Passen en meten

Twee reacties

"Small, medium of large?" vroeg de zilversmid met een uitgestreken hoofd. Ik zweeg en dacht na. Wie bij wijze van verrassing een ring koopt voor zijn vrouw of vriendin, haalt het niet in zijn hoofd om dat te doen zonder eerst de juiste maat te achterhalen, desnoods door stiekem een andere ring tijdelijk achterover te drukken. Een ringmaat laat zich namelijk dermate nauwkeurig meten, dat het simpelweg vertrouwen op je timmermansoog gegarandeerd tot een teleurstelling leidt.

Dat dit voor het aanmeten van tepelsierraden net zo goed gold had ik me echter nooit gerealiseerd. En dus stond ik met een mond vol tanden terwijl de smid geduldig op mijn antwoord wachtte. Schattend en proevend tuitte ik mijn lippen en liet ze op basis van mijn herinneringen rondom een denkbeeldige tepel sluiten, zette mijn tanden erop in de hoop dat deze onbewust geconditioneerd een virtuele weerstand zouden ontmoeten van waaruit ik een redelijk adequate meting zou kunnen verrichten. "Het meet niet zo nauw, hoor", zei de smid, die mij in de lucht zag happen. "Je kunt ze met een tangetje nog redelijk op maat buigen."

"Medium", besloot ik, resoluut de veiligste kant kiezend. Ik zag mezelf niet in bed met een schuifmaat in de weer en Suffinnetje meetronen naar een juwelier om haar door een baardige en met ringen doorboorde zilversmid de tepels te laten opwrijven ging me ook te ver. En dus verliet ik enige minuten later de smederij, met de kronkelende kleinoodjes in een papiertje gewikkeld, brandend in de zakken.

Toen sloeg de twijfel toe. Als ze nu toch te klein waren? Of juist te groot? Of als ze in het gladde, veerkrachtige weefsel onvoldoende grip zouden vinden? Hoe bleven die krengen dan zitten? De smid had de mogelijkheid geoperd om te piercen. Geen optie. Suffinnetje blieft geen lichaamsperforaties. Bovendien deed het me te zeer denken aan een incident waarbij een loodgieter moest worden gewaarschuwd om een onwrikbare, spontane verstrengeling tussen beugel en clitorispiercing te verbreken, een ervaring die des te pijnlijker werd toen deze voorstelde om in ruil voor de inmiddels zonder mijn toestemming genomen foto's geen voorrijkosten te berekenen. Lijm dan? Lijm stinkt, lijm laat op vervelende momenten los en lijm smaakt smerig.

Ik besloot het los te laten. Het ging om het gebaar, om de exclusieve intimiteit van het aanbieden van iets bijzonders en verleidelijks. En dat zou gewaardeerd worden, los van de vraag of die dingetjes ooit gedragen zouden worden. En mochten ze in een la dreigen te verdwijnen, dan kon ik ze altijd nog wegschenken aan een vriendin. Ik tuitte mijn lippen en knaagde in de lucht. Binnenkort was er eentje jarig, bedacht ik me. Diverse zelfs...

Door Suffie

Vrijdag 17 December 2004 te 10:38 am

Geplaatst in Seks & Lust

twee reacties

 1. *wrijft nog eens met zijn zakdoek in zijn ooghoeken om de laatste tranen te verwijderen”. Wat een schitterend begin van de dag.

  Gooly

  Gooly

  (URL)

  20-12-’04 08:10

 1. En waar koop je die dingen dan ? :)

  Corné

  Corné

  (URL)

  24-12-’04 15:13

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.