Vrijheid van menigsuiting

Elf reacties

Dat wordt door sommigen wel op een heel bijzondere wijze ge?nterpreteerd.

Neem nou Geenstijl. U weet wel, die site die het hardst brult dat vrijheid van meningsuiting het hoogste goed is dat in onze samenleving gekoesterd moet worden. Deze heren vonden dat Suffie onwelvoegelijke dingen zei en hebben uw eigen Suf, de zachtheid zelf zoals u weet, uit het systeem geknikkerd door inschakeling van hun mongolenfilter.

Ik zou u willen uitnodigen, kijk eens rustig rond op Geenstijl (als u het niveau aankan, natuurlijk) en probeer eens te verzinnen wat er nou zo onwelvoegelijk was aan Suffie's reacties dat een IP ban op z'n plaats is. Zij die de post kunnen vinden waarin Suffie de grens van het onbetamelijke overschrijdt, maken kans op een kakelverse halve gevulde koek!

O ja, verwar onwelvoegelijke taal alstublieft niet met onwelgevallige kritiek! Zo kinderachtig zijn ze zelfs bij Geenstijl niet, toch??

Update: Ofwel was er zoals in de comments werd gesuggereerd een storing in het mongolenfilter van Geenstijl, of men heeft naar aanleiding van wat dan ook besloten mijn banvloek op te heffen. Hoe het ook zij, ik mag weer reageren bij Geenstijl. Omdat ik niet gewend ben mijn keutel in te trekken als ik het een keertje (misschien) niet helemaal bij het rechte eind heb, laat ik dit stukje staan, uiteraard wel met de opmerking dat ik een doelbewuste actie van Geenstijl ten aanzien van mijn beminnelijke persoontje niet hard kan maken.

Maar goed, dat maakt ons geen vriendjes.... *rilt*

Door Suffie

Zondag 07 November 2004 te 8:13 pm

Geplaatst in Het leven

elf reacties

 1. je hebt denk ik wel een punt , jammer dat je er niet bij vertelt wat voor reacties je hebt geplaatst

  Of bedoel je dat je niet kan/wil registeren het systeem werkt niet helemaal juist was er ook uit geflikkerd maar kwam er toch weer in

  Joost van Velthuizen

  Joost van Velthuizen

  (URL)

  07-11-’04 20:18

 1. Ach ja, GeenStijl, de grootste lafaards van het internet toch? Figures…

  Eric

  Eric

  (URL)

  07-11-’04 20:21

 1. Laat ze opzouten met hun IP-bans — geeft alleen maar aan dat ze wel willen schreeuwen en schoppen tegen iedereen maar dat een kritische noot uiten aan hun adres niet mag. De ptaat niet waard, die lui!

  Marti

  Marti

  (URL)

  07-11-’04 20:32

 1. ptaat, ook een leuk woord! Bedoelde echter pRaat :)

  Marti

  Marti

  (URL)

  07-11-’04 20:33

 1. Joost, ik ga er van uit dat het geen toeval is dat ik geweerd wordt na een paar kritische reacties aan het adres van prof. Hoxha, zowel op Geenstijl zelf als in het reactieding van Verbal Jam. Geenstijl heeft toentertijd een mongolenfilter ingesteld om te voorkomen dat ze verantwoordelijk zouden worden gehouden voor de stroom van extremistische, racistische en anderzins ongewenste uitingen op hun site. Daar kan je veel over roepen, maar als je het heel goed bekijkt hebben ze eigenlijk geen ongelijk. Geenstijl wordt namelijk grotendeels aangekeken op uitspraken die hun reageurs ooit in diezelfde reactiedingen deden en die gaan nogal eens wat verder dan wat de heren van Geenstijl zelf aandurven. Wat ze daarbij tegen hebben is dat ze zelf de grenzen van het betamelijke regelmatig opzoeken en dat maakt het een beetje ongeloofwaardig om anderen de mond te snoeren.

  Het bijzondere is dat ik zelf mijn eigen comments niet meer kan terugvinden. Misschien slecht gezocht, maar toch… Waar het in ieder geval op neerkomt is dat ik een aantal malen heb aangegeven dat de heren er erg goed in zijn om de fouten van anderen (Van Jole bv.) uit te vergroten en die van zichzelf te vergeten. Met name Hoxha vindt dat hij iedereen mag uitvoeteren en beschuldigen van alles en nog wat, maar dat anderen hem vooral niet mogen wijzen op de grenzen die hij zelf heeft opgezocht….

  Als je iemand er uit flikkert die racistische, opruiende of extremistische opmerkingen plaatst, waar het mongolenfilter volgens Geenstijl voor bedoeld is, dan heb ik daar alle begrip voor. In mijn geval vind ik dat ze zich wel erg in de kaart laten kijken….

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  07-11-’04 20:46

 1. Ik heb de Chileen per e-mail een link naar B.Buch column Carnaval der Rouwenden gestuurd.
  Paarlen voor de zwijnen, ik weet het, maar toch.

  novecento

  novecento

  07-11-’04 20:53

 1. Als jij reageert op geenstijl, geeft dat dus aan dat je het zelf w?l volgt. Waarom? vraag ik me dan af.

  Ze zijn het al niet waard om gelezen te worden, laat staan dat je er reageert!

  Rolandow

  Rolandow

  08-11-’04 12:10

 1. Suffie: laat me raden: u heeft het woord 'framboos' verkeerd gespeld. Rolandow: riolen moet je altijd goed in de gaten houden. Voor je het weet lopen ze over en komt de derrie weer jouw kant uit.

  cranberry

  cranberry

  08-11-’04 22:26

 1. Cranberry: Inderdaad, zoals je zegt: ‘komt de derrie weer jouw kant op’. Met de nadruk op ‘weer’. Want als ‘t niet bestaat, dan bestaat ‘t ook niet. Komt ‘t ook niet jouw kant op. Laat staan een andere kant. Een lichtelijke zweem van struisvogelpolitiek heeft dat wellicht, maar wel effectief, in die zin dat ‘t geen ‘trigger’-effect geeft, geen winner-looser-situatie cre?ert (waar de heren geenstijl nogal verzot op zijn, ook al verloren ze gloriaal [ik wilde in deze zin geen glorieus gebruiken, wegens de verliezende rol die de heer Ambrioos in deze moest spelen] gedurende ‘t debat tijdens de uitzending van B & W). Je moet mensen af & toe dood kunnen zwijgen. Ik ben er vaak druk mee bezig, ook al merkt niemand ‘t.

  Ton

  Ton

  (URL)

  09-11-’04 00:30

 1. Hm, toch gek. Ik heb vergelijkbare dingen gezegd, felle discussies daar gehouden en er het mijne van gevonden maar zover ik weet niet gebanned. Vraag me af of het niet het systeem is, die heeft behoorlijk wat kuren namelijk.

  Wat je verdere standpunt niet veranderd natuurlijk ..

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  09-11-’04 03:45

 1. jodeeeeeeee

  afca

  afca

  13-02-’06 12:24

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.