Momenten (1)

Vijf reacties

De lentezon brandt op mijn voorhoofd en ik sluit mijn ogen tegen het felle licht. Vanaf de tafeltjes om me heen dringen geluiden door en ik vang flarden op van gesprekken, gelach en af en toe het tinkelen van glazen. Ik probeer langzamer te ademen en voel de spieren in mijn nek ontspannen. Het lijkt alsof mijn gedachten vertragen en ik voel mijn mondhoeken omhoog springen als ik mij plotseling bedenkt: is het het Park, of is het de Oxazepam?

Als ik opzij kijk zie ik mijn metgezel die langzaam een sliert rook uitblaast en de wind laat spelen met zijn weerbarstige, grijswitte haar. Hij zit ontspannen en onderuitgezakt in zijn stoel en kijkt zwijgend voor zich uit terwijl hij met trage bewegingen een slokje van zijn sap neemt. Zijn mond schiet in een glimlach en ik kijk waar hij kijkt. Twee meisjes skaten voorbij. Engelen, met wapperende haren en korte topjes. Stemmen als klaterende bergbeekjes die lachen om iets wat alleen zij weten. Even verderop leunt een oude man op zijn stok en kijkt de meisjes met een onmiskenbaar weemoedige blik na.

"Weet je", zegt mijn metgezel. "Wat zo fijn is aan goed gezelschap, is dat het ook prima is als je gewoon eens een half uur niets zegt."

Ik knik en neem een slok van mijn koffie. Maar ik zeg niets...

Door Suffie

Vrijdag 27 Februari 2004 te 10:45 am

Geplaatst in Het leven, Mooi & Warm

vijf reacties

 1. Wel een slimme manier om een Suffie z’n kop te laten houden… ;-p

   Eric

  Eric

  (URL)

  27-02-’04 10:53

 1. @Eric: da’s ook een manier om er tegen an te kijken … :-)

  Suffie: weer een mooi stukje! Helemaal waar, trouwens, dat je bij ?cht goed gezelschap niet hoeft te babbelen …

   Marti

  Marti

  27-02-’04 10:57

 1. @Eric: U bedoelt die oxazepam??

  @Marti: zullen we het gewoon een keertje proberen??? :-D

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  27-02-’04 11:45

 1. mooi beeldje geschetst!

   Cynthia

  Cynthia

  (E-mail ) (URL)

  27-02-’04 13:42

 1. Die stilte voelt goed……

   Neneh

  Neneh

  27-02-’04 16:45

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.