Koprol door kopdrol

Zeventien reacties

Onze gehechtheid aan deze wereld is grotendeels te verklaren door de zwaartekracht. De beste manier om dat te ervaren is door op de grond te gaan liggen en zoveel mogelijk huidoppervlakte tegen de aardbol te drukken, het contact dat je op deze manier met je stoffelijke oorsprong legt is intens, natuurlijk en soms ook emotioneel.

Je moet dat echter niet op de snelweg doen, daar kleven een aantal bezwaren aan. Op snelweg ligt asfalt en dat is niet meest geschikte grondbedekking om op te gaan liggen, zeker niet als je dat doet door middel van een koprol over het stuur van je motorfiets heen. In dat geval kan die eerste, zo essenti?le aanraking een knap onprettige zijn, een effect dat ook nog eens behoorlijk wordt versterkt door de eventuele voorwaartse beweging van de motor, waarvan de energetische waarde moet worden opgeteld bij de neerwaartse vector richting grond en die al gauw kan oplopen tot enkele tientallen tot een kleine honderd kilometer per uur.

Je gaat op zo'n moment wel nadenken over de dingen, dat dan weer wel. Dat je leven niet alleen bepaalt wordt door je eigen scherpte en behendigheid, maar soms ook door een schurftige pisvlek die in een hersenloze opwelling z'n auto ineens naar een andere rijbaan drijft; dat zo'n schade aan je helm bewijst dat je het ding niet voor niets op je knar hebt gezet; dat zo'n voorbijrazende auto best wel wat schade aan lijf en leden had kunnen veroorzaken als hij een centimeter of 20 meer naar rechts had gereden. Allemaal dingen die de relativiteit van het leven haarfijn onderstrepen...!

Als het aan Kleine Suffie had gelegen had papa van z'n leven nooit meer op een motorfiets geklommen. Zowel Suffinnetje als ik zijn het er echter over eens dat het stalen ros mettertijd gewoon weer dient te worden beklommen, omdat een risicoloos leven nu eenmaal geen leven is. En dat ga ik dan ook gewoon doen, als de kuip weer uit ??n stuk bestaat, als mijn gebarsten helm vervangen is, als mijn schouder niet meer misselijkmakend kraakt en klikt en ik weer kracht genoeg heb om een glas van tafel te pakken, en als de spieren in mijn lichaam niet langer meer heftig protesteren bij elke beweging die ik maak.

Wel heb ik Kleine Suffie toegezegd voortaan h??l voorzichtig te doen. Ik ben namelijk niet alleen aan deze wereld gehecht, maar ook heel erg aan mijn leven...

Door Suffie

Zondag 14 November 2004 te 10:25 am

Geplaatst in Het leven

zeventien reacties

 1. Oei?! Ik denk dat wij vanavond eens moeten bellen? Geruststelling: je post dus in dat opzicht okay …

  Marti

  Marti

  (URL)

  14-11-’04 11:33

 1. Beterschap.

  EL RUBIO

  EL RUBIO

  14-11-’04 12:00

 1. @Marti: Goed plan, de 020-GSM graag…;-)

  @El Rubio: Zankx, ondertussen begint het al weer redelijk weg te trekken…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  14-11-’04 13:10

 1. Welkom terug heer Suf!

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  14-11-’04 14:45

 1. Gelukkig ben je er weer en beterschap

  Si

  Si

  (E-mail )

  14-11-’04 16:15

 1. Met bovenkamer gelukkig nix mis als je zo’n verhaal in elkaar kunt zetten. Pijnlijke schouder zal nog beterschap nodig hebben. Laat de psyche maar aaien door kleine Suf. Blij dattu er nog is.

  elisa

  elisa

  (URL)

  14-11-’04 17:49

 1. Mag ik ter ondersteuning van uw geschudde brein brutaalweg een lettertje ‘d’ voorstellen in de volgende zin: ‘Dat je leven niet alleen bepaalt wordt’. U weet zelf wel waar… ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  14-11-’04 18:17

 1. En hoe smaakt dat nu,pils door een rietje.???

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  14-11-’04 20:36

 1. Midlife op ruwe manier voorbij??

  Robo

  Robo

  14-11-’04 23:22

 1. Euh …. piep doettie? Uit? Morgen maar ff illegaal bellen tijdens ingelaste lunchpauze :-)

  Marti

  Marti

  (URL)

  14-11-’04 23:28

 1. Je hebt toch wel de gegevens van die “schurfterige pisvek” mag ik hopen?

  Retep

  Retep

  14-11-’04 23:37

 1. kopdrol, neusscheet en kontboer…..
  een epos in drie delen.

  wikiewakkie

  wikiewakkie

  (URL)

  15-11-’04 01:55

 1. Beterschap en dat je maar gauw weer op de motor kan stappen.

  VanillaMoon

  VanillaMoon

  (E-mail ) (URL)

  15-11-’04 03:52

 1. Sterkte, Heer Suf! Dat is nu precies de reden waarom ik dus NOOIT op een motorfiets zal gaan zitten. Zeker niet na het zien van een verschrikkelijk ongeluk, waarbij ik het geluk had om de helm van de onfortuinlijke motorrijder voorbij te zien rollen… met het hoofd er nog in. Dat vergeet je niet zo snel.

  Maar bedenk goed: elk nadeel hep se voordeel. Je hebt nu een bijna-dood ervaring achter de rug, je hebt je hele leven in een flits aan je voorbij zien trekken en je bent nu klaar voor een confrontatie met De Here. Toch? ;-)

  The Gaucho

  The Gaucho

  15-11-’04 09:38

 1. Z??r kwaad kan ik me maken om zulke pisvlekken op de weg. Bah.

  Gelukkig ben je er relatief goed vanaf gekomen. Een geluk bij een ongeluk.

  Beterschap en sterkte!

  Rolandow

  Rolandow

  15-11-’04 17:04

 1. Je was dus minder fortuinlijk dan ik vorige week, toen eenzelfde soort levensvorm mij tijdens het invoegen naar de andere, reeds bezette weghelft dreef omdat hij nu eenmaal op mijn plek wilde rijden.
  Beterschap. Ik hoop dat je brommer niet te lang zeer blijft doen.

  Gooly

  Gooly

  (URL)

  16-11-’04 16:28

 1. Hi there! Your site is cool!

  toni

  toni

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:22

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.