Gisteren

Eén reactie

Vandaag vind ik dat ik eens lekker mag kankeren. Bijvoorbeeld omdat mijn oude huis nog niet is verkocht en de bodem van onze schatkist aardig in zicht dreigt te komen. Of omdat Suffinnetje voor de kerst nog even te horen kreeg dat ze een andere baan moet gaan zoeken. Ik vind ook dat ik mag kankeren omdat ik kiespijn heb. En omdat m'n huis volstaat met piano's en andere troep die nog getest moet worden.

Ik mag ontevreden zijn omdat ik dingen wil die niet kunnen, omdat ik stiekem verlang naar dingen die ik mezelf principieel heb ontzegd. Ik mag mopperen over onbereikbare doelen, over onrealistische verlangens en dromen die niet uit zullen komen. Ik mag me ongelukkig voelen omdat ik mezelf soms aan de kant vind staan, omdat mijn leven niet is zoals ik zou willen....

Daarnaast mag ik ook best zeiken over mijn zwembandje, waarmee ik ondertussen een kleuterklas drijvende kan houden, over mijn moeizaam genezende schouder en over dat mijn nog relatief nieuwe schoenen zo snel stinken. En natuurlijk mok ik over dat mijn televisie nog steeds niet hangt, dat mijn auto steeds meer olie lekt en ik volgende week weer voluit in de file ga staan.

Gisteren mopperde ik niet. Toen vond ik dat ik gerust even mocht nadenken over de vele miljoenen mensen hier ver vandaan, mensen die ternauwernood een leven hadden en voor wie het bestaan voorlopig een gevecht op leven en dood zal blijven.

Vandaag mag ik mopperen over mijn eigen leven. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer aan gisteren denk...

Door Suffie

Donderdag 06 Januari 2005 te 10:15 pm

Geplaatst in Het leven

Eén reactie

  1. Maak een begin en hang je TV op. De rest gaat dan vanzelf.

    Rick de Kikker

    Rick de Kikker

    (URL)

    07-01-’05 14:27

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.