Doosje

Twee reacties

Gedurende de periode dat ik mijn vrijgezellenbestaan grotendeels op de Nederlandse podia versleet, was ik een fervent aanhanger van Safe-sex. Dat had op zich niet bijster veel te maken met bescherming tegen enge ziektes, het oplopen daarvan was namelijk in die tijd nog uitsluitend voorbehouden aan mensen waarmee seksuele interactie als onwaarschijnlijk kon worden beschouwd. Ook het risico van verspreiding van genetisch materiaal maakte slechts op beperkte schaal deel uit van mijn motivatie om rubberwaren in de wip te introduceren. Mijn voornaamste reden was echter het doosje..!

In die tijd werden condooms door de automaat afgeleverd in tranparant plastic doosjes, ultraplat en voorzien van een inlegvelletje met reclameprint. Die doosjes bleken uitermate handig om plectrums in op te bergen, u weet wel, van die kleine driehoekige kunststof plaatjes waarmee (bas)gitaristen de snaren van hun instrument beroeren. Daarvan kon ik er in zo'n doosje al gauw een stuk of vijftien kwijt, hetgeen als uitermate economisch mocht worden beschouwd als je bedacht dat er normaliter maar drie condooms in zaten.

Deze doosjes bleken echter ??n groot nadeel te hebben: ze gingen stuk. Ik ging erop staan, zette mijn versterker er bovenop, ik stootte mij terwijl ik er eentje in mijn zak had, oftewel: ik verbruikte er nogal wat. En aangezien ik het ongepast vond om mijn ouders tijdens de grote schoonmaak te confronteren met een lade vol ongebruikte kapotjes, dienden deze dus buitenshuis verneukt te worden. Een uiterst plausibele reden dus om de genietingen van het geslachtelijke leven op een zuivere wijze te consumeren, vond ik.

Al gauw merkte ik echter dat die zuiverheid ernstig in het gedrang kwam toen ik mij er zelf op betrapte regelmatig doosjes expres op de grond te gooien, er op te gaan staan of deze op een andere al of niet bewust gekozen wijze te maltraiteren. Op dat moment kwam de waarheid bij me binnen: het ging me niet om die rottige doosjes, het ging me puur en alleen om de seks! Het feit dat ik er wekelijks ??n of twee doosjes doorheen joeg was puur een legitimatie voor de bevrediging van mijn lage lusten!

Met die wetenschap besloot ik de mythe maar meteen resoluut door te prikken. De plectrums werden voortaan bewaard in de portemonnee en de condooms kwamen per voordeelverpakking via de Wehkamp. En zie, de laatste doosjes gingen daarna nog jaren mee....

Van enigszins gelijke orde was overigens het bandlid dat zijn versterker van en naar zijn auto vervoerde in een kinderwagen. Niet alleen versleet hij er nogal wat, hij moest ook steeds vaker optredens afzeggen. Omdat hij moest oppassen...

Door Suffie

Maandag 22 November 2004 te 09:35 am

Geplaatst in La musique

twee reacties

 1. Ik consumeer mijn liefdes niet met rubber. Ik bewaar mijn plectrums dan ook gewoon in de gitaarkoffer.

  Marvel

  Marvel

  (URL)

  22-11-’04 16:47

 1. Ik heb gewoon sex, daar hoef ik geen excuus voor te hebben ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  22-11-’04 23:13

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.