Geef voor Phuket!

Drie reacties

Ergens op eerste kerstdag, vermoedelijk ongeveer op het moment dat ik de net ontdooide slagroomsoesjes overgoot met warme chocoladesaus (met Amaretto), deed de Indische Oceaan drie gigantische stappen landinwaards op het Aziatische continent en spoelde op de terugweg en passant zo'n negentigduizend mensen mee terug de zee in. Een ramp van ongekende magnitude. Het feit dat tussen de slachtoffers vermoedelijk enkele tientallen Nederlanders zitten maakt het gebeuren bovendien misschien niet erger, maar wel dichterbij.

Iemand die de ramp van zeer nabij meemaakte is zeezeiler Thomas Siffer, bekend van de site Landinzicht.be waarop hij met enige regelmaat verslag doet van de belevenissen van hem en zijn gezin. Thomas lag voor anker in een baai op het Thaise eiland Phuket en ondanks dat hij en zijn gezin er net in slaagden hun broek droog te houden, moest hij met lede ogen toezien hoe een groot gedeelte van het toeristische Patong van het eiland af werd gespoeld.

Thomas heeft ondertussen als particulier een inzamelingsactie opgestart om een aantal direct getroffenen met wie hij op het eiland eerder al contacten had gelegd terug in het zadel te helpen. Marti, die de belevenissen van het zeilende gezinnetje al weer enige tijd volgt, heeft op haar beurt het initiatief genomen om Thomas vanuit Nederland te ondersteunen en roept met name de lezers van de Nederlandse weblogs op om Thomas financieel de helpende hand te bieden.

En laten we eerlijk zijn: Ome Suf zou Ome Suf niet zijn als hij deze initiatieven niet hartstochtelijk zou ondersteunen. En dus: bezoek Marti en Thomas op hun respectieve websites en geef vooral gul. Doe dat ook vooral op ??n van de volgende manieren

(Onderstaande tekst is overgenomen van Marti)

  1. Rechtstreeks aan Thomas, lees hiervoor zijn instructies. Deze staan op zijn site en hier. Je mailt Thomas & zijn zaakgelastigde welk bedrag je (snel) gaat overboeken op zijn rekening (in Belgi?, vraag bij je bank om info & kosten en lees de reacties op deze post voor info)

  1. Via mijn Nederlandse girorekening, hiervoor mail je mij voor donderdag 30/12 om 20.00 uur (meel at marti.speedlinq punt nl) welk bedrag je (snel) overmaakt op mijn girorekening. Ik mail dit door aan Thomas & zijn zaakgelastigde met een cc (ter contr?le) aan jou. Zo voorkomen we dat bedragen 2 x mee tellen. Heer Suffie fungeert als 'notaris'.

  1. Doneer (ook) voor algemene hulp aan het hele rampgebied via GIRO 555, de landelijke actie. Zie www.giro555.nl.


Zoals vermeld in bovenstaande alinea, stel ik mij geheel belangenloos (financieel dan...!) ter beschikking als 'invalnotaris' en zal ik er aankomende vrijdag persoonlijk op toezien dat Marti daadwerkelijk de link 'verzenden betalingsopdrachten' inklikt.

Geef gul!
Minstens een derde nul!

Door Suffie

Donderdag 30 December 2004 te 12:15 pm

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Doneren kan nog tot vanavond 20.00 uur. De heropbouw is al begonnen! Elke ?uro telt, doen dus!!

  Marti

  Marti

  (URL)

  30-12-’04 13:17

 1. Via giro555.nl al geld overgemaakt. Maar laten we alsjeblieft Darfur niet vergeten!

  Grtz,

  tijger

  tijger

  30-12-’04 18:13

 1. w0000000000000000000000000t!

  ? 525 hebben we om aan Thomas over te maken! Super!!

  Mart

  Mart

  (URL)

  30-12-’04 20:41

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.