Jeuk doet krabben

Drie reacties

In de auto, onderweg naar huis werd ik plotsklaps overvallen door een alles overheersende jeuk tussen mijn schouderbladen. Los van het gegeven dat de meeste mensen jeuk als ergerlijker beschouwen dan pijn, kan dit een heel vervelende situatie opleveren als je a. door een onlangs ontwrichte schouder niet in staat bent om je hand tussen je schouderbladen te wurmen, zodat je nagels daar hun heilzame werk kunnen verrichten, en b. te veel kleren aan hebt om effectief tegen de rand van de stoelleuning aan te kunnen schurken.

En dus ervoer ik, toen de jeuk niet na enkele minuten spontaan verminderde, al gauw de eerste tekenen van een opkomende paniekaanval en keek ik koortsachtig in de rondte of er in de auto misschien iets lag dat ik langs de kraag van mijn jas naar beneden kon laten glijden om de ergste nood te ledigen. Toen bedacht ik me ineens dat er in het opbergvak boven de zonneklep een paar drumstokken moest liggen, dat ik ooit had gekocht toen ik nog in mijn inmiddels ter ziele gegane bandje speelde. Een snelle greep en enkele seconden later beleefde ik het bijna orgastische moment van bevrediging van mijn op dat moment meest primaire behoefte: het glijden van de ruwhouten tip over de geteisterde huid van mijn rug, een ervaring die mij trillend van genot bijna de vangrail in deed sturen.

Toen, zo plotsklaps geconfronteerd met de overblijfselen van een muzikaal verleden, bedacht ik me ineens dat het tijden geleden was dat ik me serieus met muziek bezig had gehouden. Mijn laatste optreden was in april, daarna namen de ontwikkelingen in Huize Suffie een dusdanige loop dat ik niet meer aan musiceren toe was gekomen. Dit kon geen toeval zijn! En aldus, nabij de afslag Muiden en met een drumstok in de kraag van mijn jas, beloofde ik mijzelf plechtig dat daar snel verandering in zou komen.

In die sfeer moest ik ineens denken aan een aantal bekende bandjes die onlangs ineens weer bij elkaar waren gekomen, zoals Kayak, Alquin, The Meteors en pas nog The Zombies. En met mijn eigen ervaring voor ogen, vroeg ik mij af welke huidproblemen daar aan ten grondslag hadden gelegen....

Door Suffie

Woensdag 24 November 2004 te 11:03 am

Geplaatst in La musique

drie reacties

 1. Metaforisch: “het jeukt” …

  karin

  karin

  (URL)

  24-11-’04 17:15

 1. Een bekende muziekant uit een van de groepen die je noemt probeerde hetzelfde als jij maar ramde een tegenligger frontaal. De oorzaak van dit ongeluk heeft men nooit kunnen achterhalen. Het mysterie ontrafeld?

  mibi

  mibi

  (E-mail )

  24-11-’04 18:50

 1. Beter een stok dan een stuk in je kraag…

  carin

  carin

  (URL)

  25-11-’04 13:14

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.