Mannendrank

Zes reacties

De meeste mannen kijken me over het algemeen meewarig aan als ik laat vallen dat ik graag een glaasje ros? drink. Ros? is namelijk niet mannelijk. Echte mannen drinken bier, en als ze stijl hebben een Belgische. Ook whiskey staat stoer, zolang het maar malt is en uit houten vaten komt, en de verfijnde man drinkt een mooie cognac. Rode wijn mag ook, mits zorgvuldig gewalst, besnuffeld en met een verrukte blik genipt en door de mond gerold. Maar ros? is een wijvendrankje, en bovendien nog eentje uit de jaren zeventig ook. En dus oogst ik meewarige blikken, en soms zelfs hoongelach als ik er vol trots bij vertel dat mijn favoriete ros? per liter bij de C1000 te koop is.

Toch is deze door velen onderschatte druivendrank voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn mannelijkheid, met name omdat mijn eerste, echte full-contact vrijpartij juist onder invloed van deze vloeistof tot stand kwam. Het was het verjaardagsfeestje van klasgenootje P, die op school weinig aanzien genoot vanwege het feit haar ogen grotendeels verborgen gingen achter twee enorme jampotbodems, die haar pupillen tot monsterachtige proporties opbliezen en daarmee alle aandacht afleidden van welke andere eventuele lichamelijke attractie dan ook.

Klasgenootje P schonk op die avond onder meer sloten vol ros? aan haar gasten. Na het tweede glas kwam ze naast me zitten en keek me met haar monsterlijke ogen verleidelijk aan, na glas vier schoof ze dichterbij voerden we een diepgaande discussie over de betekenis van The Doors voor de wereldvrede en na glas zes legde ze haar hand op mijn knie terwijl ik moeilijke woorden uit het economieboek voor haar spelde. Na glas zeven verwijderde ze plotsklaps de steriliseerkanbodems van haar neus, waarbij ik tot mijn grote verrassing opmerkte dat ze ondanks haar lichte loens eigenlijk een heel leuk gezichtje had. Glas acht namen we mee naar de slaapkamer en glas tien gooide ik om toen ik in het donker mijn broek weer trachtte aan te trekken.

Af en toe denk ik met weemoed terug aan haar zorgvuldig door brillenglas aan het oog onttrokken verleidelijkheden en de manier waarop ik deze ontdekte, alles vanwege de constante stroom van voorbijkabbelende ros?, de drank die mij tot op heden meer dan lief is gebleven.

Zelf dronk ik die avond overigens wodka-sju. Gevaarlijk spul...!

Door Suffie

Vrijdag 19 November 2004 te 3:26 pm

Geplaatst in Drank & Voer, Seks & Lust

zes reacties

 1. Dat ik helemaal niet tegen alcohol kan is terzijde, ik drink heel af en toe een glas witte wijn ofzo. Bier vind ik, als ik heel eerlijk ben, een beetje ‘plat’. Kan het niet goed uitleggen maar dat vind ik.
  Een man met rose heeft wel zo z’n klasse denk ik. :-)

  karin

  karin

  (URL)

  19-11-’04 15:53

 1. Ondanks dat ik een vrouw ben, vind ik Ros? een apothekersdrankje. Doe mij maar een ferme Zuid-Afrikaan. Uh, wijn welteverstaan.

  Dolbee

  Dolbee

  (URL)

  19-11-’04 18:48

 1. Er is niets mis met een goede rose. Mijn favoriete smaak is een Rose d’Angou. Ik vind rose veel fruitiger en prima bij een dineetje passen.

  V@nM@n

  V@nM@n

  (URL)

  21-11-’04 00:00

 1. Is dat geen Anjou, V@b=nM@n?

  Marvel

  Marvel

  (URL)

  22-11-’04 16:16

 1. Een goede ros? is niets waar je je voor hoeft te schamen, hoor! Nee, als je met zo’n stompzinnig ‘ennersjie drink’ blikje wordt gezien, dan ben je echt een hopeloze loser.

  The Gaucho

  The Gaucho

  23-11-’04 10:18

 1. Hello! Very interesting and professional site.

  tierra

  tierra

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:22

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.