Bwurk..!

Zes reacties

Net op het moment dat ik het laatste stukje van mijn glacé in mijn mond wilde laten verdwijnen, sloeg de vertwijfeling toe. Naast de typische suiker-en-koek smaak van de genuttigde lekkernij meende ik iets te proeven dat op ??n of andere manier met deze sensatie dissoneerde. Gorgonzola, schoot mij te binnen, maar welke koekenbakker verpest nou een oerhollandse lekkernij met het toevoegen van Italiaanse schimmelkaas?

Op dat moment kwam Suffinnetje vanuit de keuken naar binnen lopen. "Heb je je koek al op?", vroeg ze. Ik knikte bevestigend, de laatste kruimels uit mijn mondhoek vegend. "Jammer" zei ze, waarop ze mij de verpakking gaf met daarin de resterende koeken. Iedere koek bleek aan de onderzijde een rare plek te vertonen, vari?rend van wat spinrag-achtige spoortjes tot een natuurlijke sticker van grijsgroen fluweel...

Ik heb in mijn culinaire leven al heel wat bijzondere dingen gegeten, variërend van slakken, kwalreepjes, krododil en ratelslang, tot kangaroe, kikkers, zeewier, vogelnestjes, gefrituurde sprinkhaan en geroosterde meelwormen aan toe. Tel daarbij op de vliegjes, mugjes en ander vliegend gespuis dat op de motorfiets door het grove filter van mijn opeengeklemde tanden door heeft weten te geraken, en u begrijpt dat ik niet al te moeilijk doe over hetgeen ik aan voedsel naar binnen krijg.

Er zijn echter grenzen, en dit wás er eentje. Nu ben ik niet het type dat na een dergelijke openbaring onmiddellijk kokkend en met de hand voor de mond naar het toilet toe holt, maar echt lekker voelde ik mij niet. Een groot glas water en een flinke bak sterke koffie bleek voldoende om in ieder geval de smaaktechnische effecten van dit gebeuren te niet te doen, maar de eventuele geestelijke nasleep baart me ook nu nog enige zorgen.

Mensen zijn namelijk gewend om bepaalde gebeurtenissen te associ?ren met zintuiglijke waarnemingen en dit trauma zou ook bij mij nog wel eens aardig kunnen nadreunen. Enkele weken geleden wilde ik een log? vergasten op een overheerlijke ossehaas, overgoten met Suffie's enige, echte saus van gorgonzola en witte port, toen ze fijntjes liet weten niet zo gecharmeerd te zijn van al te pittige of blauwe kazen. Op dat moment besloot ik haar dit bij een andere gelegenheid nog eens overwacht en stiekum voor te zetten.

Thans ben ik echter bang dat die kans voorgoed verkeken is....

Door Suffie

Vrijdag 05 November 2004 te 5:49 pm

Geplaatst in Drank & Voer

zes reacties

 1. Zo heb ik ook wel eens wat schimmel tot mij genomen. Geheel per ongeluk, dat wel. En flink ziek van geworden. Terwijl het er bij mij vanzelf uitkwam na een half uur …

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  05-11-’04 21:12

 1. Puge,puge!
  Heuh, hoop dat je gorgonzola-kennis je log niet leest, anders wordt dat voorzichtig eten!

  Marti

  Marti

  (URL)

  06-11-’04 00:03

 1. @CiN: Achteraf valt het wel mee, ik heb wel de THT datum van mijn voorraad halve gevulde koeken gecontroleerd.

  @Marti: Ik ben bang dat het nu te laat is, maar dat is te ondervangen: alleen eten wat zij ook eet…

  Ideetje, overigens…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  06-11-’04 10:05

 1. Suf > LOL, maar ik bedoelde dat je anti-gorgo-kennis niks meer durft te eten ;-)

  Marti

  Marti

  (URL)

  06-11-’04 14:55

 1. @Mar: Ook geregeld, volgende keer staat de anti-gorgo-kennis zelf in de keuken…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  06-11-’04 17:53

 1. Ah, dus de gewonnen prijsjes zullen in elk geval nog vers genoeg zijn? :)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  06-11-’04 22:48

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.