Naschok

Zestien reacties

Een kreet van pijn klinkt vanuit de keuken. Geen felle en verschrikte schreeuw van lichamelijke pijn, maar een smartelijke aanzwellende en desolate jammerklacht van geestelijk lijden. "De koffie is op!" roept Suffinnetje met een stemmetje vol wanhoop en smart. Mijn hart slaat over en ik voel het bloed uit mijn hoofd trekken. De koffie op? Dat kan niet. Dat is ook precies wat ik daarop roep: "De koffie op? Dat kan niet!"

Kleine Suffie reageert zowel verachtelijk als lakoniek: "Ik heb gisteravond nog gezegd dat ik het laatste padje had gepakt, toen ik nog een kopje voor Mama ging zetten. Daar waren jullie zelf bij!" Kan zijn, bedenk ik mij. Maar gisteravond was gisteravond. Gisteravond was emotioneel uit eten in een tent waar herinneringen zwaar in de lucht hingen, gisteravond was zwaar lullen met een goede vriend, gisteravond was frustratie en teleurstelling en een fles Sambucca om de gevolgen daarvan weg te spoelen. Gisteravond was stil tegen elkaar aan, totdat de kaarsjes uitgingen. Of de slaap kwam...

Maar nooit had ik kunnen bevroeden dat gisteravond ook het moment was dat het laatste koffiepadje de Senseo in ging. En dus doe ik iets dat ik in mijn herinneringen misschien nog nooit gedaan heb: ongewassen, met piekend haar, riekende vreetsteentjes en zonder enige vorm van verschoning schiet ik mijn kleren in, krabbel de restanten van ijs van de voorruit van de Suffiemobiel en spoed mij met bovenmodale snelheid naar de dichtstbijzijnde C1000.

Een flink kwartier later hoor ik de Senseo tevreden snorren terwijl geruststellende aroma's mijn neus bereiken. Ik ontspan en voel de rust in mijn woelende hersenpan weerkeren als Suffinnetje een bak geurende koffie voor mij neerzet. Ik neem een slok en sluit mijn ogen. "Dit nooit meer" zeg ik tegen mijzelf.

Voor de tweede keer binnen een dag, bedenk ik mij...

Door Suffie

Dinsdag 21 December 2004 te 11:45 am

Geplaatst in Het leven

zestien reacties

 1. Ik zou precies hetzelfde gedaan hebben…

  Berta

  Berta

  (URL)

  21-12-’04 11:55

 1. [slechts gedeeltelijk ontopic] Een wonderlijke vinding: vreetsteentjes… mag ik u daarop quoten? Of zullen we de Dikke van D. vragen om opname? Onder ‘woord van de week’ (2004 nummer 52)

  DjB

  DjB

  21-12-’04 14:37

 1. Ik ga me bijna schuldig voelen, ik was getuige van de opmerking over het laatste padje door kleine suf, maar ik heb niet ingegrepen door de koffie die je mij inschonk ter opwarming in de magnetron aan te bieden en in de koelkast te plaatsen. Liever smerige koffie dan geen koffie toch?

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  21-12-’04 15:56

 1. Uit dezelfde reeks: wel koffie, maar geen koffiemelk in huis hebben. Nagenoeg net zo frustrerend, en net zogoed reden om de dichtstbijzijnde dealer op te zoeken.

  dille

  dille

  (URL)

  21-12-’04 16:05

 1. heel herkenbaar! Dat is ook de enige reden voor mij om met ongewassen haar en in mijn slaapkloffie onder mijn jas naar de supermarkt te rijden :)

  CK

  CK

  (URL)

  21-12-’04 18:03

 1. Dus behalve Senseopads had je ook nog koffie gekocht, begrijp ik…? ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  22-12-’04 02:42

 1. Die Eric toch, altijd betrouwbaar…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  22-12-’04 06:00

 1. daar hebben we hier een hele afdeling planning & control voor!

  hansb

  hansb

  (URL)

  22-12-’04 13:12

 1. Wat is een leven zonder koffie?

  karin

  karin

  (URL)

  22-12-’04 18:09

 1. Grijnsssss, ook U is aan de favorieten toegevoegd…. en wat ik al op Maanisch Dialog commentaar meldde, geldt ??k Uzelve…. vooral doorgaan met schrijven, want ik lees graag en veel!

  Errin, the Wicked One

  Errin, the Wicked One

  (URL)

  22-12-’04 20:02

 1. Euh, lieffie, let je volgende week vrijdag ook ff op? Ik heb al bange dromen over 1 januari :-p

  Marti

  Marti

  (URL)

  22-12-’04 21:40

 1. Betrouwbaar nog wel. Weet wat je zegt… ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  23-12-’04 01:21

 1. Daarom heb ik altijd een voorraad koffie staan! Gewone koffie trouwens, voor een gewoon koffieapparaat. Lekkerder (sorry senseo-fans) en economischer ..

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  23-12-’04 01:22

 1. Wat zijn deze lettertjes ineens wazig geworden. Of zijn m`n ogen nu zo achteruit gegaan.

  Stille Genieter

  Stille Genieter

  23-12-’04 01:32

 1. @Marti: koffie staat naast de Amaretto, lieverd! Kan niet missen!

  @Eric: Pavloviaanse betrouwbaarheid: ik roep Senseo, jij begint over koffie!

  @Genieter: fixed!!!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  23-12-’04 14:47

 1. Wil je koffie?
  Ja, graag.
  Echte, of zullen we een padje doen?
  Vroeger kreeg ik altijd gewoon koffie.

  Stille Genieter

  Stille Genieter

  23-12-’04 20:07

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.