiterst afkeurenswaardige gewoonte hebben ontwikkeld om op de meest onmogelijke tijdstippen bij Huize Suffie aan de bel te hangen teneinde te komen informeren of Kleine Suffie genegen is buiten te komen spelen, te komen voetballen of skelteren, of wellicht bereid is om een gast op zijn kamer te laten komen meespelen. Dat betekent een voortdurende teistering van woongenot door aanbellende kinderen, met als illustratief dieptepunt een koter die het vorig weekend presteerde om ruim vóór de heilige grens van 10.00 uur aan de deur te hangen, een srnstige misstap die ook zijn treurende ouders achteraf maar niet wilden begrijpen.

Ondertussen heeft Suffinnetje een zogenaamde Kleine Suffie Indicator gebouwd, een ronde, rode schijf met daarop de tekst 'Kleine Suffie is er niet', die bij al niet-beschikbaarheid van Kleine Suffie op een zichtbare plaats achter het raam naast de voordeur kan worden gehangen en die aangeeft dat aanbellen met dat specifieke doel wel zo'n beetje de stomste streek is die je als kind kunt uithalen. Tot op heden heefts slechts één -overigens slecht lezend- kind het gewaagd om ondanks de KSI toch aan te bellen. Maar kinderen van die leeftijd blijken, indien geconfronteerd met een nare ervaring, snel te leren, aan één zo'n ervaring genoeg te hebben en bovendien uitstekend te kunnen fungeren als stichtend voorbeeld voor de rest van de buurt. Sindsdien is het dus rustig.

Gistermiddag kwam een vriendin met haar zoontje aanwaaien en besloot spontaan Kleine Suffie te tracteren op een middagje bios, zodat Suffie zich een middag op zijn werk kon storten. Koud waren de biosgangers de straat uit of er hing reeds een Suffie bekende blaag aan de bel. Op het moment dat Suffie de deur voor de knaap opende, flitsten zijn ogen snel van Suffie naar het prominent en uitdagend hangende bordje naast de deur en zag hij zijn blunder in. Maar hij herstelde zich snel, trok een onschuldig hoofd en zette zijn liefste stemmetje op: "Ik wilde eigenlijk alleen even weten of Kleine Suffie helemaal weg is of dat hij misschien al met iemand anders buiten speelt."

Suffie houdt wel van kinderen die snel denken en goed kunnen improviseren, en dat heeft Suffie achteraf ook tegen het arme knaapje verteld. Bovendien blijken kinderen, indien geconfronteerd met een nare ervaring, terwijl ze vooraf al weten dat ze de fout in zijn gegaan, nog véél sneller te leren.

Suffie verwacht dan ook een rustige en betrekkelijk kindluwe herfst....

Door Suffie

Donderdag 21 Oktober 2004 te 09:53 am

Geplaatst in Het leven

Eén reactie

  1. Kijk, dat zijn nog eens handige acties. Is Suffie al vriendjesloos geraakt of valt dat wel weer mee? ;)

    CiNNeR

    CiNNeR

    (URL)

    22-10-’04 02:12

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.