Afspraken....

Vier reacties

Weet u waar ik soms tamelijk kniftig van kan worden? Mensen die hun afspraken of toezeggingen niet nakomen. U heeft er vast zelf ook wel een paar in de familie- of vriendenkring: "Nee, ik kom hem echt morgen nog brengen", "ik doe hem vandaag nog op de bus!", "ik bel je morgen, dan heb ik mijn agenda bij de hand", "ik maak het onmiddellijk in orde voor je" en "zodra dit achter de rug is, mail ik je". En dan die excuses: auto stuk, agenda weg, telefoon kapot, glad vergeten, zaken, griep, vliegende schotels, ongesteld, spoedklussen, dronken, plotseling zwanger, verslapen, computer gescrasht, adertje gesprongen, kind ziek, poes dood, wasmachine lek, voetbalblessure.... *Aaargh!!!*

Uiteraard zijn ook de adviezen uit mijn omgeving voorspelbaar: hard aanpakken, doodzwijgen, negeren, de wacht aanzeggen, op laten tiefen, confronteren en van de kerstkaartenverzendlijst schrappen. Zo eenvoudig is het echter allemaal niet. Allereerst zijn veel van deze zondaars mensen die mij dierbaar zijn en die ik niet gaarne afreken op ??n eigenschap die toevallig in mijn allergie ligt. In dat kader ben ik mij er zeer goed van bewust dat mensen met verschillende karakters over het algemeen verschillende eigenschappen hebben. Die reken je daar niet op af, je accepteert dat ze anders denken dan jij of je neemt -als dat er niet in zit- vriendelijke afscheid van elkaar.

Daarnaast speelt er nog wat anders: ik ben namelijk net zo. Misschien komt het door de drukte van het dagelijks bestaan, of door alle shit van de afgelopen tijd. Misschien is het ook een bepaalde onverschilligheid die over me is gekomen, of heb ik gewoon te weinig tijd. In ieder geval heb ik een groot aantal afspraken met vrienden, familie, kennissen en anderen in draft staan, opgeschort of uitgesteld om verschillende redenen, inclusief geen tijd, geen zin, geen gelegenheid, geen vervoer of geen toestemming. Laat ik eens een greep doen uit de activiteiten die ik bij diverse mensen nog heb uitstaan:

- Langskomen om het nieuwe huis te bekijken (2x); Langskomen voor een bak koffie en over muziek praten; Bellen om na heel lang eens bij te praten (2x); Langskomen met een tompouce en bijbeppen; 12-snarige gitaar terugbrengen; Uitnodigen voor een etentje en samen gitaar spelen; Afspraak maken voor repeteren; Avondje prikken voor innige seks; Bellen om weekendje uit te nodigen; Bellen voor een workshop Tapas maken; Dagje met de blagen op stap; Avondje zuipen op de Grote Markt (2x); Keertje aanwaaien voor een bakkie op de boot....

Kortom, ik heb nog het nodige te doen. En daarna moest ik maar eens wat mensen achter hun broek aan gaan zitten om te zorgen dat ze hun afspraken met mij eens nakomen. Daar ben ik namelijk nogal principi?el in...

Door Suffie

Maandag 29 November 2004 te 11:45 am

Geplaatst in Het leven

vier reacties

 1. En nou maar hopen dat we afgesproken hebben wat ik dacht dat we afgesproken hadden… Enniewee, don’t worry, komt ooit goed.

  Eric

  Eric

  (URL)

  29-11-’04 19:46

 1. Oef, gelukkig, er staat niks herkenbaars bij. Ik zat me al handenwringend af te vragen of ik iets vergeten was…

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  30-11-’04 14:01

 1. En dan ook nog met de trekker een koek komen halen.

  boer biet

  boer biet

  01-12-’04 15:47

 1. En ,wanneer gaan we naar het Vondelpark? ;o)

  Marloes

  Marloes

  (URL)

  02-12-’04 12:40

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.