Gaat ie weer...!

Zes reacties

uit:Suffie's wereld, 31 december 2002:
"Ik heb mijn portie gehad dit jaar. Ik heb veel mensen om me heen verloren, mensen om wie ik gaf en die me dierbaar waren. Ik heb vrienden verloren met wie ik al mijn halve leven optrok. Ik heb dromen moeten opgeven en doelen drastisch naar beneden moeten bijstellen. En laat ik de gebeurtenissen in de maatschappij dan maar even buiten beschouwing laten."

uit:Suffie's wereld, 31 december 2003:
"In ieder geval heb ik besloten dat 2004 een beter jaar gaat worden, met meer leven, meer energie, meer voorspoed en vooral ook met meer lol! Weg met centen omkeren, gedaan met nutteloze analyses, beurt met voortkabbelende beekjes, de deur uit met sleetse gewoontes en sleur, de mazzel met veiligheid en verantwoordelijkheden, weg met schijnbewegingen en toneelspelletjes. Ik wil verdomme leven! En niet zo'n beetje ook!"

Volgens mij spreken bovenstaande fragmenten inhoudelijk wel zo'n beetje voor zich: het afgelopen jaar was kut en het volgende jaar wordt ongetwijfeld veel beter! Je zou kunnen zeggen bloemrijk zelfmedelijden en richtingloos optimisme, maar feit is dat de mens kennelijk een mechanisme in zich heeft dat tegenslagen automatisch relativeert door te stellen dat alles op een later tijdstip beter wordt. Vooralsnog heeft het lot mijn geduld echter behoorlijk op de proef gesteld. In 2002 verloor ik een hoop mensen die in mijn leven zo'n vanzelfsprekende factor leken, in 2003 leerde ik dat hechtheid en geluk binnen het gezinsleven ook niet vanzelfsprekend is en in 2004 werd ik op diverse gebieden ernstig geconfronteerd met de teloorgang van onze zorgzame samenleving. Kortom, ook 2004 was een uitgesproken kutjaar.

Ik hoop dat 2005 een beter jaar wordt. Ik hoop het voor mijn naasten, voor mijn inmiddels danig uitgedunde familie, voor een groot aantal ontheemde mensen in het verre oosten, voor een groot aantal Nederlanders die in de maatschappelijke ontwikkelingen onder de voet dreigen te worden gelopen en voor een aantal door de media en een aantal demagogisch actieve politici tegenover elkaar gezette groeperingen. Maar ik hoop het vooral ook voor mijzelf. Dat is ego?stisch en weinig medemenselijk, maar ik ben wel degene met wie ik dag in dag uit op moet trekken en uiteindelijk degene die verantwoordelijk is voor mijn eigen welzijn. En laten we eerlijk zijn, hoe kan je voor een ander zorgen als je dat niet voor jezelf kan?

Een gedeelte van dit jaar kan ik nog redden. Vanavond, in gezelschap van een aantal fijne mensen die me erg dierbaar zijn en met wie ik maar wat graag in voorbenevelde staat het glas zal heffen op een knetterend en heftig 2005. Wat dat betreft ben ik namelijk een mens van mijn tijd: ik blijf geloven dat het allemaal beter wordt....

Fijne jaarwisseling allemaal..!!

Door Suffie

Vrijdag 31 December 2004 te 10:46 am

Geplaatst in Het leven

zes reacties

 1. … en blijf volgend jaar van de leuke momenten genieten; krachtvoer voor de moeilijke stukken…

  ton

  ton

  (E-mail ) (URL)

  31-12-’04 15:16

 1. Mooi geschreven. Ik wens jou iig dat wat niet goed was, dat het beter wordt.

  karin

  karin

  (URL)

  31-12-’04 17:12

 1. 2005 gaat het helemaal worden heer Sufmans, en voor de rest wens ik jou en je gezin van harte gezondheid en vooral geluk toe……

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  31-12-’04 17:57

 1. Een heel gelukkig 2005, Suffie, Suffinnetje, Kleine Suffie en het bezoek uit het Nijmeegse. Na regen komt zonneschijn zeggen ze altijd, dus laat die zon dan eindelijk maar komen…

  Eric

  Eric

  (URL)

  01-01-’05 01:22

 1. Zelf wacht ik het eerst maar eens af dit jaar, aan de voorzichtige kant zullen we maar zeggen. Mooi geschreven en het is je van harte gegund, dat al het geschrevene bewaarheid mag worden. kus

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  01-01-’05 03:17

 1. Op een of andere manier kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat hoe ellendig een jaar ook is, de typisch Suffiesque humor en levensbenadering er uiteindelijk toch nog een relatief positieve draai aan kunnen geven. Houd dat vast, want niet veel mensen hebben dat.
  Veel geluk voor jou en je Suffiebaren.

  Gooly

  Gooly

  (URL)

  01-01-’05 10:36

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.