Rollator Rock

Zes reacties

Zo'n vervangende taakstraf kan soms best aardig uitvallen. Zo heeft Suffie ondertussen een zwak gekregen voor het ouderenwerk. Vorig jaar nog nam Suffie logcollega Verbal Jam mee naar een concert van de vorige eeuwse progrockformatie Alquin. U weet wel, dat bandje vol krasse knarren dat na 25 jaar stilte ineens een verwoestende reanimatie beleefde.

Dit keer was het de beurt aan een andere eerbiedwaardige senior-logger: Opa Buiswater, die mee werd getroond naar de Almeerse Metropole voor een concert van niemand minder dan Colin Blunstone en Rod Argent, ooit de harde kern van de legendarische band The Zombies. Speciaal voor deze gelegenheid hadden Opa's verpleegsters zijn vorige eeuwse marine-rollator van zolder gehaald, om Opa het gevoel van ultieme herbeleving te schenken, daarbij teruggrijpend naar de tijd dat hij de groep Argent in zijn diensttijd in Engeland had zien optreden.

Even nog leek het mis te gaan toen Opa werd geweigerd omdat de technische staf vreesde dat Opa's overjarige pacemaker storing zou veroorzaken in het digitale gedeelte van de zaalversterking, maar toen Suffie hen had verzekerd dat hij eventueel bereid was om Opa's hartslag met de knijpzak manueel op gang te houden, stond niets meer een fijne muzikale avond in de weg.

Suffie moet eerlijk zeggen dat de Grootmeesters van de Geriatrie-grunge behoorlijk van leer trokken en een stuk muziek op het podium neerzetten waar menige Rockacademie- of conservatoriumgeschoolde hedendaagse formatie een puntje aan kon zuigen. Voor Suffie lag het hoogtepunt bij de uitvoering van ??n van de weinige nummers die qua looptijd nog enigszins binnen het bewustzijnsspectrum van Suffie's jeugd viel: "Old and Wise", nu eens niet gespeeld door het bombastische orkest van Alan Parsons met zanger PJ Olsson als Blunstone-ersatz. maar door een ingetogen spelende vijfmansformatie met Colin zelf als huiveringwekkend middelpunt.

Wie dit nummer kent weet dat het eindstuk, waarin orkestraal flink wordt uitgehaald, gevuld wordt door een spetterende saxsolo. Bij deze uitvoering werd dit gedeelte bij gebrek aan sax ingevuld door een bloedstollend mooie gitaarsolo van gitarist Kevin Airie, die echter halverwege moest worden afgebroken toen de goede man in zijn vervoering een snaar brak, waardoor 's mans gitaar in ??n klap onbespeelbaar vals geraakte.

Gelukkig was Opa deze episode al lang vergeten toen Suffie hem aan het eind van de avond hevig schuimend bij zijn nachtverpleegster inleverde. Toen Suffie naar huis reed, kwam wederom het gevoel bij hem op dat het ouderenwerk een zwaar onderschatte maar uiterst dankbare tak van de zorgsector vormde. Suffie had zich vermaakt, net als zijn metgezel. Maar de oudjes op het podium hadden wederom de tijd van hun leven gehad, en dat was nu eenmaal de essentie van het betere ouderenwerk...!

Door Suffie

Donderdag 18 November 2004 te 10:10 pm

Geplaatst in La musique

zes reacties

 1. Ongetwijfeld faalangst! Ik heb wel vaker een gitarist een snaar zien breken, maar die speelde gewoon door!

  Overigens wel gelijk: de oudjes zijn vaak de beste muzikanten.

  Bonk

  Bonk

  (E-mail ) (URL)

  19-11-’04 11:39

 1. Rock uit de tijd dat gitaren nog waren uitgerust met een vibrator, die om begrijpelijke redenen, maar onterecht, als tremolo werd aangeduid, en waar je gitaar (inderdaad) door ??n enkele snaarbreuk ontstemt raakte. Argent herinner ik me nog wel, al was de band al op sterven na dood toen ik ze in de gaten kreeg.

  Gooly

  Gooly

  (URL)

  19-11-’04 11:47

 1. ROTFLOL!!!!!

  (Klein psje: rolLator denken wij hier …)

  Marti

  Marti

  (URL)

  19-11-’04 13:15

 1. @Gooly: Klopt in dit geval wel, betrof een Stratocaster met zwengel, de rest van de avond viel ten deel aan een witte Les Paul…

  @Marti: klopt & hersteld…!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-11-’04 13:21

 1. mooi verhaal. En het speelt zich allemaal gewoon af in het geweldige theater Metropole… Het kan nog in Almere

  Y......

  Y......

  (URL)

  19-11-’04 15:49

 1. Dat belooft wat! Ik ga a.s. donderdag in Musis Sacrum.

  henk

  henk

  (URL)

  23-11-’04 23:34

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.