Goede droom

Geen reacties

Ik droomde vannacht dat ik een taxichauffeur was. Vaardig en soepel stuurde ik mijn wagen door straten en stegen, over grachten en dreven door de hele stad. Behendig ontweek ik fietsers, trams en dronkenlappen, met één hand aan het stuur, de ander uit het raam. En ik bracht de mensen waar ze maar wilden. Een jong stel naar de afdeling Verloskunde. Je zag zo dat ze niet van hem hield, maar dat ze aangenaam getroffen was door zijn tederheid en bezorgdheid. Ik pikte een man op uit een café, lachend, brallend en lallend, maar eenmaal in de auto verviel hij in somberheid en huilde zachtjes over zijn verloren liefde, zijn verloren jaren en zijn verloren leven. Toen het oudere stel vanuit het theater, dat zich duidelijk verveeld had maar genoegdoening vond in het vele geld dat ze er voor hadden neergelegd. En dan de jonge man die ik bij zijn vriendin ophaalde om naar zijn vrouw te brengen, en die in de taxi hardop excuses bedacht, terwijl hij met de rug van zijn bevende hand het zweet van zijn voorhoofd veegde.

Iedere twee uur stopte ik bij een tankstation voor een kop koffie en een gesprekje met een collega, een politieagent of een wegenwachter. Maar midden in de nacht reed ik naar de oever van de rivier en zette de motor uit. Door het open raam keek ik uit over het kabbelende water en luisterde naar de geluiden om mij heen: de ambulance in de verte, het gebonk van twee houten bootjes door de golfslag van een voorbijvarende aak, het gesnater van twee ruziemakende eenden. Het licht van de maan scheen over het water en plotseling wenste ik dat ik thuis in mijn bed lag.

Op dat moment besloot ik wakker te worden. Ik keek naar het plafond, terwijl het licht van de maan door de geopende gordijnen naar binnen viel. De vrouw naast me ademde regelmatig en in de verte hoorde ik een trein rangeren.

En ik glimlachte tevreden, want een goede droom loopt altijd af zoals ik dat zelf wil...

Door Suffie

Zondag 24 Oktober 2004 te 10:56 pm

Geplaatst in Mooi & Warm

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.