Mannen doen zaken

Zes reacties

Onverschrokken stapte Suffie soepel en veerkrachtig, met breedgetrokken schouders, gespannen kaken en een harde blik in de ogen de muziekwinkel binnen. In Suffie's zak brandde de pinpas, waarop door Suffie's opdrachtgever een fijn bedrag voor bewezen diensten was gestort. Suffie was een man met een doel: een echte Korg Triton, weliswaar een tweedehandsje, maar wel met alle opties en dat voor slechts 1200 euri's! De verkoper grijnsde met een breed gevoel van leedvermaak. "Ach ja, die Triton. N?t weg, ben ik bang. Ik heb nog wel een mooie Triton LE, plastic toetsen, g??n sampling, g??n sequencer en een zielig kunststof kastje. En dat voor slechts 999 euro!"

Enigszins teleurgesteld wandelde Suffie naar buiten, doch zette vastberaden koers richting nabijgelegen computerboer. Geld diende te rollen en Suffie had nog zeker ??n belangrijke pijl op zijn boog: een boel kekke Acer Aspire schootcomputer met een z??r concurerende prijs van 899 euro. De computerboer verborg een proestlach in zijn hand en keek Suffie meewarig aan. "Lieve man" zei hij. "Ik heb er vrijdag vier binnengekregen en voor de lunch waren ze allemaal op. Ik heb nog wel een hele mooie Toshiba voor slechts 1400 euri's. Kan v??l minder, maar er zit wel een gratis sticker bij!"

Een weinig aangeslagen slofte Suffie de winkel uit en bewoog zich vervolgens richting fotoshop, teneinde zichzelf in het kader van Stress Reducing Retail Therapy te trakteren op een echte Apple iPod, en dat voor een ampele 400 eurobananen! De blaag achter de balie hinnikte geamuseerd en grijnste breed. "Toe nou, zeg! Tuurlijk is dit de 20 GB versie. En dacht u nou echt dat we er voor die prijs nog een koptelefoontje bij deden? Van welke planeet komt u?"

Wanhopig sleepte Suffie zich naarbuiten en zette vertwijfeld koers richting witgoedmarkt teneinde voor een bedrag van 88 eurae eigenaar te worden van een Packard Bell Audiokey, Suffie's laatste hoop op elektronisch geluk. De winkelbediende lachte Suffie hardop uit. "Wat denk je wel, dwaas! Dat die dingen aan de bomen groeien? Die dingen zijn al weg voordat jij 's morgens je eerste oog open hebt, sukkel!"

In uiterst deplorabele toestand kroop Suffie in etappes de drempel over naar buiten en keek in blinde paniek om zich heen. Hij besloot nog ??n poging te wagen.

Een half uur later stormde Suffie in opperste triomf zijn huis binnen en wierp zich grommend op zijn PDA waarvan hij in ??n ruk het slappe, lederen flapje verwijderde dat het frontje moest beschermen. Twee tellen later lag Suffie's Palm veilig te wezen in zijn nagelnieuwe geanodiseerd aluminium hardcase, die voor de somma van nog geen 35 goudstukken van eigenaar was gewisseld.

Suffie was uiterst tevreden over zijn daadkracht en handelsgeest. Tenslotte, wie een b??tje de tijd neemt om zijn aankopen slim te plannen, houdt aan het eind van de dag handenvol geld over...!

Door Suffie

Zaterdag 28 Februari 2004 te 3:40 pm

Geplaatst in Het leven

zes reacties

 1. Vergat Suffie te loggen dat hij de Staatsloterij gewonnen heeft? :)

   Marti

  Marti

  (URL)

  28-02-’04 23:09

 1. U weet dat geanodiseerd aluminium relatief gemakkelijk barst? Het blijft weliswaar deuk- en (inwendig) roestvrij, maar een scheur is toch ook niet alles ;)

   T-Jo

  T-Jo

  (URL)

  29-02-’04 00:03

 1. Marti: ik log ook niet elke keer dat ik de Staatsloterij win. Al was het maar omdat het prijzengeld de 4 euro nooit overstijgt….

   Eric

  Eric

  (URL)

  29-02-’04 12:04

 1. Bij de weg Suffie, dit postje van u heeft hele enge dingen veroorzaakt: http://www.komma.net/kommapuntlog/archiv..

   Eric

  Eric

  (URL)

  29-02-’04 13:05

 1. Ik weet dat ik soms rare dingen in mensen losmaak, maar het verband tussen dit stukkie en Prince gaat mij volledig voorbij….!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  29-02-’04 13:51

 1. Muziek, heer Suf? Z? moeilijk was ‘ie nou ook weer niet. Het was bovendien zo ongeveer het ?nige logische verband in Komma Punt Halfbewustzijn…

   Eric

  Eric

  29-02-’04 16:34

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.